7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zoch 24.7.2008 11:44

Je to úsměvné,ale přináší to dobré živobytí

Kdyby byl autor v neší vysoké politice dvacet let,stejně se základy nenaučí.Považoval bych za daleko rozumnější se v tuto chvíli příliš nevyjadřovat. VK stojí sám jako kůl v plotě a považovat jeho názory za názory české je příliš unáhlené.

Připomíná mi to bigbíťáka,který se jednou naučil  rockenroll a teď ho "mastí"  celý život. Vím,že starého psa novým kouskům nenaučíme,ale mohli bychom si alespoň uvědomit,že vyrostla celá nová generace,která se s EU víceméně plně ztotožňuje a využívá nové svobody a mj. se seznamuje s jinými mnohdy  lepšími výklady práva a často lépe upravenými podmínkami ve společnosti než je to u nás. A nejde jen o vymahatelnost práva,ale o jisté etické ZÁKLADNÍ normy. Samozřejmě,že je to odvislé od úrovně vzdělání,ale brojit proti implementaci ČÁSTI  evropských norem do našeho práva je pošetilé.

Tito dynosauři ale vymřou. Je to otázka té jedné postbolševické generace. Na autora se ani tak nehněvám,protože z textu je patrná zatvrzelá palice,která není ani tak moc jeho. On jen píše za velmi dobré peníze pro pár soustraníků a tím tvrdí tu svou rockovou muziku. Až se změní vtr,změní se i autorovy články.

Bibabu 24.7.2008 19:21

Re: Je to úsměvné,ale přináší to dobré živobytí

VK nestojí jako kůl v plotě, jak byste si přál. Má za sebou občany této země. Zochu, musel bys ses vydat za nimi a slyšet je. Unahlený jsi s tím co bys chtěl.

Olddedek 23.7.2008 12:04

Pane Jakl, že to napsal náš starý KLIMAkterik...

Pane Jakl, že to napsal náš starý KLIMAkterik, a vy jste to jen poslal ?!?  To je "taká múdrá reč až je mi u rici kvásno". Hlavně, že jste zdráv.

Gaston 21.7.2008 23:43

Pan Jakl zřejmě bojuje za své postavení

Jsem totiž přesvědčen, že právě EU donutila český stát k přijetí mnoha zákonů a směrnic na ochranu nás občanů před zlovůlí (či neschopností?) našeho politického estabilshmentu. Řeknu to jinak - než s Klausem, tak radši s Evropskou unií.

Vážný 21.7.2008 23:24

Jiný boj

Problém není v suverenitě ČR, ta už reálně dávno neexistuje (kvůli hospodářské a politické koordinaci a nakonec i členství v EU). Zde vidím největší chybu Klausova směru.

Problém je, že se neřeší CHARAKTER budoucího eurostátu. Ten stát tady bude, protože Evropa už dávno není kontinentem velmocí a i jako celek je velmocí druhého řádu. A ekonomická integrace, volný pohyb kapitálu a s ním managerů, atd. si to vynutí. (Obecně tlak a lobbing korporací povede vždy k unifikaci Evropy...)

Ale za zástěrkou boje o suverenitu (dávno ztraceného) se skrývá daleko důležitější boj o formu politiky EU. Zatím EU nejvíce připomíná korporativistické státy (korporativismus je předchůdce fašismu, nikoli nacismu), jako bylo Frankovo Španělsko, nebo Hortyho Maďarsko, pouze zatím bez diktátorů.

Čistá demokracie byla opuštěna, idea lidskoprávní demokracie poměrně také. Základem EU je idea jednotné Evropy. Ovšem nikoli Evropy demokratické, nýbrž Evropy řízené komisemi moudrých, vytvářejících veřejné blaho. Při tomto procesu jsou navíc zastoupeny různé lidské korporace, jako velké společnosti, odbory, organizace nejrůznějších menšin, ekologická hnutí, politické směry apod. a to nikoli v parlamentu, ale především v zákulisním lobbingu. Parlament má funkci nikoli zákonodárnou, ale spíše kontrolní a poradní, na přehlasování různých zájmů nestačí prostá většina, je třeba dávat najevo větší politickou sílu a proto je nutné se spojovat s extremisty všech barev. Trochu jako parlamenty v období přechodu od absolutistických monarchií. Systém je zatím poměrně měkký vůči všem, kteří ho uznávají a nestojí proti, nebo nejsou v některých módně odsuzovaných skupinách. Jiné menšiny však získávají extrémní moc a výhody právě díky politickým obchodům... (Charta ZP EU).

To o co jde není vliv ČR v EU, ale to, zda EU bude normální parlamentární demokracií, nebo systémem, kde vliv parlamentu bude dušen různými opatřeními ...

Jindřich 21.7.2008 20:28

Kdyby ...mělo dnes ještě smysl ztratit o ratifikaci Lisabonské smlouvy jediné slovo...

Je zvláštní, že mluvit o ratifikaci nemá žádný smysl, ale pan Jakl za poslední měsíc na to téma těch slov ztratil už několik tisíc.

Kdž to nemá smysl, tak ať nechá prázdného plácání.

Jindřich 21.7.2008 20:25

nezvratný irský ortel

Pokud jsem dobře sledoval zprávy, tak ten "nezvratný irský ortel " zněl asi takhle: "Počkejte, prosím, čtvrt roku. Pak vám možná řekneme víc."

Esmerald 20.7.2008 23:50

Good night, " paní Slavíková "....

....wherever you are !!;-)

Magor Milda Mgr. etc. 20.7.2008 19:54

His masters voice je zase jednou mimo mísu.

Po Klausovi a jeho kumpánech už dávno ani pes neštěkne. V Irsku byl ten problém s plebiscitem, kde vyhrálo sotva 100 tisíc hlasů proti EU. Tyto hlasy byly také nakoupené, ať už volebním gulášem (zde Vám doporučuji krajana Vovku Železného jako zkušeného volitelného) nebo různými sliby nebo strašením. Kvůli těm pár Irům se přece neposadí celá EU na zadek, jde o rozšiřování, které je tím zablokované, jde i o schopnost jakékoliv akce.

Lze očekávat, že proces ratifikace projde až do konce, Irsko lze vyloučit nebo nechat ve skupině s Tureckem jako čekatele. Měli by však vrátit všechny podpory, které od EU dostali.

Na takové úvahy je však čas, až bude LS všude jinde ratifikována. Náš problém je, co s ODS. Pokud bude ratifikaci blokovat na přání čestného předsedy, je pravice vyřízena. A Paroubka jako diktátora s pobočníkem Filipem tu snad nikdo nechce. Jiné východisko nevidím, i kdyby třeba bývalí členové KSČ z Ústavního soudu měli ratifikaci odmítnout. Pak je Ústavní soud také v krizi.

divana 20.7.2008 20:41

Re: His masters voice je zase jednou mimo mísu.

všude jinde to pro jistotu není referendem. například nejvíc proti eu a proti ls jsou rakušáci. kdyby to oni hlasovali, dopadlo by to jako v irsku. a pochybuju, že by francouzi schválili...tak fofrem parlamenty proti vůli svých lidí! tak to je to mimo mísu podle vás?

PetrH 20.7.2008 20:50

Re: His masters voice je zase jednou mimo mísu.

Právě pro to, co navrhujete vůči Irsku, je třeba LS odmítnout. S vědomím, že LS není Unie a naopak. S vědomím, že LS je pošlapáním občanských svobod a státní suverenity jednotlivých členských států. Chtěli byste zase trestat názory? V jediné zemi, která se dotázala (resp. dle své ústavy musela dotázat) svých občanů, Lisabonská smlouva propadla. Zkuste si představit, jak by dopadla v ostatních státech, kdyby se politici nedomluvili, že lidem je do toho vlastně kulové. Vykopnout Irsko z EU a požádat o vrácení všech podpor? A oni o ně žádali s tím, že až se to bude někomu (resp. Německu a Francii) hodit, zřeknou se své suverenity? Opravdu to byl tento druh obchodu? A máte pocit, že EU dodnes nebyla schopna jakékoliv akce, které bude schopna až po ratifikaci LS? EU naopak byla celkem akceschopná až do doby, kdy ji ovládla klika po absolutní moci toužících kariéristů a jejich klaka hujerů.

Fafa 20.7.2008 20:53

Mildo,

takhle si opravdu predstavujete mezinarodni vztahy?

Domluvi se smlouva a jasne se v ni napise, ze bude platit jenom tehdy, kdyz ji ratifikuji vsichni. Po skonceni ratifikacnich procesu se zjisti, ze jeden stat neratifikoval. Takze smlouva stejne plati, ten jeden stat se vylouci a musi vyuctovat penize jeste z dob, kdy se o smlouve ani nejednalo. Nebylo by teda lepsi rovnou rict, ze male zeme jako treba Irsko jsou protektoratem Evropske Unie?

Mimochodem pripada mi priznacne, ze pisete o tom, jak Irove musi vratit vsechny podpory. Ale uz nezminujete, ze by jim EU vratila jejich prispevky.

H.K. 20.7.2008 21:26

Re: His masters voice je zase jednou mimo mísu.

 V Irsku byl ten problém s plebiscitem, kde vyhrálo sotva 100 tisíc hlasů proti EU. Jaký problém v Irsku s plebiscitem? Problém máte Vy. V Irsku byl plebiscit a víc jak 50% voličů hlasovalo proti. To je všechno.

Vy považujete výměnu 100% severenity České republiky za 3.2% podílu na rozhobování EU za dobré?

čulibrk 20.7.2008 19:09

PANÍ SLAVÍKOVÁ-MÁMA PRACUJÍCÍHO LIDU!!

.....a vlastenka k pohledání.To je správný kandidát do Senátu:-D:-D:-D

Jiřina Slavíková 20.7.2008 17:53

lid je zezorientován

neboť politici tvrdí každý den něco jiného a jedná se jen o technologii moči. Politikové na masy nemyslí-pouze snižují daně bohatým a chudý přidávají málo. Dělnický lid si potom může zajet na dovolenou maximálně do Chorvatska a to ještě se zásobou jídla. Proč jen bohatí jezdí na Bora Bora? Táži se proč tam nejezdí naši soustružníci a uklízeččky? Může naš vlast existovati bez soustružníků a uklízeček? No nemůže, ale dovolenou jim zajistí pouze nekfalitní

čulibrk 20.7.2008 18:53

BORA BORA JE PRO VŠECHNY!!!

Vlast nepřežije bez poctivých soustružníků a uklízeček,kterým jen pan Ransdorf může zajistit zaslouženou dovolenou na Bora Bora.Mnozí z nich dřou též do úmoru a nemají ani čas nechat si připsat úroky na Kajmanských ostrovech.Dělnický lid má také nárok na bankovní účty u solidních bank:-D:-D:-D

Jiřina Slavíková 20.7.2008 18:58

Re: BORA BORA JE PRO VŠECHNY!!!

anno, souhlasím s Vámi a jsem potěšena Vaší kvalifikovanou podporou

Nový 20.7.2008 20:48

Re: lid je zezorientován

Kdepak jsem to jenom slyšel podobné  rozumy ?  Už to mám , v hodinách  marxismu-leninismu   nebio  na hodinách  vědeckého komunismu !?

Nezdály se špatné ty rovnostářské   teorie. Ale ta praxe ! To byla  katastrofa.

Šerlok Humylsa 20.7.2008 16:23

koukám

Tady je dneska zhrzený pitomoušů. Kde jste se vylíhli??;-D

Jiřina Slavíková 20.7.2008 17:55

Re: koukám

co deláty pro masy a pro vlast?

Dan 20.7.2008 16:06

Jak Klaus píská, tak Jákl skáče

Jak Klaus píská, tak Jákl skáče.

Už je to nude.

Jiřina Slavíková 20.7.2008 17:55

Re: Jak Klaus píská, tak Jákl skáče

pracujte pro masy

PetrH 20.7.2008 18:34

Re: Jak Klaus píská, tak Jákl skáče

Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.;-P

Ivan 20.7.2008 15:59

Odpůrce referenda se najednou na referendum odvolává.

Ti ODSsáci jsou opravdu ptáčci vykutálení. Podle nich bude i slunce hranaté, když to papá Klaus poručí.

H.K. 20.7.2008 16:01

Re: Odpůrce referenda se najednou na referendum odvolává.

To jste přehnal. Slunce hranaté nikdy nebude. Já jsem rád, že je takové, jaké je.

kurbet 20.7.2008 17:57

Re: Re: Odpůrce referenda se najednou na referendum odvolává.

Ale bude když si to Velký Véna bude přát a když né,tak si opravdu,ale opravdu raději na něj sedne,věř!!!

Jiřina Slavíková 20.7.2008 15:35

dejte světu mír a lidu Afriky co jíst

svět se hašteří a Západ už neví co roupama. Kupují se tam drahé vozy a nehledí se na rovnost. V Africe je hlad  a někde je zase hlad a není tam mír.  Proč se Západ nevěnuje prioritám lidstva a mas?

Šerlok Humylsa 20.7.2008 16:05

Re: dejte světu mír a lidu Afriky co jíst

dejte si obklad.

čulibrk 20.7.2008 18:42

Pan Mugabe to tak nenechá

....ten bohatým bere a chudým dává:-D:-D:-D

Paul Sulc 20.7.2008 22:14

Re: dejte světu mír a lidu Afriky co jíst

V Africe hlad nebyl v dobach kolonii. Jeste se zemedelske produkty vyvazely. V byvale Rhodesii Mugabe ukradl pudu bilym farmarum a rozdal cernochum: ted nemaji co zrat a inflace je tisicinasobna. Pres velkovrazdeni je populace v cerne Africe za 50 let dvou ci trojnasobna. Afrika dostava pomoc zleva zprava a k nicemu to nevede. Zarazte jim vsechny podpory, at se ta menecenna rasa stara sama o sebe a ti nejschopnejsi, snad i trochu inteligentnejsi praziji.