2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Pochod pouští

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jarda 27.12.2008 16:51

souhlasím

zavedení většinového volebního systému jsem považoval vždy za ochranu proti blbcům a populistům. Jen poslední senátní voleby mě nějak vystrašily , porážka Hegra, Adamce, Jiránka a zaplavení Senátu oranžovým bahnem ukazuje, že nás neochrání ani většinový systém.

Minutus 27.12.2008 15:57

Re: Nápravou nemůže bý další politická strana

Nesouhlasím. Vláda jedné strany se většinou zvrhne ve vládu jednoho muže.

Minutus 27.12.2008 15:56

Re: někdy stačí jediné slovo

Článek je plný sofismů a sporných tvrzení. Opravdu dá fušku to přečíst.

Minutus 27.12.2008 15:55

Re: Hm

Z většinou tezí článku by se dalo úspěšně polemizovat. A záruka, že "tihle budou jiní" je nulová.

Minutus 27.12.2008 15:53

Re: Hm

Asi si myslíte, že když věříte v Boha, jste chytřejší, než ti druzí a můžete tu někoho nálepkovat jako simplexního. Inu, vaše představa o pokoře v praxi. Co jste to říkal o pokoře idejích a hodnotách? Mám pro vás doporučení - zameťte si před vlastním prahem.

iF 27.12.2008 15:17

Nápravou nemůže bý další politická strana

Nápravu vidím ve většinovém volebním systému, kde vítěz ovládne parlament, může přijímat ty zákony které potřebuje a může prosazovat svůj vládní program bez ohledu na přání či vynucování si svých koaličních partnerů. Zní to idealisticky? Chápu že ano, ale v době, kdy každý volební program je den po volbách jen cárem papíru, kdy vládní politik má vždy pohotově výmluvu "je sice pravda že v našeb volebním programu jsme slíbili ..., ale vzhledem k přání našich koaličních partnerů jsme v zájmu prosazení důležitějších bodů byli nuceni toto korigovat ...", tehdy je nutno přejít na jednoduché "Má dáti - Dal". Slíbils, měl´s možnost splnit, nesplnil´s, příště tě nevolím.

Petr 27.12.2008 12:10

integrace (konzervativní) pravice

Subjekt ekvivalení ODA v dnešním parlamentu samozřejmě chybí a být tam něco takového, asi by alespoň některé nechutnosti současné politiky tak lehce nevznikaly. Jenže, jak to udělat s tou integrací konzervativní pravice. Na komunální úrovni v těch lepších dobách bylo např. dost kvalitních osobností také v DEU, někdo se později poděl do ED i jinam. Ti lidé žijí, jen nevím, jestli (případně jak) se dá dnes vykřesat chuť do něčeho takového jako současná česká politika jít znovu. 

A.S. Pergill 27.12.2008 11:37

Konzervativní strana je jen další z kryptokřesťanských šmejdů

kteří se snaží zablokovat vznik skutečně pravicové strany (křesťanství je svým kolektivismem, centralismem i založením na lživé víře jednoznačně levicové). Ta musí být sekulární a akolektivistická.

Hanibal 27.12.2008 9:55

Re: Hm

R^Pochvala, článek fundovaný na vysoké úrovní. Bohužel pro simplexní osoby typu Jura Jurax příliš náročný . Politika není jen o vyštěkavání. Idee takové strany vychází z  aspirační úrovně, jejichž základy jsou společné hodnoty, kterými se takto orientovaný  jedinec řídí,  prezentuje se navenek, jeho názory, myšlenky jsou jeho "vírou",je to jeho světový názor, pevný řád, na kterém staví svůj život, život v rodině i život ve společnosti  . . Etos je směřování od menší dokonalosti k větší. Konzervatismus je víra v přírodní řád, který je ve svých základech neměnný. Soulad s přírodou (pro někoho s Bohem ) je pokora která jde ruku v ruce s hrdostí a sebevědomím člověka., Hrdost bez pokory je jen lidskou pýchou. Etos je směřováním od menší dokonalost k dokonalosti vyšší, s  vědomím, že člověk nebude nikdy dokonalý, ani svět nebude dokonalý, ani spravedlivý, žádný ráj na zemi, každý si musí tím údolím rozkoší , ale bolesti projít, žádný společenský systém ho neuchrání. Bůh dal člověku tolik schopnosti, aby je unesl,proto mu dal i svobodu.   Jen abslolutno je dokonalé a jedinné, absolutno je Bůh. Žádný ráj na zemi, utopie pábitelu jsou jen pro malé děti, dospělý sebevědomý člověk je nepotřebuje. 

stínový občan 27.12.2008 7:59

Re: Hm

R^!

Kuruc 27.12.2008 7:06

Politika:Pochod pouští

Po přečtení článku jsem se rozplakal.Spasitelé přichýzejí!

honzak 27.12.2008 6:08

Re: Hm

něco mi říká, že pánové z Konzervativní strany budou úplně stejní, dostanou-li se k moci. Do politiky totiž jde jeden druh lidí (patrně mají nějaký zvláštní gen) a na barvě práporu, kterým mávají jim vůbec nezáleží.

bruner 27.12.2008 1:11

někdy stačí jediné slovo

a celý text je zničen. V tomto článku, ostatně nadmíru rozměrném a těžko čtivém, stojí " trend je například hlavním důvodem celosvětové finanční krize". Trend je směr a ten nemůže být ničeho příčinou. Mohu se však mýlit a je na autorem mě usměrnit, dát mému myšlení správný trend.

Jura Jurax 27.12.2008 1:09

Hm

Dovolujeme si přednést nabídku na české politické scéně dlouhodobě působící Konzervativní strany a představit její základní materiály na našich webových stránkách, především Konservativní smlouvu a Program Konzervativní strany.

Ale kvůli tomu jste nemuseli psát tak dlouhý článek ... ;-D ... stačilo napsat jen tohle. Že jsou etablované politické strany ODS, ČSSD, KDU-ČSL, o komančích nemluvě primárně jen pakáž peroucí se primárně o koryta a ideje mají jenom jako fangle, aby se měly pod čím houfovat a odlišily se od houfců nepřátelských si myslí v tomto státě téměř každý.

Ono sice semtam něco dělají, abych nekřivdil, ku dobru státu a národa - naposled ODS se svou zdravotní reformou - signifikantní pro naši zem i panující politickou kulturu je, jaký výprask jí byl za dobrý skutek po zásluze uštědřen. Jinak si ale u ODS i ostatních stran  na nic dobrého nevzpomínám (u ODS tedy vyjma postoje k radaru a zahraničním misím) ... jen politikaření, krytí špinavých kšeftů a šibalství, jánabrachismus, korupce (pardon lobbování), boj o kkoryta, populismus a nadbíhání náladám davu ... my nemáme státníky nebo aspoň politiky s vizí (jinou dostat se ke korytům za každou cenu a za tutéž cenu je udržet a nahrabat si), jen více či néně úspěšné technology moci.