11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Pět miliard dobra

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O´Hafra 25.8.2008 10:04

Plošné přidělení peněz bude

taky znamenat přidělení vícee peněz do rodin alkoholiků s dementními dětmi, kde si děti rodiče nechávají doma, aby na ně brali příspěvky a kde mnohdy péče o ně  je téměř nulová.

jk-jiny 25.8.2008 9:57

kastrovaný býk jak anděl...

...ale ani Anděl na horách nebyla taková agitka. Firmy, ktere nenechaji pokladni jit na zachod urcite ji budou prispivat na handicapovane dite. Zkratka: nevolit strany soucasne koalice a mezi znamymi rikat, ze ODS uz nemuze slusny clovek volit.;-€

Ladislav N 25.8.2008 9:49

Re: firmy musely zdražit kvůli administrativnímu šimlu...

Kdopak takovou geniální povinnost schválil? ;-P Já podobných nesmyslů znám celou řadu z vládních nařízení ČSSD k živnostenskému zákonu...

Ladislav N 25.8.2008 9:46

Re: ...tito lidé by byli dotazováni, zda by chtěli žít v moderních ubytovnách s určitým řádem, nebo ve volné přírodě...

Tak někam kandidujte, ať je sranda! ;-D

_._ 25.8.2008 9:33

Re: Žvanil Bartoň

R^

Hansus. 25.8.2008 9:19

Re: Re: Re: Žvanil Bartoň

A to by mělo být pro řešení celospolečenského problému s lidmi bez domova. Tito lidé se ocitli na ulici buď svým přičíněním, nebo vůlí Boží, nebo lidskou závistí a omezeností. Náklady na i částečné řešení by asi přesáhly 1 miliardu Kč pro celou vlast. Měla by se vytvořit celostátní evidence lidí bez domova (zatím pro lidi s českou státní příslušností), tito lidé by byli dotazováni, zda by chtěli žít v moderních ubytovnách s určitým řádem, nebo ve volné přírodě (byly by určeny prostory obcí, kde by tito volně žijící lidé nemohli trvale žít) a přistoupilo by se k renovaci, nebo výstavbě nových ubytoven na slušné úrovni. Apropos nekandiduji na nijakou funkci a úřad.

Pazúr 25.8.2008 8:45

No a ta vaše "podpora podnikání",

to je tak příšerný protimluv, že to až hezké není. Pročpak by se měl podporovat někdo, kdo se o své vlastní vůli rozhodne nějakým způsobem si vydělávat peníze - to je podle vás pravicové? Ti postižení se na rozdíl od pánů podnikatelů o vlastní vůli nezmrzačili ;-P

Pazúr 25.8.2008 8:37

Bartoni už nechlastejte,

leze to na mozek, a plete se vám pak Nečas s Tlustým :-P no jo, on Nečas v televizi fakt nevypadal hubeně :-D

čtenář zdrojů 25.8.2008 8:26

Lucinapse

sleva na dani je cosi, co dělá z rovné daně daň nerovnou. A jak tvrdili soudruzi z ODS, rovná daň nesmí mít žádné výjimky. Takže si modří komsomolci musí srovnat v hlavě, zda chtějí rovnou daň se vším všudy, nebo zda chtějí daň s ruznými výjimkami, slevami a odpočty.

Oliver 25.8.2008 8:22

Re: Re: Žvanil Bartoň

Kačka má pravdu - Nečas by nedal ani korunu, tak nechápu proč se zde bavíte na téma, že by nějaké peníze dostali "potřebnější".

Lucinapes 25.8.2008 7:40

plošné dávky

jsou nesmysl v jakékoli podobě! Smysl má pouze sleva na daních a dotované služby ve zdravotnictví. Jenže před volbami zní líbivěji rozdávání, i kdyby to měli dostávat i ti, co to nechtějí, jak kolekce od ROH na vánoce (stačila jedna, dostali jsme 4, rozdali jsme bezdětným příbuzným a známým - vyhozené peníze).

R 25.8.2008 4:12

Re: Re: Žvanil Bartoň

Jenže ty firmy musely zdražit kvůli administrativnímu šimlu, který předepsal pro jakoukoliv péči pro nemocné doma firmou vysokoškolské vzdělání. Takové vzdělání, že jinde takový vysokoškolák má šanci na plat třeba 20 - 30 tisíc. Firmy, co poskytují péči o nemocné doma proto musely svým lidem zvýšit plat na podobnou úroveň no a  tím automaticky ceny takových služeb stouply tolik, že pro běžnou rodinu je taková služba nedostupná.

důchodce 25.8.2008 2:25

Re: Re: Re: Žvanil Bartoň

Jistě, máte pravdu. Ale co vlastně vyplývá z Nečasova výroku "Právě jste připravili stát o pět miliard"? Možná zrovna nikoliv jen to, že by ti potřební dostali  v obou případech tak jako tak stejnou částku.

:) 25.8.2008 2:04

Re: Re: Žvanil Bartoň

Zní to logicky, ale máte tam menší chybku. Nečas nevyčlenil 5 miliard pro potřebné. Chtěl dát určitou částku potřebným, která se teď bude vyplácet i těm co ji nepotřebují. Tady se vzalo těch 5 miliard. Kdyby to bylo podle Nečase, částka by byla stejná, ale stálo by to třeba jen 3 miliardy a 2 miliardy by šly na něco, no vždy se něco důležitého najde.

Jirka 25.8.2008 1:21

Re: Re: Žvanil Bartoň

To jsem měl na mysli výše uvedenou poznámkou.;-D

důchodce 25.8.2008 1:16

Re: Žvanil Bartoň

Problém je, slečno, v tom, že je-li dávka plošná, vyjde menší částka na ty potřebné. Za zmíněné peníze si právě  ty potřebné rodiny stejně žádnou kvalitní péči pro své nemocné dovolit nemohou a částka sama nijak výrazněji jejich  poměry nevylepší. Za těch pár tisíc vám ostatně ani skromnější firma pořádné služby neposkytne  (proto je dobré dotovat právě tyto firmy, nikoliv poskytovat peníze rodinám dostatečně zajištěným) a jakožto rodič budete muset zůstat nevýdělečný,  chcete-li mít dítě v pořádku.  Znám to. V rodině máme příjemce dávky. Kdyby si toliko z ní měl zajiš´tovat služby nutné k přežití, vydržel by při cenách oněch služeb s penězi asi tak týden. 

Jirka 25.8.2008 1:12

Re: Žvanil Bartoň

Bartoň o voze,Kačka o koze.;-(

Hadí oči 25.8.2008 1:02

Já jsem v TV neviděl Tlustého,

ale Nečase, jak prohlásil: "Je to malý podraz za pět miliard mandatorních výdajů. Ročně."  Jestli totéž náhodou neřekl i Tlustý, samozřejmě nevím.

Kačka 25.8.2008 0:33

Žvanil Bartoň

Kdybyste měl těžce nemocné dítě vy, tak byste tak nežvanil.