5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Pocta Heleně Válkové

Paní ministryně Helena Válková prožívá těžké chvíle. Po roce práce v čele ministerstva spravedlnosti, spojené s plněním poslaneckých povinností a s účastí na vnitřních akcích hnutí ANO, to vše vykonávané se sebezničujícím nasazením.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Plocek 11.2.2015 19:36

Pocta Heleně Válkové

Tak jsme opět ukázali, že jsme správní Češi. Je lepší nevidět, co je na ministerstvu za spolek. Paní Válková je bohužel dáma, nikoliv politička, což bylo jasné již při jejím nástupu do funkce. Asi je velký odborník. Jestliže jsme ji chtěli  v čele, tak bylo jasné, že v krizových situacích, do kterých se zákonitě musela dostat vždy, když prosazovala nové způsoby práce ji měli razantně podržet politici včele s Babišem, který ji na ministerstvo delegoval. . Ale právě, to by jsme nesměli býti v Čechách. Že by se někde v mediích na veřejnosti nějaká razantnější podpora projevila, ani náhodou.  Takže další osoba do vedení, ministerští pracovníci si oddychli. Zase bude nějakou dobu klid, než se nový p. ministr rozkouká a potom mu ukážeme , kdo zde panuje.

F. Doušek 11.2.2015 18:00

Pane Jemelíku,

jste trapný.

K. Vyšata 11.2.2015 10:37

Média si můžou udělat

čárku, podařilo se jim uštvat slušného člověka. Proč a z jakého zadání časem vyplave.

M. Kosejk 11.2.2015 9:52

-

Byla odvolána špatná ministryně - a na její místo příjde ještě horší ministr, u kterého navíc je těžkým problémem jeho závislost na Babišovi.

Víc netřeba říct.

A. Alda 11.2.2015 11:14

Pelikán je také dobrý právník.

A ne že ne. Jaký bude ministr, to se teprve zjistí. Nemyslím, že by měl být horší než ti před ním.

A. Alda 11.2.2015 7:45

Souhlasím s Vámi, pane.

Vidím to také tak.

Paní Válková je vysoký odborník, mimořádně chytrá a vzdělaná dáma, slušného a kultivovaného vystupování, slušného a kultivovaného myšlení.

V té politické špíně neměla co dělat, s nimi se tam nikdy nemohla shodnout.

Udělala ve své funkci jedinou chybu: že si k sobě vzala Marvanovou.

P. Maleček 11.2.2015 4:28

Ale fuj Jemelíku

To nebyla poklona Válkové, ale pomsta Marvanové. Ano Marvanová má jednu "chybu", je přímočarou odpůrkyní politicko-byznysového rozkrádání státu - čili kulantně řečeno korupce. A tak na korupcí prožraném ministerstvu samozřejmě těžce narazila. Když pod jejím velením začaly ministerstvo opouštět figurky korupci léta kryjící tak, jí Válková proti vztekajícímu se Babišovy (Marvanovou vyhození lidé stáli za Babišovým zázračným podnikáním) a z Marvanové šílející zkorumpované ČSSD nepodržela a obratem se jí zbavila.

Čímž se stala figurkou v rukou těch proti kterým šla Marvanová a zadělala si na své aktuální vyhození. Ti včetně Babiše jí dali jasné zadání - dostat soudce a žalobce pod jejich nadvládu. A jako kontrolora jí Babiš místo Marvanové vnutil svého člověka - ve jménu své kariéry ochotného sloužit sebevětšímu svinstvu.

Válková se bohužel chvíli snažila Babišovo a ČSSD zadání plnit. Přeci jen se však v ní probudila její odbornost a nezkorumpovanost a postupně se začala požadavkům oligarchů a zkorumpované ČSSD, které děsí Nečasův osud, vzpouzet. Byť jen tím, že jejich přání neplnila dostatečně rychle.

A tak jí nakonec doběhlo to, na co si zadělala vyhozením Marvanové. To, že se stala figurkou v rukou těch, pro které je stát především dojnou krávou a proto potřebují mít žalobce a soudce pod kontrolou. A to ne jen tak, že si některé koupí, jako ODS a Klaus, ale díky svým zákonům bez výjimky všechny.

Jen to je zachrání před osudem Nečase. Ono systémově rozkrádat stát a přitom nemít v opratích žalobce a soudce prostě nejde, že jejich poskoku Jemelíku.

I. Mertl 11.2.2015 11:02

Re: Ale fuj Jemelíku

Ano, pane Malečku, máte plnou pravdu, Válková jakoby přestávala plnit Babišovo zadání, tak "prostě" musela jít. Jemelíkovo myšlení je natolik zatížené jeho láskami a nenávistmi, že už z něj zbylo jen to rudoprávní psaní. Inu, Šalamoun - chybí královna ze Sáby.