17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Platy zákonodárců

Po několika nesmělých pokusech o „zmrazení platů“ poslanců a senátorů navrhuje Václav Klaus junior nevyplácet platy poslancům a senátorům za II. pololetí 2020. Náhrady by poslancům zůstaly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Stirsky 13.4.2020 9:04

Ano, Fotbalová asociace provozní dotace 500 mil. Kč.

D. Stirsky 13.4.2020 9:03

Tak on to hodně populistický a nebezpečný navrh je. Hlavně zrušení senátu a scházet se jednou za měsíc. Pak bude následovat jarní a podzimní zasedání jako za Husáka, jednomyslné hlasování a jednotné kandidátky obrozené NF. V tom je ten návrh nebezpečný. Pokud jde o peníze, už to měli udělat zastupitelé dávno. Moc to nepřinese ale bylo by to potřebné gesto.

F. Navrátil 13.4.2020 9:00

Nemám nic proti tomu, aby si poslanci a senátoři zmrazili platy. Ale takový krok je jen symbolickým činem, který nebude mít ekonomický dopad. Mnohem více bych přivítal, kdyby zákonodárci začali řešit dva problémy, o kterých zatím nikdo ani nešpitne. A to je financování parazitických neziskovek, financování fotovoltaického tunelu a svinstvo spojené s daňovými úlevami. To jsou díry ve státním rozpočtu, které by si zasloužily zašpuntovat.

V. Mokrý 13.4.2020 6:29

I tom/o platech, budou příští volby.

P. Dvořák 13.4.2020 4:19

Nevím jak kdo umí hospodařit, ale z platu sto tisíc až čtvrt milionu měsíčně se nedá nic ušetřit.

Chcete snad, aby naši bdělí a moudří zákonodárci (stejně jako jakási bezvýznamná seriálová herečka) šli týden po poslední výplatě sednout za kasu do hypermarketu? (stejně jako jakási bezvýznamná seriálová herečka)