19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Paroubkův azimut

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Martin 11.7.2008 20:27

Re: Re: Re: Do NATO i EU přivedla ČR sociální demokracie

odSS je stejne legitimni a stejne vtipna zkratka jako Kscssd. pro obe, kdo chce psa bit hul najde, jen ten kdo vyznava jednu zkratku ani nahodou neuzna, ze ten druhy ma pravo pouzit zkratku druhou.

Karel 22 11.7.2008 12:02

Re: Re: Do NATO i EU přivedla ČR sociální demokracie

odSS? Správně se píše ksčSSd. A vedení ksčSSd si zve ruské oficíry do Altnerova domu. Obavy jsou na místě.

Ale 11.7.2008 11:48

Re: Do NATO i EU přivedla ČR sociální demokracie

Pročpak se Rus čertí nad tím, že si Čech a Polák dávají na dveře nové zámky?

egoist 11.7.2008 11:50

Re: Re: Do NATO i EU přivedla ČR sociální demokracie

to je spíš monitorovací kamera strčená mu do ložnice ..

Karel 22 11.7.2008 12:05

Re: Re: Re: Do NATO i EU přivedla ČR sociální demokracie

A kryptobolševickým ruským mužikům vadí, že se bude vědět, jakou křivárnu chystají. A oni takové radary snad nemají? I hloupí sockomouši vědí, že MAJÍ. Tak o co jde?

jirka.s. 11.7.2008 15:37

Re: Re: Re: Do NATO i EU přivedla ČR sociální demokracie

No, to by musel být pěkný úchyl, kdo by se chtěl dívat jak souloží ivan s natašou! Navíc do té ložnice pod zemí v zemljance by to mohl být docela technický problém! ;-P

Eva D. 11.7.2008 18:55

Re: Re: Do NATO i EU přivedla ČR sociální demokracie

R^

Tomas B. 11.7.2008 12:51

Re: Do NATO i EU přivedla ČR sociální demokracie

Nechci se pokoušet o hlubokou analýzu ruské politiky, ovšem s konstatováním, že komunisté jsou v Rusku v opozici nelze souhlasit ani omylem. Komunisté jsou v Rusku ve vládě a ve všech mocenských strukturách vč. gubernií a obcí. Pochopitelně i nejvyšší představitelé státu jsou komunisté, jistěže nyní v jiných, před pár lety založených politických stranách. To samozřejmě neznamená, že by Putinovi a spol. šlo o restauraci komunismu, to určitě ne. Komunismus byl v Rusku ostatně vždy ve službách budováni impéria - a tento zájem trvá a spojuje rusy od disidentů po komunisty zcela spolehlivě...

jirka.s. 11.7.2008 15:33

Re: Do NATO, EU i do prd/ele přivedli ČR sosáci, viď francku vízku?

____________________________________________________________

Kdepak se francku vytratilo tvé pohrdání místní anonymitou? ;-D;-D;-D

Statečnému anonymu OAKMANOVI:

Autor: F.Vízek IP: 88.100.57.xxx Datum: 17.03.2007 19:09

I za totality bylo několik občanů, ba i komunistů, kteří se nebáli a ve straně i mimo ni hlásili věci, které jim vynesli parádní  "odměnu":  někomu kotelnu, někomu kamenolom, někomu kriminál.  Málokdo z nich je nyní agresivním antikomunistou, těmi se stali spíše tehdejší "kejvalové".  Chcete příklady? Za všechny: kotelna - Jiří Dienstbier, kamenolom - František Vízek,  zeměměřič - Emil Zátopek,  kriminálník - Petr Uhl a další a další. Bylo jich tak O,O1% z populace.  99,9 procenta lidí komunisty volilo a utvrzovalo v tezi, jak "šťastný úděl máme dnes".    Antikomunistou lze být i nyní - ale dvacetileté zpoždění nelze vymazat,  milý anonyme Oakmane, že ? 

Starý J. 11.7.2008 16:07

Re: Do NATO i EU přivedla ČR sociální demokracie

Vážený pane (soudruhu) Františku Vízku, stále stejně neuvěřitelně , neuvěřitelně naivní, až.....

Je dvacet let po pádu socialistického tábora, po nadšení, které tehdy zavládlo. Vy jste si opravdu nevšimnul, že situace v Rusku se radikálně změnila, i když Bush s Putinem si plácali ještě před půlrokem po ramenou a říkali si příteli a oslovovali křestními jmény.....

Rusko bylo odjakživa imperiální stát a naprosto nezáleželo na tom, zda bylo carské, komunistické, nebo postkomunistické! Zatím samozřejmě nemíní nikam vpadnout, ale vliv na střed Evropy, vliv na území středu Evropy si opravdu nemíní nechat vzít!

egoist 11.7.2008 11:42

Pane jo

Jen na okraj pisatel se tu dovolává inteligence (veverky), ale sám volí jazyk a formu pro méně uvažující.

Příspěvek začíná trochu temně  podobenstvím s postavami největšího vraha Hitlera, a aby ybl výběr kompletní ještě většího vraha Stalina. To aby každý pochopil, že tu jde skutečně o něco zavrženíhodného a nebezpečného jako oheň, ele. výboj a jiskření, nebo velká voda v dobrodružných filmech , které obvykle adresáti tohoto dílka pravděpodobně podle autora sledují. Přimíchá slůvko kolonie, slůvko nám jako malému státu uprostřed Evropy velmi nepříjemné. Ale to už se autor nadechuje k útoku. Paroubek a lidé kolem něj(?) vítají názor , že by Rusko mělo  mít na jím  osvobozené kolonie(oblíbené) jak autor říká, „určitá práva na osud“(to bude asi něco hodně ošklivého, strach z neznámého je nejefektivnější i ve filmové branži ).  Ale jedeme dál. Sociální demokracie je vlastně stejná jako KSČM( trošku záhadně podle autora jsou v zásadě kompatibilní ) tzn. když asociace dovolí, kdyby mohli tak budou vraždit,  zatýkat , otvírat  gulagy..Zaorálek je chorobný šílenec , kterému našeptávají vnitřní hlasy. Pak nás hodný pan autor důrazně varuje co by znamenalo, kdyby nedejbože vyhrála ČSSD  celý svět by nám nevěřil a obrátil by se k nám zády. A ještě to , že někdo volí ČSSD je vlastně důkaz , že má IQ nižší jak veverka s takovou logikou jako zavírali bolševici oponenty do blázinců , protože kdo by normální protestoval proti komunistickému blahu, že ? A to se na nás spojenci vykašlou ,aby nám byť jen ukázali svůj nový model laseru..A jdeme dá l Paroubek  , by se zaprodal  Rusku , jen aby se stal cituji gubernátorem formálně samostatné provincie podobné Bělorusku..Přeskočím tvrzení o hloupém Paroubkovi  , který nevidě rakety..a dostávám se k závěru  Paroubek a Zaorálek se snaží dostat zemi , která je členem EU a NATA pod sféru ruského vlivu..jak vidno duch starého Kojzara z RP je nesmrtelný bez ohledu na barvu..

Ale 11.7.2008 11:47

Re: Pane jo

Ste se nadřel, celé to rozstříhat, zamíchat v klobouku a pak oponovat náhodně sestavené věty

egoist 11.7.2008 11:49

Re: Re: Pane jo

z článku plného manipulativních technik jak z učebnic se toho víc dostat nedá

Petr 11.7.2008 11:59

Re: Pane jo

Velmi pěkný rozbor, jen se obávám, že pro mnohé diskutující trochu nestravitelný. Většinou zde totiž převažující jedinci, kterým stačí jednoduchým způsobem říci, co si mají myslet. Argumentů není ani třeba.

Starý J. 11.7.2008 14:55

Re: Re: Pane jo

Ale to přece vůbec žádný "rozbor", nebo "analýa" není! Autor tohoto příspěvku jen zcela slepě opakuje, co napsal pan Bárta. Ani náznak nějaké oponentury, ani náznak nějakých argumentů, co by vyvracely to, co Bárta napsal! Ono ani žádné "argumenty proti" nejde napsat, protože pan Bárta má totiž pravdu!

Kde jste našel nějaký argument, který by něco z Bártova tvrzení vyvracel? Snaha o ironizování není žádný argument proti. Jn mluví o tom, že dotyčný má na věci přesně opačný názor, než pan Bárta! Fakta (argumenty) zde snesl Bárta, rozhodně ne jeho oponent. Ten se snažil jen o ironii.

Starý J. 11.7.2008 15:10

Re: Re: Re: Pane jo

P.S.Na př."... Sociální demokracie je vlastně stejná jako KSČM( trošku záhadně podle autora jsou v zásadě kompatibilní ) ..... Ano, sociální demokracie pod Paroubkovým vedením je vlastně programově naprosto nerozeznatelná od dnešní KSČM. KSČM totiž velice chytře vyčkává, až ji Paroubek pozve do vlády, v podstatě nemusí vyvíjet naprosto žádnou iniciativu, nemusí vytahovat a dávat na odiv své pravé úmysly, veškerou špinavou práci za ni dělá Paroubek! Zaorálkův chorobný antiamerikanismus a zcela otevřený boj za zájmy dnes znovu imperiálního Ruska, je daleko výraznější a viditelnější, než snaha komunistů o totéž! Program ČSSD a KSČM byl rozlišitelný naposledy za Špidly! Jak velice správně napsal pan Bárta - dřívější rozdíl mezi těmito stranami v zahraničně-politické orientaci, dnes již prakticky neexistuje (právě díky Zaorálkovi s Paroubkem) Možná se zase rozdíl mezi těmito stranami objeví, až Paroubek na svém hřbetě vyveze komunisty do vlády (pak už se nespokojí s druhými houslemi), nebo kdyby náhodou v ČSSD převážil pud sebezáchovy a strana se sama zbavila tria Paroubek - Zaorálek - Rath!

Sunny 11.7.2008 14:43

Re: Pane jo

Přesvědčil jste mě, že byste podobným způsobem dokázal analyzovat i naprosto neutrální předpověď počasí:-)

anežka 11.7.2008 11:15

Paroubek má sexi mozek:-)

Všimli jste si, že od doby, co si Jyřyk našel mladou babu a začalo se tvrdit, že má sexi mozek-tak Paroubek úplně zblbnul a začal dělat zhoubnou proruskou politiku?

Z 11.7.2008 11:33

Ty seš anežko stejně tak chytrá

Slyšel jsem, že Paroubek si nemeje nohy, jí malé děti a nesype ptáčkům. Ty seš anežko stejně tak chytrá. Ty máš dnes určitě svůj den.

Jiřina Slavíková 11.7.2008 11:36

Re: Ty seš anežko stejně tak chytrá

jsem se Vás asi dotkla, že? Vašeho idolu:-D chi chi

Tomas B. 11.7.2008 10:50

Možná by bylo dobré si říci co to znamená být pro-ruský, nebo pro-americký

Zásadní rozdíl totiž spočívá v přístupu. Být spojencem američanů vyžaduje vždy nějakou formu aktivní účasti, což je většinou dost nepopulární - ať už jde o zahraniční vojenské mise, výstavbu radaru a pod. Na druhou stranu dělat proruskou politiku je mnohem snazší, protože ta spočívá vlastně v pasivitě. Rusové nechtějí, abychom se aktivně zapojili, jim  stačí, že nebudeme odporovat jejich zájmům, že stejně jako Fico budeme politickým lavírováním oslabovat akceschopnost už tak dost neschopného NATO, že budeme mlžit a mluvit o rovnováze, stabilitě a ohledu na zájmy všech, ...  Taková zahraniční politika je současně politicky populární (kdo nic nedělá je vždycky populární). Proruská orientace Zaorálka s Paroubkem je tak jen logickým vyústěním jejich vlastních zájmů, schopností a naturelu.

A pak je tu ještě jeden podstatný obecný rys. Američanů se nikdo nebojí. Co je to prosím za velmoc, když se jí nikdo nebojí :-) Do takové velmoci si pak každý může v klidu kopnout. To Ruska se naopak tak trochu bojí všichni. Nejen Ruska, ale i rusů - zvlášť těch v koženém saku s vyholenou hlavou :-)

Sunny 11.7.2008 14:55

Re: Možná by bylo dobré si říci co to znamená být pro-ruský, nebo pro-americký

R^

Malý Aston 11.7.2008 10:33

Kolik hlásí u socanů přestupů?

Mám dojem,že ta návštěva ruského generála v Lidovém domě ,který dělá poradce Paroubkovi nějak nevyšla.Je doba přestupů a minimálně dalších 12 až 15 poslanců z bývalé ČSSD vystoupí a přestoupí. Paroubkova s.r.o. to prostě přepískla a nelze to vzít zpět.To co měl udělat Paroubek,vládnout s ODS si udělají sociální demokraté i bez Paroubka.Co je Paroubek? Poslaneček strany,která se mu sere pod rukama,ani toho předsedu poslanecké sněmovny nemá a mladé by se ty prach jistě hodily.Je jako Sládek,proti všemu a proti všem a také tak dopadne.:-D

miki 11.7.2008 10:57

Re: Kolik hlásí u socanů přestupů?

chtěl bych, abys měl pravdu, ale obávám se, že kreatury Paroubkova typu přitahují jednodušší lidi, jak slepice sopel.

Malý Aston 11.7.2008 11:25

Re: Re: Kolik hlásí u socanů přestupů?

Možná,že jsme jako čechůni trošku pomalí,než se rozhópeme tak to trva ale v podstatě nejsme debilové.Sládek v jeden okamžik měl ohromnou popularitu,preference stoupaly a lid jásal jak to všem natřel.A kde je dnes náš miláček sládečkovec.Tak dopadne každý populista,může slibovat žebračenky,může slibovat cokoliv nic netrvá věčně,ano láska k jedné slečně.:-D

miki 11.7.2008 11:59

Re: Re: Re: Kolik hlásí u socanů přestupů?

Sládek byl sám a vymezoval se proti všem a ti ho společnými silami zlikvidovali. Paroubek má za zadkem komouše, všehoschopnou KDU a po zbavení se Bursíka i špenáty. A to nemluvím o většině lidí u nás, kteří nemohou zkousnout, že někteří se mají víc jak dobře a vzpomínají na staré dobré časy za komárů, kdy měli všichni kulový.

Emilio 11.7.2008 11:32

Re: Kolik hlásí u socanů přestupů?

No, on zatím ze socdem poslanců nepřestoupil nikdo, pouze někteří vystoupili a vystoupilo by jich určitě daleko víc, pokud by je Jyrka a Drath nedrželi u zdi tím, co na ně ví...... . Ale jinak souhlasím.

JaS 11.7.2008 10:11

"IQ nad úrovní veverky..."

Taky jsem slyšel termín "IQ v hodnotě pokojové teploty".

Sunny 11.7.2008 14:49

Re: "IQ nad úrovní veverky..."

:-) Taky dobrý. Já ještě slyšela "IQ houpacího koně" a "IQ rostoucí trávy"... Jsme vynalézavá parta, my Češi... a hravá:-)

Z 11.7.2008 10:10

Ať žije ODS! ať žije ODS! ať žije ODS!

znělo Prahou 8.7.2008. S USA na věčné časy, a nikdy jinak! provolávali se slzami v očích zástupy Pražanů. Jásající Pražané provolávali slávu ODS, která si z USA pozvala svou přítelkyni Condoleezzu Riceovou. Ať žije Condoleezza a kníže Schwarzenberg, ať žijí Topolánek Čunek Parkanová! Jejich přítomnost Pražané jen matně tušili, neb členové vlády jeli ukryti v pancéřových automobilech Pandur z letiště Ruzyně, kde vítali Riceovou a rychle ujížděli k opevněné Kramářově vile.

V ulicích Prahy statisíce slavnostně naladěných občanů vlaječkami a třepetalkami vítaly Condoleezzu Riceovou, která nechala v Praze na Evropské třídě zastavit svůj osobní silně pancéřovaný automobil M1 Abrams a přes štěrbinu tankového periskopu se zdravila s Pražany když obklopili její Abrams a na pozdrav Pražanům nechala několikrát otáčet věž s kanónem. Pražané jí za to vděčně děkovali a Abrams byl na uvítanou v mžiku zasypán házením upomínkových předmětů, co měl kdo po ruce.

Pražané se těší, jak si v ČR postaví základny mírové válečné síly USA, jejichž rakety letadlové lodě tanky a bombardéry vedou ze svých základen po celém světě mírové bojové akce a humanitárním bombardováním sdělují národům poselství americké demokracie. USA radarem v Brdech dáme zdrcující ránu komunistickým a islamistickým uchvatitelům! Radarem a raketami do nich, jak jinak. Moskevským finančním jestřábům z Něvského prospektu přejde chuť na naši demokracii, až spatří pyšné hlavice nejdokonalejších amerických raket s hlavicemi napěchovanými mírem. Tak se musí na agresora. A nepolevit. Radar v Brdech nebude sám. Do konce vládní dvouletky naši pracující zbudují další demokratické mírové radary v Krkonoších, v Praze 6 na Ořechovce a na Českomoravské vrchovině. Už víte, koho budete příště volit? ptal se šibalsky komentátor slavnostního rozhlasového přenosu a my jsme dobře věděli jako všichni rozjásaní pracující, že zase budeme volit naši opravdu drahou ODS. Ať žije naše tolik milovaná strana ODS! a její Topolánkův-Marshallův plán.