29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Wotan 29.1.2010 7:14

Poslanci

Poslanci se snaží o své znovuzvolení,protože nesnesou pomyšlení,že by si konečně

 museli vydělávat na živobytí v souladu se zákony,které si sami schválili !!!

 Občané, konečně se probuďte,a naprosto legálně při volbách---- vyžente tyto PARASITY

 a PIJAVICE s parlamentních Lavic! Volte malou stranu, která má výborné voleb.

 preference a dobrý program pro lid této země!

ježek 29.1.2010 9:11

Re: Poslanci

Velmi dobré postřehy. Augiášovy chlévy se mají čistit POŘÁDNĚ a PRAVIDELNĚ. Stav a úroveň poslanců v obou komorách našeho Parlamentu je děsivý. Milí občané, vymeťte tu svoloč, hochštaplery,gaunery a podvodníky-dobře placené profesionální lháře. Tohle přeci není demokracie, to je spíše DEMOGRACIE o které blábolil Jakeš. Volte takové lidí, kteří prokazatelně dělají něco pro občany, kteří Vás nechtějí jen šidit a okrádat !! Nevolte partaje!-vidíte, jak si lebedí dvě největší sekty v tomhle státě. Kam dotáhli ekonomiku naší země "odborníci ekonomové" Na jejich bludy doplatí ještě naši vnuci !!! Spolek jako ODS by se v normální demokratické zemi vůbec do parlamentu nedostal. Vzpamatujte se už KONEČNĚ- tyto volby budou velmi důležité. Nebo se zase necháte nachytat, dojemnou péčí o naše blaho. Jsme už teď banánová republika bez banánů. Zase na Vás chystají boudu.

Neznámý 28.1.2010 22:59

Ať žije demokracie

Pozor! Od 15. února diskuse jen pro registrované.

Holt ať žije demokracie. Tak tohle by zvládli i za Jakeše. Kvůli tomu jsme nemuseli před dvaceti lety mrznout na náměstích.

Landys 28.1.2010 18:11

Zajímavé vývody autorovy mysli !

Nejdřív barvitě líčí, jak je politika špinavá věc, přesto vážně uvažuje o vstupu do nějaké partaje. Stejně poutavě nám popisuje, co je ODS, příkladně v Praze zač, přesto mu nejdřív vytanul na mysli vstup do této mafiánsko intrikánské grupy. Takže autor článku by byl nejspíš oním příkladným bojovníkem za kultivaci naší prašivé politické scény. Do politiky jdou dnes především takoví lidé, kteří na to mají žaludek. Slušným lidem se tam moc nechce, protože slyší všude okolo ty nadávky na adresu politiků. Ať je tam totiž kdokoli, část lidí bude vždycky nespokojená. Uvedu příklad. Můj dobrý známý byl velice oblíbeným starostou jednoho menšího města. Suverénně se svojí družinou vyhrál dvoje komunální volby. Všichni dokola pěli, jak právě takoví lidé by měli jít do politiky. Nakonec se nechal přeluvit ke kandidatuře do Sněmovny  parlamentu.  Protože cítil morální povinnost vstoupit do strany, za kterou kandiduje, vstoupil do jisté partaje - a nyní je z něj poslanec. Ti, kteří jej před tím tolik velebili, o něm najednou začali mluvit jako o prospěchářském hajzlovi. Tak mi teď říká : Proč já jsem radši nezůstal u toho starostování - mohl jsem mít klid a čas na své koníčky. Ze stejných důvodů jsem já odešel   z komunální politiky. Takže asi tak nějak se mají věci kolem politiky.

krtek 28.1.2010 21:06

Re: Zajímavé vývody autorovy mysli !

evidentne autora nepochopil

Wotan 29.1.2010 7:20

Re: Zajímavé vývody autorovy mysli !

 V partajní politice musíte vždy sedět ve správný čas na správném místě. To napovídá,

 že tělesný orgán,jež partajní politik potřebuje, není hlava!

Dalikowitz 28.1.2010 17:33

Prodám

členský průkaz člena ODS s pořadovým číslem 066, značka: nabídky  do tohoto NP

Krumm 28.1.2010 16:59

Neplacené přesčasy pro 50 tisíc ochotných

Ve dvou hlavních partajích není více než 50 tisíc členů. Faktickou moc má z nich v parlamentu a krajích možná 5 tisíc, možná mnohem méně. 50 tisíc nových členů do partají, lidí vědomých si nějaké zodpovědnosti k sobě a svým dětem by asi situaci v partajích dokázalo změnit. Museli by ale ty neplacené přesčasy na sebe dobrovolně vzít. V západní Evropě jsou myslím v partajích statisíce. Žádní mimořádní hrdinové by ti naši nebyli. V Česku ovšem vždycky víme nejdříve proč něco nejde.

mamina 28.1.2010 16:43

Budu volit

tu z politických stran, která není napojená na kriminální podsvětí a neprofituje tedy z "práce" a obchodníků s bílých masem, zotročujících nevinné lidské bytosti. Stačí napsat, která politická strana je takových styků prosta a důsledně ze svých řad eliminuje případně se vyskytnuvší, snadno jim podléhající, jednotlivce. Jednoduše chci dát svůj hlas straně politické, nikoliv šedému ekonomickému spolčení: politicky se angažujícím lídrům, kteří výnosy z jakékoliv formy podpory zotročování a jiné kriminálí činnosti nepokládají za "dobré" - a to ani pro svou vlastní existenci na politickém výsluní.

P. Čech 28.1.2010 18:03

Re: Budu volit

Máte smůlu, jste odsouzena nevolit, podobně jako 60% voličů. Taková politická strana jakou popisujete, s malinkou nadějí dostat se do parlamentu v ČR neexistuje. Můžete tedy volit pouze Ostrava se baví, nebo Balbínovu stranu, nebo nějakou jim podobnou. Tím pádem ovšem Váš hlas bude přepočítán systémem zase ODS, ČSSD, KDUČSL, ev TOP 09 a KSČM. Je to tak, což si to neuvědomujete? Buďte však ubezpečena, že pokud by se do parlamentu dostala např. Balbínova strana, velmi rychle se změní a začne bojovat o moc jako současné "velké" strany, občan ji přestane zajímat a své členy bude chtít prosadit do funkcí náměstků ministrů a pod. Jednoduše a prostě, současný špatný a neudržitelný stav, který jste správně popsala je výsledkem špatného systému voleb a moci politických stran. Pokud nebude změněn tento systém, nezmění se nic jiného.

Minutus 28.1.2010 21:14

Re: Budu volit

Budu volit SPO. Má šanci na více, než 5%. Pokud ne teď, tak v příštích volbách.

Klička 28.1.2010 21:55

Re: Budu volit

Komu není rady, tomu není pomoci.

Wlasta 28.1.2010 18:53

Re: Budu volit

já jsem při posledních volbách slevil na to, aby kandidáti za politickou stranu byli z kraje v němž jsou na kandidátce. Zůstaly mi asi 4 naprosto nevolitelné pidistrany.

Jura Jurax 28.1.2010 23:08

Re: Budu volit

Taková strana není. Dokonce i kdyby jste si ji založila, tak nejpozději do roka taková nebude. Proč by probůh lidi lezli do politiky, kdyby na tom nevydělali majlant?

ježek 29.1.2010 9:19

Re: Budu volit

Já Vám poradím. nevolte žádnou PARTAJ !!! Volte osobnosti, pokud možno slušné lidi, kteří pro své okolí dělají něco užitečného a prospěšného.Bez korupce, bez afér a kšeftování. Pak už v novém parlamentu nebudou sedět politické a morální mrtvoly, které jednou za 4  roky potřebujou hlasy hloupých voličů. Každá partaj je dnes-bohužel - politickou sektou, která nemá s demokracií NIC společného. Takže myslím že vezměte rozum do hrsti a určitě někoho schopného ve svém okolí najdete. Pokud ne, tak má Česká republika zase smůlu!

Kecal. 28.1.2010 14:16

???

Dokud se budou volit tyto strany tak žádná změna k lepšímu nemůže nastat.

P. Čech 28.1.2010 18:06

Re: ???

Říkejte celou pravdu. Ne tyto strany ale politické strany jako takové. Všechny jsou totiž stejné a jejich celý potenciál je promrháván na boj o moc nad občany. Je to chyba systému a nalhávání si, že demokracie politické strany potřebuje. Není to pravda. Demokracie může klidně existovat bez moci politických stran.

Jirka Ptáček 28.1.2010 13:59

Demokracie neni dokonalá, ale...

Přečetl jsem si příspěvky pod článkem. Jsou zde zajímavé argumenty, proč se demokracie vzdaluje svému ideálu a proč jej nikdy nedosáhne. Hmm... s mnohým souhlasím. Otázkou je, jak daleko k tomu ideálu musí mít. Jistě, ani na západ od našich hranic není vše dokonalé, ale posun zde jednoznačně je. Korumpuje se všude, nenažraní politici jsou taky všude. Ale my se můžeme srovnávat s rozvojovým světem. Raději bch se srovnával třeba s Dánskem.

beran 28.1.2010 13:26

Zastupitelská demokracie nemůže fungovat

Je na tom podobně, jako komunismus. Obojí by snad mohlo fungovat, jen kdyby lidé byli ideálně fér a poctiví. V naší (západní) demokracii ve skutečnosti vládnou ti, kdo mají paníze. Myslím velké peníze. Za ty si koupí libovolné politiky, bez ohledu na strany. Volby jsou jen divadlo pro "lidi". Představte si, že jste poslancem nebo zastupitelem a někdo vám za to, že dáte svůj hlas nějakému zákonu nebo zakázce nabídne dostatečně tučný úplatek. Vždyť ani nic neriskujete. Hlasovat můžete svobodně. Nic se vám nemůže stát. Maximálně naštvete svého partajního "gruppenführera". No a když místo vás příště zvolí jiného? Tak se tak bude chovat zase on.

P. Čech 28.1.2010 18:22

Re: Zastupitelská demokracie nemůže fungovat

Lidé ideálně fér a poctiví nebyli nikdy a nikde. Také proto vznikla demokracie jako vláda většiny občanů. Většina totiž málokdy připustí (ovšem při opravdu svobodných a většinových volbách) nepoctivé lidi k moci. U nás tomu tak ovšem není. Od roku 1989 nám vždy vládla menšina, vyzdvižená k moci systémem a nesvobodnými volbami. Je tedy i zákonité, že je v oné "zvolené" menšině větší zastoupení lidí neférových a nepoctivých. Lidé poctiví, pokud tam vůbec nějací jsou, mlčí. Mlčí jednoduše proto, že jsou podplaceni systémem. Ne penězi, ale funkcemi ve sněmovně.¨, což je vlastně totéž. Celý volební systém se totiž oproti komunistickému skoro vůbec nezměnil, pouze moc politické strany (KSČ) byla změněna za moc politických stran (ODS, ČSSD, KDUČSL a SZ). Ani ta strana, která momentálně u moci není a je v opozici si nežije špatně. Vyjídá formou příspěvků státní rozpočet, které jsou z valné části rozdělovány jejich představitelům. V čem se tedy liší od voleb komunistických? Skoro ničím.

Minutus 28.1.2010 21:11

Re: Zastupitelská demokracie nemůže fungovat

A tak to se zase liší. Jen u nás nikdo nechce do partají, jak správně podotýká autor. A proto to v nich vypadá tak bídně. Z druhé strany - je to šance. Skutečně charismatický politik schopný se obětovat pro výsledek má velkou šanci vytvořit stranu s desítkami tisíc členů a konkurovat těm našim ODSČSSD. Cítím, že mladí politikové ještě neřekli poslední slovo.

Klička 28.1.2010 21:57

Re: Zastupitelská demokracie nemůže fungovat

Komu není rady, tomu není pomoci

Zdenek 28.1.2010 12:22

Změny na kandidátkách

Pokud nemůže volič v kandidátce vyškrknout nikoho , tak v podstatě nic neovlivní. Preferenční hlasy jsou nedostatečné.

P. Čech 28.1.2010 18:41

Re: Změny na kandidátkách

Preferenční hlasy nejsou ničím jiným, než podvodem systému na voličích a jejich ohlupováním. Pravděpodobnost, že něco změní je tak malá, že systém nemůže ohrozit. Máte-li na kandidátkách politických stran jenom lidi nepoctivé a politické vyžírky, upřednostníte-li kteréhokoliv z kandidátů, nic nezměníte. Pouze jeden vyžírka bude nahražen vyžírkou jiným.

Minutus 28.1.2010 11:08

Mimochodem - je tu řešení

Pořadí na kandidátkách by mělo být dáno preferenčními hlasy voličů a ti by měli mít možnost volit lidi i z různých stran. Zkrátka volit osobnosti, ne strany. 

čtenář 28.1.2010 12:05

Re: Mimochodem - je tu řešení

To je k ničemu. Lidé by měli volit program, ale jak k tomu ty lidi přimět, když mají tak narušený pud sebezáchovy, že se o nějaké programy nezajímají. Potom se to nikam pohnout nemůže (politici si budou dělat, co je výhodné pro ně, ale proč to za ně dělají voliči, to nepochopuju).

Minutus 28.1.2010 12:10

Re: Mimochodem - je tu řešení

Teď jste mě pobavil. Program, který zatím za 20 let nikdy žádná vítězná strana nesplnila a už předem věděla jak se vymluví n akoaliční partnery? ostatně dělení na levici a pravici je přežitek 20. století.

čtenář 28.1.2010 12:17

Re: Mimochodem - je tu řešení

Skutečným neštěstím ČR jsou koaliční vlády. Koalice se sestavuje tak, že všechny strany opustí tolik ze svého programu, aby se mohly dohodnout. Potom jsou programy té nejsilnější strany dané koalice do kélu. V systému dvou politických stran vítěz bere vše a poražený ho čtyři roky ostřeluje z opozice a z jeho chyb se učí pro další volby.

Jenže - kdyby v Česku měl být systém dvou poltických stran, tak se především obyvatelstvo zblázní, protože by pak voliči o těch programech museli přemýšlet, než nasypou své hlasy. A partaje by musely skutečně makat, aby byly 4 roky u lizu a ne v opozici.

Z těchto důvodů je tento systém v Česku neprůchodný a podle toho to tady dopadne.

Minutus 28.1.2010 14:15

Re: Mimochodem - je tu řešení

Systém dvou stran tu de facto máme, menší strany stačí zbrzdit některé nejhorší výstřelky, takže mají svou funkci. Ovšem díky partokracii ODSČSSD tady nemáme politické osobnost, jen zkorumpované hajz .. víte co. Malé strany nemají sílu je porazit, takže ti haj .. jsou si jisti svými koryty, jen si je navzájem přehazují. Já nedůvěřuji ani jedné z těch velkých, abych jim dal svůj hlas. Za současného stavu NE.

P. Čech 28.1.2010 18:37

Re: Mimochodem - je tu řešení

Budete-li volit strany jiné, ČSSD, ODS a KSČM nakonec stejně Váš hlas dostanou. Předpokládám, že nejste tak hloupý, abyste to neviděl.