3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Andrle 6.1.2011 11:08

reakce?

V. Kusý 6.1.2011 12:26

Re: reakce?

Nečekejte ,prosím reakci bouřlivou.Na svrchupsaném není co zpochybnit, tedy se těžko budou vyjadřovat ti, kdož se vtípí.Jen by na sebe upozornili. S pravdou těžko polemisovat!

V. Kusý 6.1.2011 10:23

Vážený pane Andrle!

Se vším, co je psáno lze souhlasit.Jen mám obavu, že až padne na Vaše řádky nevraživé oko zdejší "Klausovy staré gardy", dostane se Vám mnohých výtek a ponaučení.Předně, většina citovaných byli umělci, nikoliv řádně zvolení zástupci lidu, ergo, nepolitcká politika a občanská společnost z toho čpí na hony! A to je dnes semeniště Pravdolásky,havloidů, nejsmejakoonismu, etc!Nepadl na Vás strach? Doufám že ne, máte moje sympatie.Nic z toho pro Vás sice neplyne,  doufám jen, že Vás to potěší.

P. Andrle 6.1.2011 10:37

Re: Vážený pane Andrle!

Vážený pane Kusý. Děkuji za názor i za podporu. Pracuji, jak jste zřejmě poznal, již řadu let v neziskovém sektoru, takže ten boj mezi stranickou avantgardou a směšnými hledači pravdy snažícími se budovat občanskou společnost (ta zde , navzdory rétorice mnohých, zdaleka ještě neexistuje)  jest mi dobře znám.

Kdysi jsem napsal delší pohled na historii neziskového sektoru s titulkem " Máme na čem stavět". Pokud mi pošlete e-mail, rád Vám ji (a komukoli jinému) zašlu. Pouze si nejsem jist, jestli nezneužívám tento blog k soukromým aktivitám. Prohlašuji, že nikoli a takto uklidněn Vám to nabízím. Jinak vše ostatní je na dlouhé diskuse nikoli na dlouhé zimní večery ale na poledne pražících sluncí. Ještě jednou díky.

J. Horal 6.1.2011 16:34

Re: Vážený pane Andrle!

mám obavy, zda demokracie neskončila s koncem 19. století zároveň s rozšířením všeobecného a rovného volebního práva. Názor uznávám kontroverzní, ale...

Z. Rychlý 6.1.2011 9:51

Je to k neuvěření !

Jak se to všechno opakuje. I texty K.Čapka z 20.let sedí, jakoby byly šity na dnešní dobu. Jsme opravdu tak nepoučitelní, nebo s námi někdo geniální dokáže takhle drsně manipulovat ? Je to děs, zvlášť, když si uvědomím, že je to stejné po celém světě, nejsme žádná výjimka. Jak z toho kruhu ven ?

R. Langer 6.1.2011 12:20

Re: Je to k neuvěření !

Naopak, s lidmi dokáže manipulovat každý sebevědomý blbec. Může za to nejzákladnější lidská vlastnost - pohodlnost (která je ovšem u výjimečně inteligentních jedinců naopak podmětem pokroku). Geniálních spiknutí hledat netřeba. :-(

Z. Rychlý 6.1.2011 14:16

Re: Je to k neuvěření !

Upřímně řečeno, vůbec nejsem ctitel nějakých spiknutí, jen mě překvapuje ta neuvěřitelná neschopnost lidí vzít si ponaučení z historie. Ale jelikož nesouhlasím s s Vaším tvrzením, že lidi dokáže manipulovat každý sebevědomý blbec (možná snad nějaké stádo pitomců), tak zůstávám ke schopnostem různých padouchů (politiků) v pozadí dost ostražitý.

V. Kusý 6.1.2011 14:53

Re: Je to k neuvěření !

Nevím jak to vidíte Vy, ale já bych měl jeden příklad sebevědomého blbce prakticky denně na očích.Tedy, on úplný blbec není, možná není vůbec blbec, dokonce je možná genius,ale činí tu hranici velmi, ale opravdu velmi nezřetelnou.Koneckonců Adolf Hitler také nebyl blbec, ač je tak ex-post presentován.

J. Horal 6.1.2011 15:46

Re: Je to k neuvěření !

František Koukolík nazývá hloupé jednání neblbých jedinců stupiditou. Ty těžší a nebezpečnější případy pak deprivanty.

Z. Rychlý 6.1.2011 18:17

Re: Je to k neuvěření !

Doufám pane Kusý, že tím blbcem nemyslíte mě ! Ne, že byste možná neměl pravdu, ale takhle veřejně to vykecat, to se přece nedělá !

V koutku duše doufám, že jste měl na mysli našeho pana presidenta. Asi používáte to slovo blbec ve stejném duchu jako já, tedy nikoli označení dosaženého IQ, ale jakožto člověka, který jedná nějak jinak, divněji, než bychom jednali my, prostě podle nás hloupě, ač je jinak inteligenčně v pořádku.  Ale stejně mi ten titul na VK nesedí. Náš pan president je velmi inteligentní a vzdělaný a pracovitý a sebevědomý a bystrý a...a....a ...., ale neznám většího narcise (teda kromě pana Janyšky, zakladatele to ODS (Klause přemlouval ke vstupu)), a taky jen koukám, jak dokonale podřizuje všechno své konání k budování vlastního JÁ. Všechno a všichni musí hrát na něj, jinak je vymaže z telefonu. Podrazit spolupracovníky - žádný problém, účelově vykládat fakta - žádný problém, zalhat - žádný problém. Takže blbec to tedy  ne, ale farizejský narcis.

Tak koho jste to měl na mysli Vy !

V. Kusý 6.1.2011 20:14

Re: Je to k neuvěření !

Jste pane Rychlý v úsudku! Já se nechci vyjadřovat tak otevřeně jako Vy, ale Vaše myšlení se ubíralo směrem, který nelze označit za nesprávný! Souhlasím zcela s Vaší charakteristikou, bohužel jsem velmi podobnou četl, zdráhám se to napsat, v souvislosti s panem Dr.Rathem.On zde asi bude problém v inteligenci sociální spíš, nežli kdekoliv jinde.Ono to označení, to slovo, víte, mně to jen tak vyklouzlo, je pejorativní a příliš zobecňující, ale...! Když jste nakousl pana Janyšku, to je , myslím jiná kategorie.To není narcisismus, to je obsese.Na panu presidentovi mi, jak jsem již napsal jinde a víckrát, vadí spíše to, co neřekl.Při jeho nesporné inteligenci a analytických schopnostech je to asi proto, že o problému nechce mluvit, nežli proto, že by o něm nevěděl.A za jeho největší ( v mých očích!) chybu považuji to, že byť říká nenapadnutelnou pravdu, říká to tak, že by ho člověk...Samozřejmě nelze povyšovat formu nad obsah, ale bohužel on svým projevem k tomu posluchače tlačí.Ale to je dar od Boha, to se nedá naučit, ale ani odnaučit.Tak, a nechám pana presidenta spát, i Vám dobrou noc!

Z. Rychlý 7.1.2011 7:27

Re: Je to k neuvěření !

Souhlas s každým písmenkem. Sociální inteligence. Obsese. Přesné.

V. Kusý 7.1.2011 9:14

Re: Je to k neuvěření !

Dobré jitro, pane Rychlý!

Po přečtení dnešní reakce pana hradního Hájka na aféru na MˇZP a jeho vyjádření k panu Michálkovi, začínám měnit názor.Poněvadž pan Hájek jistě bez vědomí pana Klause neučiní ani bezděčný pohyb, natož prohlášení pro media,přestávám slovo blbec považovat v jistých souvislostech za pejorativní. Pokud jste již nečetl, vřele doporučuji. Takže nejen sociální ale i,  lze li to tak nazvat, morální inteligence?Těším se na Váš názor a přeji pěkný den. 

Z. Rychlý 7.1.2011 10:39

Re: Je to k neuvěření !

Dobrý den !

Je to příznačné, jak mlží. Dělat povyk a šťourat do všeho ostatního, ale hlavně odvést pozornost od hlavní otázky - připravoval se pro někoho penězovod ?  A pokud ano, pak hledat tyto pokusy i u ostatních úřadů.

S těmi inteligencemi. Mám i knihu Morální inteligence (nic moc). Zatímco to klasické IQ v podstatě buď je, nebo není (dá se podporovat, ale ne od základů změnit), tak inteligence sociální i morální jsou dány vývojem jedince a to hlavně výchovou od rodičů a pozdějších vzorů. Těžko říct, že Jeho Jasnost je morálně méně, či více  inteligentní. To se nějak špatně měří, ale co je pro mne naprosto zjevné a jasné je ten fakt,  že je to morální invalida.

V. Kusý 7.1.2011 12:54

Re: Je to k neuvěření !

On pan president se spoustou věcí má dobrý směr, jenom jede po jiné koleji a tak se s nimi míjí. A jen na okraj, v Americe byste s invalidou narazil, politicky korektně se říká"jinak validní".Což bych řekl že je zde též na místě.

P.S. Co říkáte na toho Hájka?

Z. Rychlý 7.1.2011 17:42

Re: Je to k neuvěření !

Pan Hájek ? Vypadá to na odbornost - rektální speleolog, ale dost možná, že jde o loajálního zaměstnance, který napíše, co mu přikážou.

Přikázali mu napsat sprosťárnu, tak sedl a napsal. Věrní zatleskají a část potlesku bude jistě zahřívat J.Jasnost, no a pokud to bude trochu moc, tak to vezme vše Hájek na sebe, podobně  jako Knetig a jiní lokajové předtím.To Knížák to je jiný kalibr, ten byl jistě sám o sobě aktivní, to je speleologů vzor !

V. Kusý 7.1.2011 18:12

Re: Je to k neuvěření !

Máte pravdu, loajalita nade vše.Ostouzet lidi nebo dirigovat vlaky se Židy do Auschwitz? Oni nedělají nic špatného, jen plní úkoly! Pokud to nikomu nic nepřipomíná, tak mně ano.Ad buldozer české kultury, lituji, ten člověk? mi nestojí za komentář. Ten už by do těch vlaků mohl i určovat cestující.Viz jeho hodnocení pana Michálka.Taky z toho všeho máte divný pocit?Začíná známkování lidí, příslušnost k čemukoliv jinému nežli jedné jediné straně začíná být stigmatem,poctivost přitěžující okolností, a to se všichni vydávají za pravicově smýšlející, no, nevím.Jak to vidíte Vy?

J. Václavíková 7.1.2011 18:31

Re: Je to k neuvěření !

Předem se omlouvám, že se Vám, pánové, pletu do Vaší zajímavé diskuze, ale nedá mi to. Už tu byl jednou, i když nepřesně, zmíněn prof. Koukolík. Ve své Vzpouře deprivantů uvádí zajímavou hypotézu, že jedinec, který po narození postrádá tzv. jistou vazbu ke své matce (neboli matka mu dodává pocit jistoty a bezpečí), už se značnou pravděpodobností nemusí dospět v plnohodnotného jedince s vyváženým vztahem k lidem a se zdravým sebevědomím, naopak se stává někdy zakomplexovaným, jindy najde náhradní pocit jistoty ve schopnosti manipulovat lidmi a v získávání moci.

V. Kusý 7.1.2011 20:06

Re: Je to k neuvěření !

Přeji dobrý večer, paní (slečno?) Václavíková!

Myslím že ani já, ani pan Rychlý nemáme na tuto diskusi patent.Pouze jsme si vyměňovali názory, když nám zde chybějí zarytí obhájci Hradu.Nemyslím si že by tuhle diskuzi nesledovali, ale zřejmě chápou, že jejich obvyklé argumenty by zde asi neobstály.Jelikož ale máte poznámku k věci, dovoluji si Vás mezi námi chlapy uvítat.Souhlasím s Vámi, potažmo panem profesorem Koukolíkem, kterého si opravdu velice vážím a jehož práce mají vysokou úroveň.Samozřejmě uznávám, že na každém z nás se rodinné prostředí a mnohé jiné vlivy podepisují během našeho dospívání.Ovšem zpětná vazba vede k tomu, že pokud někdo jeví nějakou odchylku od standardu (schválně nepíši od normálu), zřejmě se v dětství  setkal s něčím, co jej ovlivnilo nikoliv pozitivně.Nesporná sebestřednost páně Klausova bude zřejmě ze stejného soudku.Ovšem neschopnost akceptovat své okolí a jiné názory v mých, opakuji, v mých očích pana presidenta diskvalifikují.Většinou totiž lidé jeho nesporného formátu bývají skromnější a promiňte to slovo, pokornější.Ale to je věc pana presidenta, i když moje osobní představa o výkonu takovéto funkce je poněkud odlišná.Těším se na Vaše další příspěvky a přeji dobrou noc Vám, i panu Rychlému.

J. Václavíková 7.1.2011 21:17

Re: Je to k neuvěření !

Naprosto s Vašim hodnocením souhlasím, právě deficit oněch kvalit jej činí pro mě nepřijatelným. Člověk už potom jaksi automaticky za každým jeho činem hledá účelovost. Dnešní vyjádření pana Hájka, to je ovšem silný kalibr, jsem zvědavá, jak se hradní klika pokusí toto zamést. Jsem ráda, že se shodneme v názoru na prof. Koukolíka a přeji také dobrou noc. (Paní)