8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Poslední fáze prokurátorokracie?

Aktuální spor kolem chystané reorganizace některých policejních útvarů vyvolal další kolo vnitrokoaličních šarvátek. Mnozí politici a novináři předčasně mluví o vládní krizi a objevují se i krkolomné spekulace o hrozbě prezidentské vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 15.6.2016 19:42

.....

Šlachta neukočíroval vztah k Babišovi - http://reportermagazin.cz/slachta-neukociroval-vztah-k-babisovi/

V. Skalová 15.6.2016 20:08

Re: .....

Přesně tak! Stejně tak jeho návrat po "uprošení" Burešem nám signalizuje, kým je využíván....

P. Rudolf 15.6.2016 18:10

Excelentní pitomost

Typický miš-maš z centrály českého žvástu IVK. Nesmysly, polopravdy, lži.

Mám pro vás autore ale jedno doporučení: Váš bratr je advokát, tak si s ním dejte schůzku a on vám jistě rád a rychle vysvětlí, kdo je v Česku pánem v trestním procesu a jak se jednotlivę kauzy přidělují a dozorují. Za tento článek se pak budete (věřím že upřímně) stydět. Ty ostatní plky raději nekomentuji.

R. Tesařík 15.6.2016 23:08

Re: Excelentní pitomost

človíčku, človíčku.

J. Kyselková 15.6.2016 13:07

Soudruh Bureš

má své koblihy i ty senátní - řádně vycvičené. Právě v brífinku TV vyděšeně předvedly naučené slovní cvičení dle předlohy - proti reorganizaci policie. Proč jejich Babiš neodstoupí, když se ho jednání koaličního partnera odlišného resortu tak bytostně dotýká ?

Horší to má s kázní sociál. demokracie. Paní poslankyně Benešová žalostně protestuje proti návrhu kdekoliv najde skulinu k slyšení. Senátor Antl opět smolí zákulisní čachry a Bublan počestně bublá proti svým.

Ministr Chovanec se chová jako chlap. Kdo ho sejme ?

V. Kusý 15.6.2016 19:38

Re: Soudruh Bureš

No, nevím kolik chlapství musel mít k tomu, aby práskl své kolegy podvraťáky? Kteří se dnes stali vzorem čistoty, poněvadž ten Váš chlap udělal něco, o čem tvrdil že udělá až....O skutečných chlapech máme evidentně naprosto, ale oopravdu nnaprosto odlišnou představu.

J. Kyselková 15.6.2016 20:11

Re: Soudruh Bureš

Je to možné, pane Kusý, že Váš vzorek je predátor Babiš nebo Pelikánek.

Chovanec obstál a svou bitvu vyhrál - reorganizaci policie podepsal. Jeho postupu i vysvětlení tleskám i když nejsem socka. Prostě chlap každým coulem ! Není malicherný. Dobře, že je v této době ministrem vnitra.

V. Kusý 15.6.2016 21:52

Re: Soudruh Bureš

Nevím, z čeho jste usoudila, že Babiš je mým favoritem.Není, ba naopak.Ale jedno je jisté, že tahle bitva je bitvou syčáků proti šmejdům.Jiný živočišný druh se totiž v české politice nevyskytuje.Bohužel.

J. Kyselková 15.6.2016 23:27

Re: Soudruh Bureš

Já svoje spoluobčany takhle nevidím ani tak o nich urážlivě nemluvím. Berete to hákem, pane Kusý. To je nefér, říkat, že všichni kradnú a lžou a že poženou do tepláků. Spím.

P. Brosnan 15.6.2016 12:26

Ďjó, taková operetka!

Článek pozlatit, ale hlavně otisknout v našich "nezávislých" tiskovinách.

Šlachta se nechová jako elitní policajt, ale jako operetní subreta. Nehodlám, hodlám, budu, nebudu...

Jeho bývalí podřízení se chovají obdobně operetně. Pánové! Jste policajti! Ne televizní redaktoři!

Obnovené soudní řízení na základě neohroženého zásahu dua Šlachta -Ištván, to je jako opakované hlasování Irska o Lisabonu.Ale proč by toto vše mělo být méně absurdní, než vše ostatní, co se v Evropě děje. Počínaje samotnou současnou existencí EU a jejím počínáním.

A otvírat se budou samozřejmě další a další okna... Z kterého už konečně vypadneme přímo na hlavu? No, mohlo by se mnohým rozsvítit. Jde o to, z jakého to bude patra. Začalo se v přízemí.

J. Novotny 15.6.2016 11:36

Když Nečas přiměl Pavla Zemana, aby

vzal ten flek šéfa státních zástupců, tak se začala situace měnit k tomu, že se přestalo zametat ala Grygárek či Rampula. To není samozřejmé a i policisté se osmělili, začali vyšetřovat i velké ryby.

Že je někdo mimoň a často si plete dojmy s pojmy, jako pan Ištván je nepříjemné, je to útěk do druhého extrému. Ale třeba Bradáčové se zas tolik nedá vytknout. Tak jako bylo těžké se zbavit Grygárka, stejně tak není jednoduché se zbavit Ištvána. Pavel Zeman nemá pravomoc odvolat státní zástupce.

"Restrukturalizace" policie, neprojednaná s návaznými složkami, šitá na rychlo a za pochodu, by hrubě ovlivnila vyšetřování. Na tom se shodli skoro všichni, kromě Chovance a Tuhého (ti oficiálně tvrdí, že se nic nestane). To, že se Pavel Zeman ozval, když vidí velkou možnost ohrožení vyšetřování živých kauz je v pořádku. Reakce ANO byla vyhrocená, ale na Chovancovo "vyližte mi" asi moc jinak reagovat nešlo.

J. Kyselková 15.6.2016 13:18

Re: Když Nečas přiměl Pavla Zemana, aby

Velká rybo - co udělal Grygárek za prokázaný zločin ?

J. Novotny 15.6.2016 14:13

Re: Když Nečas přiměl Pavla Zemana, aby

V jeho případě spíše neudělal.

M. Varadinková 15.6.2016 14:16

Re: Když Nečas přiměl Pavla Zemana, aby

To soudíte z toho, co psali v novinách a říkali v televizi? Nebo z čeho?

J. Novotny 15.6.2016 14:23

Re: Když Nečas přiměl Pavla Zemana, aby

Spíše z toho, jak byla ta jeho práce v rámci Prahy úspěšná.

M. Varadinková 15.6.2016 16:38

Re: Když Nečas přiměl Pavla Zemana, aby

A tu jejich úspěšnost posuzujete podle čeho? Podle toho, co psali v novinách a říkali v televizi?

J. Novotny 15.6.2016 17:20

Re: Když Nečas přiměl Pavla Zemana, aby

No, ono je to v té Praze docela vidět.

B. Rybák 15.6.2016 21:41

Re: Když Nečas přiměl Pavla Zemana, aby

Výměna NSZ Vesecké P. Zemanem, který se "osvědčil" v EUROJUSTU byla dílem ministra spravedlnosti Pospíšila, který byl politicky zkorumpovanou pátou kolonou "Bruselskou" v ODS!

Bradáčová je stejně jako Ištvan vyškolena v USA. Jejich do nedávna neotřesitelná (potrestání z protiústavních pučů vylučující) podpora americkým velvyslanectvím slábne spolu s Obamovou administrativou! V této partě není žádný kladný hrdina a není jím ani ministr Chovanec této situace politicky zneužívající!

K. Janyška 15.6.2016 9:28

EU je naprosto nepřijatelná. To odsud a z Bilderbergu vane

smradlvý socialistický vítr. Jejich vyslanců je u nás až příliš a běžní lidé nevědí o co jde. Je na vás v IVK, abyste jim vysvětlili, že lidský svět je napaden znovu socialisty v jeho podstatě. V jeho zvenčí nezměnitelném spontánním řádu... Dzp.

J. Hruška 15.6.2016 9:19

Odpověď.

Marxistická poučka říká: "Odcházející mocenská struktura použije všechny, VŠECHNY, prostředky, aby se udržela u moci." I přes "spáleniště a krvavé řeky".

M. Valenta 15.6.2016 8:49

Do toho sporu

sice nevidím, ale za poslední několik let mám pocit, že Vrchní státní zastupitelství konečně slušně pracuje. Panu Jaklovi se asi stýská po Vesecké, Němcovi, Burešovi atd.

M. Prokop 15.6.2016 8:54

Re: Do toho sporu

Pražské možná, tam si nejsem jist.

Olomoucké se zhrzeným Ištvanem se zbláznilo. Spusta kraválu (a škod), výsledky žádné.

J. Schwarz 15.6.2016 9:39

Re: Do toho sporu

Zkuste si, Herr Valenta, představit, že vy existoval obdobný "tým" složený z lékařů. Nějaký anonym by "měl podezření" že vypadáte nemocně a nejspíš roznášíte ptačí chřipku a práskl by to "zdravotníkům". Ti by se obrátili na osvědčeného "odborníka" z Liberce nebo Znojma který by jim schválil "zásah". Pro vás by si pak přijelo 5 svalovců se svěrací kazajkou, šoupli by vás do stejného stanu jako podezřelé z Eboly a odvezli do "karantény" na šumavu. Tam by vám další "odborník" diagnostikoval sněť v noze a promptně by vám ji uřezal. Nakonec by se sice neprokázala ani ptačí chřipka, ani sněť ale hlavně že se chlapci snaží, že. Případné odškodné by zaplatil daňový polatník, pokud by s váma ovšem nevybabrali tím způsobem, že by "oprávněnost zásahu" zdůvodnili vcelku pochopitelnou záměnou rýmy za závažnější chorobu.

M. Valenta 15.6.2016 10:57

Re: Do toho sporu

Asi narážíte na kauzu Nagyová Herr Schwarz. Ovšem tu si ten hlupák Nečas vyrobil sám a dobrovolně.

M. Moravcová 15.6.2016 11:56

Re: Do toho sporu

ale prdlajs, tu vyrobil na zakázku Šlachta s Ištvanem. To že lidi mají milenky na pracovišti je tak běžné, jako že vychází slunko. Není to ovšem kriminální čin.

M. Valenta 15.6.2016 12:22

Re: Do toho sporu

Kdyby ta milenka ( a ony k tomu mají sklon), se nepokoušela přes Nečase ovlivňovat vládu, tak ano.

R. Tesařík 15.6.2016 14:28

Re: Do toho sporu

Nějaký případ, kdy vláda jednala pod vlem nagyové by nebyl?

V. Kusý 15.6.2016 19:43

Re: Do toho sporu

Ona to bude hlásit všem, i tesaříkům.Možná taky na xichtoknize a v tisku, možno aj v tlači.Bóže Richarde, Vám ta orientace (politická) taky zatemnila moz.. éé argumentaci.

J. Schwarz 15.6.2016 12:04

Re: Do toho sporu

Ne, nenarážím na kauzu Nagyová ale na celkový styl práce dvojky Ištvan-Šlachta. A propos - pokud státní zástupcové nemají důvěru k jiným detektivům než těm pod Šlachtovým ÚOOZ, proč k nim mají mít důvěru občané? Proč je vůbec policie zaměstnává? A proč s tímto tristním stavem státní zástupiči nic nedělali, pokud měli "svého Šlachtu"? Všiml jste si snad, že by vynášení informací ze spisů a odposlechů "spřáteleným novinářům" někdy vadilo zrovna státním zástupcům?

M. Moravcová 15.6.2016 14:43

Re: Do toho sporu

to je dobré "Proč ty neschopné a úplatné policisty policie zaměstnává" ?