29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Poláci bojují za vlastní děti. My za Venezuelu

Vždycky, když vyhrajeme v hokeji, celý národ jásá a křičí: „Kdo neskáče, není Čech!“ Vypadá to, že Češi mají svůj národ rádi a jsou na něj hrdí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mikulec 18.2.2019 7:30

To mate velkou pravdu,

ze Poláci nejsou Češi. Proto Poláci úplně nejvíc kamarádi s Maďarskem. V Británii jsou miliony Poláků a pokud ma jeďnou už tu malou pozici, kdy muže zaměstnat někoho dalšího, vybere si Polaka. Proto jejich síť ovládla pracovní trh a proto byl i brexit. Češi se navzájem nezamestnavaji.

E. Nichtburger 18.2.2019 7:04

OSPODy

Existuje nějaké srovnání našich OSPODů s Barnevernetem ?

A. Pakosta 18.2.2019 8:54

Re: OSPODy

Ilustrační příhoda z roku 2007: Má přítelkyně tehdy čelila domácímu násilí - manžel ji dost brutálně mlátil (ne, nebylo to kvůli nevěře), a po jejím oznámení byl policií vykázán z bytu. Ovšem odvedl si s sebou obě jejich malé děti, a odmítal je matce byť jen ukázat. Zoufalá matka se obrátila o pomoc na OSPOD. "Ospodka" jí dala nedocenitelnou radu: "Počkejte si na kluky před školou a ukradněte si je zpátky".

A dovětek - při následném rozvodovém řízení byly děti svěřeny do péče otce.

J. Nový 18.2.2019 9:33

Re: OSPODy

My tady asi na základě vašeho příspěvku neposoudíme, jak a co bylo a zda rozhodnutí bylo správné nebo špatné.

R. Langer 18.2.2019 9:47

Re: OSPODy

Takový příběh znám taky, jenom z druhé strany - ženská toho chlapa mlátila, ale potom všem vykládala, že on mlátí ji. Soud také děti přiřkl otci. Ono se to dost blbě posuzuje, když neznáte podrobnosti.

L. Černín 18.2.2019 6:46

Už jsem to jednou do diskuse psal

Představa, že si francouzská justice nechá nadiktovat rozsudek českými politiky, kteří případ znají jen z médií, je absurdní. Naopak by to soud tlačilo k rozhodnutí o vině, aby nebyla zpochybněna jeho nezávislost. Podpora může spočívat jen v poskytnutí právní a jiné pomoci, ale ta, pokud vím, panu Saganovi nechyběla. Tak co mělo být ještě učiněno? Ani Poslanecká sněmovna by nezměnila rozsudek francouzského soudu. Leda by Zeman poslal svého poskoka Mynáře za francouzským soudcem, ale nevím, co by mu Zeman mohl nabídnout, když posty u francouzského Ústavního soudu nerozdává.

J. Tachovsky 18.2.2019 7:06

Re: Už jsem to jednou do diskuse psal

Nebylo by od veci zatknout par Francouzu za podobne "preciny" a pak si je vymenit.

L. Černín 18.2.2019 7:19

Re: Už jsem to jednou do diskuse psal

Tohle ale není případ Hanči a Tonči někde v banánové republice, kde bylo třeba zaplatit výkupné a soukolí udržovat namazané vhodně umístěnými úplatky místním úředníkům. Ta Vaše výměna by byla možná jen za účelem výkonu trestu v zemi původu odsouzeného. Kdybyste si mohl vybrat, seděl byste raději ve francouzském nebo v českém vězení?

J. Schwarz 18.2.2019 8:35

Re: Už jsem to jednou do diskuse psal

Vyměnit a poté amnestovat - to by snad šlo, ne?

P. Harabaska 18.2.2019 8:26

Re: Už jsem to jednou do diskuse psal

Paříž je hlavním městem světa - la capitale du monde. Rozsudek francouzského soudu je projevem francouzské arogance vůči příslušníkovi národa, který se krmí svými levnými sýry, zatímco Francouzi jedí ty vynikající drahé francouzské. Jen málo národů v Evropě je schopno opovrhovat příslušníky národů jiných tak jako Francouzi. A dát jim to najevo. I Němci, ač se cítí mnohdy nadřazeně, jsou ochotni uznat úroveň druhých. Francouzi se cítí být "une nation éclairée" - národem osvíceným, jen Francouz je schopen tvrdit, že vynález párátka se dvěma špičatými konci je "une solution intelligente".

B. Rameš 18.2.2019 11:40

Re: Už jsem to jednou do diskuse psal

Myslím, že v tomto a podobných případech nejde o ovlivňování soudů, ale o to nenechat si kálet (napadá mne i expresivnější výraz) na hlavu (v případě zástupců státu nenechat kálet na hlavy občanů). Což, bohužel, je jeden z prostonárodních zvyků, za který se coby Čech upřímně stydím. Pracovníci MZ až příliš zhusta mění službu (ano, někdy nepříjemnou) svým občanům a jejich zájmům za blahosklonné přijetí do nejspodnějšího oddílu salonfähich společnosti Bratrstva samožroutů Západu.

V. Vlk 18.2.2019 0:30

Víte co,

žvaníte nesmysly. Další krajan,který už neumí ani používat češtinu, o nás nic neví a jen žvaní. Pán žije ve Švýcarsku?

K. Pavlik 18.2.2019 0:21

No toto se vam nepovedlo

No o tom Norsku je to slozite - ja napriklad nejezdim, i kdyz vim ze je to strasne rasisticke, do nekterych zemi. No ty ubohe deti kdyby zili s mamou tak by na zaver byli norove jedna radost.

Ta vase ceska Renata Rolle je jiz ceskou jen podle jmena. Doporucuji se podivat na pravidla pravopisu meho komunistickeho mladi - ja vim ze to bylo za komousu.

Cesko ma pomahat kdyz je soud - ale nadavat pote kdyz uz je soudni rozhodnuti je pekna pitomost na cemz se zivi spousta tluchubu, nektere z nich jmenujete.

To ze Cesko nechava dvoji obcanstvi je, aspon podle mne, naprosta pitomost.

O. Roldán 18.2.2019 0:48

Naopak - text je povedený velmi

a nám nezbývá, než se stydět. Stydět se za svou státní reprezentaci i za sebe. Vždyť kdyby politici vycítili, že si tak mohou urvat významné sympatie veřejnosti, určitě by se toho někdo s radostí ujal.