3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Policie na Hradě

Zpráva, že protikorupční policie zahájila úkony trestního řízení ve věci možné korupce při udělení milosti prezidenta republiky bývalé policistce Radce Kadlecové, nepřekvapuje. Vznikne-li takové podezření a dostane se do rukou policie, nic jiného následovat nemůže. Lze jen litovat, že došlo k předčasnému zveřejnění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Martin 3.12.2011 9:43

Re: křivák

Klaus je také členem Izraelského MOSADU ,americké CIA,východoněmecké STASI, NSDAP, a také rozpoutal druhou světovou válku.

J. Voborník 2.12.2011 17:22

S článkem naprosto souhlasím !

President je hlavou státu a udílení milostí, stejně jako propůjčování státních vyznamenání, je vyjádřením naší důvěry ne v tu konkrétní osobu, která v presidentském křesle právě sedí, ale k instituci presidenta jako takového. Aby své milosti prodával, to by musel být úplný blbec - a ten by se snad na takové místo nedostal . Za riziko, které by z toho pro něj plynulo a za tu ostudu by mu to rozhodně nestálo. Samozřejmě, budu-li probírat konkrétní případy, v kterých byla milost udělena, jistě najdu takové, s kterými nebudu souhlasit a kde byly v pozadí úzce osobní vazby a zájmy - Romové, kteří zmlátili Sládka, Chadimová, Odložilův případ, když mám uvést jen ty nejkřiklavější - nicméně i v těchto případech využil president jen a jen svého práva, daného mu Ústavou. Tvrzení, že v případě oné policistky byla milost koupena, jistě zaslouží to nejdůkladnější prošetření, ale za křiklavou medializací tohoto případu bulvárním Respektem vidím jen snahu o kalení vody, aby se nakonec nevyšetřilo nic a na Václava Klause bylo nakydáno co nejvíc špíny pod heslem "není šprochu, aby nebylo pravdy trochu".

K. Dvořák 2.12.2011 17:09

Re: Kolik vám platí hradní partička, Jemelíku?

Pane, clanek o kterem hovorite, jsem cetl, a i kdyz se priznam, ze si nepamatuji detaily, celkovy dojem byl tristni. Ta tvrzeni Respektu o mozne korupci jsou dost odvazna pri vedomi "faktu", na kterych stavi.

Kdyz to treba srovnam s clankem v predposlednim cisle Respektu o privatizaci MUS, to je jako nebe a dudy. Vyklad o prasarnach v MUSce je presvedcivy, mozna proto, ze se opira o precizni zalobu vypracovanou svycarskou prokuraturou, zatimco tvrzeni o korupci pri udelovani milosti je zalozeno na uniku ze spisu psychiatricke pacientky ...

J. Kadeřábek 2.12.2011 16:46

Re: Nevěřím tomu, ale je nutno to prověřit. Dacanů je všude dost... Dzp.

Pokud si přečtete Rudé Právo (net Novinky) ze dne, kdy to vytáhli na světlo tak tam se praví, že úplatek od té policajtky vzal přímo prezident. To by každému člověku s minimem IQ mělo stačit k názoru na celou věc, kterou tady trochu klopotně pan Jemelík popisuje.

J. Kadeřábek 2.12.2011 16:43

Vy jste příbuzný té policajtky?

Připadá mě to jako kdyby to psal ěkdo z toho blázince, kde ona byla.

M. Ryšavý 2.12.2011 14:22

křivák

 Největší gauner je přece K L A U S !!! A je prezident a má být zodpovědný za to co se v zemi děje. Až se budou tito gauneři věšet,tak Klause pověsit vzhůru nohama! Po roce 89 to měla být nekomunistická republika a on Klaus,jako agent STB i KGB, obrátil si kabátek a tajně se přikradl do vlády jako beránek.  Klause už hledá CIA, pro špionáž kterou Klaus dříve prováděl v USA s ruskou špionážní rozvědkou GRU. Klaus jen o vlásek tenkrát unikl,protože používal jiná jména,jako Vodička,Kališnikov...Klaus také mluví perfekt rusky.

J. Ptáček 2.12.2011 11:36

Re: Kolik vám platí hradní partička, Jemelíku?

Pane Fermette, po přečtení článků p. Jemelíka mě napadla spousta odpovědí, ovšem netřeba je uvádět, Vy jste je vyjádřil dokonale za mne. Co se týče hradu - vždyť by stačilo sdělit veřejnosti: dali jsme policistce Radce K. milost z těch a těch důvodů. Nestalo se tak, proč asi? Vím, prezident sice nemusí odůvodňovat milosti ale v této a v několika dalších "zavánějících" milostech by to ve vlastním zájmu měl udělat.

J. Charvát 2.12.2011 10:28

Feudální přežitek

Tahle diskuse dobře ilustruje to, co si už dávno myslím. Udělování presidentských milostí je feudální přežitek a do demokratického právního řádu nepatří. Soudní rohodnutí je (mělo by být) výsledkem komplexního procesu hledání pravdy se zabudovanými mnoha pojistkami včetně odvolacích řízení. Když už se tento bolestný proces dobabrá k pravomocnému rozsudku a probere se v jeho průběhu causa do všech podrobností ze všech úhlů, je milost presidenta "deus ex machina", která celý ten proces zpochybňuje. A že stojí strašně moc peněz. To, že může ona milost být buď cinknutá úplatkem, osobní náklonností či politickými nebo ryze osobními ohledy, náklonnostmi či animozitami, lépe ani nerozebírat. Prostě, raději bych tomuto zásahu do procesu zabránil. President není "z boží vůle král". Je to člověk, a jeho osobní názor by neměl převažovat nad názorem soudní mašinérie. Jo, nelze-li rušit milosti, byl bych pro zrušení funkce presidenta. Je v tom našem politickém systému stejně tak nějak navíc. Natož ho, neden bože, volit přímo. To bude teprv humus.

P. Lenc 2.12.2011 10:05

Re: Kolik vám platí hradní partička, Jemelíku?

A kdo platí vás?Nebo máte Respekt zdarma?Tabery a spol.takové užitečné idioty potřebují jako sůl.

R. Jonák 2.12.2011 8:44

Re: Kolik vám platí hradní partička, Jemelíku?

Jen bych rád věděl, kdo platí vás za tyto bláboly.

I. Nápravníková 2.12.2011 8:38

Re: Kolik vám platí hradní partička, Jemelíku?

Máte 100 bodů ze sta možných.

K. Janyška 2.12.2011 7:52

Nevěřím tomu, ale je nutno to prověřit. Dacanů je všude dost... Dzp.

J. Pšenička Ing. 2.12.2011 6:30

Kolik vám platí hradní partička, Jemelíku?

Ke správnému pochopení motivace autora tohoto na objednávku napsaného blábolu Jemelíka si stačí přečíst článek Milosti na prodej uveřejněný v čísle 42/2011 časopisu Respekt. Na jeho webových stránkách si jej veřejnost může přečíst za 15,- Kč, dovolím si tvrdit, že za tyto peníze článek rozhodně stojí. Po jeho přečtení také okamžitě pochopíme, proč autor Jemelík článek nenapadl adresně, ale místo toho pouze neurčitě útočí na senzacechtivé novináře. Článek obsahuje celou řadu konkrétních a velmi znepokojivých údajů, zdaleka nejde jen o zdravotní dokumentaci Radky K., které prezident Klaus a jeho partička hradních exotů budou policii (možná v této chvíli se již nenacházející pod politickým tlakem, ale třeba stále ještě ano) dost těžko vysvětlovat. Klause článek nesmírně rozběsnil, zamračil se tak, že celá obloha potemněla, udeřily blesky a obočí povytáhl až na úroveň vrcholu rozhledny na Petříně a sdělil lidu, že časopis Respekt je zločinný. Tak jsem, tak nějak logicky čekal, že trestní oznámení dorazí z hradu velmi rychle, ale do dnešního dne je ticho po pěšině. Pročpak asi? A když neodešlo trestní oznámení z hradu, tak přišla policie na hrad.

Námezdnímu pisálkovi Jemelíkovi vzkazuji, že nebýt onoho článku v Respektu, tak by policie nejspíš nic vyšetřovat nezačala, takže bych uvítal podrobnější rozvedení úvahy o tom, že novináři z Respektu nevhodným zveřejněním podrobností maří řádné vyšetření této megalumpárny, které zasahuje až k hlavě státu.

Obavy pisálka Jemelíka, že zvrhlí novináři svou honbou za senzacemi ohrozí udělování milostí potřebným považují za povedenou taškařici k obveselení p.t. obecenstva na konci pracovního týdne.

A jen tak mezi námi, když jste na hradě za ty milosti lobboval, jaké jsou sazby?