8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vi 12.7.2007 8:00

ODS a křestanství

Čestný předseda a jeho ODS, šiřitelé a aktivní propagátoři ateistické filosofie objektivismu(autorka-ruská židovka Alice Rosenbaumová) a jejich spojenci, polští katolíci a antisemité!:-D

kolda 12.7.2007 7:38

Re: OPĚT A ZNOVU

Když byl premiérem po r. 1993, omezoval Visegrádskou spolupráci - viz tento článek. Ale to nevadí. Klaus to umí vysvětlit. Václav Klaus je prostě šikulka. Vykroutí se ze všeho.

GRUNTORÁD 12.7.2007 7:18

POLÁCI

Jsou hrdí, chovají se sebevědomě, někdy moc, derou se v před proto je poťapaní čecháčci nemají v lásce, protože nám se ty vlastnosti nedostávají.  Taky je moc nemusím jsem čecháček.?

Jan 12.7.2007 6:57

Re: Re: V dnesni Evropske unii

Jste prilis shovivavy. ;-)

Fleischer 12.7.2007 6:55

POLITIKA: Polsko je naším důležitým spojencem

Polsko je naším důležitým partnerem, to je naprosto správné. Máme stejný slovanský původ, polský jazyk je nám srozumitelný, máme stejné zkušenosti z období komunismu, podobné zkušenosti se sousedními velmocemi, oba národy se hlásíme k západní kultuře. To jsou vše důvody, pro které jsme se stali členy EU. V současné době však Polsko nedělá dobrou dobrou politiku vůči EU a bratři Kaczynští jsou v Evropě populární, jsou tak trochu legrační. Nemyslím si, že tito dva polští představitelé jsou pro nás dobrým partnerem. Polsko však určitě ano.

Milda 12.7.2007 6:50

viz gramatika....

"Obě země zvládly nelehké období ...." tady to napsal správně. Další větu "Ve stejném okamžiku vstoupili ..." jsem pojal jako "Poláci vstoupili......"... to jsem ale shovívavý co? ;-)

Milda 12.7.2007 6:48

Re: V dnesni Evropske unii

"Obě země zvládly nelehké období ...." tady to napsal správně. Další větu "Ve stejném okamžiku vstoupili ..." jsem pojal jako "Poláci vstoupili......"... to jsem ale shovívavý co? ;-)

PROKOP BUBEN 12.7.2007 6:48

Re: Re: Zabývat se Polskem....

 Jsi zkrátka PIKO - RIKO........

Magor Milda, Dr.Sc. 12.7.2007 6:47

Češi a Poláci zažili ruský imperialismus zblízka

takže zde najdou lehko společné téma. Přesto jsou naše vzájemné vztahy ještě plné omylů a protichůdných zájmů, třeba Těšínsko a pohled na období společných dějin.

To nemusí být do nekonečna, je to hezké, že si lépe rozumíme, jenom ten důvod, euroskepse, není zrovna ten nejvhodnější. Jestliže však někdo podléhá ještě obrozeneckým náladám a hledá slovanské přátele, s Poláky je to riziko rozhodně menší, než s Rusy. V praktické spolupráci je nejdále kupodivu řeťezec Lidl, tam dostanete od polských jablek, polského tvarohu nebo polských rybích konserv celou řadu ostatních výrobků z Polska, kde je jejich původ sdělen raději co nejmenším písmem. Kdo z vás ví, že Lidlovo pivo s německými nápisy pochází z pivovaru Glubczyce? Je to nedaleko Krnova na polské straně Sudet.

Intenzívní Česko-Polská spolupráce začíná už v období normalizace, v Poznani byly šířeny české dokumenty z 1968, vydané v polštině Kulturou v Paříži. Okupace Československa polarizovala i polské obyvatelstvo, výsledkem byla třeba Solidarnošč. Už tehdy Poláci pochopili, že musí Varšavskou Smlouvu rozložit zevnitř a k tomu je třeba spojenců. Rozkládat však společně EU není podle mého skromného názoru nic pozitivního.

PROKOP BUBEN 12.7.2007 6:45

OPĚT A ZNOVU

 Jak se mu to hodí......Když Poláci otřásali bolševickou mocí, stal se členem Prognostického úřadu, založeného na popud vedení SSSR, aby pak spolu s jinými podobnými konal v  zájmu Ruska a komunistů.......

Riko 12.7.2007 6:05

Re: Zabývat se Polskem....

Hele, co takhle se naučit přechodníky, když už je používáte? V tomhle např. VK chyby nedělá jsa na rozdíl od vás vzdělancem..........

zoch 12.7.2007 3:58

Zabývat se Polskem....

...nad rámec obchodních vztahů je zbytečná práce a to zejména nyní. Polsko vychází z jiného základu,má jinou strukturu obyvatel,naprosto jiné přirozené zájmy,jinou úroveň průmyslu a zemědělství,jiné geopolitické priority a dvojčata jsou podle mne krátkodobou anomálií a pokud má kdosi představu,že Poláky zvlášť zajímá naše budoucnost,pak je asi  vedle. Naše půlroční předsednictví na věci nic nemění a už vůbec nezmění nic na tom,že Poláci se naším  zájmem řídit nebudou,když budou moci vykšeftovat  svojí pozici. Chovali se tak vždy a chovat se tak budou už také proto,že podléhají vlivu těch,kteří tam tvrdí,že Polsko patří k pilířům Evropy.

VK mně evokuje takového Evropou vysmívaného nešťastníka ,který motajíc se na ulici našel chvíli někoho,kdo jej (přecházejíc ulici ve stejném směru) podrbe za ušima a udělá mu "malej,malej"....Možná by pro VK stálo za úvahu si nějakým způsobem zjistit,co si o něm samotném dvojčata myslí mimo kameru....

JH 12.7.2007 3:44

Pamatuji, jak Klaus

po svém zvolení objížděl okolní státy a Poláky nabudil svým bagatelizováním polské vojenské účasti v zahraničí. Toho se měl také týkat Klasův výrok - ... i obdobími oslabení nejen kontaktů, ale i vzájemného porozumění...- ?

Jan 12.7.2007 3:40

Re: Kdykoli se v posledních tisíci letech

"Kdykoliv se začali Češi a Poláci politicky sbližovat" - tak Polaci stahli vyspelejsi Cesko do sveho balastu a hospodarske mizerie. Konkretne za Jagelloncu. Jine sblizovani nastesti pro Cechy nebylo.

Jan 12.7.2007 3:38

V dnesni Evropske unii

narazi Klaus na stejne hloupe a buranske narodovce jako je on sam uz jen v Polsku. Antisemite a primitivni polsti nacionaliste Kaczori, Giertych nebo ted vyhozeny Lepper jsou temi spravnymi partnery pro Klause nebo Topolanka. Vsem ostatnim je Klaus se svym narodovectvim 19. stoleti jen pro smich.

Mimochodem, ocekaval bych, ze prezident Ceske republiky (bez ohledu na to, ze byl dosazen do uradu komunistickymi hlasy) umi pouzivat gramatiku - a ted ctu: "Ve stejném okamžiku (zeme) vstoupili (sic!) do Severoatlantické aliance ". A tak je to u Klause se vsim - nic neumi poradne, ale ke vsemu se neopomene vyjadrit a dela ze sebe verejne kaspara.

Viktor 12.7.2007 3:23

najednou?

Václav Klaus buď zapomíná, nebo si myslí, že zapomněli ti ostatní.

Ale to je u něj typické. A vůbec, není tu Václav Klaus se svými neseriéozními řečmi nějak moc často? N.psovi slávy ani hodnoty nepřidá.. To je tak málo autorů a solidnějších informaci?

Petr H 12.7.2007 1:58

Pan president malinko pozapomněl

na Lecha a Čecha,nebo to už není společná historie?:-))

Milan 12.7.2007 0:38

Kdykoli se v posledních tisíci letech

začali Češi a Poláci politicky sbližovat, vyvinuli Němci a Rusové extrémní úsilí, aby tomu zabránili.

Takže bacha, pan prezidente, bacha na to.

Martin 12.7.2007 0:05

jo, jo

to jak klaus jako premier na polsko a jine zeme z regionu kaslal, protoze doufal, ze jeho potemkinova vesnice nepotrebuje spojence si ale jeste nekteri pamatujou