13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

POLITIKA: Postesknutí nad honem na Klause

Kolem vyloučení Václava Klause ml. bylo řečeno za poslední dny mnohé. Je ale jasné, že jen těžko může jeho vynucený odchod nechat pravicového voliče chladného.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krčmář 23.3.2019 9:29

Bohužel začali reformu zdravotnictví zavedením poplatků o kterých nebylo úplně jasné kam vlastně jdou. První věcí měla být transparentnost,ale nebyla, obyčejný člověk zjistil že ho to zdraví stojí víc peněz,reforma žádná, snad krom snahy zprivatizovat některá zdr. zařízení,a já pochybuji,že to bylo činěno z "dobrých úmyslů",takže jediný výsledek jejich reformy bylo vítězství socdem v dalších volbách. Přesto musím uznat,že to jistá pozitiva mělo, důchodci si přestali chodit k panu doktorovi popovídat a čekárny zely prázdnotou. Ale to by bylo z pravicovosti tak všechno.

J. Svoboda 23.3.2019 9:09

Re: Čekali jste na výzvu?

LS zrádně podepsal Klaus a když se neměl Topolánek paktovat s Kalouskem, tak asi s komunistama ?

Pěkný den.

M. Krčmář 23.3.2019 8:59

No to jo,ale aby na tej kandidátce někdo zbyl. Vám též hezký den.

V. Braun 23.3.2019 8:45

Pravicová ODS?

Nejpravicovější byla ODS v době zavedení poplatků u lékaře a superhrubé mzdy, nejsem si teď jist ale bylo to asi za Topolánka. Za Klause staršího byla plná rádobypravicové rétoriky a středových až levicových činů, snad jen s výjimkou některých privatizačních kroků, které byly po změně režimu ovšem nevyhnutelné.

Fiala stranu po Nečasovi zkonsolidoval a udělal ji alespoň trochu čitelnou. Že se zvedla "jen" o tři procenta? No, za prvé si myslím, že je to více a za druhé vše je vidět v nějaké poměru s okolím (benchmarking) a zde žádám pana kritika z článku, ať ukáže jak roztly ostatní tradiční strany a pokud rostly rychleji než ODS tak pak má jako kritik pravdu. Tak co, je tom ČSSD, KSČM nebo KDU-ČSL s růstem lépe?

J. Richter 23.3.2019 8:43

Re: Jsem zklamán (opakovaně) z Fialy.

Tak ani jinak přece být nemůže. V okamžiku, kdy lidé jako vy začnou peskovat tu proruskou veteš a ,,pravičáka", který bez stamilionových dotací ani neumí řídit školu je něco špatně.

Musíte být konzistentní, když úředním jazykem v IVK je ruština.

Z. Sadovský 23.3.2019 8:40

Teoretici života

Obecný problém pravicové strany je v členech, kteří nikdy nepracovali a produktivní prací nepřispívali do státního rozpočtu, nic v životě kromě honby za kariérou nedokázali a zvolili si politickou kariéru, aby nikdy pracovat nemuseli. Obecný problém u velké části poslanců.

F. Houžňák 23.3.2019 8:09

No, v obecné češtině je to správně,

ve spisovné ovšem nikoliv.

Š. Hašek 23.3.2019 8:02

Jsem zklamán (opakovaně) z Fialy.

Z obou Václavů Klausů nikoliv. Drobné, nepodstatné detaily by se našly. Ale nikdo nejsme bez chyby.

Zkráceno.

K. Keinkopf 23.3.2019 7:59

No, mezi náma,

poslední pravicový politik byla Hromádková, blahé paměti. ODS vždy byla spíše sociáldemokratická. Je to asi trend, že se se zlepšující se sociální situací euroamerická civilizace posouvá doleva a už nikde není pro autentickou pravici dostatek voličstva.

J. Richter 23.3.2019 7:54

Tak Zeman pochválil Klause juniora..

Múže být lepší ocenění rozhodnutí vyrazit ho, než kritika od téhle ruské hradní fusakle?

M. Varadinková 23.3.2019 7:51

Čekali jste na výzvu?

A proč jste se neozvali sami? A teď budete zase čekat? Veškerá tragédie ODS tkví v tom, že členská základna mlčí a čeká na Godota, zatímco čím dál pokleslejší vedení vede ODS do pr... Členská základna se měla ozvat už ve chvíli, kdy Topolánek prosazoval Lisabonskou smlouvu, kdy začal péct s Kalouskem, kdy se začal navážet do prezidenta Klause. Tam je potřeba hledat začátek dnešních konců. Ke všemu tomu členové ODS mlčeli a chovali se jako stádo ovcí.

J. Svoboda 23.3.2019 7:50

Re: Výňatky.

Autor asi nepochopil, že Fialova gesta a prohlášení souvisí hlavně s předvolebním časem do europarlamentu. A takhle podobně má jasno skoro ve všem :o)

Pěkný den.

J. Svoboda 23.3.2019 7:47

Re:

Tak je vykroužkujte, nástroj máte, využijte ho.

Pěkný den.

J. Svoboda 23.3.2019 7:46

Re:

U juniora odpor k dotacím po tom, co dostal na provoz školy 100M z odměn šéfa polostání firmy :o)

Pěkný den.

J. Svoboda 23.3.2019 7:41

na Fialův pád si rád počkám = mydlit schody

Navíc v osobě VK jr. obdivujete seberadikalizaci, hrubost, sprostotu, bolševické zjednodušování a manipulaci, jste proti zakotvení v euroatlantické civilizaci, proti loajalitě ke spojencům, ... Tak s váma to ODS fakt vyhrála.

Pěkný den.

K. Salajka 23.3.2019 7:24

Ve skutečnosti

se junior vyloučil sám, když napřed vlezl zpátky do ODS Fialovi na zádech.

J. Krásenský 23.3.2019 7:08

Dnešní "pravice"

zastává názory extrémní levice před dvaceti třiceti lety. Už to je hrozivé. Marxisti to nazývají dialektika. Z pravice, ať už se nazývá jakkoli, se stala strana mírného pokroku v mezích zákona. Co je pravice a co pravicové není vykládají levicoví intelektuálové na univerzitách a v mediích. A pak v tom nemá být zmatek. Podařilo se jim vštípit veřejnosti, že cokoli "sociální" a "dobré" je levicové a "asociální" a špatné je pravicové.Tedy marxistickým slovníkem definují společnost. Všimli jste si toho?

Strašák putin, rusko, venezuela... patří do jejich výkladu světa, který používají k ovládání mas a likvidaci soupeřů. Ryze ideologicky. Použijeme-li stejný metr, je Erdogan, turecko, saudská arábie, pakistan, katar... na tom v dodržování lidských práv, demokracii a svobodách, daleko hůře než Rusko a Venezuela. Ukrajina, irák, afganistan a libye jsou skutečnými plody západní levice. Máme právo zasahovat v zemích, jenom proto, že jejich režim se nám nelíbí? Až příliš z toho vykukuje orwelovské "válka je mír". Válka proti rusku je v našem prostoru jen válkou minulou, která zastírá skutečná nebezpečí. Zaměňovat rusko s cccp je stejně případné jako německo za třetí říši. Jediné co lze uznat, je že německo i rusko mají své velmocenské ambice a oběma je nutné se bránit a zároveň nezbytné s nimi obchodovat. A pro ty, kteří se raději rozpustí v německém prostoru (nakonec i ruském), připomínám, že své stáří prožijí v islámském státě, se všemi "výhodami" pro nevěřící.

M. Smidova 23.3.2019 7:00

Keci, nic než keci.

F. Matousek 23.3.2019 6:45

3. odstavec, poslední veta

"Na tyto výroky jsme zvyklý od pokrokářské levice, nikoli od šéfa pravicové strany".

Správne je " zvyklí " .

Autor by se mel vyvarovat hrubých chyb.

J. Holíček 23.3.2019 6:08

Výňatky.

"Jsme svědky momentu, kdy nyní současný předseda (zřejmě na základě hemžících se pochyb členů své strany o jeho testosteronu) začal okázale demonstrovat svou pofiderní sílu skrze vynucená agresivní gesta a prohlášení. Vše samozřejmě ze strachu před silnou konkurencí v podobě Klause ml."

"Objektivně ale musíme uznat, že Václav Klaus také neudělal vše dobře. Během svého členství nezískával podporu pro své křídlo. Klausovo působení bohužel zůstalo jen u nevyslyšené kritiky a „pouze“ u voličské podpory, nikoli však u snahy získat členy ODS na svou stranu."

"Pravicová politika vyloučením Václava Klause ml. v ČR pro tuto chvíli skončila." ???

R. Langer 23.3.2019 5:41

Re: Thatcherova umrela, Putin zije

Hm, tak určitě... :-P

P. Jášek 23.3.2019 4:01

Co je na Klausech pravicově konzervativní?

M. Krčmář 23.3.2019 1:45

..mohl volit..

M. Krčmář 23.3.2019 1:43

Legrace to není,Fialu s Udženiou by mohl jen pravičák-masochista.

P. Rychetsky 23.3.2019 1:39

Thatcherova umrela, Putin zije

Oba Klausove i cele IVK se nyni stoprocentne prekryvaji s ruskou agendou. Dokonce i s vyzvami ruce pryc od Venezuely. Pravicoveho ci konzervativniho je na tom pramalo.

Chyby Zapadu musime resit s nim (nami), ne proti nemu (nam).

M. Prokop 23.3.2019 0:47

U argumentů o Rusku problém nevidím.

Ty dost sedí.

T. Kohout 23.3.2019 0:38

počteníčko

Tak tohle je opravdová legrace.