28.5.2024 | Svátek má Vilém


Diskuse k článku

POLITIKA: Povolební perspektivy

Poučný je sobotní rozhovor s premiérem v jednom českém deníku. Ponechme teď stranou obvyklou Paroubkovu porci až nechtěně komické sebestřednosti a sebechvály (na kterou čeští novináři ovšem doposud nenašli protizbraň). Pokud však jde o podobu příštích vládních koalic, Paroubek potvrdil několik doposud tušených či naznačovaných, avšak velmi důležitých věcí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
navsteva 14.11.2005 8:12

Re: No, ten útok na malé

To tezko. je asi mozne ze takova strana by radeji sla do koalice s ODS nez se socany, ale na druhou stranu jak mit duvetu ke strane vznikle z uprchliku od ODS, takovou uz sme tu jednu meli a jak to dopadlo??¨
Nemluve o tom, ze cim vice stran pokousejicich se o vytvoreni jednotne vlady, tim vice se musi zahazovat predvolebni program a hrat na jistotu, tedy pouhopouhe drzeni kresel a koryt.
navsteva 14.11.2005 8:10

Re: Pro pravičáka je vše levicové děsivé a když už levice, tak jím řízená:

Kdo voli male strany zahazuje hlas. Zalezi na obvodu, jak v nem dopadnou hlasy stran, ktere do parlamentu projdou, ale v drtive vetsino to znamena prepocet naprosto proti logiceho toho, komu hlas volic daval.
A pokud nove strany, tak si proste musi, tak jak je to zcela bezne v zapadnim svete, zajisti dostatek prostredku na poradnou promoakci, ktera jim prinese 5%. Jakmile se do Parlamentu dostanou, bude se s nimi jiz pocitat a pokud nebudou USII tak tam i zustanou.
PS: Opravdu neshledvam nic zasadne noveho a lepsiho na stranach ruznych odstepencu z ODS at uz z jakehokoliv duvodu (ve skutecnosti stale stejneho "nemam rad Klause") a napriklad Zelenych, kteri se jeste pred par tydny utapeli ve vnitrnich trenicich a nejadnou kdyz ucitili sanci provedli cistky po bolsevicku a delaji uprimny kukuc (na tahanice tu mame socany).
J. T. 14.11.2005 8:06

No, ten útok na malé

strany jste si mohl pane Zahradile odpustit. V dané chvíli by nějaká nová strana v parlamentu spíše nahrávala Vám. Ani EDI snad nejsou tak pitomí, aby lezli do nového chomoutu k Paroubkovi.
J. T. 14.11.2005 8:04

Re: Pan Zahradil je ten pravý, objektívní, nezaujatý

Tuneluje se dodnes, korupce roste, INDOŠ, D47, IPB, Unipetrol, Zgarba, Vik, Kato, Šlouf atd., atd.
jonáš 14.11.2005 7:55

Nojo, Velvete

vy si zrovna stěžujte, po tom co jste vymoralizovali Grosse z politiky --
jonáš 14.11.2005 7:53

Spíš v roce 1995

V roce 1997 už byla zhruba v polovině růstu z pěti procent na dvanáct, jak se ten bankovní socik a moč nedařilo udržet.
Andy 14.11.2005 7:48

Pro pravičáka je vše levicové děsivé a když už levice, tak jím řízená:

svatá pravda. Ovšem přesně stejná jako: Pro levičáka je vše pravicové děsivé a když už pravice, tak jím řízená. Což už tu máme dost dlouho. Jinak, co se týče hrozeb, že kdo volí malé strany, volí Paroubka- s tím jděte doprčic, pane Zahradile.
Olga 14.11.2005 7:44

Re: Nikdo neudělal více pro vzestup KSĆ než ODS

Ondyno bylo v novinách, že nejnižší nezaměstnanost byla v roce 1997. Od té doby prudce stoupala. Ale hlavně, že nezaměnstnané děsí ODS. Jejich řady se právě zmnožily po dobu osmileté vlády ČSSD.
V. Hoffman 14.11.2005 7:44

Noo, pekna agitka,

ale co vlastne povedala? Ooooo, hlasujte pre nas, inak pride velky zly Paroubek a a nastane plac a skripanie zubov. Ooooo, len MY vas mozeme zachranit. Oooooo!
Fakt ta ODS-ka straca uroven, len tak dalej a socani maju volby v kapse.
Dušan Polanský 14.11.2005 7:36

Pro pravičáka je vše levicové děsivé a když už levice, tak jím řízená

Co tak levičáky úplně vykynožit? Pak by byl už jenom jeden svět, pravicový. Problém je, že poté by se všichni povraždili, neboť všichni by chtěli hrabat. Ale proč vůbec pravice hlásá soutěž politických stran, když se ČSSD má řídit pokyny ODS? Opravdu klasický pravicový liberál Zahradil. Ten článek je tak na úrovni 16 letého studenta, jehož rodiče jsou bohatí.
Žulový Aston 14.11.2005 7:21

Nikdo neudělal více pro vzestup KSĆ než ODS

Zcelá tupá a sociálně necitlivá politika tzv. pravicové ODS děsí většinu zaměstnaných lidí této země - propuštění z práce bez udání, naivně průsvitná rovná daň,takzvaně protikorupční aktivity ( předkládané zcela nedůvěryhodnými, zkorumpovanými jedinci), boj proti vulgaritě vedený Mirkem Shit Topolánkem - postavil KSĆ, tam kde je. Zmatené bláboly a neustálé měnění tzv. koncepce politiky (Czechtech - rovná daň atd.), kdy se předpokládá, že volič je buď náš fanda anebo debil anebo obojí . Pokud ODS nepochopí, že obyčejní zaměstnanci - a těch v tomto státě většina z ní mají strach - tak prostě nemůže uspět. Pokud nepochopí, že stejný volební hlas jak Lucia Bílá, slavice,  má Marie Nováková, nezaměstnaná na Jesenicku - a těch Marií Novákových je opravdu stonásobně víc. Včetně volebních hlasů. Berte toto sdělení jako snahu pomoci ODS.
martin 14.11.2005 6:56

111

Když Vám nikomu nevadí levicová převaha v parlamentu, tak toho Zahradila nečtěte. Jemu to vadí. Mně ostatně taky.
velvet 14.11.2005 5:09

Pumpe,

Vy mne dokážete vytočit i v pět ráno,  a to jsem nekonfliktní tvor. Jděte už s tím Vaším věčným moralizováním do... Vancouveru.
 
Pane Zahradile, né, tak naivní "tady dole" nejsme. Bude-li nutné zůstat po příštích volbách v opozici, přijmeme to raději, než velkou koalici. :-)
Kaj 14.11.2005 4:24

Pan Zahradil je ten pravý, objektívní, nezaujatý

Jako většina členů ODS hlavně kritizuje socdem, to je asi náplň modré šance. Na co se ODS zmohla za své vlády? Kdopak si pamatuje to umožněné tunelování, podvodnou privatizaci, ambice na získání moci výměnou za cokoli?
Pumpescu 14.11.2005 1:14

Zjoova, bojim, bojim

Měl ste na to přesvědčování drahý pane osum let, jestli dobře počítám. Velkou koalici ODS a ČSSD sme tady už měli v letech 98 - 02. Kredit ani program nijak výrazně neutrpěl. Skalním sme vysvětlili že "nebylo jiné řešení" a program to byl nejspíš Tlustý v konsolidační agentůře a Kocourek na pozemkovym fondu. Oboje se podařilo na sto a deset procent. Takže veliká spokojenost. Pak tu byly takový ty hrátky s "Tolerančním patentem". Ten se s velkym humbukem vyhlásil aby zůstal navěky zapomenut.
Hlasem pro Paroubka je jak vidim, hlas pro kohokoli kromě ODS. Vsadím se o co chcete, že když Paroubek "dá" těm správnejm lidem od Vás, tak hlasem pro Paroubka budou všechny hlasy. Viz. předchozí.
Malá ukázka " vlády neuvěřitelné mocenské arogance a doposud bezprecedentní korupce":
 Předsedou dozorčí rady Pozemkového fondu, která všechny obchody schvalovala, byl ještě před pár dny Jiří Drda z ODS. Na otázku, proč z pozice svého postavení podezřelé transakce úředníků Pozemkového fondu nezastavil, odpovídá, že neměl „dost informací“. Jak to, že ne? „Víte, pane redaktore, my jsme schvalovali tisíce obchodů,“ říká Drda. Proč se nepoučil z řady zveřejněných podvodů? „Noviny nejsou tím, co by mělo určovat má rozhodnutí,“ říká poslanec. Co tedy jeho rozhodnutí určuje? „To nezasvěcený člověk nemůže pochopit,“ končí rozhovor Drda.