2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Pochybení ministerstev zdravotnictví i obrany

Kdopak si dnes vzpomene, že ministr zdravotnictví Petr Arenberger plánoval až 14. 6. 2021 otevřít hospody. Ty otevřel jeho nástupce Adam Vojtěch 31. 5. 2021 pod tlakem Nejvyššího správního soudu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 24.2.2022 19:51

Vzhledem k tomu, že takzvaný Sars cov - 2 nebyl nikdy izolován, jsou všechny jeho "mutace" jen další propagandistické výmysly.

V. Kučer 24.2.2022 17:38

Loni se také začalo s uvolňováním a z premianta jsme skončili někde na chvostu. Lidovec Jan Bartošek mluvil o šedesáti tisících mrtvých a vinil z toho tehdejšího premiéra Babiše.

Š. Hašek 24.2.2022 15:37

Ty dva roky se neodbudou jednou větou Drahoše v ČT09, pane Vorlický.

J. Vorlický 24.2.2022 14:56

Nebuďme na pana Rozbořila tak zlí, pánové. Prostě se bojí viru, no a co? Já mám také strach, kdyby náhodou se odloupl kus měsíce a spad na zem, jakou by tu udělal paseku. Je pravda, že jsem zatím o tom nikomu nepsal.

S. Donát 24.2.2022 14:38

Počítám, že autor byl při psaní zlitej pod obraz.

Š. Hašek 24.2.2022 14:21

Naznačujete, že s velitelstvím NATO (USA) v Kyjevě jsou nějaké těžkosti?

Š. Hašek 24.2.2022 14:19

Vždycky, "když Ital něco řekne", tak naše domácnost spí v kanadách. Tři termosky čaje a bedna Aspirinu. Budou asi dražší olivy. A i Etna se nasserre. Hodně sleduju Indii, tam jsou hygošníci, kteří by rozplakali i rakouskou domácnost/Haushalt. Vojtěch na ně taky dá.

Viděl jste naživo Etnu??? Sníh, kouř, vinice, pomeranče, móře, Chianti, ......... ? Já zas neviděl naživo ty rakve.

Čoveče, Rozbořile, tý voe, mám dojem, že letos na podzim budu čekat asi 48. (cca ???) chřipku. Ale počkám na pokyn z televize. Sám nebudu dělat nic.

Viru Zdar, Rozbořile.

Kdyby brusele viry znala, tak už je určitě budou dávat do paštik. Místo sóji a kůžiček. Má ten vir blíž k brokolici nebo ke špeku?

M. Rozbořil 24.2.2022 13:24

Moc by mne zajímalo, co by autor psal v okamžiku, kdy by se situace vyvíjela méně "šťastně". Ty stohy rakví předloni v Itálii, to nebyla propaganda válečných štváčů. Že o tom viru stále ještě víme velmi málo, za to politici opravdu nemohou. A aby jim radili právníci, to je možné jenom teď, když se situace zlepšuje.

O. Kurz 24.2.2022 12:41

Měl by se raději, než očkování, věnovat svinstvu jeho ruských přátel a porovnat si to s tím, co psal nedávno

J. Vorlický 24.2.2022 11:52

Ano, je třeba zjistit, kdo jak a proč to organizoval, jeho důvody, kolik nás to všechny stálo (aspoň v penězích, byť ty peníze zase někdo dostal). Další škody půjdou hůře zjistit, a když nic jiného, ty lidi pojmenovat. Byť iluze si v tom směru nedělám.

Š. Hašek 24.2.2022 11:10

R^

Základní pochybení ale vidím (i můj lékař) v tom, že vir byl (záměrně a potom "samotíží") pojat jako smrtelné nebezpečí!!! Vidí to tak dost lékařů.

Uměle vytvořen špektákl pandemie, epidemie, stohů rakví, umírání školáků, studentů, vymřelých vesnic, měst, ........... študenti místo matematiky študovali nejkratší fronty na šlehnutí si u nádražních pokladen!!! A trasu, jak šli od tramvaje a koho potkali.

Potom už jen blbý rozkaz stíhal dřívější blbý rozkaz.

A přitom se -graf důležitý- vychýlil o nějakých 13%. A přesně v očekávatelném věkovém pásmu!!! Plus tedy jedna zpěvačka, či kdo.

Lepší to nebude, v mém okolí pozoruji značné smíření se s čímkoliv, co jim řeknou v televizi. A očekávání stále chytřejších "lékařských blejvajzů", bohužel i "touha po vodičkách proti ujetí vlaku a smolným flekům na zadku, po sednutí si v lese". Nedělám si legraci, nastává radost i z menší ohrady! Pokud bude nasypáno. A povolí se dovolená ve Splitu. A dotace na wellness.

Hodně tedy blbý, se mi zdá.

A. Ová 24.2.2022 9:42

Děkuji za článek

B. Rudolf 24.2.2022 9:12

Armáda je založena na poslušnosti. Proto je v armádě problematické poslušnost trestat. Jsou sice situace, kdy je vykonání rozkazu zločinem i z hlediska vojenských předpisů (aspoň v to doufám), ale určitě půjde o velmi výjimečné situace.

Takže v případě vykonávání rozkazů lze trestat jen přešlapy, zhovadilou aktivitu navíc. Z tohoto hlediska je potřeba se podívat na jednání hlavní vojenské hygieničky i jednotlivých velitelů. Pokud někteří velitelé "pouze plnili rozkazy", tak specifikou armády je to, že za jen trochu normálních okolností se s tím asi nedá nic moc dělat. Ale, pokud si přidali něco vlastního, vyvinuli nějakou vlastní aktivitu (velitelskou kreativitu), ke které nebyli nuceni rozkazem, je možné jim šlápnout do úsměvu.

Pokud jde o velení armády, tam považuji situaci za jasnou. Z vyhlášky neplynulo nic o tom, že by měli vojákům nařizovat nějaké vlastní termíny. A to zejména v situaci, kdy vláda opakovaně prohlašovala, že tuto část vyhlášky zruší.

B. Rudolf 24.2.2022 9:01

Nařídit povinné očkování experimentální vakcínou mladým zdravým lidem, kteří toto očkování nepotřebovali, přičemž se vědělo, že očkování brání přenosu nákazy pouze částečně a pouze pár měsíců, bylo svinstvo. Omikron jen znemožnil další lži a výmluvy.

Teď je potřeba vyvinout tlak na to, aby byly odtajněny smlouvy vlád s Pfizerem o nákupu jejich vakcín. Možná, že, až se to stane, tak se dozvíme, proč se různé vlády a jejich ministerstva zdravotnictví chovaly tak systematicky manipulativně a zdánlivě iracionálně.

A. Stárek 24.2.2022 7:10

Jste hňup.

R. Langer 24.2.2022 5:50

Jo, je jich jenom cca 64000. ;-D

M. Šurgot 24.2.2022 4:54

1. Pouzil jsem odkaz z konce clanku. Cisla v tabulce k terminu 14.2 - 20.2. jsou jina, nez uvedl autor. Duvod ?

2. Autor rovnez ani jednim slovem nezminil variantu Omikron, ktera bohuzel zasadne zmenila schopnost obrany proti nakazeni jak u neockovanych, tak u neockovanych s prodelanym Covidem a taky u plne ockovanych i s posilujici davkou.

A je to opet “zasluha” vlastnosti Omikronu, ktery je nastesti mene nebezpecny, ze vlady vsech statu, vcetne Ceska, mohly zacit rozvolnovat. Neni to zasluha “moudrejsich” politiku, ti by meli spise v nejblizsim kostele padnout na kolena a dekovat nebesum za Omikron. A pan Koudelka v jedne rade s nimi.

Byt tu s nami jeste Delta, nemohl by pan Koudelka takto psat....

J. Cimbálník 24.2.2022 3:18

Zdroj?

J. Vintr 24.2.2022 1:56

Pan Koudelka, přestože je v opozici vůči kovidismu, zřejmě pořád věří, že je tady nějaký nebezpečný virus a že takzvaná vakcína před něčím chrání. V obou případech se mýlí. Žádný virus, který by byl horší než běžná chřipka, tady nikdy nebyl a takzvané vakcíny nejenže vůbec před ničím nechrání, ale naopak škodí a budou škodit i dlouho po tom, co se na nějaké očkování zapomene.