7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Petr Robejšek, výborný analytik

Petr Robejšek se v článku Evropská unie, Česká republika a Rusko zamýšlí nad tím, jaká by měla být česká pozice vůči Rusku. Článek obsahuje excelentní analýzu situace. Přesto jsem na rozpacích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fridrich 6.1.2017 14:00

Re: Naprosto přesně, paní Těhanová.

Tak jen kousek info pro vás, pane Alda : Vážení, nejen gulagy zdobily komunisty v SSSR - také hladomory a přímé vraždy rudými komisaři Felixe Dzeržinského - zakladatele ČEKY, předchůdkyně GPU, NKVD a KGB ( zrůdy, která " vyučila " Jagodu, Berie a další bestiální vrahy ve velkém ). Také můžeme zmínit - z pestré nabídky rudých zločinů patřících spíše do Asie než do Evropy " přemíst'ování " celých národů. A třešnička na dortu byla totální nesvoboda jednotlivých občanů a povinné jásání nad těmito dříve vyjmenovanými " úspěchy ". Neschopnost spočítat reálně přesněji celkové počty objetí komunistických zvěrstev je myslím jasná nejen historikům, ale i soudným lidem, kteří se o tuto nelidskou anomálii v dějinách lidstva - čili SSSR a jeho projevy během 20tého století - doklady a podklady o svých zločinech dovedla jejich komunistická mašinérie dobře utajit a posléze zlikvidovat. Víte kolik asi - jen profesionálním odhadem - nikdo nikdy to přesně nemůže spočítat, na to jejich sovětská ČEKA Felixe Dzeržinského a její pokračovatelky NKVD, KGB , až po Put'kovu tajnou službu uměli svým chvostem-ocasem příliš dobře zametat ty své zločiny proti lidskosti pod koberec POKROKOVOSTI... Otec jejich vodíkové pumy A. Sacharov odhadl jen v Říši Zla-SSSR počet nevinných zavražděných lidí na 20 000 000 lidí... Celkově se na naší planetě odhaduje počet komunisty zavražděných nevinných lidí na cca 100 milionů lidí - tam se přidali vydatně soudruzi z Rudé Číny, Koree, Kuby, dalších Asijských a Afrických zemí, kterých bylo nemálo. Také naše země – země Varšavského paktu a další soudruzi z celé naší planety přidali hezké počty zavražděných - ono totiž to ZLO je vábivé - a soudružka Semelová o tom něco ví...

S. Ševeček 6.1.2017 11:15

Re: Rusko se vrací ke svým Imperiálním " choutkám " v

No, vývoj po roce 1989 dal tézím o nenasytných imperialistech ze Západu docela za pravdu, ne?

R. Langer 6.1.2017 13:21

Re: Rusko se vrací ke svým Imperiálním " choutkám " v

Ani bych neřekl, já tady furt vidím samé socany s pětiletkami a plněním úkolů. :-P

R. Gramblička 6.1.2017 12:36

Re: Rusko se vrací ke svým Imperiálním " choutkám " v

jděte do háje s tím bezohledným zásahem v Sýrii a vybombardovanými špitály. Aby je mohlo bombardovat s intezitou, jakou mu připisovali západní propagandisté, museli by být školy a špitály na každém rohu. A svou ráznou podporou pomohlo ukončit tu nekončící vyvražďovačku v Alepu

J. Kanioková 6.1.2017 19:14

Souzním..

K. Novák 6.1.2017 6:00

Proč pořád zdůrezňujete tek Krym?

O Krym přece vůbec nejde. Tem byl "anektován" prostě protože to bylo možné, a celkově se (zatím) jedná o Putinův neúspěch. úspěšný je Putin pouze v Sýrii, ale i tam lze zdůraznit to "zatím". Navíc úspěch v Sýrii je pro něj nutnost, je ve vleku událostí.

V. P 6.1.2017 5:28

Robejškův appeasement je cesta do pekla

Děkuji Ronaldu Reaganovi, že nedal na tehdejší Robejšky, a naopak prakticky ukázal, jak ruské rozpínavosti úspěšně čelit. Byla to kombinace: tvrdý ekonomický tlak + podstatné zvýšení výdajů na zbrojení + účinná vojenská pomoc Moskvou napadeným zemím.

P. Maleček 6.1.2017 4:25

Realistické ohýbání hřbetu před silnějším

Tak Petr Robejšek prý výborný analytik. To prý proto, že odhalil účinnost a úspěšnost metody porušování pravidel v mezinárodní politice.

No toť vskutku hodno analytického génia, kterým je však každý zloděj, který ví, že když chce něco ukrást, musí to udělat tak utajeně, rychle a je-li potřeba brutálně, aby okrádaný nebyl schopen proti reakce.

Ale vem čert Robejškovy analytické schopnosti, on je nejspíš má. Co je však mnohem horší, že dle Robejškových realistických názorů má na takovéto "překvapivé" jednání ten silnější nárok a ti slabší se nemají tomu silnějšímu vzpouzet, ale realisticky se s ním domluvit co ještě chce, aby dal pokoj. Přesně takhle totiž vyznívají závěry autorem vyzdvihovaného Robejškova textu o vztahu ČR i EU k Rusku.

Ostatně vždyť úplně stejně realisticky postupoval po analýze ala Robejšek demokratický západ, když aby uklidnil Hitlera a tak zavládl věčný mír, dal mu ČR Sudety.

No nevím, snad nejsem jediný kdo tuší jak to tenkrát dopadlo. Jak jste na tom vy - analytiku Robejšku?

S. Ševeček 6.1.2017 11:11

Re: Realistické ohýbání hřbetu před silnějším

Ano, jedná se o dalšího dementora české "demokratické" politiky.

J. Kalina 6.1.2017 14:45

Re: Realistické ohýbání hřbetu před silnějším

tak hlavně by se dalo konstatovat, že porušení pravidel způsobil Majdan, hlavně v jeho konečné fázi, kdy tomu pomohli zcela jistě i externí vlivy. Konečně Janukovyč po jednání s ministry zahraničí Německa, Francie a myslím že i Polska přistoupil na nové volby parlamentní i prezidentské, jak slavně vyhlašoval na druhý den na Majdanském pódiu mistr světa Kličko a my viděli v ČTV, aby mu vyrval mikrofon nějaký bojovník s puškou s tím, že takhle teda ne, kličko jen otevřel hubu a večer Janukovič utekl z Ukrajiny, jinak by ho oběsili. Nechce se mi věřit, že by analytici v USA nepočítali s možností, že při antiruské hysterii na Ukrajině si Rusko vezme Krym. Ostatně když se rozpadal SSSR, tak Krym nechtěl být součástí Ukrajiny, proběhlo tam tenkrát i referendum s podobnými procenty jako to posledení.Ještě bych dodal, že pracovníci KGB byli po celém SSSR a jsou i nyní ve všech nástupnických státech včetně Ukrajiny.

S. Stoklásek 6.1.2017 1:16

Ruská menšina

Anexe Krymu a válka v Donbasu je mimo jiné výsledkem přítomnosti silné ruské populace na tomto území. Stejně jako odtržení Sudet Německem. Proto je velice moudré vytvářet v Evropě silné zapouzdřené segregující muslimské populační (zatím) menšiny. Belgie bude do roku 2050 muslimská jen porodností a imigrací (podíl muslimů bude tvořit nadpoloviční většinu).