1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Posedlost Pavlem Zemanem

Podle veřejných zdrojů (např. zde) podala Marie Benešová kárnou žalobu na bývalého nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, a to kvůli způsobu, jakým zasahoval ve prospěch svého známého do soudního sporu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 19.7.2021 12:10

Přemýšlel jsem, co mi na tom Pavlovi Zemanovi celou dobu vadilo. Až jsem na to přišel. On je zbabělec.

V. Čermák 19.7.2021 11:59

Já to tušil, že nějaká ministryně vlastně nevadí, ale Babiš vadí...;-D

V. Čermák 19.7.2021 11:56

Tak já jsem za tu maličkou vostudičku rád. Po té, co hodil vidle do ukončení nekonečného příběhu Čapáku, možná s ambicí přesunout se do Bruselu...;-D

P. Hatina 19.7.2021 11:11

Jak se to říká "plakat na špatným hrobě".. Ono totiž, je sice hezký upozorňovat najednou na kontinentální právo, které je přísně formální a zná neprolomitelné procesní lhůty.

jenomže když se podíváme na stranu druhou, totiž kolik by tedy mohl pan Zeman, u toho kárného senátu dostat, dočteme se " důtku, snížení platu až o 30 procent na dobu nejdéle jednoho roku nebo nejpřísnější odvolání z funkce.". Čili, vlastně vůbec nic, protože pan Nejvyšší Zeman už z té funkce odstoupil sám.

Tudíž, Benešová ho tedy právně potrestat nemůže, a to co udělat může, že mu skrze tu kárnou žalobu (i když jí pak kárný senát zruší), udělá vostudu v médiích..

No a s tímto zjištěním se tedy můžeme diskutovat , zda si jí tedy pan Nejvyšší Zeman nezaslouží, i když to je "po lhůtě" :))

V. Tichý 19.7.2021 7:52

Představa, že by pan Zeman byl nadále státním zástupcem po té, co se provinil tím nejodpornějším prohřeškem, to jest nebyl nestranný spíše velice stranným, je pro mne bez ohledu na nějaké lhůty nepřijatelná. Zneužití úředních pravomocí ve prospěch známého je nepřijatelné. Takhle si nestrannou justici nepředstavuji. A ta lhůta? Chcete říci, že o tom mimo paní Benešovou po ty léta nikdo nevěděl a nekonal? Styďte se a hodněRv

J. Basler 19.7.2021 7:47

Teď jste na to kápnul :-). A ještě prduch - ideální pro AB ;-O

R. Langer 19.7.2021 7:44

Nejste vy nakonec vobyčejnej člověk? 8-o

K. Salajka 19.7.2021 7:11

Příští titul doporučuji: "Přiznání obžalovaného - rána do vazu obhájci. " Pokud jde o Čapák, měl Zeman asi tolik svobody, jako soud, který odsoudil Dereka Ch. Bylo přece trapné po těch letech tvrdit, že je nutné provést ještě nějaké došetřování. Tlak ano, ovšem z více stran. Černína vytáhli jako první soudruzi, kteří si přáli pokračování v Čapáku.

J. Basler 19.7.2021 7:02

Jaký rozpor v tom vidíte? 1. věta je oznamovací a jen vypovídá o mém zcela osobní vztahu k nim. 2. věta vyjadřuje jistou moji osobní predikci dalšího vývoje. Jaký jsem já? Moc Vaši otázku na mne nechápu, ale odpovím. Normální občan, co sleduje cvrkot. Jestli to má být pokus o moje lehké zprudění, tak vězte: 2 manželky a 5 dětí, mě o tomto dost naučili - nemáte šanci.

T. Kohout 19.7.2021 6:39

Není v tom nějaký rozpor? A jaký jste Vy?

J. Basler 19.7.2021 6:33

Tahle vláda je šílená jako celek a její ministři jako jednotlivci. Bohužel reálně hrozí, že bude pokračovat další 4 roky...