7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Poslanci jsou prasata!

To není urážka ani útok na princip zastupitelské demokracie. To je prosté konstatování faktu. Zákonodárci se totiž chovají úplně stejně jako špinaví sudokopytníci z Orwellovy Farmy zvířat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Sevrát 24.5.2014 8:54

Re: Takze pani poslanci si upravi zakon a bude po starostech

To dělá kdejakej černoch z Afriky,který utíká do Evropy žádného jazyka neznaje.A to ještě utíká někde na přeplněném člunu a riskuje život.Vy jste odjel Vindebónou do Vídně,sváču s buchtama a řízkem od maminky,čaj v termosce a padesát doláčů v kapse.Ale, je hezké že i po těch padesáti letech si to vykreslujete jako hrdinství.Skoro jako kdybyste byl ze skupiny bří.Mašínů.

P. Lenc 24.5.2014 8:43

Re: Malý stát s velkou administrativou

Tohle sci-fi je příliš krásné, než aby oproti mnoha jiným bylo uskutečnitelné.Naši parlamentní i mimoparlamentní mimozemšťané i díky nám, obyčejným pozemšťanům jsou vždy o krok napřed.

E. Sevrát 24.5.2014 8:43

Re: pane brezino

Taky jsem viděl před nedávnem presidentského kandidáta,který nebyl schopen zvolit sám sebe a jediný neplatný lístek v urně byl jeho.Naštěstí se presidentem nestal.

V. Ondys 24.5.2014 8:17

:))))) KNEDLO, ZELO, VEPŘO

Prase domácí je užitečné zvíře a sežere skoro všechno. Pomeje i hooovno přemění na chutnou šunku, ale největší přírůstky masa jsou po pivu. Je blízké člověku, jeho životní funkce jsou podobné lidským. Doprovází nás od mladší doby kamenné. Rozhodující vliv na vytvoření českého bílého prasete mělo německé ušlechtilé prase a prase z bývalého SSSR. Uvažuje se i o oživení chovu vietnamským svislobřichým prasetem. Má buldočí hlavu a je skromné při výběru potravy. Vystačí si s travnatým porostem. Snad proto je tak oblíbené u profesorů s ambicemi v politice. České prase se tváří dobrosrdečně při drbání za ušima a málokdo uvěří, že dokáže sežrat člověka nepohodlného na dvoře chovatele. Pro Tomáše jsou fakta dostupná v zaprášených archívech i novinách (případ dopadeného sériového vraha). V našich končinách je prase domácí velice ceněné. Je mu věnovaný prostor ve většině sdělovacích médií a dominuje zájmu soukromých. Ovlivnilo vzhled populárních bavičů i politiků. Proniklo do televizních debat kolem oběda. V neděli občas tlumočí názor nejvyžranějších prasat na potřeby lidí. Není mu vidět mezi nohy a tak nevím, jestli se nejedná o svini.

Vladimír Ondys 19. 5. 2004

V. Ondys 24.5.2014 8:13

:))))))))))))) Každá svině si chce užít, než ji lidi

:)))))))))))))) sežerou!

P. Dvořák 24.5.2014 7:59

Re: Takze pani poslanci si upravi zakon a bude po starostech

Každý kdo zůstane doma je hlupák? To může říct jenom idiot. Zdrhnout a kafrat.

F. Vejr 24.5.2014 7:40

Malý stát s velkou administrativou

Částečné řešení by bylo takové, které by zrušilo zbytečné úřady jako je senát, polovina ministerstev, ombucmani, polovina dolní sněmovny. Stejně k tomu jednou dojde, neb dluhy rostou i s Babišem( kvůli drahému a sociálnímu státu státu). Další zbytečné úřady by následovali.

S. Marušák 24.5.2014 7:33

Já bych jim ...

... tak nepodlejzal, Orwell v té pohádce považuje prasata za nejinteligentnější ze všech zvířat ... StanM.

P. Sulc 24.5.2014 6:29

Re: Takze pani poslanci si upravi zakon a bude po starostech

To vite ze ano, ale to take chce kuraz, a tu Cechackove nikdy moc nemeli, ti tu kuraz spise zavideli. Vy ji mate? Tak jdete zit do zeme, jejiz rec neznate, hlupaku.

P. Jansky 24.5.2014 6:24

pane brezino

jste zbytecne agresivni.. lide si proste rovni nejsou a nebudou.. videl jste vcera tu blond panicku co volila 2x?..

J. Dvořák 24.5.2014 6:19

No to je mi novinka !

Že poslanci jsou dobytek ví už dávno každej !

J. Hlubek 24.5.2014 6:16

Je to jen útok na peněženky obyvatel

Vůbec vytvoření takových rezidenčních zón, za které musí rezident platit je neoprávněným záborem veřejného prostoru. Pokud by účinně protestovat mohli i ti kominíci, zámečníci, či sklenáři, jistě by to udělali. Poslanci mohou a ať to udělají, ne formou výjimky pro sebe, ale jejich zrušením. Česká klasika, napřed byl problém vyroben, mnozí se na tom nabalili a stále nabalují a následně se řeší. Před zónami si byli občané rovni, nyní jsou rozděleni na rezidenty a ty ostatní.

P. Dvořák 24.5.2014 5:54

Re: Takze pani poslanci si upravi zakon a bude po starostech

Lepší je zdrhnout a dělat chytrolína.

P. Rajman 24.5.2014 5:31

Co delá z Česka Orwellovu farmu?

Znám zákony a vy také, které jako by ze slavného románu vypadly. Nejvetší české zvíře kvůli nim odmítalo podepsat Lisabonskou smlouvu.

P. Sulc 24.5.2014 4:38

Takze pani poslanci si upravi zakon a bude po starostech

Jen by me zajimalo, kolik ubrecenych narikajicich Cechacku se utrhne od piva a pujde eventuelne proti blbemu zakonu demonstrovat. Nebo za novou Ustavu, bez imunity, za spoustu jinych nepravosti. Nikdy, nikdy, Cechacek nedemonstruje, neprotivi se vrchnosti, neni to dovoleno, jen je dovoleno , potichu, remcat v hospode u piva.  A ted spusdte vy, pane Jurax a p. Boublikova a "sprdnete" me a vysvetlete bajecnost, dokonalost ceskeho naroda, ktery se jentak neda a nenecha ssebou orat.

T. Pansky 24.5.2014 1:32

Ale nac nadavame: my jsme jim to umoznili. Jak?

Clenove Poslanecke snemovny jsou v podstate naprosto chraneni pred obcanskou nespokojenosti.  Dobre vime, ze poslanci mohou byt vykrouzkovani pri volbe do PS, ale to uz by musel byt obvrovsky prusvih, ve kterem by litali.  Naproti tomu, senatori jsou voleni primo a podobne zakony by si nemohli dovolit - proste by nebyli voleni v pristich (primych) volbach.  Jenze, co delaji senatori, to je uplne jednou - poslanci je proste prehlasuji pri navraceni zakona do PS.  Uz vidime tu nerovnost a ceskou nesmyslnost?  Vule obcanu prosazovana skrze primo volene senatory je v podstate eliminovana.  Jak je to v jinych statech?  Nebudu jmenovat vsechny, neni to mozne.  Ale v nekterych statech jsou obe komory parlamentu na stejne urovni, to znamena, ze zakony musi byt prijaty obema komorami a jedna komora nemuze prehlasovat druhou.  V tom pripade by obcane nemuseli sledovat bordel tvoreny zpupnymi poslanci ......  TOP si zacina vytvaret podobnou image jako ODS.  Pokud se nepostavi celem ke zpupnosti svych poslancu vcas, skonci stejne jako ODS - vypadne z parlamentu.