22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Populisté

Tomáš Zdechovský napsal zajímavou úvahu o příčinách volebních úspěchů populistů. Jako příklad si zvolil Švédsko. Nicméně dle mého soudu je možná ještě lepší podívat se na problém populismu tak, jak ho známe u nás, v České republice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Rastislav 30.8.2018 16:09

Re: Stydím se jako člověk.:

Napsal jsem, že Islám do Česka nepatří, ale za „výzvy“ k potopení lodí s migranty, nebo jejich ubití, se stydím jako člověk. Pánové: Jurax, Prokop, Mikulec jsou patrně jiného názoru.

Jak říká K. Čapek: Člověka nepředěláš, jenom si ti časem více vybarví a já dodávám, že někdy stačí k poznání člověka i odpověď.

D. Bystriansky 30.8.2018 17:24

Re: Stydím se jako člověk.:

Zkuste odpověď v 17:21. Hezký den.

D. Bystriansky 30.8.2018 17:40

Re: Stydím se jako člověk.:

Apropó: Myslím, že člověka předělávat, chtějí bolševici a jim podobní. Čapek to musel říct jinak, nebo to myslel jinak. Ten, kdo nebyl vychován a nevyužil tak svůj potenciál, kterým se liší od zvířete, zůstal na jeho úrovni. Zvířatům se omlouvám.

V. Čermák 30.8.2018 17:56

Re: Stydím se jako člověk.:

Tak nové myšlení propagoval Gorbačov, díky kterému právě Bolševický komunismus byl poražen. Nový Německý Nadčlověk byl výmysl Hitlerův a současný Nový člověk světový je výmyslem Západních vládnoucích Multikulturních elit. S tím bolševismem jste se utnul, asi proto, že potřebujete nějakého vám vyhovujícího nepřítele...

D. Bystriansky 30.8.2018 18:18

Re: Stydím se jako člověk.:

A jste si jist, že tři vámi vyjmenované "persony" nejsou maskou stejné podstaty!

J. Vintr 30.8.2018 18:54

Re: Stydím se jako člověk.:

Budete se divit, ale potopení několika lidí s migranty, nebo jejich "nezachraňování" by byl humánní akt, který by (kromě toho, že by ušetřil Evropě spoustu komplikací) zachránil spousty životů těch "uprchlíků". Ono se jich i tak spousta utopí a kdyby to přestali zkoušet, tak to přestane také.

M. Prokop 30.8.2018 20:51

Re: Stydím se jako člověk.:

Jurax, Prokop, Mikulec prostě věci domýšlejí dál, než vy. Při troše snahy se to může zdařit i vám.

J. Schwarz 30.8.2018 21:47

Re: Stydím se jako člověk.:

Zkuste se stydět třeba jako primát nebo teplokrevný živočich, třeba se vám uleví...

J. Kanioková 30.8.2018 14:36

Pro mě jsou populisté ti, kteří chtějí MULTIKULTI

i spoustu dalších "moderních" kráčovin vzpírajících se logice a Zdravému Rozumu. Základem solidních vztahů ve společnosti i politice byla, je a vždycky bude dobrá předvídavost. PREVENCE.

Pro multikulti cvoky - Přicházíme v míru, aneb sovy nejsou tím čím se zdají být. - https://jurnecka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=644981

J. Holíček 30.8.2018 15:20

Re: Pro mě jsou populisté ti, kteří chtějí MULTIKULTI

To ovšem není diktatura.

A to matení pojmů je záměrné a probíhá desetiletí. :-))

J. Kanioková 30.8.2018 14:18

Zmatení pojmů a převrácení významů

je jeden z prvních znaků diktatury a odtržení politiky od občanů.

Hnus, Orwell rotuje v hrobě.

J. Holíček 30.8.2018 14:35

Re: Zmatení pojmů a převrácení významů

Diktatury?

M. Valenta 30.8.2018 14:59

Re: Zmatení pojmů a převrácení významů

..a dalším spolehlivým znakem končící demokracie je napadání novinářů a cílený rozklad justice.

M. Rastislav 30.8.2018 13:12

Stydím se jako člověk.

J. Bartoň: V létě 2015 byla Angela Merkelová vystavena zásadnímu problému, zda pohyb statisíců migrantů po takzvané balkánské trase zatrhnout, nebo otevřít náruč Německa.

Známí, žijící 50let v Bavorsku: Merkelová otevřela náruč, aby z nádraží, stadionů, náměstí, na balkánské trase v jiných zemích stáhla statisíce migrantů do De, pomohla těmto státům, a zlepšila obraz Německa v Evropě, tolik poškozený v II. světové válce. Věděla, že bude velmi kritizovaná v De, ale nečekala tolik nenávistných hnutí (např. v Sasku - Pro Chemnitz), protože mezi statisíci migranty se najde vždy nějaký grázl. Přesto podle ní šíření nenávisti nemá v demokracii co dělat a k migrantům se máme chovat v rámci přijatých pravidel. Merkelová též nechápe kritiku od států, kterým pomohla s migranty, a ani to, že reakcí na její otevřenou náruč vznikla silná populistická hnutí v EU s jediným volebním programem: „nechceme ani jednoho migranta“.

U nás tradičně získávají hlasy populisté KSČSSD, kteří slibují dát kdekomu, především na dluh, přestože se ekonomice zatím daří. Nyní k populistům přibyla SPD s protiimigračním programem, a získává dost hlasů, což překvapuje v zemi, kde islámské migranty nemáme.

Nepatřím k „“vítačům“ migrantů, jsem stoupenec křesťanské civilizace a islám do Česka dle mne nepatří. Když ale slyším některé „výzvy“ k potopení lodí s migranty, nebo jejich ubytí, stydím se jako člověk.

J. Jurax 30.8.2018 13:26

Merkelová otevřela náruč, aby zlepšila obraz Německa v Evropě, tolik poškozený v II. světové válce ... ale houby, to je pitomost veliká jak tříkomínový ledoborec. Ale vymyšlené je to hezky, kancléřka z toho vylézá jako málem světice.

Ale ve skutečnosti se šílená Anděla obávala mediálního obrazu tvrdého zastavení připrchlíků a jeho dopadu na její image. Koneckonců fandit nekompromisní obraně hranic země by mohla toliko média xenofobní, rasistická, ano i náckovská a fašistoidní - a taková v Německu přece nejsou, že ano.

M. Prokop 30.8.2018 13:27

Re: Stydím se jako člověk.

Měl jste zřejmě na mysli ubití. Protože ubytí je cílem, ale zatím dochází spíš k přibytí.

Ty výzvy jsou tvrdé, to ano, a to zatím prakticky nedošlo k činům. Pokud budou vlády k problému přistupovat jako dosud, tedy bagatelizovat a nekonat, tak nejspíš i na činy dojde častěji, než sporadické zapálení ubytovny někde v DDRonu.

To právě Merkelová zanedbala, zarazit to, dokud byl čas. A nejen ona.

M. Mikulec 30.8.2018 13:30

Re: Stydím se jako člověk.

Merkelová je velmi mizrný státník, co nepředvídá, co se stane. Na to nemusíte mít vysokou školu abyste předpokládal, že pustit statisíce osamělých mladých mužů, co vypadají jako armáda, do Evropy bude samo o sobě katastrofa, natož když jsou muslimské víry. Merkelová selhala na celé čáře. Bude bodovat AfD, zákon akce a reakce nelze politicky umlčet.

J. Lepka 30.8.2018 18:05

Re: Stydím se jako člověk.

Je to tak. Pokud platí, že "vládnout, znamená předvídat", tak tihle šlosárci jen dokazují, že tam nemají co dělat. Signály o nadcházející muslimské invazi byly nepřehlédnutelné dávno před Andělčiným excesem.

D. Bystriansky 30.8.2018 17:21

Re: Stydím se jako člověk.

Pokud jste evolucionista, člověk je výchovou a kulturou polidštěné ZVÍŘE.

Tudíž nebuďte idealista, ne všichni tím procesem prošli a nikdy všichni neprojdou.

Pokud jste věřící křesťan, odpověď vám dá pan farář. Pozor, ať netrefíte na faráře-marxistu, je tu velká pravděpodobnost! Indoktrinace probíhá ve všech institucích /rodina,víra, kultura.../mnoho desetiletí.

J. Vintr 30.8.2018 18:49

Re: Stydím se jako člověk.

Ta báchorka, jak byla Merkelová donucena otevřít německé hranice, je zapřahání vozu před koně. Bez jistoty, že se dostanou do Německa, by se ta "uprchlická" vlna vůbec nedala do pohybu a i kdyby se náhodou dala, tak by se nedostala přes řecké hranice.

M. Prokop 30.8.2018 20:53

Re: Stydím se jako člověk.

Zajisté.

D. Bystriansky 30.8.2018 20:15

Re: Stydím se jako člověk.

:Merkelová otevřela náruč!!!,..stáhla statisíce migrantů do De, pomohla těmto státům!!!, a zlepšila obraz Německa v Evropě!!!, ..protože mezi statisíci migranty se najde vždy nějaký grázl!!!

Eufemizmy použité výše mají zakrýt/překrýt...skutečné motivy a příčiny.. typické manipulace na jedné straně

J. Vintr 30.8.2018 21:32

Re: Stydím se jako člověk.

Nejde o to, že mezi těmi statisíci (tedy spíš miliony) se najde občas nějaký grázl, ale o to, že se mezi těmi statisíci najde velmi málo takových, kteří jsou schopní a ochotní se integrovat do Evropské společnosti a živit se vlastní prací.

M. Mikulec 30.8.2018 12:28

Evropská unie

přece dělá všechno, aby nebyla populistická. Totiž dělá pravý opak toho, co si přejí voliči. A že rozeštvává a rozděluje státy navzájem, je fakt. Velcí vždycky snadno odrbou ty malé, zejména po Lisabonské smlouvě. EU není žádná unie, a je to od začátku hloupý ideologický projekt. Nedávní nepřátelé mají spolupracovat s důvěrou? Vynořují se noví nepřátelé EU- V4, kde ještě lidé politicky korektně nezblbli a věří v demokracii v nedemokratické EU.

J. Jurax 30.8.2018 13:28

V4, kde ještě lidé politicky korektně nezblbli a NEvěří v demokracii v nedemokratické EU.

TEXT

M. Mikulec 30.8.2018 13:32

Re:

OK, správně. Někdy se ve více NE- ztrácím. My doma nemluvíme česky. Díky!

J. Ráž 30.8.2018 12:21

Populista, xenofob, nacionalista, rusofob?

Politici t.zv. demokratických stran vycházejí z přesvědčení, že 80% voličů, tedy všichni, kdo je nevolí, jsou naprostí hlupáci, křupani a jedlíci tlačenky ve venkovské hospodě. No a o jejich hlasy se ucházet je přece pod jejich úroveň. Takže o jejich hlasy bojují populisté (ANO), xenofobní nacionalisté(SPD) rusofobové (KSČM). ČSSD bojuje sama se sebou a na voliče čas, ani náladu nemá...alespoň to podle toho co dělá vypadá.

No a normální pracující člověk,který chce, aby mu stát neotravoval život byrokratickými předpisy, nesnáší žvanění Kalouska ani Fialy, který nechce mít trestně stíhaného premiéra, má plné zuby neziskových pijavic i státem dotovaných flákačů, přestane zřejmě chodit k volbám, protože jeho zájmy nechce hájit nikdo!

P. Manda 30.8.2018 12:39

Re: Populista, xenofob, nacionalista, rusofob?

a který řečním vyhovuje vám ? Falmr,Bureš.......

P. Manda 30.8.2018 12:39

Re: Populista, xenofob, nacionalista, rusofob?

řečník.opr.

J. Jurax 30.8.2018 13:31

Řečník žádný ... žvaní všichni, leč podle skutků poznáte je, a ty skutky darmo mluvit.