2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 15.8.2011 10:46

Mateřská školka politologů

Vždy, když se odvážím přečíst texty pana Jelínka, mám neodbytný pocit, že naslouchám žvatlání batoleti z mateřské školky politologů (za kterého se pan Jelínek považuje). Zvlášť to psychologické bádání nad politiky ODS je opravdu roztomilé !

T. Vodvářka 15.8.2011 6:15

Pane Jelínku

not at last.

1.Pan Miloš Zeman se stal sociálním demokratem jen proto, že se musel vyčlenit proti Václavu Klausovi. Našel prostor, kde nikdo nebyl /pan Horák byl karikaturou/ a stal se zakladatelem hulvátství v české politice. Jeho nynější angažmá je kabaretní. 2.Pan Vladimír Špidla představoval smutnou donkichotskou postavu, který to snad jako jediný myslel opravdu upřímně, ale byl svými sežrán. 3. Pan Stanislav Gross po svém angažmá v MV se snažil takto uspořádat jak svou stranu, tak i celou společnost. Svým konáním po nuceném odchodu z funkce /dodnes asi nechápe, jak může jeden obyčejný meloun způsobit takovou katastrofu/. Stal se ovšem zakladatelem technologie moci. 4.Pan Jiří Paroubek /Vámi mylně uváděný jako stratég/, převzal vše od svých předchůdců, dodal tomu ale jistou charakteristiku, kterou bych pracovně nazval "klobása s pivem pro ty obyčejné". Svou nabubřelost prokazoval dnes a denně a stal se nikoli lídrem, ale odpudivou postavou a mustrem, jak opravdu nemá vypadat politik.Možná se stane zakladatelem jednotky hnusu v politice. Vsadím se o vše, že jeho hrozící vedení v nějaké straně bude znamenat její definitivní zánik. 5. Bohuslav Sobotka je opět jen chvilkovou a vadnou kolejnicí na cestě sociální demokracie novodobými dějinami, neboť svým rozhledem stačí pokrýt jen malou část nutného spektra  a přitahuje jen malou, spíše méně mentálně vybavenou část společnosti.

Žádný z uvedených se nestane tím, co popisujete. Ani jeden z vyjmenovaných politiků /nebyl mezi nimi jediný státník/ neudělal to, co bylo kdysi pro sociállní demokracii typické. Všichni slibovali zářné zítřky bez toho, že by lidem vysvětlili, že na dluh se žít nedá, neustále shledávali zdroje pro své sociální experimenty jen z daní těch, kterými v podstatě pohrdali. Všichni byli svou stranou odvrženi /Na pana Sobotku to čeká/. Dějiny novodobé sociální demokracie skýtají zatím jen tristní pohled. A je to škoda, protože protiváha ve společnosti je nutná a je zárukou stability.

Z. Bureš 15.8.2011 8:15

Re: Bez výhrady . . . . .

. . . podepisuji každé Vaše slovo !!!

Z. Rychlý 15.8.2011 10:51

Re: Pane Jelínku

Připojuji se k panu Burešovi ! Obzvláště to spojení, že socani pohrdají těmi, co platí daně - tak to sedí, jak Jandák na hrnec.

F. Doušek 15.8.2011 1:04

Paroubek na odpis a Lukáš Jelínek se odvážil

kritizovat. Hrdina.