3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Penzijní strop

Věkový strop pro odchod do důchodu zvyšovat nebudeme. Proč si lámat hlavu tím, co bude za deset dvacet let? Teď ekonomika roste a důchodový účet je v plusu. A kdyby snad v příštích letech nebyl, nějaké zdroje na penze najdeme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mokrý 10.9.2019 6:10

Re: Schopnost řídit auto seniory ne. Aha.

1*. Řídit autobus/kamion, vlak, tramvaj. Vykonávat těžkou manuální práci, kterou mladí odmítají dělat.

M. Kanda 10.9.2019 5:54

Zvyšovat daně?

Dnes platíme státu cca 70% toho co vyděláme (přímé daně, pojistné, nepřímé daně, daně promítnuté do cen zboží, poplatky ... atd.). Máme za to důchody, nad kterými zrovna nejásáme, ale máme aspoň něco.

Případné zvýšení na 71 nebo 72% nezajistí budoucí fungování systému ani náhodou. Po roce 2035 by bylo potřeba dávat státu 105-110% našich příjmů, tzn. platit za to, že smíme pracovat. Opravdu si někdo myslí, že takto může systém fungovat?

Bohužel, mentalita českého člověka s důrazem na současnost a absolutním nezájmem o budoucnost, nás vede na cestu končící velkým držkopádem.

P. Dvořák 10.9.2019 5:30

Re: Schopnost řídit auto seniory ne. Aha.

A nosit razítka, schvalovat veskrze moudré zákony . . . nebo jiní nosit trámy na stavbě a lézt po střechách, to budou senioři smět?

L. Novák 10.9.2019 4:01

Re: schopnost řídit suto seniory

Jasně klesá s věkem u všech, mohou však být výrazné rozdíly u jednotlivých osob. Podobné je to u schopnosti pracovat v různých profesích po překročení 65 let... Fyziologii lidského organizmu neoblafneš.

B. Baron 10.9.2019 1:27

Nefávno jsem četl , že seniorum by se mělo zakázat řídit auto na dálnici. Takže makat buděš dokud nechcípneš, ale na něco jsi starý , to ti zakážeme. To je stejný jako snižovat věk trestní odpovědnosti. Zavřít tě můžeme, ale jinak práva nebudeš mít žádný.