29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Podle činů poznáte je

Seznam priorit ODS v Agendě 2014 se podobá vyhlášení bankrotu: špičky této hlavní vládní strany v něm v podstatě slibují splnění všeho, co voličům naslibovaly už před posledními volbami. Co dělaly doteď, je otázka, na kterou si voliči mohou odpovědět snadno. Stačí se podívat do zmíněného seznamu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Schlägel 29.3.2013 7:47

Re: Jenže řadu průšvihů páchá také strana TOP09, Kalousek řádí, pominutý,

Mě stačí, když vidím pana "jázanicnemůžu" Béma, jak kritizuje chudáka pražského primátora, a chce se mi zvracet, natož mu hodit nějaký hlas do urny. Maximálně do té pohřební.

M. Kosejk 29.3.2013 8:07

Re: Jenže řadu průšvihů páchá také strana TOP09, Kalousek řádí, pominutý,

A Vy jste viděl tu smlouvu o licenci, která upravuje možnost udělování sublicencí? Já ne! Já vlastně nevím, zda-li náhodou nemá policie pravdu. A kdyby ji měla, tak by se ukázalo, že víc pravdy měl Bém, než kolik ji kdy měli Svoboda a spol.

A zajímavé také je, jak tuto kauzu ignorují novináři. Stát se tohle nějkému mediálně nepopulárnímu politikovi, tak by ho novináři roznesli na kopytech. Jenže tohle se týká mediálního miláčka Svobody a mediálně oblíbené TOP09, tak se novináři drží zpátky.

A ještě doplním, že trestní stíhání za politická rozhodnutí, byť by byla nevýhodná, nepovažuji za rozumná, protože tohle mají hodnotit voliči. Kdyby se ovšem ukázalo, že se na tom někdo nezákonně obohatil, to byl byla jiná. Jenže to se u Béma neprokázalo - a u Svobody a spol. už vůbec ne. Pouze se pořád mluví jen o údajné nevýhodnosti.

I. Schlägel 29.3.2013 8:15

Re: Jenže řadu průšvihů páchá také strana TOP09, Kalousek řádí, pominutý,

Pokud máte pravdu, že Svoboda a spol udělali chybu, policie stíhá plným právem. Chyba v desítkách milionů má být potrestána. Jenom jaksi nevidím tu samou policii, která stejně aktivně stíhá předchozí vedení magistrátu za chyby ve stamilionech. To je, oč tu běží. Na tuto úvahu nepotřebujete znát obsah smluv, na to Vám stačí zdravý selský rozum a znalost základních pravidel banánistánu. Jinak každý zločin, který je neodsouzen a nepotrestán, je údajný. Znamená to, že jsme skvělý, vyspělý právní stát, kde se to hemží pouze "údajnými" zločiny, protože doposud nepotrestané velké ryby se Vám i mě smějí z obrazovky veřejnoprávní TV do obličeje? Tak to Vám gratuluji. Já ten pocit opravdu nemám.

M. Kosejk 29.3.2013 8:24

Re: Jenže řadu průšvihů páchá také strana TOP09, Kalousek řádí, pominutý,

Souhlasím je s tím, že chyby mají být potrestány. Ale tvrdím, že chyby, při kterých nedošlo k nezákonnému obohacení, mají trestat pouze voliči. A třeba Vy tak činíte. Já si zas tolik nejsem jistý tím, kde je vlastně pravda, tak nebudu v tomto případě nijak radikální.

A nehodnotím tenhle stát podle gaunerů, vždy záleží na úhlu pohledu. Můžete se utápět v negativech, můžete si ale i všímat spousty pozitivních věcí a spousty slušných a chytrých lidí, kteří v tomoto státě působí.

I. Schlägel 29.3.2013 11:55

Re: Jenže řadu průšvihů páchá také strana TOP09, Kalousek řádí, pominutý,

Bohužel, indicie v případě pana Béma, Hulínského, Březiny a dalších expertů minulého vedení jsou natolik závažné (informace jsou veřejné a z hodnověrných zdrojů), že policie měla konat a měla konat razantně. Razantně koná až teď a politická objednávka z toho čiší na sto honů. Ohledně hodnocení tohoto státu, je mým zvykem, porovnávat cokoliv s něčím lepším, co je k mání. Ačkoliv jsem pozitivně myslící člověk a vím, že dnešní stav je realitou, na kterou bylo zaděláno před desítkami let, nevidím důvod se hlasitě neozvat a tvrdě označit levárnu levárnou. Opatrným našlapáváním nikdo nic nezmůže.

M. Kosejk 29.3.2013 13:28

Re: Jenže řadu průšvihů páchá také strana TOP09, Kalousek řádí, pominutý,

Indicie nejsou to, co jsou důkazy. To si pamatujte, pokud se jednou nechcete probudit do totality. A druhou věcí je, že Vaši víru v něčím vinu měl každý lynčující dav minulosti. Neříkám, že nemáte pravdu, ale říkám, že všichni vycházíme z předžvýkaných kusých informací z tisku, aniž bychom znali všechny detaily.

Já si prostě nejsem jistý tím, že to je takové, jak to prezentují média. Mám pro to své důvody, které se postupem času docela potvrzují.

J. Vyhnalík 29.3.2013 17:44

Re: Jenže řadu průšvihů páchá také strana TOP09, Kalousek řádí, pominutý,

Základní matérií každé žaloby musejí být důkazy a bez důkazů není co soudit.

OpenCard je jeden z mála elektronických projektů, který opravdu funguje. Vzpomínám si na situaci, kdy jsem přišel o všechny doklady a OpenCard byl jediný doklad, který mi po zaplacení celkem mírného poplatku (snad 300 Kč) vystavili na počkání.

Samozřejmě, že je třeba posoudit, zda ceny jsou přiměřené. Jenže média soustavně prezentují celou záležitost jako temný tunel bývalého vedení radnice, který současní radní napravují. Přitom žádné věrohodné a průkazné důkazy nikdo nepředložil. Tím netvrdím, že se nikdo neobohatil, pouze odmítám vynášet rozsudky na základě jednostranných novinových článků.

Vždycky se najdou potenciální konkurenti, kteří ex post dokazují, že by tu samou zakázku zvládli o x % levněji. Dokonce mám pocit, že se z toho stává vyjednávací taktika. Preventivně všechny obvinit a spoléhat, že příště nás vyberou jenom proto, aby měli pokoj. Nakonec i když se ukáže, že obvinění současného vedení bylo neopodstatněné, stigma něčeho nečistého na těch lidech ulpí tak jako tak.

P. Pavlovský 29.3.2013 0:46

Re: Jenže řadu průšvihů páchá také strana TOP09, Kalousek řádí, zd

Kam se Kalousek hrabe na .A. Hanákovou (a před ní J. Bessera)!

Strana StaN má tohle jediné ministerstvo. Takhle škodil naposledy V. Jandák. 

V. Novák 29.3.2013 12:58

Zeptám se se Zemanem - StaN, to je nějaká další strana

naší vládní těžko-říct-kolika-kolky?