2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Povinné odvody?

Vláda chce obnovit od roku 2017 pravidelné odvody, a to pro muže i ženy. Je to nesmyslná snaha o „genderovou vyváženost“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hofman 15.4.2015 7:48

Jasně

Ještěže my čeští občané víme, že tady máme borce z SSo, kteří na nepřítele vystrčí p*del, ten se lekne a vítězství bude naše !!!

B. Michal 15.4.2015 7:43

Re: Povinne odvody neni zadna novinka.

Holky v Izraeli, jak se zdá, se s tím vyrovnávají celkem v pohodě.

Jenže v Izraeli se taky k té mládeži ve zbrani chovají jako ke svým dětem, které zrovna mají nesnadnou povinnost - ostatně každý v té situaci byl, nebo tam dítě měl nebo bude mít. Když je voják na check pointu někde "in the middle of nowhere", třeba v Negevu, tak projíždějící řidiči často zastaví a dají mu nějakou drobnost - chipsy nebo něco.

Ty dívky ve zbrani (ano, ve zbrani, ne v uniformě - se zbraní chodí pořád, napáskovaný zásobník na plastovém držáku) působí dost emancipovaně (na rozdíl od svých arabských vrstevnic). Už jen svou viditelnou existencí každému připomínají, že každá židovská máma s tou M16 umí zacházet, kdyby bylo až tak zle.

A my se tady vztekáme kvůli pouhým odvodům, to nejde ani o žádný, byť minimální, výcvik.

F. Lesniak 15.4.2015 6:48

Tak zatím všichni naši novodobí revolucionáři

bojovali hlavně na hubě a na internetu.  Po roce 2016 to můžou dokázat v reálu. Doufám, že se dobrovolně přihlásí do registru  i Kocáb a další válečníci.

A. Bocek 15.4.2015 6:11

Za drahý peníz

to povede k vytvoření registru, který po jednom roce ztratí svou věrohodnost a smysl.

T. Czernin 15.4.2015 3:28

Re: Povinne odvody neni zadna novinka.

Zařazen v demoliční rotě V3, jinak fó-tři...

T. Czernin 15.4.2015 3:24

V této souvislosti mne napadá

ti, co přísahali věrnost jako příslušníci ČSLA, jsou již této přísahy zbaveni? Když jsem v minulém století přísahal věrnost komunistické armádě v boji proti imperialistickému kapitalismu, jak teď mohu bojovat s kapitalismem proti nevím čemu? Navíc s armádou, která má tendenci si prostřelit nohu pokaždé, když vytáhne kvér? Asi se na to vys*ru a zústanu doma, ono to už jako pokaždé nějak dopadne...

P. Dvořák 15.4.2015 1:48

Re: Povinne odvody neni zadna novinka.

Psulci, v které armádě byste bojoval vy? Resp. do které armády byste byl při odvodu zařazen?

Čistě teoreticky, protože vzhledem k věku se tohoto aktu jistě nezúčastníte.

P. Sulc 15.4.2015 1:15

Povinne odvody neni zadna novinka.

Trvaly staleti a mnoha zemich trvaji dodnes. A je to tak v poradku. Snad by treba i Cesi mohli branit v pripade potreby svoji zem, nemyslite? Ja vim ze to nedelaji, ale eventuelne by to i mohli pro jednou i zkusit, bude - li treba. Ovsem chapu, ze spekounum a ''pasickam'' s plnymy tvary to neni po chuti. Jak se s tim vyrovnavaji holky v Israeli?