2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Piráti a STAN – program progresivní levice

Koalice Pirátů a STAN zveřejnila svůj volební program k podzimním volbám. Je to typicky levicový program s několika „bonbónky“, jakými jsou manželství homosexuálů a přijetí eura.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Šimon 21.5.2021 10:41

Ono se to dobře rozhazuje z cizího ( daně - ale to dělají téměř všechny vlády). Ať piráti ukáží, že peníze ve velmém umí také vydělat a ušetřit.(jakoukoli) prací. Pak teprve mají morální právo přemýšlet o zvyšování daní.

L. Novák 21.5.2021 10:44

Piráti mají odjakživa v profesi okrádat ostatní. Proč si myslíte, že by to najednou mělo být jinak? ;-D

L. Beneš 21.5.2021 12:41

Správně: profesionální zlodějové.

P. Han 21.5.2021 11:24

Umí těžit bitcoiny. ;-D

K. Zelený 21.5.2021 10:31

Taxi místní rádobypravičáci a rádobyliberálové přečetli dezinterpretaci programu koalice Pirátu a STAN z klávesnice notorického obhájce vlády a politiky slibotechny agenta komunistické rozvědky a zcela očekávaně vystartovali se svým odporem a děsy.

Jak tedy chcete, chytrolíni, splatit stovky miliard rozházených Anofertem s výmluvou na Covid, další miliardy, kterými se vás Anofert snaží uplatit abyste ho znovu volili a zalepit díru v příjmech způsobenou stejným Anofertem spolu s modroptáky taky aby se vám zalíbili a znovu jste je zvolili?

Euro - přivydělávám si obchodem, euro by mi to usnadnilo. Pokud vím, ekonomiky jižních států eurozóny se dle eurofobů potácí nad propastí již celá desetiletí, stejně tak dlouho jsou podpírány masivními půjčkami a dosud jsem si nevšiml, že by tím strhávaly do oné děsivé propasti kterou straší Bartoň i ekonomiky severních států, případně že by se jejich občané trpící pod jhem ručení bouřili. Že by to nebylo tak horké?

Starosti o manželství či partnerství homosexuálů nechám na nich a páteru Piťhovi, s hodnotou mého manželství v mých očích to nehne ani o píď.

Migrace - plný souhlas se snahou o důsledné dodržování zákonu, nic jiného koalice neříká. Ani jeden migrant do naší zahrádkový vlastě - heslo pro vystrašený přiblblíky volící SPD.

L. Novák 21.5.2021 10:42

Samozřejmě, Zelený magor a Piráti ruku v ruce... :-P

A. Renjascu 21.5.2021 10:53

Program Pirátů dezinpretujete zejména vy. Problémy státního rozpočtu nejsou dány primárně Covid problémem, ani nízkými daněmi, ale vysokými mandatorními výdaji přesahujícím 80% a nejvyšším počtem státních zaměstnanců v EU, kdy jich ČR má 36%, zatímco průměr EU je 27% a to jsou země v EU, které si vystačí s 9% státních zaměstnanců. Není to samozřejmě vina těchto zaměstnanců, ale všech vlád, které je od plyšáku navyšovali. Euro by možná něco zjednodušilo vám osobně, ale jednak zafixovalo by náš kurz na nízké úrovni a jednak by připravilo centrální banku na . možnost reagovat na případné hospodářské výkyvy. Příkladem jsou právě jižní státy, které na problémy ekonomiky dříve reagovali devalvací měny, což nyní nemohu a zadlužují se až k bankrotu. Koneckonců protiprávní zadlužení EU bylo z větší částí motivováno pomocí jižním státům EU. To, že ten dluh zatím nesplacite neznamená, že to tak v budoucnu nebude.

Starosti o různé menšiny možná by osobně necháte na panu Piťhovi, ale Piráti určitě ne, tam bude setrvávat snaha o rozbití všeho čemu říkáme tradiční společnost. Čili musíme se připravit na BLM, anitfu, manželství homosexuálů a dalších skupin a další lahůdky.

A migrace? Tam byl postoj Pirátů vždy jasný tj. vítačský, proto také v programu Pirátů nic takového, jako je odpor k migraci nenajdete.

K. Zelený 21.5.2021 11:41

Nemám čas na vás na všechny takže dtto k Prokopovi:

Jak tedy chcete splatit enormní schodek rozpočtu, jak členy a obyvatele eurozóny zatěžuje ručení za půjčky jižním státům, jaké nebezpečí plyne z nazvání svazku homosexuálů manželstvím a co máte proti dodržování stávajících zákonů a pravidel týkajících se migrace?

Jo a bonus - program koalice zde https://www.piratiastarostove.cz/program/ , tam si můžete vyhledat skutečné znění a ne Bartoňovy bláboly.

L. Novák 21.5.2021 13:30

Komu se tam vlastně dá věřit, že říká i to, co si myslí? :-P

A. Renjascu 21.5.2021 15:03

Tak určitě neřešit schodek rozpočtu primárně zvyšováním daní, to by měl být až úplně, ale úplně poslední krok jakékoliv vlády, ale až poté co vyčerpala všechny možnosti.

1)Primárně je potřeba řešit vysoké mandatorní výdaje. A to v prvé řadě tak, že se většina sociálních dávek naváže na práci. není možné, aby někdo, kdo léta nepracuje trvale pobíral jakékoliv dávky či dokonce bral důchod (samozřejmě s vyjímkou postižených či zmrzačených). Čili většinu dávek vyplácet formou daňových bonusů včetně "negativní daněů, pokud to bude nutné.

2)Dále je potřeba s okamžitou platností zrušit podporu politickým neziskovkám.

3) Omezit počet členů parlamentu na počet okresů tj. 77 poslanců a omezit počet senátorů na počet krajů tj.14. Dále omezit opakovaného zvolení na max. 3x. Stanovit pevný počet členů vlády.

4) Omezit počty členů dozorčích a správních rad státních firem a výši platů srovnat na výši bonusu členů parlamentních výborů. Není možné, aby si politici přividělávali v dozorčích radách, kde budou brát násobky platu poslance. Položku poslanců na reprezentaci vázat na vyúčtování a úhradu dopravy poslanců navázat na jejich skutečnou realizaci.

5)Radikálně omezit počty státních zaměstnanců a to zejména těch administrativních, ale také různých plukovníků atd minimálně na průměr EU, čili snížení o 11%. Současně s tím zjednodušit administrativní a správní systém. Omezení může být samozřejmě prováděno citlivě tj. ukončování prac.poměru v důchodovém věku, nenahrazování zaměstnanců, kteří již ukončili prac.poměr...

A. Renjascu 21.5.2021 15:04

Pokračování:

6)A zejména omezit extrémní vývoz zisků ze země, který je v celé Eu již nejvyšší a dostává nás do pozice kolonie. to je možné daňovými výhodami reinvestovaných zisků, růstem platů či naopak zvýšením daní dividend (což při přepísknutí má svá rizika)

https://archiv.ihned.cz/c1-66243170-zahranicni-firmy-sklidily-v-tuzemsku-uz-tri-biliony-loni-bylo-cesko-v-odlivu-zisku-dokonce-i-pred-irskem

https://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/jak-zahranicni-firmy-doji-cesko-odtece-az-700-miliard-rocne_457806.html

https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1718599-prichazime-o-blahobyt-z-ceska-odchazeji-do-zahranici-stovky-miliard-korun

https://firmy.finance.cz/521651-dividendy-z-ceska/

D. Bowman 21.5.2021 15:27

6) To dost dobře nejde. Lepší asi bude umožnit vznik lokálního kapitálu pomocí nižších daní a menší byrokratické zátěže obecně.

A. Renjascu 21.5.2021 15:45

Všechny návrhy jsou možné. Omezení vývozu zvyšováním minimální mzdy a průměrné mzdy zkoušel Babiš, státním zvýšení zdanění dividend navrhují socani a nižší daňové zátěž pro reinvestování zisků tu tuším také někdy bylo. Vybudovat domácí kapitál v otevřené ekonomice, jako je ta naše není nic jednoduchého a snížit daň jen pro domácí je nemožné.

D. Bowman 21.5.2021 17:02

Faktického zvyšování mezd lze dosáhnout jen maximalizací konkurenčního prostředí (méně daní a překážek podnikání).

On se ten místní kapitál nakonec vyvine.

Samozřejmě bylo by to o mnoho snažší, kdyby ty obří mezinárodní korporace neměli tahák v podobě velmi vstřícné úvěrové politiky resp. monetární politiky a kamarádů v navázaných finančních oligopolech.

Tam bych viděl jádro problému. Těžko chtítbudovat národní kapitalismus, když žádnej neexistuje neb kapitál samotný je kontrolován státem resp. centrální bankou resp. bankovním oligopolem.

D. Bowman 21.5.2021 15:24

1, 2 Souhlas

3) Hlavně by se mělo volit na ksicht ne podle toho jak si kdo sestaví kandidátky. Omezení mandátu je dvousečné - víc zlodějin ve třetím mandátu

4) V dozorčích radách můžo sedět úředníci (bez imunity), poslanci mají mít dohled.

5) Souhlas. Možná by bohatě stačilo zakázat jim realizovat 90% projektů (a dotací) - tam utíká asi víc než na platy a provoz. Ideálně samozřejmě rozpustit vše až na armádu a soudy a prokuraturu

P. Milan 21.5.2021 15:59

Volba "na xicht" je většinová. Jejímu zavedení bohužel zabránil Havel.

D. Bowman 21.5.2021 17:10

Nevím zda to bylo z historických nebo německo-opičích důvodů nebo mocenských (kandidátky se lépe manipulují).

Ono je to docela jedno. To hlavní k-rvítko, všeobecné volební právo, nám stejně nedovolí vyskočit z vlaku do socialismu. On už i Marx věděl že Demokracie je cesta k socialismu. Nezodpovědnejch a nedoceněnejch (právem či vlastní vinou) je vždycky většina a s narůstajícím socialismem jich přibývá. Železné pravidlo bio-leninismu.

Nejdřív se blahořečí svobodné matky a končí to zločincema viz Floyd.

Běda mužům, kterým žena (obého pohlaví) vládne 8-o

J. Sedlář 21.5.2021 10:55

Taxi místní přečetli obhajobu levicového programu z klávesnice notorického obhájce Zeleného. Svůj k svému, Zelený k Pyjátům.

Dluhy se neplatí, dluhy se dělají. Viz Váš třetí odstavec. Jsou "podpírány masivními půjčkami".

Nejde o hodnotu mého/Vašeho manželství, stejně jako nejde o práva /nedej hák o povinnosti/. Jde o zcizení pojmu /jednoho z mnoha/.

Pokud u migrace jde o důsledné dodržování zákonu, pak nechť tak činí ty státy na hranicích. Není důvod, aby se například přes Turecko kdokoliv vydal na cestu. Neb Turecko je bezpečná země, bo spojenec v NACO, bo přistupové zorhovory EU (přece nebudeme jednat o přijetí se zemí NEBEZPEČNOU). další bezpečné země Tunis, Alžír Maroko, Egypt. Tak co dělají na hranicích Sýřané z Bangladéše/Sůdánu?

Další důsledné dodržování se týká pašeráků lidí jako ta Germánská Raketérka.

Tak šup šup dodržovat. DŮSLEDNĚ.

K. Zelený 21.5.2021 11:42

Už to nebudu potřetí pastovat, přečtěte so mojí odpověď po Prokopem nebo Renjaskem.

J. Sedlář 22.5.2021 22:15

Tam jsem Vaši odpověď na mou jedinou otázku nenašel. Tak co dělají na hranicích Sýřané z Bangladéše/Sůdánu?

P. Milan 21.5.2021 10:59

"Pokud vím, ekonomiky jižních států eurozóny se dle eurofobů potácí nad propastí již celá desetiletí ..."

nejen podle EUrofobů, prostě potácejí. Celá ta šaškárna s nápravou po covidu je jen proto, aby EU napumpovala do těch jižních krachujících ekonomik další prachy a voliči si toho nevšimli.

Ciwe, vy nejste pseudozelený, vy jste skutečně ... zelenorudý, kamuflováno modrou s hvězdičkami Jana Nepomuckého.

K. Zelený 21.5.2021 11:39

Tak extra pro vás a vám podobné nadávače vám to zkrátím: Jak tedy chcete splatit enormní schodek rozpočtu, jak členy a obyvatele eurozóny zatěžuje ručení za půjčky jižním státům, jaké nebezpečí plyne z nazvání svazku homosexuálů manželstvím a co máte proti dodržování stávajících zákonů a pravidel týkajících se migrace?

Jo a bonus - program koalice zde https://www.piratiastarostove.cz/program/, tam si můžete vyhledat skutečné znění a ne Bartoňovy bláboly.

P. Milan 21.5.2021 12:13

Ciwe, zkrácené je to stejný nesmysl jako obvykle: Schodek rozpočtu splácet přebytkovými rozpočty, přebytkové rozpočty dosáhnout ne zvyšováním už tak vysokých daní, ale důsledným ořezáním počtu administrativy, což v důsledku povede nejen k ušetření peněz, ale k mnohem vyšší hospodářské aktivitě.

Ručení za půjčky jižním státům by tolik nevadilo, kdyby ty půjčky byly investiční, na nápravu ekonomiky těch krachujících států. Nejsou, prožírají je.

Kradení slov a matení pojmů není nikdy k užitku, obvykle má zakrýt nějakou lumpárnu, třeba zvýhodňování nějaké skupiny občanstva.

Současné zákony o migraci nejsou dodržovány, je tedy třeba je zpřísnit a ne změkčovat. Všichni mohamedáni se prostě do EU nevejdou, mimo to, jsou ve značné míře nekompatibilní s dosavadním stylem evropského života, o kriminalitě ani nemluvě.

Na žádnou tuhle věc nemají Piráti zdravý, nebo alespoň neutrální názor, takže jediné jakž takž akceptovatelné je jejich přístup k marjáně.

K. Zelený 21.5.2021 13:35

Nesmysl? Ovšem co je to proti vaší odpovědi! Ciwe loni obnášely platy všech státních zaměstnanců ‚vč. policajtů, vojáků, soudců, ...) cca 150 mld, kolik se asi tak dá ušetřit „důsledným ořezáním počtu administrativy“, povídejte, přehánějte, jak brzo bude takhle rozpočet přebytkový a začne se splácet schodek?

O tom na co a jak se půjčky používají víte kulový, váš prožírací axiom je jen utkvělá představa.

Vaše citlivost na výklad pojmu manželství je vaše a vašich soudruhů, budiž, jen nevím, proč jí musíte šprajcovat nějakou fiktivní budoucí lumpárnou.

Piráti chtějí současné zákony o migraci změkčovat nebo dodržovat?

P. Milan 21.5.2021 16:03

Ciwe, zase jste nepochopil.

Náklady na státní administrativu nejsou jen platy zaměstnanců, schodek se pochopitelně nesníží za rok, na co jsou půjčky na věčnou splátku od EU jižanům je dost dobře známo všem s vyjímkou vás a matení pojmů nevadí jen mně.

Migrační zákony chtějí Piráti změkčovat překlasifikováváním nelegálních migrantů na legální.

P. Han 21.5.2021 11:27

Tak jistě že stovky miliard rozházených Anofertem splatíme vyššími daněmi a rozházením dalších stovek miliard za program Pirátů.

K. Zelený 21.5.2021 11:43

Dtto pod Prokopem.

L. Beneš 21.5.2021 12:45

Vydělávat si obchodem sice každý neumí, nejde ale o vytváření hodnot. Handle jsou mandle. Zkuste si vydělávat tvorbou něčeho, co je lidem užitečné. Proto ti, kdo tvoří hodnoty, jsou obyčejně chudší než ti, kdo kšeftují s výsledky práce jiných.

K. Zelený 21.5.2021 13:40

Ať žije dělnická třída? Ale klidně, ať si taky ty svoje výtvory prodává a třeba i sama nosí či vozí tomu, kdo je od ní chce, tak v pohodě eliminuje obchodní parazity a bude se mít jak pámbu ve Frankrajchu.

L. Beneš 21.5.2021 13:51

Leckterý dělník, a to říkám jako absolvent vysoké školy technické, má v hlavě víc, než kdejaký kibic, který lidmi živícími se prací svých rukou opovrhuje. BTW: Po ukončení činnosti všech těch PZO řada výrobních podniků si zajišťuje prodej v zahraničí sama a ku svému prospěchu bez agentů s teplou vodou.