3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Petr Robejšek, výborný analytik

Petr Robejšek se v článku Evropská unie, Česká republika a Rusko zamýšlí nad tím, jaká by měla být česká pozice vůči Rusku. Článek obsahuje excelentní analýzu situace. Přesto jsem na rozpacích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bocek 6.1.2017 7:48

Problém Rusů

spočívá v tom, že neví kde jsou jejich hranice a kam potom příjdou tam ani tráva nevegetuje.

V. Kotas 6.1.2017 7:34

Re: Robejšek má šanci vyhrát ,

Robejšek by měl zůstat

V. Kotas 6.1.2017 7:33

Re: Robejšek má šanci vyhrát ,

Robejšek by měl politickým analytikem a ne se do politiky míchat. Tak to měl udělat i V. Havel, být prezidentem jen do prvních voleb a potom být dramatikem, zůstat v kulturní sféře.

M. Těhanová 6.1.2017 7:32

Re: Rusko se vrací ke svým Imperiálním " choutkám " v

Budeme se věnovat rozpínavosti Ruska, abychom nemuseli mluvit o rozpínavosti islámu?Připadám si jak za totáče, kdy nám rvali do hlav fráze o nenasytných imperialistech ze Západu. Propaganda je to oboustranná a nějak nemohu uvěřit tomu, že by Rusáci byli schopnější než druzí z vyspělejšího světa. Hrozí nám větší nebezpečí než Rusko. Víc se bojím islámu a pro nás toho křivého Babiše!

A. Bocek 6.1.2017 6:57

Robejšek má šanci vyhrát ,

pokud osloví střední třídu a nepustí si k tělu profláklé politiky. Potom má šanci získat část voličů ANO, ODS , TOP, STAN a snad i KDU-ČSL.

S. Rehulka 6.1.2017 6:35

Za časů starého.....

....SSSR, bylo vládní politiou "osazovat" všechny svazové a "autonomní" republiky (Sajůz něrušímyj respůblik svabodnych splatíla na věky vělíkája Růs) svými - tedy bílými Rusy, Ukrajinci a Bělorusy - nebo si myslíte, že Sověti nebyli rasisté, tak jako nejsou Muslimové ? Všem z asijských republik říkali Rusové "čornyje žopy", tedy (černé prdele). Ale tak se chovali i k Baltikům, kteří byli bělejší a hlavně civilizovanější než oni ! Proč ? Účel bylo obsazení velení, důležitých úřadů SVÝMI lidmi - MOSKALY !

J. Fridrich 6.1.2017 6:22

Rusko se vrací ke svým Imperiálním " choutkám " v

Rusko se vrací ke svým Imperiálním " choutkám " v jeho blízkém i vzdáleném okolí.. Je nebezpečné hlavně pro tu svou kombinaci evidentní chudoby a nevyspělosti své demokracie se svým silným raketo-jaderným potenciálem.. Tak asi tak, pane Polanský.. Rusko straší svou imperiální agresivitou své sousedy - a nejen své sousedy.. V současnosti Krym, Východní Ukrajina, bezohledný zásah v Sýrii ( vybombardované nemocnice a školy...). Dříve jsme měli s jejich agresivitou zkušenosti i my - odtržení-anexe-desátek Podkarpatské Rusi, okupace naší suveréní země v roce 1968, Mad'arsko 1956-tam tekla nemálo i krev, Polsko, Litva, Lotyšsko, Estonsko, Japonsko, Čína a další země s nimi sousedící - od nich si vzali také jejich území - NA PAMÁTKU..

K. Novák 6.1.2017 6:00

Proč pořád zdůrezňujete tek Krym?

O Krym přece vůbec nejde. Tem byl "anektován" prostě protože to bylo možné, a celkově se (zatím) jedná o Putinův neúspěch. úspěšný je Putin pouze v Sýrii, ale i tam lze zdůraznit to "zatím". Navíc úspěch v Sýrii je pro něj nutnost, je ve vleku událostí.

V. P 6.1.2017 5:28

Robejškův appeasement je cesta do pekla

Děkuji Ronaldu Reaganovi, že nedal na tehdejší Robejšky, a naopak prakticky ukázal, jak ruské rozpínavosti úspěšně čelit. Byla to kombinace: tvrdý ekonomický tlak + podstatné zvýšení výdajů na zbrojení + účinná vojenská pomoc Moskvou napadeným zemím.

P. Maleček 6.1.2017 4:25

Realistické ohýbání hřbetu před silnějším

Tak Petr Robejšek prý výborný analytik. To prý proto, že odhalil účinnost a úspěšnost metody porušování pravidel v mezinárodní politice.

No toť vskutku hodno analytického génia, kterým je však každý zloděj, který ví, že když chce něco ukrást, musí to udělat tak utajeně, rychle a je-li potřeba brutálně, aby okrádaný nebyl schopen proti reakce.

Ale vem čert Robejškovy analytické schopnosti, on je nejspíš má. Co je však mnohem horší, že dle Robejškových realistických názorů má na takovéto "překvapivé" jednání ten silnější nárok a ti slabší se nemají tomu silnějšímu vzpouzet, ale realisticky se s ním domluvit co ještě chce, aby dal pokoj. Přesně takhle totiž vyznívají závěry autorem vyzdvihovaného Robejškova textu o vztahu ČR i EU k Rusku.

Ostatně vždyť úplně stejně realisticky postupoval po analýze ala Robejšek demokratický západ, když aby uklidnil Hitlera a tak zavládl věčný mír, dal mu ČR Sudety.

No nevím, snad nejsem jediný kdo tuší jak to tenkrát dopadlo. Jak jste na tom vy - analytiku Robejšku?

S. Stoklásek 6.1.2017 1:16

Ruská menšina

Anexe Krymu a válka v Donbasu je mimo jiné výsledkem přítomnosti silné ruské populace na tomto území. Stejně jako odtržení Sudet Německem. Proto je velice moudré vytvářet v Evropě silné zapouzdřené segregující muslimské populační (zatím) menšiny. Belgie bude do roku 2050 muslimská jen porodností a imigrací (podíl muslimů bude tvořit nadpoloviční většinu).