16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jta 31.12.2008 19:04

výborný článek

Souhlasím s autorem, že se bitva o svobodu odehrává jinde a velká většina spoluobčanů dává přednost státním zásahům a byrokracii.

Na druhou stranu by mě skutečně zajímalo, kolik lidí v čr a hlavně v eu je příznivcem laissez-faire kapitalismu.

Hanibal 27.12.2008 20:05

Re: nemáte pravdu

Naplňování ideí, ať už je nazveme jakokoliv, je  o společenském konsesu. To co bylo v devadesátých létech hodně napravo je dneska hodně v levo. Spousta lidí si myslí, že být pravicový znamená být jen komunistobijcem. Poslední roky, je Ods jen pravicová ve svých papírových principech,  je ve slepé uličce. Už nic neprosadí, ztratila důvěru, ta se nedá slíbit. Promarnila co se dalo, je to škoda- Je to jako s těmi hřivnami..

Hanibal 27.12.2008 19:52

Re: K nadpisu

Lidem mdlého rozumu, kteři nemají rozlišovací schopnost a vůbec jsou v této diskuzi mimo mísu, je zbytečné něco vysvětlovat. Oni se ještě nenaučili malou násobilku a už se tlačí na akademickou půdu. Ach jo.

Hanibal 27.12.2008 19:47

Re: K nadpisu

Marate, v levicových Čechách možná ano, ale v Česku, v ČR by to mohlo být jinak. Vy v Čechách beznadějně maličká... to udělejte jak chcete,

Hanibal 27.12.2008 19:40

Re: Tohle je čistá ideologie

Socialisticky humanismus je pokrytecký pseudohumanismem.Vvždy se na těchto ideálech a systému živí při přerozdělování hejno levicových šibalů a jen paběrky připadnou těm , kterým měly být určeny.  Škubou bohaté ale bohatí nejsou, protože jsou už dávno oškubani. Bohatí jsou jem vlivní a lobisté a ti si na své peníze dají pozor, ale i těch ubývá, bohatí zchudli, odkud zdroje! Ber kde ber, finito! Cinkání klíči a zaříná se nanovo. 

ABC 27.12.2008 19:27

Re: Přeji nám, abychom se dokázali postarat sami o sebe !!

Konzervativní člověk není hyena, která nechá postižené chci  pnout. Konzervativní jde ruku v ruce s morálkou křesťanskou- Vždyť to tak bylo, že každý jeden zvolil sám a přimo, ne přes různé  nadace, na kterých se živí především ti, kteří si je zařídili především pro sebe. Dříve lidé o vánocích poslali chudým, starým   večeři a pár peněz.. Poslat na konkrétní zařízení,které znám atd.. Je pro mě lepší pomoc kokretnímu člověku, než přispívat stále na mentálně postižené, jejichž standart je dnes daleko vyšší, než standart děti samoživitelek a zdaleka nedosáhnou na takové vybavení, jejich matky měly smůlu na partnera, který zklamal,  jsou dobrými matkami, zasluhovaly by metál za to, že kromě živobytí zajistí dětem , výchovu,vzdělání nemají čas na karieru, někdo se musí o děti starat.   Díky jim, jejich děti nebudou jenou čekat s otevřenou dlaní. Rodiče mentálně postižených dostanou příspěvek na auto, na benzin, příspěvek na osobní asistenci, postižením i rodiče jezdí zdarma MHD.Ptám se proč, vždyť na ně dostávají rodinné příspěvky. Do školy ze zvláštním režimem je ani nevozí autem na které dostali i na benzin, ale za 55 Kč hodinovou mzdu si z příspěvku platí osobní asistenty, které jejich postižené děti zavezou MHD.Přece nebudou vstávat o hodinu dříve, aby své děti do školy zavezli.  Vím o čem mluvím. Celá ta mašinerie funguje jako obrovský vysavač peněz s dani a pořád jich není dost a pořád je slyšet kvílení, dej víc, dej víc ty nelido!     

hanibal 27.12.2008 18:40

Re: Myslíte, že V. Bělohradský je opravdu levičák ?

To jsou ty jednoduché , zkrátkovité, simplexní úvahy.. Jestliže je někdo příznivcem  někoho, kdo je konzervativní ze své podstaty, ještě neznamení, že ten příznivec nemůže být levicový. Lidi mohou sjednocovat i jiné názory, dokonce je mohou obohacovat tím, že tomu tak vždycky je, že svoboda je o respektu k jiným názorům i když je nepřijmu za své.To vše je o toleranci. Můžu být příznivcem věřících i když jsem ateista a naopak. Naučit tolerance a  respektování se , je dlouhá cesta české společnosti ke společenské toleranci. Pořát platí, že svoboda končí tam, kde je omezována svoboda druhého. 

hanibal 27.12.2008 18:26

Re: Tak dlouhý a tak zbytečný článek

Pro juraxe jsou vždycky články zbytešně dlouhé, on vždy jen jednoduché řešní, ale to vede vždy do slepých uliček. Podobně , jako extremismus má jednoduchá řešení.

Liberta 26.12.2008 17:49

Re: Přeji nám, abychom se dokázali postarat sami o sebe !!

Každá civilizovaná společnost považuje pomoc handicapovaným a slabým (a jinak právoplatným svým členům) za povinnost! V tomto smyslu princip solidarity je elementárním mechanismem. Každý poctivě fungující člen společnosti může být ze dne na den nemocný a posléze starý...Něco jiného je "pomoc" lenochům, nezodpovědným (kteří se bezostyšně zadlužují s tím, že to za ně nakonec někdo zaplatí), příživníkům a vyčůránkům. Z tohoto hlediska mám i problém se všemi těmi akcemi "čisté injekční stříkačky pro naše narkomany" apod. ;-€

Monte Christo 26.12.2008 14:33

Nic noveho tedy nova strana neprinasi....

Bohuzel,musim konstatovat,ze nic nove jsem sem nedocetl o nove strane...Cimz jiz ted je vlastne urcena k zaniku...Pokud samozrejme nenajde nove mysleni...Pol.situace v CR je vyhrocena uz jen proto,ze sami cesi nevedi co chteji a ti co to vedi Ti nemaji prostredky k tomu aby dosahly neceho podstatneho v ceske pol.Cesi uz nechteji sliby ale ciny a tech se cesti pol.strasne boji,protoze ciny dokazi nejen povznest ale take i zamest...Muj deda mi rikaval jednu zivotni poucku udelej to tak,aby se vlk nazral a koza zustala cela.Dokaze to nejaky cesky pol.?Verim,ze ano,ale vlastne pak  musi pocitat s tim,ze obetuje sam sebe ve prospech vetsiny...Monte Christo Washington DC Ma zeme Me srdce

Liberta 26.12.2008 10:48

Re: nemáte pravdu

R^

Gaston 25.12.2008 23:17

jó kdyby

politici mohli nakládat se státním majetkem pouze jako s majetkem své rodiny, bylo by asi lépe.

Jura Jurax 25.12.2008 22:36

Re: Tak dlouhý a tak zbytečný článek

No, strany by měly nabízet i to, co voliči nechtějí, ale co je nezbytné, to, jehož přínos voliči moc nechápou - strana, která nabízí výhradně to, co voliči chtějí, je bohužel spolehlivá cesta do pekel, což voliči nechtějí určitě.

Hnyk 25.12.2008 22:31

Tak dlouhý a tak zbytečný článek

Přitom hned v prvním odstavci je odpověď na otázku, stačí pozměnit pár znaků.;-P

>strany - ty jen nabízejí to, co voliči chtějí.

současné strany - nabízejí to, co voliči chtějí?

Jura Jurax 25.12.2008 22:30

Re: Mocichtiví socialisté - od Lenina, přes Stalina a Hitlera, Roosevelta, až k Obamovi nebo Paroubkovi ?

No, možná ani ne socialistický, ale pragmatický. Jednak vznikla zeď, tedy opevnění, druhak náklady na ni byly nejspíš nižší, než náklady na biřice a halabardýře, co by zklidňovali bouře hladových a bránili drancování ... ;-)

Jura Jurax 25.12.2008 22:26

Re: Morální je zisk i přes mrtvoli

No a není to tím, že se obáváte onoho chcípnutí pod mostem, neboť sám bez cizí pomoci nejste schopen si zajistit své potřeby? ;-)

Jura Jurax 25.12.2008 22:21

Re: Morální je zisk i přes mrtvoli

No co -  že neumíte ani pořádně pravopis, což poněkud snižuje důvěryhodnost Vašeho předstírání intelektuální mohutnosti ;-D

Jura Jurax 25.12.2008 22:15

Re: Přeji nám, abychom se dokázali postarat sami o sebe !!

někteří tzv. "pravičáci" si ale myslí, že pomáhat handicapovaným a slabým je povinnost!

Asi budu pravičák v úvozovkách, protože si též myslím, že pomáhat slabým a handicapovaným je povinnost. Ovšem povinnost, jejíž míru by neměl určovat stát.

Problém trošku je v definici, kdo je ten slabý a proč je slabý, kdo je handicapovaný a proč je handicapovaný, a co tihle slabí a handicapovaní dělají pro to, aby byli soběstační a nepotřebovali cizí pomoc, respektive nakolik jim povaha jejich slabosti či handicapu něco takového umožňuje. Tedy v definici,kdo je hoden mé pomoci a kdo je jen vychytralý parazit.

Jura Jurax 25.12.2008 22:08

Re: Přeji nám, abychom se dokázali postarat sami o sebe !!

Souhlas! R^R^

Jura Jurax 25.12.2008 22:06

Re: Autor má pravdu v jednom

Je to ideologie hokynáře a účetního, který se ptá stále dokola - co MI to přinese? Kdo to zaplatí? Kde na to vezmeme?

No, tohle je jediná možná rozumná strategie, i když Vy se zdáte ji odsuzovat. Kdo se podle ní nechová, zkrachuje. Jako jedinec celkem rychle, jako stát pomaleji, ale je z toho řádově větší průser.

Ani ten důraz na MI není dehonestující. Jako jedinec odpovědný sám za sebe a za svou rodinu se vždy musím ptát, co mi to přinese, protože já ponesu následky.

Předchozí odstavec neplatí ovšem pro politiky - ti se sice taky ptají, co JIM (ne voličům) to přinese, ale následky obvykle nenesou - zaplatí to ti, kdož je volili ... a co hůř, obvykle hlavně ti, co je nevolili.

Karel 25.12.2008 22:04

Re: K nadpisu

Já jsem to "symbolicky" použil právě proto, že reálně jde v případě pokladníka spíše o vraždu, než co jiného. Možná to není úplně to správné slovo. Myslím, že do očí bych synovi onoho pokladníka dokázal říci, že nejde o ocenění vraždy pokladníky, který dokonce nebyl ani ve straně, ale celkového smyslu snažení Mašínů, totiž ozbrojeného boje proti komunismu a komunistům. Uvítal bych, kdyby byl v tomto směru soudní proces, ve kterém by se ozřejmila vina Mašínů a případně byl vynesen trest.

Vím, že to ocenění Mašínů je problematické, spíš jsem na to poukazoval jako na pravicový počin ODS, než že bych to považoval za kdovíjak zdařilé.

Jura Jurax 25.12.2008 21:57

Re: jak tak pročítám

No to víte, i tam chce mít perzonál chvilku klid ;-)

Jura Jurax 25.12.2008 21:55

Re: nemáte pravdu

Petře, ono totiž skoro všechny voliče zajímá, jak se mít co nejmíň s minimem námahy a hned teď; a taky ještě - doufám,že je to jen tuzemské specifikum -  aby se jiní neměli líp, nebo aspoň o moc líp. Strana,která tohle nabídne co největšímu počtu počtu voličů, nemůže prohrát. Jenže tohle může nabídnout jen strana levicová, co jednak masivně přerozděluje, odebírajíc pracovitým a šikovným jejich výdělek, druhak více či méně, ale spíš víc zadlužuje zemi, protože prostředky z vynucené solidarity už nestačí, i když se pochopitelně zaměřuje na ty jaksi sociálně slabší - přitom pochopitelně nerozlišuje důvod, proč jsou sociálně slabší - protože tyto lze levně v dostatečném počtu koupit a zajistit si tak moc; volič jak volič, volební právo je všeobecné a rovné.

Z hesly typu nejlepší pomocnou ruku nalezneš na konci vlastního ramene nebo za svůj život, svou životní úroveň a úroveň své rodiny si zodpovídáš především sám nebo dlouhodobě brát sociální dávky a nepracovat, jsem-li práceschopný, je jednak ostuda, jednak odsouzeníhodný parazitismus u nás neprorazíte.

U nás - historicky - nefunguje étos průkopníků, co na vratkých plachetnicích pluli do nové země, průkopníků, co v krytých vozech jeli přes pláně a hory, aby si, spoléhajíce jen sami na sebe, vybudovali svobodnou existenci.

U nás funguje spíš mazanost poddaných, co si vždycky najdou cestu, jak ožulit vrchnost a přiživit se na cizím, protože oni, lépe psát ONI, mají víc a měli by se rozdělit; ba přímo je jejich povinností se rozdělit, protože stejně to mají z našich mozolů, že ano. Jakkoliv to o těch mozolech bylo kdysi částečně pravda, dnes tohle zdegenerovalo na tzv. sociální stát. A kdo je úspěšný a bohatý, je asociál a určitě krade ... :-/

Kamil 25.12.2008 21:37

Re: K nadpisu

Dle mého slovo " symbolicky " nelze v tomto případě použít. Jedná se o oběti, jejichž děti ještě dnes žijí. Myslím, že byste jim to medokázal vysvětlit do očí.

Kamil 25.12.2008 21:26

Re: Myslíte, že V. Bělohradský je opravdu levičák ?

No neznal jsem Eduarda Bernstaina, ale ( viz Wikipedia ) zdá se mi jako dobrý člověk.

Eduard Bernstein (6. ledna 1850 - 18. prosince 1932) byl politik a přední teoretik německé SPD. Narodil se v Berlíně, do politického života vstoupil roku 1872. V době Bismarckovy vlády působil jako socialistický novinář v exilu v Curychu a Londýně, kde se stýkal s Engelsem. Podílel se na přípravě Erfurtského programu SPD (1891), zejména jeho druhé části s praktickými politickými požadavky. Ve straně zastával umírněnou, takzvaně revizionistickou pozici, podle níž je místo Marxem požadované revoluce třeba pracovat ve prospěch postupných reforem. Jeho ideoví oponenti, k nimž patřili například August Bebel, Karl Kautsky a Wilhelm Liebknecht, v roce 1903 dosáhli odmítnutí jeho pozice na drážďanském sjezdu SPD.

Během první světové války zastával pacifistické postoje, byl také

jedním z mála německých politiků, kteří protestovali proti turecké genocidě Arménů. Zemřel roku 1932 v Berlíně.

MR 25.12.2008 21:16

Re: Přeji nám, abychom se dokázali postarat sami o sebe !!

Souhlasím s Vámi - bohužel, i někteří tzv. "pravičáci" si ale myslí, že pomáhat handicapovaným a slabým je povinnost! Bohužel vynucená solidarita není žádná solidarita, natož ta, na kterou bychom mohli být hrdi. Navíc pěkně bylo naznačeno v článku, že jde pouze o rozhodnutí politiků, kde začíná a kde končí. 

strejda 25.12.2008 20:38

Re: Myslíte, že V. Bělohradský je opravdu levičák ?

To záleží na úhlu pohledu. Jste-li tak napravo, že Roosevelt a Obama jsou v jednom pytli s Leninem a Stalinem, je i Bělohradský výrazný levičák. Přečtěte si článek ještě jednou, je podivuhodný.

Kamil 25.12.2008 20:34

Myslíte, že V. Bělohradský je opravdu levičák ?

Myslíte, že V.  Bělohradský je opravdu levičák ? Pokud vím, tak svého času byl příznivcem Václava Klause a ODS ?

clay 25.12.2008 20:27

Re: Má to jeden veliký háček, je to teorie bez akceptování praxe.

aha, tak zrušení dědičského práva se vám zachtělo....a ty majetky by získal kdo, horšínežbolševiku?8-o

Karel 25.12.2008 20:26

Re: K nadpisu

Dát na vědomí, že jsou nám symbolicky milejší Mašínové, jakkoli je jejich činnost zčásti problematická (vražda pokladníka), více, než mnohé jejich oběti (policie), a jejich podivuhodný útěk na svobodný Západ z totalitního lágru, je, podle mého, pravicové. Podle mého by se měly ocenit aktivity i jiných ozbrojených skupin.

Vyjít vstříc vojenským potřebám USA na našem území je z politického hlediska také pravicové.

Kromě předpokládaného pobavení máte i nějaký názor?