6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Podivné šetření

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 12.6.2011 17:50

Sokromníci si na sebe musí vydělat.Úředníci jsou z daní!

TOHLE jelenovitá zvířena asi není schopna pochopit. Navíc je v této zemi o 30% přeúředníkováno a nikdo úředníky nedrží, mohou jít konečně pracovat do soukromého sektoru. Jak dlouho už se táhnou platy vzpomínaných státních extraúředníků a co proti nim dělala ČSSD v době, kdy vládla a kdy tyto posty VZNIKLY  ??? Přeji ČSSD aby vyhrála následující volby (90% pravděpodobnost) a následně sama musela MNOHEM  razantněji řešit totéž, co současná vláda. A ODS přeji, aby těmto zvoleným nešťastníkům PAK házela jen poloviční klacky pod nohy,NEŽ JAKÉ   zvládá inteligentní Sobotka "ekonom"...CESTA DO ŘECKA SE STEJNĚ NEZPOMALÍ, ale proč to socanům usnadňovat a nepozdržet to alespoň o rok, dva....

R. Houška 12.6.2011 11:37

Jo, soudruhu Jelínku, to Dluhoš Sobotka, to byl jinej kanón.

Ten uměl šetřit!!! Dokázal ušetřit estébáku Dvořákovi hned 26 milionů z daní za to, že si u něj mohl Jirka od Kolotočů uspořádat svatební mecheche...

S. Sedlák 12.6.2011 3:56

Děs něco takového vyplodit

Tak prý nárůst mzdy by mohl signalizovat oživení ekonomiky, ale ono ne. Ve státním, které musí ta ekonomika živit se nic takového nepřihodilo. Tak to tedy asi to oživení nebude. Usmolit hned v prvním odstavci takovou hloupost?! V soukromé instituci byste autore dostal padáka bez ohledu na to jaké máte dosažené vzdělání.

M. Prokop 12.6.2011 0:16

Jako každá vláda,

i ty vaše, soudruhu politruku.

J. Láníček 11.6.2011 11:32

Doušek, kromě toho, že si chcete kopnout do Jelínka,

víte o problematice velké kulové. Státní aparát nehorázně naboptnal za Klause, od té doby už se to akorát plus mínus něco málo sem nebo tam, udržuje. Vznikly všelijaké sociálky, pracáky, komory, detašovaná pracoviště, pobočky kdečeho - takže nemelte o nějaké levičácké demagogii. A komu ti pracháči z polostátních molochů poskytují všelijaké sponzorské dary, dary na volební kampaně atd. ? A když se někdo chce tvářit jako hrozně rozpočtově odpovědný, měl se podle toho v první řadě sám chovat, co se vám na tom nezdá ?

R. Sedláček 11.6.2011 13:22

Re: Doušek, kromě toho, že si chcete kopnout do Jelínka,

sociálky a pracáky jsou výdobytky levice Láníčku. Zase se v tom motáte jak nudle v bandasce.

J. Láníček 11.6.2011 14:44

Sedláčku, marno s vámi diskutovat !

A tyto levicové výdobytky pak okopčili západní demokracie, jako to nejlepší, co komunisti vymysleli - tak jste to myslel ?

F. Doušek 11.6.2011 20:00

Re: Sedláčku, marno s vámi diskutovat !

Sotva jsem se zpovzdálil na odpolední grilovačku, hned se do mně levičák Láníček naváží.

Takže Láníčku - jak je to s těmi například krajskými úřady? Vy nepamatujete, jak se Zeman a Gross sázeli, že zavedení krajských úřadů přinese obrovské úspory nejen finanční, ale i personální? Jaká je skutečnost? Jenom v Liberci stála přestavba nejvyšší budovy na Krajský úřad téměř 0,5 miliardy, po nástupu oranžového hejtmana byla rekonstruována opět za částku tajnou. Tato budova již dávno nestačí pojmout všechny úředníky, a tak byly přikoupeny objekty další. Takto bychom mohli pokračovat úřad po úřadu.

J. Slanina 11.6.2011 20:53

Re: Kam se sere Liberec.

http://hradecky.denik.cz/zpravy_region/pivovar20070908.html

J. Schwarz 12.6.2011 21:40

Re: Sedláčku, marno s vámi diskutovat !

Pokud jsou pracáky a sociálky, Láníček,  výsledkem pravicové politiky, pak je, jako levičák, zrušte. Nebudu proti.

F. Doušek 11.6.2011 10:38

No Jelínku, v soukromém sektoru mají ti vysoce

kvalifikovaní "ouřadové" dveře kdykoli otevřené. Proč se nezkusí uplatnit tam?

Mimochodem, víte o tom, že v několika uplynulých letech to byl právě neproduktivní státní sektor, kde růst platů značně předbíhal sektor soukromý? 

Ale to vám do vaší levičácké demagogie nezapadá, že?

P. Jášek 11.6.2011 8:35

3koda,

že se ta vzdělanost netýká "státního" rozhlasu a jeho komentátorů :-)

P. Jášek 11.6.2011 9:03

Re: 3koda,

pochopitelně Škoda!!!

R. Sedláček 11.6.2011 2:46

Demagog

Logicky je ve veřejné sféře víc vysoko (nebo jakých) školáků. Soukromý sektor jsou ti co pracují. Malíři, natěrači, zámečníci, zedníci, elektrikáři. Je v něm snaha o co nejmenší administraci. Ve státním je díky tabulkám nutná vysoká na kdejaký prd. Moje exmanželka dělala ve školství účetní 16 let, když zjistili, že jí na to nestačí vzdělání (Obchodní akademie). Tak si nejprve přidělala vyšší odbornou školu a nakonec Bc. Požadavek na vzdělání je u každého státního místa a zašívá se tam kdejaký lempl. Sektor nefunguje, je líný a neschopný jako autor článku. Tahle slova píšu s vědomím, že jsem možná oproti sobě, neboť jsem také léta dělal státního úředníka.

Ale jinak článek na dikobraz dobrej.

P. Skřivan 11.6.2011 3:50

Re: Demagog

Sektor ovšem nefunguje ne pro neschopnost lidí, kteří tam pracují, ale pro neschopnost, často záměrnou, jeho vedení.

Hodně špatná věc, co by se našim politikům mohla stát, by byla totiž funkční státní správa. Po funkčních soudech by to byla hned druhá nejhorší zpráva. ... no možná třetí: funkční Státní zastupitelství, to by byla taky pohroma. :-)))