5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Potíže agenta 009

V roce 2009 vláda schválila diplomaticky řečeno velmi podivný nákup letadel CASA. Téhož roku založil Miroslav Kalousek politickou stranu, do jejíhož názvu vložil i koncová čísla roku založení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 11.7.2012 9:46

očekávání? realita?

Jsem jeden z těch, co uvěřili předvolebním proklamacím TOP09 o tom, že budou pravicovější alternativou ODS a že budou eurorealisty. Místo toho jstal dostal stranu, která není pravicová a navíc je eurofanatická.  Jestli někdo chce cílit na pravicové voliče, tak nemůže bezvýhradně podporovat všechny ty levičácké nápady Německa, Itálie, Španělska a Francie, jak to dělá TOP09. A jestli někdo sliboval pravicovější politiku, než vedla ODS, tak si nemůže udělat agendu z neustálého zvyšování daňové zátěže.  TOP09 a ODS se už asi nenávratně rozešly s většinou svých voličů.

M. Kadlecová 11.7.2012 15:56

Re: očekávání? realita?

přesně

P. Maleček 11.7.2012 6:58

Admirále - prober se!

Ve volebním klipu admirál Schwarzenberg pevně svírá kormidelní kolo lodi v čele flotily plující pod jeho velením k lepším zítřkům a jeho pilní lodníci drhnou modrou i oranžovou špínu a s ní z lodi vyhazují i krysy ve stejných barvách. V klipu nikde neuvidíte Kalouska s jeho kumpány z lidovecké žumpy.

Už tehdy mnozí věděli, že ten stařičký admirál netuší, že to kormidelní kolo má jen na hraní a kormidlem ve skutečnosti otáčí právě Kalousek sedící se svojí žluto černou bandou v admirálské kajutě na bednách dokumentů o svém řádění nejen na ministerstvu obrany.

Při svém vzdělání a životních zkušenostech to však Schwarzenberg spíš moc dobře věděl, ale ta obvyklá touha starců po náhražce sexu vysokou funkcí mu zatemnila rozum. Byl by k smíchu, kdyby v lodích té flotily, o jejímž osudu rozhoduje z valné míry i Kalousek, nesedělo obyvatelstvo tohoto státu.

Probere se admirál, nebo definitivně zesměšní sebe i svůj slavný rod, když celou flotilu nechá Kalouskovou bandou definitivně zavést do smradlavé bahnité mělčiny rozkrádání státu? To vše pro epizodu ve funkci ministra zahraničí, v které ho místo krásné sexy blondýny objímá odpudivý Kalousek.

A. Reček 11.7.2012 6:21

Přání otcem myšlenky

ODS rozhodně na pravé straně politického spektra není na tom v popularitě občanů nic moc lépe než TOP 09!!  Výhodu má pouze ve větším počtu členstva.  TOP sráží zásadně dolů některé zmetky vyrobené ministerstvem sociálních věcí. Ta nynější kauza pí.Parkanové brzy vyprchá a nebude mít ani podstatný vliv na podzimní krajské volby, protože u nich jde o jiný druh politiky. A v té není TOPka do ničeho zapletena, to spíše ODS bude muset dokazovat, že v posledních čtyřech letech se do ničeho v krajích nenamočila.  A lidi také ví, že i ta socdem má hodně hříchů za minulé období.  Autor holt fandí ODS, tak ho při tomto nechme.

P. Pavlovský 11.7.2012 4:37

Je to přesně naopak!

" TOP 09 začala postupně uvadat, navzdory aktivismu Miroslava Kalouska", čteme. Nikoli!  TOP 09 začala postupně uvadat, KVŮLI aktivismu Miroslava Kalouska.

Až do teď se TOP 09 držela zázračně dobře a to, co se jí povedlo v Praze, byl další pozitivní zázrak (tím prvním byl vstup do parlamentu).

Teď je rázem všemu konec! Jedinou šancí bylo, kdyby se kníže okamžitě od Kalouska distancoval, odvolal jej z vlády a zbavil všech stranických funkcí. Na to je teď už pozdě, navíc i on hlasoval ve vládě v demici pro nákup.

 Podzimní volby proběhnou, žel, ve znamení další oranžové tsunami, i kdyby přišla ještě jedna kauza Rath (např. Palas). 

Šanci mají jenom Pospíšil na Plzeňsku, Jihočeši a STaN na Liberecku. Utrhnou se starostové včas od potápějícího se vraku TOP 09 i jinde? Uvidíme, zatím na Hradecku přecházejí ke STaN ze společné kandidátky pouze jednotlivci.