29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Potřebujeme "orbánizaci" pravice

Kdyby člověk posuzoval svět kolem sebe očima bruselských úředníků, mohl by snadno dojít k závěru, že nejvíce brání v rozletu Evropské unii Putin, Polsko a Maďarsko. Kde by mohlo to naše evropské multikulti dotačně-regulační království být, kdyby mu Moskva neustále neházela klacky pod nohy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 24.4.2018 13:28

Re: Díky,

Asi tak.

M. Pesat 24.4.2018 9:25

Česká pravice se nachází ve stádiu rozkladu a nikde nevidím

"Česká pravice se nachází ve stádiu rozkladu a nikde nevidím světlo na konci tunelu."

Ceska pravice se nemuze nacazet ve stadiu rozkladu, protoze nikdy nic takoveho jako je ceska pravice neexistovalo, stejne jako terminus technicus cesky pravicak je kraviny, neb zadny cesky pravicak nikdy nebyl/neni/nebide. NEJSOU LIDI,SOUDRUZI CESTI "PRAVICACI". Specifikum ceskeho "pravicaka" spociva v tom, ze je to MODROBOLSAN="pravicak" pouze hubou.Klasicky bolsan schovany za mimikry pravicackych kecu/hesel. Staci se podivat tady na Psu, to panoptikum ceskych "pravicaku", fanatici a gumicky vyplachle politrukem v modrem koutku. Pokud uz vubec lze hovorit o necem tak neuchopitelnem jako jsou terminy levice/pravice, potom pravice/pravicak, to lze strucne nazvat tzv. protestantskou moralkou=tvrdost/narocnost v prvni rade sam na sebe, stridmost/pracovitost/disciplina. Cehunsky "pravicak", ten kdyz rekne: utahneme si opasky, tak sam si ten opasek povoli, aby si mohl nacpat pandero/nakrast. Pamatujte soudruzi modrobolsani: PO OVOCI POZNATE JE.

Cest :-)

E. Pawlica 24.4.2018 10:07

Re: Česká pravice se nachází ve stádiu rozkladu a nikde nevidím

Pane M. Pesate, EXCELLENT! Děkuji.

R. Gramblička 24.4.2018 10:16

xxxx

melete kraviny, jako obvykle

K. Janyška 24.4.2018 9:00

Nepotřebujeme Orbány. Potřebujem vzdělání

kompozitivní teorií. A to mezi politiky, soatně jako u ostaních miliard lidí, absolutně absentuje. Tato vědecká materie jasně stanoví hranice možného a bez její znalosti si lidé počínají jen náhodně správně.

Podezírám z toho i Orbána, i když mi z hlediska bránění nájezdníků z východu a Afriky imponuje svojí rozhodností také. Ale to je všechno... Dzp.

J. Vlček 24.4.2018 10:50

Re: Nepotřebujeme Orbány. Potřebujem vzdělání

Pane Janyško, to vaše každodenní ohánění se kompozitivní teorií mne už nutí k úsměvu. Dnes a denně přemíláte tuto zázračnou teorii, ale ta je pořád jenom teorií. Zkuste konečně využít její závěry a předvést je v praxi.

Říkáte, nepotřebujeme Orbány, potřebujeme vzdělání v kompozitivní teorii. Tak už nám konečně prozraďte, co by nám ta spásná teorie nabídla k vyřešení toho, jak se bránit nezákonné imigraci přivandrovalců z třetího světa, jak to lze provádět jinak a správněji, než jak to provádí zmíněný Orbán. Za každou radu, která bude v praxi fungovat, vás budou lidé velebit a budou vám vděčni.

Nenabízejte tedy do nekonečna teorii, ale nabidněte potřebná řešení.

K. Janyška 24.4.2018 14:09

Re: Nepotřebujeme Orbány. Potřebujem vzdělání

Vím proč. Protože jí prostě nerozumíte a nejste schopen porozumět. Jako miliardy jiných.

Protože však spontánní řád je podstaou úplně všeho, každý kdo tomu rozumí, musí vycházet z tého nezměnitelné podstaty podstat. Jsem s tím však sám. Bohužel.. Dzp.

J. Holíček 24.4.2018 18:06

Re: Nepotřebujeme Orbány. Potřebujem vzdělání

Přírodní a společenské zákony nelze vymyslet, lze je objevit a využívat. O tresty za jejich nerespektování se "postarají" samy od sebe.Tím se liší od zákonů, kterými člověk formuluje právo.Přírodní i společenské zákony jsou odrazem objektivních procesů, které probíhají nezávisle na vůli lidí. V žádné oblasti nelze projít určitým vývojem a nepopřít při tom svůj dřívější způsob existence.Pokud uvažujeme věci jako jsoucí v klidu a neživé, každou pro sebe, vedle sebe a po sobě, nenarazíme u nich ovšem na žádné rozpory, ale

úplně jinak to dopadá, jakmile uvažujeme věci v jejich pohybu, v jejich změně, v jejich životě, v jejich působení na sebe navzájem. Zákonitost vždy zahrnuje určitý souhrn zákonů, které se v ní ještě explicitně neprojevují, ale propůjčují jí charakter určité tendence. Negace není negací vůbec, nýbrž negací určité věci ... jest novým pojmem, ale vyšším, nežli byl pojem předcházející, neboť se obohatila o jeho negaci čili o protiklad.

K. Janyška 24.4.2018 19:19

Re: Nepotřebujeme Orbány. Potřebujem vzdělání

3 velká negativa, mír, svoboda a spravedlnost. Negace negace je pozitivistickým příkaznictvím a s tím jděte někam. Nejraději do ři "ti... Dzp.

P. Grigar 24.4.2018 21:26

Re: Nepotřebujeme Orbány. Potřebujem vzdělání

.. vaše osamocenost v boji za spasení lidstva je ovšem téměř jistou vstupenkou na Golgotu. Zapojte masy, nenechávejte si polibek moudrosti výhradně pro sebe, jinak vás kříž nemine. Výhled z něho je impozantní, ale bez možnosti opravných prostředků..

K. Janyška 24.4.2018 14:11

Re: Nepotřebujeme Orbány. Potřebujem vzdělání

Řešení jsou dána právě kompozitivní teorií.

Prvním přepdokladem normálnosti je okamžité zrušení EU na LS nebo EU vůbec... dzp.

J. Kopis 24.4.2018 7:41

ODS hlavně nikdy nebyla pravicová strana

a ani nebyla s tímto úmyslem založena!!! Dokud to voliči nepochopí, tak není šance na, alespoň nějak významnější prosazení pravice v české politice!

J. Frček 24.4.2018 8:23

ODS a většina politických stran slouží pouze k legalizovanému rozkrádání peněz vydojených daněmi z občanů. Politici nevědí, že lidé je vnímají přibližně takto: politik = lhář a zloděj. Pravá nebo levá, vsichni kradou :)

M. Prokop 24.4.2018 10:19

Re:

Rozkrádání peněz vydojených daněmi je klasický program levice. A to hned dvakrát, jednou programově, podruhé zcela osobně (ten levicový program to neobyčejně usnadňuje).

R. Gramblička 24.4.2018 10:14

Re: ODS hlavně nikdy nebyla pravicová strana

Ale byla, nekecejte blbosti. Že je s ní spojena spousta skandálů (jakoby s ČSSD nebyla, že), to je fakt, ale co jste kurwa čekali, po 40 letech socialistické výchovy a způsobu myšlení, že tady odnikud naskáčou Bastiat, Mises a Friedman s Rothbardem? ODS bylo to nepravicovější, nejsvobodomyslnější, co jsme z naši socialistické společnosti mohli uplácat. A díky za to.

M. Pesat 24.4.2018 10:39

Re: ODS hlavně nikdy nebyla pravicová strana

"Ale byla, nekecejte blbosti. Že je s ní spojena spousta skandálů (jakoby s ČSSD nebyla, že), to je fakt, ale co jste kurwa čekali, po 40 letech socialistické výchovy a způsobu myšlení,"

vy, soudruhu Gramblicko, jste typickym cehunskym "pravicakem"=modrobolsanem, protoze vasi starsi rudi brachove, ti na to sli uplne stejne, holt bolsan se nezare, ani ten prekabateny/prelakovany. Rudobolsani tomu rikali: objektivni priciny=jak vy pisete:"po 40 letech socialistické výchovy a způsobu myšlení," . Ja si vzpominam na spoluzaka ze skoly, Jarek C, to byl jeden z nejvetsich grazlu na skole, OVSEM!!! Kazdou nedeli v kostele/u zpovedi. Rudosi meli sve ikony/Marxe/Lenina, vy modrobosani sve von Heykaly/Bastiaty a Jarek C sveho Krista/boha. Rika se tomu state of mind/stav mysli, soudruhu Gramblicko. Pokud cituji soudruha von Heykala/Bastiata, potom to take musim zit/dokazovat svymi ciny. Alibista/pokrytec, ten se vymluvi na "objektivni priciny", panbickar na dabla, rudobolsan na imperialisty/vykoristovatele a modrobolsan na 40 let socialisticke vychovy. Spravne soudruhu, hlavne nikdy nehledat chybu u sebe.

Cest :-)

R. Gramblička 24.4.2018 11:53

Re: ODS hlavně nikdy nebyla pravicová strana

toho soudruha si laskavě nechte pro vaši starou, pitomče. Ani nejste schopen napsat nic smysluplného. I náhodný generátor slov to zvládne líp.

J. Holíček 24.4.2018 6:35

Hloupé, nesmyslné dělení

Pravice a levice je blbost a původní dělení z Konventu dávno zapomenuto.

Ovčané papouškují podle toho, co jejich idoly o sobě prohlašují a vůbec je nezajímá co fakticky dělají.

Zavilý levičák se v pohodě promění v zarytého pravičáka, hlavně, že z toho má prospěch.

L. Novák 24.4.2018 4:04

Souhlas s autorem

Česká pravice skutečně v rozkladu je a největším jejím počinem v posledních letech byl nejspíš "boj o práva kuřáků smradit, kde to jenom jde". ;-)

P. Lenc 24.4.2018 9:36

Re: Souhlas s autorem

Nemytí nekuřáci jsou také výhra.

E. Pawlica 24.4.2018 10:13

Re: Souhlas s autorem

Co teprve takový nemytý kuřák! Namnoze obdařen odérem z natráveného piva, konzumovaného předchozí den na celovečerní pijácké selance zarytých kuřáků ve vesnické hospůdce. To je teprve lahůdka, obzvlášť takhle po ránu v autobuse, nabitém pracujícími spolukuřáky - pivapiteli ve tři týdny nepraných, hospodskými židlemi kvalitně vyleštěných tesilových kaťatech.

:-D

M. Prokop 24.4.2018 10:21

Re: Souhlas s autorem

Názorně dokazujete, že levičákovi je svoboda sprostým slovem.

A lhát, protože v tom souboji šlo jen o to, že i kuřáci by měli mít nějaké to své území. "Kde to jen jde", to bylo a je heslo socialistických dobroserů.

J. Holíček 24.4.2018 12:22

Re: Souhlas s autorem

Přesně vy Prokope jste ten typický operetní pravičák, který vzhlíží ke svým idolům, co se sami pravicovými nazývají a ani, stejně jako vy, nevědí co to pravicovost je.

Proč reagujete kritikou jakési levičárny a socialistickými dobrosery, když E. Jank psal poouze o čuňatech bez pravolevého rozlišení?