2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
j 27.7.2009 9:25

Re: Válku v Gruzii vyvolal Saakašvilli, když přepadl (a pokusil se vyvraždit)

Když nám to kohoutek takhle vysvětlil , tak to tak musí být. Na co bychom se ještě zeptali co nám není jasné?:-)

Jakub Vandrovec 27.7.2009 9:37

Petr Kohout má pravdu i když to tak být nemusí.

Vám toho není jasné mnoho, ostatně proto jste rádoby ironické přiblblo, co málo ví a jen hloupě plácá.

j 27.7.2009 9:48

Re: Petr Kohout má pravdu i když to tak být nemusí.

zato ve vašem případě jste lidový osvíceneček a že vás je:-)

pbla4024 27.7.2009 13:35

Re: Válku v Gruzii vyvolal Saakašvilli, když přepadl (a pokusil se vyvraždit)

Už v první větě je chyba. Sousední státy pro Gruzii jsou pouze Ruská federace, Arménie, Azerbajdžán a Turecko.

AGO 27.7.2009 8:41

ČSSD nás táhne do sféry "Ruského vlivu"!

Kavan"Kato" hned po podpisu vstupu do NATO filozofoval o  vystoupení ,Bužinského štvavé projevy v Lidovém domě,styky s Baasem a Hamásem a soudružské návštěvy a telefonáty s Putinem,radar neradar v Brdech a samo předčasné svržení vlády při rozběhu "Středoevropské iniciativy" signalizuje přímé řízení ČSSD z Moskvy.

egoist 27.7.2009 8:25

Pablb.

Jen hlupák likviduje své obchodní vztahy  s tak obrovskou zemí. Jen hlupák se připravuje o možnost dodávat na tento ohromný trh své výrobky  nebo zboží. Jen hlupák si zavírá dveře, odkud se dá získat ropa, plyn a všechny ty potřené suroviny k našemu příjemnému životu.    Nebo si snad ten hlupák myslí , že např. němci, italové , amíci nezaplnili z ideologických důvodů  díru způsobenou odchodem českých firem ? Jde o byznys a ten nectí barvu, především toto  by měl ten modrobolševik vědět. Ale ten hlupák je užitečným, a cítí se tak důležitým,  proč ho v tom neutvrzovat ?

j 27.7.2009 9:28

Re: Pablb.

Jenom hlupák bude obchodovat s někým když ví, že mu nezaplatí, jenom hlupák bude obchodovat v zemi kde si musí platit ochranu alias výpalné, jenom hlupák bude obchopdovat se zemí kde když se znelíbí státní mašinerii, tak ta ho připraví o vše. Tak Egoisto jdi do toho:-)

Jakub Vandrovec 27.7.2009 9:40

Re: Pablb.

Když je hlupák židovský oligarcha, který si za Jelcina za pár drobných přivlastnil ruské nerostné bohatství, tak se nemůže divit, že ho první neožralý prezident kopne do zadele.

Vodička-sapér 27.7.2009 10:06

Re: Pablb.

j,   současné Rusko platí bez problémů,  a  že by bylo zadlužené v Číně, jako jiná světová supervelmoc,  to určitě ne. Žvaňte si co chcete, ale fakta jsou jiná,  světové koncerny usilují -soupeří o jeho  nenasycený trh.Nakonec i Škodovka tam vyrábí, na jeho plynu je nyní závislá celá EU. Jako  jenom hlupák a nejen v tomto  "obchodnickém"blafu, se tady čato prezentujete demagogií právě Vy. Tak  "kšeftmane" j, jdou, ne do těchto světových obchodů, , ale raději co nejdál od nich, úplně je ignorujte,  Vy si vystačíte sám.   

j 27.7.2009 10:17

Re: Pablb.

Hele houbaři Vodičko, kde v mém příspěvku najdete zmínku o Rusku. No když už jste tedy začal, tak místo plků si to zjistite přimo od lidí , kteří tam obchodují , jaká tam je idilka. Čest 

Vodička-sapér 27.7.2009 10:54

Re: Pablb.

j, od Vás bych potřeboval dvě informace ,nejprve a věřte , že je ta pro mně,  v současnosti, ta nejdůležitěšjší, potřebuji vědět, nevíte,  jestli někde "rostou", ta druhá, pro mne ale méně  důležitá, kterou tu zemi jste měl v obchodnickém peru, kterou jste se odborně zabýval? Hele,za případný houbařský tip děkuji.

j 27.7.2009 11:01

Re: Pablb.

chodím k Devíti křížům. Ale nic světoborného to není. Kouset od tamtud jsou Ratíškovice tam sice nejsou moc houby ale je tam krásně. Co nám je potom do Ruska když je krásně na světě:-)

MLOK 27.7.2009 10:59

Re: Pablb.

Jsem milý "j" stejného názoruR^R^R^R^R^.

Ludva 27.7.2009 7:45

Vždycky jde jenom o peníze

Přece ty nahrabané majetečky nám musí někdo ochránit. Nejlépe ten nejsilnější. Tak ho pozvem.;-€

historik 27.7.2009 8:05

Re: Vždycky jde jenom o peníze

Ten silnější (USA, abyste tomu rozuměl) ochrání nejen váš nahrabaný majeteček, ale i naši svobodu. A nepotřebuje k tomu ostnatý drát.

Ludva 27.7.2009 8:35

Re: Vždycky jde jenom o peníze

Svoboda bez toho majetečku je na pr....:-D

zloch 27.7.2009 8:56

Re: Vždycky jde jenom o peníze

Ludvo, ty nebudeš patrně svobodný ani s hromadou peněz, protože neumíš svobodně žít a svobodně se rozhodnout. Potřebuješ mít za zadkem stále socanský "návod" na Jistoty a prosperity Tvůj zvyk žít na kolenou citím z každého tvého slova. A ještě hromadu závisti.

Ludva 27.7.2009 9:12

Re: Vždycky jde jenom o peníze

Hlavně, že ty potřebuješ ke své svobodě ochranu USA. Jsi stejný vazal, jako ti minulí rusofilové.

zloch 27.7.2009 9:24

Re: Vždycky jde jenom o peníze

Ludvo, vymydleným proruským vazalem, dle tvých úvah, jsi zůstal jenom ty. ČR je spojencem USA v NATO a to je pro mě smyslem svobody. Nevím v čem jsi vyrůstal, ale povinné vazalství k RVHP a útočnému paktu Varšavské smlouvy je pryč. Doporučuji ti přečíst si čl. č. 5  Washingtonské smlouvy z roku 1949. Raději ti to sem nakopíruji:

Smluvní strany se dohodly, že ozbrojený útok proti jedné nebo více z nich v Evropě nebo Severní Americe bude považován za útok proti všem, a proto odsouhlasily, že dojde-li k takovému ozbrojenému útoku, každá z nich uplatní právo na individuální nebo kolektivní obranu, uznané článkem 51 Charty Spojených národů, pomůže smluvní straně nebo stranám takto napadeným tím, že neprodleně podnikne sama a v souladu s ostatními stranami takovou akci, jakou bude považovat za nutnou, včetně použití ozbrojené síly, s cílem obnovit a udržet bezpečnost severoatlantické oblasti.

Ludva 27.7.2009 9:37

Re: Vždycky jde jenom o peníze

Já o voze, vy o koze. Nebavím se s vámi o členství v NATO, ale o důvodu, proč pořád se některým zdá americká přítomnost ve východní Evropě nízká. Dokud nebudou mít na zahradě americké mariňáky, nebudou se cítiti bezpečni. Vy k takovým patříte.

zloch 27.7.2009 10:24

Re: Vždycky jde jenom o peníze

Bez amemerického vlivu zadržování, kdekoliv na světě, by nebylo mírové rovnováhy, ty ignorante. K tomu stači Ludvo, když např. jenom US NAVY má ve středomoří pár letadlových lodí třídy Nimitz......

„Si vis pacem, para bellum.“

Jakub Vandrovec 27.7.2009 9:42

Svobodu si musíte uchránit sám

Jinak to není žádná svoboda, ale protektorát a poddanství.

jirka.s. 27.7.2009 11:08

Re: Svobodu si musíte uchránit sám

Jasně, nejlépe se to chrání vlastní krátkou kulovou zbraní či nějakým tím bojovým uměním, viď, maximální septiku??? ;-D

Autor: Skept/icus M/axim/us IP: 81.201.60.xxx Datum: 25.05.2007 16:30

Takže v noci nechodím na místa, kde očekávám přepadení a když tam jít musím, tak se ozbrojím dle situace, třeba krátkou kulovou zbraní

Nu a také jsem tak dospělý a zkušený v bojových uměních, že vím, že hlavně záleží na momentu překvapení a už málo na tom, že se cítíte jako velký pašák, což je příkladem Vaší tragické nedospělosti a mírné demence.

j 27.7.2009 9:31

Re: Vždycky jde jenom o peníze

Přece ty vydělané majetečky nám musí někdo ochránit. To se ale lemplů netýká , ti investovali přídavky do chlastu a špínek proto Ludva USA nepotřebuje

AKIBUA 27.7.2009 6:50

TAK ZASE

Tak nás zase čekají "zásadní" volby, které rozhodnou o směřování naší republiky. Je obtížně uvěřitelné, že tohle se dá dvacet let neustále omílat a není to novinářům hloupé. Nebudou to samozřejmě zásadní volby, které by měnily geopolitické uspořádání např. Evropy. Takové změny se nedějí volbou ve volbách, ale úplně jinak. Prostě to budou volby, které pokud neskončí patem, přinesou zemi vládu. To je také všechno. V článku nesmí chybět Paroubek, jak se na LN a NP sluší, protože to je společný jmenovatel všeho špatného v minulosti, přítomnosti i budoucnosti. Jak je to prosté nevolte stranu s vizí větších zásahů státu a bude vše správné. Nechápu proč německým vlastníkům našeho tisku ten člověk tak vadí.

egoist 27.7.2009 7:23

Re: TAK ZASE

Je to jednoduché a věděl to už Machiacelli. Pokud chceš lidi ovládat, musíš je držet ve strachu. Pokud není nepřítel , musíš ho vytvořit.

AKIBUA 27.7.2009 7:29

Re: TAK ZASE

Díky, asi máte pravdu.

egoist 27.7.2009 7:59

Re: TAK ZASE

Machiavelli

historik 27.7.2009 8:02

Re: TAK ZASE

Ale tady nejde o ovládání lidí. Tady jde o životní úroveň lidí. Znáte některý stát, který by spoluprací s Ruksem zbohatl? Mám na mysli spolupráci převažující nad spoluprací s jinými státy. Proč jsou státy západní tak daleko před námi? Není to tím co nás od nich odlišuje? Tedy (ne)spoluprací s Ruskem? Když bude sportovec trénovat s okresním přeborníkem asi nedosáhne takových výkonů, jako trénováním se světovou špičkou. Nevidím jediný důvod, proč dávat přednost Rusku před USA a západní Evropou.

egoist 27.7.2009 8:14

Re: TAK ZASE

Nikdo nemluví o orientaci na Rusko. A co to vůbec je ? Jsme v EU. Ovšem Rusové mají obrovské surovinové zdroje, stále sílící obbytiště služeb a výrobků ..pořád nic ?