3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda 14.7.2007 18:19

Ať to rozebíráme, jak chceme, jsme sousedi

a naše spolužití si organizujeme sami. Já jsem toho prostého názoru, že si se sousedem občas připijeme, pomůžu mu, když sám na něco nestačí a on pomůže mně. Dobrý soused je nepochybně lepší, než soused, který nám neustále blokuje hraniční přechody a hledá nějaké slabé místo, aby nás přech..l. Minulost nemusí být prognóza pro budoucnost.

Jako země málo aktivních skoronevěřících se s nedůvěrou díváme na přehnaný klerikalismus v Polsku, tuto nedůvěru ale sdílíme se značnou částí polského obyvatelstva. Nezbývá, než sečkat do příštích voleb, pak se může vše stát i pro nás přijatelnějším.

Dnešní Polsko má silnou podporu zahraničních Poláků, s nimiž jsme si v emigraci vždy výjimečně dobře rozuměli. Proto je třeba hledět s optimismem do budoucnosti, která naše oba národy očekává pouze v EU, ať si myslí Václav II. nebo dvojčata Kaczyńští cokoliv.

Eda 13.7.2007 18:58

CO znamená Polsko?

Podíváme-li se do dějin této země , vidíme vždy a všude nespolehlivost, nešvěrohodnost a (promiňte)  bordel!Otázka: "Co s tím?Poraďte!

Luděk 12.7.2007 22:13

Nebezpečný Brusel

  Zákeřné snahy zbídačelé a zdegenerované Evropské unie vstoupit do vzkvétajícího a bohatého Česka i Polska plného skvělých politiků jako jsem já a bratři Kaczynští musíme opravdu ale opravdu co nejrozhodněji odmítnout.Nám žádní socialisté a byrokrati z Bruselu nebudou poroučet.Svobodné rozkrádání majetku a financí svých zemí s vedoucí úlohou námi založených politických stran si vzít nedáme.           

Kalousek 12.7.2007 21:42

Ať už papá Tunel přestane otravovat vzduch

Náš největší génius ( po Járovi da Cimermanovi) opravdu vše ví, pouze jeho názor je to pravé, jedině on nám je schopen směrovat vývoj tohoto modře totalitního státu.  Fuj už ho je skutečně dost.(Y)                                               

Woe#terim 12.7.2007 19:09

Poliaci, ospravedlňte sa všetkým svojim okolitým národom!:

Ospravedlňte sa Rusom a Ukrajincom za genocídu (niekoľko desaťtisíc ľudí), ktorú ste spáchali voči týmto národom v rokoch 1919-23. Ospravedlňte sa pravoslávnym a grékokatolíkom, ktorých ste väznili alebo zabili v tom istom období. Ospravedlňte sa Litovčanom za protizákonný zábor časti ich územia – Vilensko (1920, resp. 1923; L. Želigowski). Takisto Čechom a Slovákom za pripojenie častí Těšínska, Oravy a Spiša k Poľsku (1938). Takisto sa ospravedlňte za podporovanie iredentistického Maďarska Čechom, Slovákom, Rumunom a juhoslovanským národom (mimo iného napríklad kladením kvetov poľskými dôstojníkmi k pamätníku veľkého Uhorska v Gödöllő – v Maďarsku). A tiež za časté výroky zakorenené v poľskej duši o tom, že Bielorusko je odpradávna súčasťou Poľska (Bielorusom). Takisto za časté aktívne rokovania s A. Hitlerom v rokoch 1937-39 o osude Československa a predpokladanému vpádu na Ukrajinu... A dá sa toho napísať oveľa viac!!!

Prehodnoťte svoje dejiny a nešermujte Katyňou, Hitlerom, Stalinom a svojou pobožnosťou, že ste len obeťami! Mnohé príkoria ste si zaslúžili; spáchali ich väčšinou ešte väčší grázlovia ako vy, ale je to len dôsledok Vašich činov a Vášho videnia sveta...

Walsroy 12.7.2007 19:27

Re: Poliaci, ospravedlňte sa všetkým svojim okolitým národom!:

Vidím ,že to píše příslušník národa,který ani vlastní dějiny nemá a o dějinách okolních států taky neví vůbec nic.No bohužel i tohle se nabízí ke čtení.Ještě že se naučili abecedu a dělají první nesmělé krůčky coby "pisatelé".Snad se někam dopracujou,chce to cvičit a cvičit každý den chalani!

zakoo 12.7.2007 20:25

Re: Re: Poliaci, ospravedlňte sa všetkým svojim okolitým národom!:

Štěstí, že máš hlupáku ten internet, kde se mužeš vyzvracet ze svých mindráků. Příště doporučuji ale toaletni mísu na Hradě. A můžeš při té příležitosti vrchnímu Klaunovi políbit pr.... , což tě učiní hodna života v nové a tentokrát úplně jiné Evropě.  Čti a čti a čti, ale ne jen ty klaunovy bláboly.

Woe#terim 12.7.2007 20:27

Re: Re: Poliaci, ospravedlňte sa všetkým svojim okolitým národom!:

No, to bolo ohromné množstvo argumentov, haha Walsroy! Ale odpoviem aspoň na to málo, čo tam je:

příslušník národa,který ani vlastní dějiny nemá – Slovensko nemá dejiny štátnosti (alebo len veľmi krátke), dejiny národa (každého) sú naopak bohaté. Určite ich poznáte aj Vy Česi, kedysi sa písalo také čosi ako vývoj národov Československa v stredoveku a podobne...

o dějinách okolních států taky neví vůbec nic:-D; asi Vám to, čo som napísal nejde do krámu, preto sa uchyľujete takýmto výšplechom.

Pozn.: ostatne, všetko, čo som napísal vyššie, možno doložiť – napr. zabíjanie a vyháňanie Ukrajincov v 1919-23 (Bojko, Goněc: Dejiny Ukrajiny); zábor Vilenska na Litve (Dějiny pobaltských států); dokonca aj rokovania s poľských predstaviteľov s Hitlerom (veľmi časté) – Poliaci boli voči Hitlerovi neústupní, keď išlo o ich územie; keď išlo o koristenie voči iným – to už bola iná káva. Všetko je možné doložiť...

Fleischer 14.7.2007 16:17

Re: Poliaci, ospravedlňte sa všetkým svojim okolitým národom!:

Pane pod značkou Woe#terim, nesmíte ale zapomenout na to, že Poláci se ve své historii několikrát stali kořistí svých sousedů. Naposledy si Polsko rozdělilo Hitlerovo Německo a Stalinův Sovětský svaz.

kurbet 12.7.2007 16:07

první po bohu

Bratři "v triku" si v Polsku porozuměli.Polsko chce být větším,ještě větším a v EU dominantním.Náš prezident tomu rozumí a proto se do Polska vydal na zvědy.Česko by si rovněž zasloužilo větší pozornost ze strany EU ne proto,že jsme malá zemička,ale proto,že máme Největšího prezidenta,který v každé situaci ví-jak na to!Domnívám se,že by se mělo uvažovat o zřízení funkce prezidenta EU a přilehlých kotinentů pro našeho Václava II.a už bychom doma měli konečně klid.Vzedmuté ego by se zklidnilo.

H.K. 12.7.2007 16:20

Re: první po bohu

Poláci mají velmi špatné historické zkušenosti s těmi na západě i s těmi na východě. Vznik Polska, jako samostatného státu, zaplatilo mnoho Poláků životem. Proto si možná víc váží své suverenity.

im 12.7.2007 16:35

Re: Re: první po bohu

Spatne zkusenosti  z historie ma   v Evrope kazdy s kazdym.Ani ti Polaci nebyli vzdy mirumirovni holoubci.

kurbet 12.7.2007 16:41

Re: Re: Re: první po bohu

To co se nyní děje v Polsku za bratrů Kaczinských,není obrazem Polska,tak jako "činnost"Klause není obrazem Česká jako takového.To jen na obranu Poláků.

H.K. 12.7.2007 17:15

Re: Re: Re: první po bohu

Tak bych to neřekl. Myslím, že nemá cenu vracet se až do období stěhování národů. V novějších dějinách měl Napoleon snahu ovládat Evropu a Německo na čele s panem Hitlerem,  přivedl celý svět do velkých problémů a  Poláci možná nemají zájem, aby se pomocí politických machinací dostali pod nadvládu větších států jak Francie, Německo.

in 12.7.2007 18:24

Re: Re: Re: Re: první po bohu

Kdyz se mi nelibi politika Kaczoru a nazory Polaku, kteri zerou Radio Maria, preci neznamena, ze hazu Polaky do jednoho pytle. Prave naopak,vsichni Polaci nejsou zapecnici, je jich po svete vsude plno. Mluvili jsme o tom uz na jinem chatu, ze se dokazou dobre uplatnit vsude,  od severu Evropy az na jih.

Dostat se pod nadvladu....? Prihlizi se k poctu obyvatel, takze kdyz jsem Evropan, tak v tom nevidim nic nehorazneho.A o tom to je,jen  narodni tanecky nas neposunou ani o pid dal. Ale tak pitomi snad nemohou ti Kaczori  byt, ze nevedi  kdyz z EU vystoupi(uvazuje se, ze to bude mozne), ze  budou mit po vyhodach, o ekonomice nemluve.Ti, co se uspesne uchytili v EU, ti se jim do vlasti nevrati.

H.K. 12.7.2007 18:43

Re: Re: Re: Re: Re: první po bohu

 Podporuji ekonomickou integraci, tj. volný pohyb osob, zboží, služeb, kapitálu. Odporuji politické integraci.

Přiznám se, že nevím proč by měl vzniknout nějaký evropský superstát. Je nějaký racionální důvod pro vznik superstátu v Evropě, který by byl řízen z jednoho centra? Komu to bude k prospěchu? Na jakých myšlenkových základech vyroste evropský superstát?

Ekonomická integrace by mohla být pro státy prospěšná. Pokud se stanoví stejná pravidla pro všechny. Evropa je kontinent, který má krvavé dějiny. Celou historii vlečeme sebou a těžko zapomínáme. Menší státy např. Jugoslavii bylo možné udržet jenom pomocí tvrdé ruky.

 

im 12.7.2007 19:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: první po bohu

Prirovnavate  EU ke komunisticke Jugoslavii ? No, nekteri vytahuji i Hitlera. A ze tu historii vlecem a tezko zapominame? Ja ne, protoze jsem v te dobe nezil. Kdyz mi ovsem budou vtloukat roky do hlavy  jen ty jedny  zidealizovane a zkreslene nacionalni dejiny,nic jineho, tak budu taky blbnout.Francouzi a Nemci  uz maji spolecne ucebnice dejepisu. Nemci nebyli v dejinach jen agresori z nejedlovskych citanek, ti dostavali v dejinach taky na frak, od  Francouzu.

H.K. 12.7.2007 20:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: první po bohu

Já s Vámi souhlasím. Státy, které vytvořily ES,  udělali mnoho pro vzájemné poznání obyvatel těchto států. Taky chápu lidi, kteří mají z větší integrace obavy. Spojit státy není tak velký problém jak, když nastanou problémy, je dělit. Problémy nastanou určitě a populistů je vždycky dost na to, aby ukázali na toho kdo to "zavinil".

Fleischer 14.7.2007 16:30

Re: Re: Re: Re: první po bohu

Pan pod značkou H.K. píše: dostali by se pod nadvládu větších států jak Francie, Německa. To se asi nestane, protože:  1) Polsko samo je velký stát, 2) velké státy bez Polska tvoří dle počtu obyvatel pouze ca. 53%, 3) předpokládat že Německo, Francie, V. Británie a Itálie budou svorně hlasovat tak, aby ublížily Polsku není příliš reálné. A určitě neublíží ani Česku. Protože demokracie vyžaduje hlasování úměrně podle počtu obyvatel (voličů), není určitě nutné žádné zvýhodňování jednoho na úkor druhého. Pokud by se některý stát nechtěl podrobit demokratickým rozhodnutím, měl by zvážit vystoupení ze svazku EU. To platí v plné míře i pro Česko

cid 12.7.2007 14:54

Ani me neprekvapuje ze ten clovek co si rika prezident

si rozumi s tema polskejma hulvatama, ktery se snazi uvrhnout evropu padesat let nazpet

H.K. 12.7.2007 18:06

Re: Ani me neprekvapuje ze ten clovek co si rika prezident

Pane cide,  komu tady říkáte polskej hulvát? Poláci ani Češi nikdy Evropu nikde neuvrhli.

tempr 12.7.2007 14:48

blábolení.....

s polskem jsme nikdy neměli nic společného a třikrát jsme s ním byli ve stavu který by se dal nazvat válečně -napjatý.Polsko tradičně trpí syndromem neuznané mocnosti a protiruskou fóbií,přestože se v mnohém chovají jako poloviční rusové.

V usa si pro svou tvrdohlavost a neschopnost vnímat realitu dokonce vysloužili rčení:stupid like polish!

Xaver 82.117 12.7.2007 15:33

...blbej jako vyleštěnej... :-)

;-)

Papouch 12.7.2007 17:22

Re: blábolení.....

Google ma jiny nazor - jediny vyskyt je na serveru Ceska skola

Xaver 82.117 12.7.2007 13:49

Jé, šnek se bojí Francie a Německa... :-)))

Bát se můžete čehokoli, to je vaše věc. Ale nenuťte mě prosím bát se s vámi...;-)

Šnek 12.7.2007 17:32

Re: Jé, šnek se bojí Francie a Německa... :-)))

Není třeba se bát. Je třeba se nepoddat.

Nevzdělanec 12.7.2007 13:12

Václav Klaus, vynikající privatizér i klimatolog, opět jemu vlastním nezaměnitelným způsobem:

"Dnešní česko-polské vztahy zaznamenávají jedno ze svých nejplodnějších období." A díky komu?  Ano, díky Vám, pane prezidente. To období opravdu není plodný, ale nejplodnější. A nejplodnějším obdobím Česka, bylo období privatizace. A čí to byla zásluha? Zase Vaše a Vašich kamarádů. Byla to malá domů všem komunistům, kteří v té době seděli na vedoucích postech. Jste mazaný člověk a koulíte to s námi dobře.

"Že snahy vlivných evropských elit vytvořit z Evropské unie – za zády

občanů členských zemí – byrokratický federální superstát byly

odmítnutím Evropské ústavy..." Tak evropské elity za vašimi zády kují pikle. To je ale trestuhodná nehoráznost! Nebylo by tedy nejrozumnější, kdybychom společně s Poláky z EU vystoupili?

whocares 12.7.2007 13:18

Re: Václav Klaus, vynikající privatizér i klimatolog, opět jemu vlastním nezaměnitelným způsobem:

Příhodný nick. Nejste člen ČSSD ?

Nevzdělanec 12.7.2007 13:24

Re: Re: Václav Klaus, vynikající privatizér i klimatolog, opět jemu vlastním nezaměnitelným způsobem:

Vím s kým mám tu čest. Idiot, kterej nemá argumenty, alespoň napadne bezvýznamnou nicku. Nejsem a nikdy jsem nebyl členem žádný pol. strany.

vodák 12.7.2007 13:41

Re: Re: Re: Václav Klaus, vynikající privatizér i klimatolog, opět jemu vlastním nezaměnitelným způsobem:

Nevzdělanče, jestli to co píšete považujete za argumenty tak je mi Vás líto.