7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Popírání faktů

„Živnostníci zaplatí na platbách do systému zdravotního pojištění méně, než z toho systému čerpají a zdravotní péče o živnostníky je dnes dotována z odvodů zaměstnanců,“ řekl Sobotka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 23.3.2015 12:45

Pokud máte nemoc či úraz, tak Vás

skutečně budou ošetřovat jen v rámci limitů, jinak Vás nechají chcípnout ale tak, aby to nebylo moc vidět!

J. Pražák 23.3.2015 16:56

Re: Stát jako obvykle škodí

Jde zejména o penze. Proč si má platit do 64 let někdo na penzi, když má v genech zděděno, že s velkou pravděpodobností do té doby zemře? Zdravotnictví obdobně, ale můžete mít pokoj pro 10 nemocných , nebo nadstandardní jednolůžkový, vč. nadstandardního jídla, lehčí sádru,....

Ś. Svobodová 23.3.2015 9:20

Re: Stát jako obvykle škodí

To je při českosocialistickém postoji lidí utopie. U nás v dohledné době určitě takový pravicový postoj nemůže zvítězit. Spíš v žádné  době. Zpět v sociku budem co nevidět.

V. Kraus 23.3.2015 8:03

Statistiky zdravotních pojišťoven

ukazují jenom to, že aktivně pracující (zaměstnanci i OSVČ) čerpají ze zdravotního pojištění méně než tam přispívají. Jenže ze zdravotního pojištění čerpají nejvíce důchodci a děti, kteří tam sami již/ještě nepřispívají! Jelikož ale zaměstnanec s průměrným platem přispívá na zdravotní pojištění měsíčně asi o 1.500 Kč více než průměrný OSVČ, je zřejmé, že OSVČ jsou zde do značné míry v roli černých pasažérů.

Morálku premiéra Sobotky nehodnotím.

M. Modrianský 23.3.2015 10:07

Re: Statistiky zdravotních pojišťoven

Sčítáte hrušky a jablka těch 1500 platí přeci zaměstnavatel a to jenom proto že mu to Váš sociální stát nařídil.Živnostník nad sebou žádného zaměstnavatele nemá.Proto je 500000 nezaměstnaných když náklad na jednoho zaměstnance je tak vysoký.Zdravotnictví je bezedná studna kde se ročně rozkrade spousta miliard a Vy chcete aby to zacáloval živnostník.Ještě zmíňka o 980000 zaměstnanců placených státem kolik oni ve skutečnosti odvedou na zdravotním když jejím zaměstnavatelem je daňový poplatník?

H. Gene 23.3.2015 10:11

Re: Statistiky zdravotních pojišťoven

Z tebou uvedeného akorát vyplývá, že černí pasažéři nejsou živnostníci, ale děti a důchodci.

Dokud za ně nebude stát platit alespoň tolik, kolik platí živnostník, není se o čem bavit.

A. Starý 23.3.2015 10:25

Re: Statistiky zdravotních pojišťoven

Tak tak, stát za tyto tzv. státní pojištěnce platí necelou polovinu toho, co je minimální odvod OSVČ. A zároveň statistiky říkají, že OSVČ vyčerpají jenom polovinu toho, co platí. Tak kdo je tady černý pasažér?

P. Vaňura 23.3.2015 12:43

OSVČ marodí daleko méně,

než zaměstnanci, nemohou si to totiž tak snadno dovolit. Hospodský bude pracovat i s rukou v sádře, zaměstnanec ani náhodou, není li ve vysoké platové kategorii, kde by měl moc velký výpadek příjmů.

Mimochodem, kdy jde OSVČ do penze?

Na děti a důchodce platí stát směšně malou částku i ve srovnání s OSVČ a teď POZOR, I i ve srovnání s někým, kdo nepracuje a není "na pracáku."

V. Kraus 23.3.2015 13:08

Re: OSVČ marodí daleko méně,

Ano, souhlasím s tím, že OSVČ marodí hodně málo. Na druhé straně i zaměstnanci si dnes nemohou marodění příliš dovolit a i oni často nemoci přecházejí.

Problémem je, že nejvíce peněz čerpají ze zdravotního pojištění důchodci a děti. Pokud by stát na ně zvýšil své poplatky pojišťovnám, tak ty peníze musí zase někde vzít - a opět nejspíše pracujícím zaměstnancům a OSVČ.

J. Kulheim 23.3.2015 7:54

Náplní života dnešních socialistů,

je plést se lidem do života. Co užitečného v pánové Středula, Sobotka, Zavadil, Zaorálek a jim podobní, vykonali? Ani jeden se nepokusil živit produktivní prací. Plácají nesmysly a přemýšlejí, koho by okradli.

P. Maleček 23.3.2015 6:54

Sobotka - nejen lhář, ale i zloděj

V které zemi mají premiéra, který se přiznal, že na své luxusní bydlení si nakradl z poslaneckých náhrad? Přitom ublíženě tvrdil, že to v parlamentu přeci dělají všichni.

A tohle nám teď premiéruje a káže o morálce....

L. Písařík 23.3.2015 8:04

Re: Sobotka - nejen lhář, ale i zloděj

Tak vám řeknu, pane, že naše republika nějak nemá štěstí na premiéry. Klaus - kuponovka a navodění zlodějského prostředí, Zeman - nic z toho nenapravil, Gross - úplně čistý, rád bych viděl toho vo-la, který mu prodal tak výborné akcie které obratem nabyly na hodnotě, že je přímo neprodal ten vů-l sám. Zlí jazykové tvrdí, že to byla kompenzace za hladké odstoupení. Špidla - raději běhal než by něco řešil, ale ten vydělal na odsunutí do Bruselu, je doživotně zajištěn jako žádný jiný premiér a ještě si dovolí hlásat, že důchod bude mít jen 13 tis.

Topolánek a jeho rázné vojenské vystupování, když běhal se vztýčeným stožárem kolem chalupy v Italii a Evropě to osladíme - to bylo dílo a slavný Nečas pose-routka, který se bál rozhodnout, který kvůli babě zbořil vládu, většího vo-la jsem neviděl. A nakonec Sobotka, lže jako když tiskne Rudé právo a jeho největší starost je koaliční partner Babiš. To, co čtu, je úplný kolový hon na Babiše, je jasné, že s pádem Babiše by padlo celé ANO a Sobotka by vybral za partnera komunisty. Kdybych nebyl tak starý tak bych vzal kramli, tady ten vývoj v nejlepším bude tahanice a házení klacků pod nohy těm, co chtějí něco udělat. V horším bude proveden příklon " k velikému tomu tam se dubisku". O to se snaží stovky komunistických agentů manipulací s davem. A Blaničtí rytíři spí dál, ty už asi nikdo neprobudí.

J. Slanina 23.3.2015 8:47

Re: Sobotka - nejen lhář, ale i zloděj

V tom výčtu premiérů, pane Písaříku, jste zapomněl na jednoho obzvláště přičinlivého zmetka, soudruha Velkého Jyrku. To není výtka, ale připomínka. V té záplavě budižničemů se holt na jednoho snadno zapomene.

L. Písařík 23.3.2015 9:15

Re: Sobotka - nejen lhář, ale i zloděj

Děkuji vám, skutečně jsem na něj nevzpomněl.

Holcman 23.3.2015 10:00

Re: Sobotka - nejen lhář, ale i zloděj

:-) to byl ten Jirka z RáJe, později předseda a dneska Lev, co odpouštěl přes Sobotky daně přátelům podnikatelům?

M. Vondráček 23.3.2015 9:41

Re: Sobotka - nejen lhář, ale i zloděj

Pravdu máte , ale co s tím . Možná je třeba si položit otázku , k čemu nám je premiér ??

L. Písařík 23.3.2015 11:13

Re: Sobotka - nejen lhář, ale i zloděj

Co naděláte. Pokud nevěříme v osvíceného panovníka, pak zbývá si nějakého dobrého premiéra pronajmout, jo, kdyby byla taková Teacherová, hned bych pro ni hlasoval. Dokud bude politické křeslo považováno za výtah k blahobytu, moc se tady toho nezmění.

J. Kyselková 23.3.2015 12:28

Re: Sobotka - nejen lhář, ale i zloděj

Pane Písaříku - vzal jste to hopem ! Kuponovka nebyla tak špatná. Šikovní -  např. pan Babiš si náramně pomohli k miliardám. (Ovšem, Klausovi ostře nadávají do zlodějů)

F. Vokurka 23.3.2015 0:38

klasika

nic noveho pod slunce, bolsevici byli odjakziva sedmilhari, tak proc by mel byt stredula se sobotkou jini.

u vzp kde je pojistena vic nez polovina osvc byl odvod 6,5mld, cerpani 3mld.

K. Frauknecht 23.3.2015 7:01

Re: klasika

Je to tak!

Ovšem Středula je obzvláštní slizoun :-). Zatímco za Bohušem stojí cca 1,2 mil. vol(ů)ičů, tak za slizounem "celých" 370 tis. odporářů :-)))!