27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hela 20.8.2009 21:04

Re: Vaše znalosti historie Číny a Evropy jsou hodně povrchní,

Číňani vykupujé v USA nemovitosti ,které byly  bankou zabaveny ,pro neplnění hypoték,a že je to možná celé město domů

Emil XX 20.8.2009 14:20

A proč si to ti svobodumilovní Američané nechají líbit?

Proč tu pakáž nevymetou ze státem financovaných univerzit. Připadají mě v jistém směru hloupější, než Češi.

cb 20.8.2009 14:27

Re: nevím,

Ale jen s temi sikmookkymi z vychodu. Kdyz se v UK pise, ze problemy delaji mladici "asijskeho puvodu", tak tim mysli Pakose.

poiuyt 21.8.2009 5:05

Re: nevím,

a ti bili z Stredu Evropy jsou tam vytani jako mesiasi?Rv

Vašek 20.8.2009 11:21

Přiznejme si.

 Mám dojem že snad není ani tak podstatné co Paroubek řekl, nebo neřekl. Jsem jaksi v duchu přesvědčen, že většina lidí v tomto bodě s Paroubkem souhlasí. Je otázka kdo je ochoten to přiznat. No a příležitost zanadávat si na Paroubka je dobrá v každém případě,

Gaston 20.8.2009 11:18

Nesmí se říci pravda?

Ač Paroubka rozhodně rád nemám, řekl jen to co je pravda. Samozřejmě, že se Asiati mnohem hůře u nás integrují, než např. Slované. Oni se totiž neintegrují vůbec. Oni si tu vytváří svůj stát ve státě. Vtrhli sem a zavedli si svá obchodní pravidla, svoji obchodní kulturu a proměnili mnohá města a vesnice na odporná tržiště, za tupého přihlížení státu i občanů. Jejich přínos (finanční) je obvykle nulový, ztráty veliké. Zbohatli (velmi rychle) na podvodech, padělcích a korupci, budou v tom chtít zcela jistě pokračovat, jako každý zloděj. Co tady ještě chce kdo řešit? Jak se jim daří, budou zde asiati dále přibývat, rodiny rozrůstat a naše vykořenění pokračovat. Co se týče potřeby pracovníků do montoven... Nebyla to náhodou ČSSD, která je zde budovala jak na běžícím pásu, a neohlížela se na to zda v nich bude mít kdo pracovat? Další idiotismus našich politických křupanů..

ortelius 20.8.2009 11:36

Re: Nesmí se říci pravda?

Blbost. U nás před barákem je už asi deset let stánek se zeleninou. Prvních pět let se tam střídali čeští nájemci - mizerná kvalita, mizerný výběr. Posledních pět let jsou tam Vietnamci - denně od svítání do soumraku (jen v sobotu a v neděli trochu méně). Výběr špičkový, ceny dobré a kvalita taky. Pro mě jednoznačný prospěch (jak platěj daně nevím a je mi to jedno, ale určitě neberou žádné sociální dávky).

Ivan 20.8.2009 14:24

Re: Nesmí se říci pravda?

Obchod by v každé zemi měl být výhradně v domácích rukou. Číňané dobře ví, proč nepustí do své země žádnoho zahraničního obchodníka. Vietnamci zrovna tak.

Proti Vietnamcům a jiným cizincům bych nic neměl v případě, kdyby byli pouze dělníky pracujícími v továrnách vlastněných českými vlastníky. Nic jiného by se nemělo povolovat. Ti Vietnamci prodávají zeleninu, kterou ovšem oni nevypěstovali. Podstatou problému je to, že prací se v kapitalismu zbohatnout nedá, i když je pro chod společnosti nezbytně nutná. Zbohatnout se dá pouze kšeftem. Ale ten kšeft žije proto, protože vysává ty, kteří vyrábějí. Takže váš pohled na vietnamského stánkaře je velmi krátkozraký. Totiž "když ptáčka chytají, pěkně mu zpívají". V textilu je už výsledek vidět. Slušné oblečení už musíte hledat obtížněji než za socialismu, všude se vnucuje asijský šunt. Dokud bylo jen pár vietnamských obchodů s textilem a ještě na tržnicích, tak se nic nedělo. Teď už se děje. Se stánky se zeleninou to bude podobné. Až jiné nebudou, tak už si nevyberete.

miki 20.8.2009 15:02

Re: Nesmí se říci pravda?

božemůj, v pár větách tolik hlouposti

Gaston 20.8.2009 16:10

Re: Nesmí se říci pravda?

Jakéže to jsou hlouposti?

lary 20.8.2009 17:14

Re: Nesmí se říci pravda?

Je to přímo výstavní soubor kravin. Jen jako příklad : Vietnamci prodávají zeleninu, kterou ovšem sami nevypěstovali.... . Představte si, že v hospodách točí pivo, které si sami neuvařili.

Gaston 21.8.2009 0:43

Re: Nesmí se říci pravda?

Schválně jste zareagoval na nejslabší pasáž příspěvku autora a přehlédl jste zmínku o textilu. Spousta lidí přišla o práci a spousta o ní přijde. Jednou budete pít v hospodě vietnamské (levné) pivo. Nikomu sice nebude chutnat, ale když žádné jiné na trhu nebude..? To není výtka, to je smutné konstatování stavu české společnosti, jejímž jste zářným příkladem.

Standa 20.8.2009 11:16

Ale,

že Langer (ODS) začal vyhánět imigranty, to nevadí!

lary 20.8.2009 11:23

Re: Ale,

Langer nikoho nevyháněl. Nabídl zdarma letenku domů zahraničním agenturním dělníkům z firem, které pro ně už neměli práci. Příště pište o něčem, čemu alespoń trochu rozumíte.

yorik 20.8.2009 10:00

Pan Holub

tuším kdysi řekl, že není čas na hrdinství, něco se otisknout musí. Pokud Paroubek skutečně řekl, že není pro to, aby se v České kotlině usadila nějaká exotická kultura, tak udělal politickou chybu. Většina Čechů je pro, včetně té výstavby mešit a dodržování Koránu. Jen se o tom ta většina bojí otevřeně mluvit.   ;-)

hafusak2 20.8.2009 9:23

Je zajímkavé, kterým rokem u nás začínají dějiny.

Všichni už úplnězapoměli, jak zde "největší ze všech ekonomů" vykřikoval, že u nás není kapitál a že každá firma by měla mít zahraničního strategického partnera a že co nejvíc cizích investic ve státě je znakem prosperity. Teď najednou za všechno může ČSSD - to je skleróza, co ?

Honza 20.8.2009 10:38

Re: Je zajímkavé, kterým rokem u nás začínají dějiny.

Kdo to jsou ČSSD?Nejsou to ti,80%,kterým už nevadí soukromý majetek,protože byli první na"startovací čáře"při nápravě křivd?

hafusak2 20.8.2009 11:06

Re: Je zajímkavé, kterým rokem u nás začínají dějiny.

To je připomínka ve stylu: A vy zase utiskujete černochy.

Jiřik 20.8.2009 9:08

Drobnůstky

Za prvé - Aktuálně.cz není deník, nýbrž zpravodajský klon vyhledávače Centrum.cz.

Za druhé - jediný, kdo tento údajný Paroubkův výrok zveřejnil, je Aktuálně.cz. Přestože k tomu výroku mělo dojít v chumlu novinářů, neslyšel ho nikdo jiný než reportérka Aktuálně.cz a nezaznamenaly ho diktafony ani kamery žádného jiného média než Aktuálně.cz.

Možné vysvětlení je dvojí: buďto zapůsobila nějaká fyzikálně-technická anomálie, která na několik (desítek) sekund nepozorovatelně a nezjistitelně vyřadila z provozu zrak, sluch a všechna záznamová zařízení všechn novinářů vyjma reportérky Aktuálně.cz, přičemž u ní se ta anomálie objevila se zpožděním až ve chvíli, když zveřejnila reportáž na webu a pak se ten výrok marně pokoušela na diktafonu najít (protože Aktuálně.cz dodnes tu nahrávku odmítá zveřejnit)... anebo si ten výrok reportérka Acz vymyslela.

Honza 20.8.2009 9:56

Re: Drobnůstky

V žádném případě se nemohl zachovat záznam,protože všechny kapacity byly nasazeny na úplné odhalení Topolánka.

magi 20.8.2009 10:55

Re: Drobnůstky

prosím vás,co ještě se může odhalit na s.rotnýho? Že má gule,to přeci nikoho nezajímá! On by to stejně všecho zase zalhal.

Henry 20.8.2009 8:54

proč hledat racionální jádro ve skutečnosti,

že p. Papaláš jen plácá a plácá a soudí se a plácá.

beruška 20.8.2009 8:57

Re: proč hledat racionální jádro ve skutečnosti,

R^R^(Y)(Y)

vladimír ondys 20.8.2009 8:41

Pěšky s Mongolem, nebo za vozem s Ukrajincem

hlavně když bude na uplácení českých voličů prostřednictvím sociálních dávek!Rv;-PR^

Krasoduch 20.8.2009 8:10

Já varuji před Holuby.

Holubi se hrozně množí a serou po památkách. Je to jejich přirozenost. Hledají si vyšší místa, aby mohli posrat celé okolí. Jejich užitečnost je nulová, ale jsou hodně vidět. Najdou se i lidé, co tu pakáž přikrmují či rovnou chovají, ale bývají to většinou asociálové či alespoň lidé nemoudří.

občan 20.8.2009 8:29

Re: Já varuji před Holuby.

doufám, že jste nechtěl asociovat paralelu s lidmi na "vyšších" místech, kteří nám zvysoka se.ou na hlavy..

beruška 20.8.2009 8:58

Re: Já varuji před Holuby.

R^R^:-D:-D

j 20.8.2009 8:58

Re: Já varuji před Holuby.

a vy jste užitečný jak Prasoduchu?Jako hnojiho?

Ludva 20.8.2009 7:55

Některé kultury se mísí, jiné nikoliv

S Ukrajinců se ve druhé generaci stanou Češi, z Vietnamců, při vší úctě k nim, asi sotva. O muslimech ani nemluvě. Pokud chceme zachovat český národ v tomto prostoru, je lepší imigrace z příbuzných kultur než odjinud.

Ignác 20.8.2009 9:59

Re: Některé kultury se mísí, jiné nikoliv

Ani z Ukrajinců se v druhé generaci nestanou Češi když bude imigrace natolik masivní, aby jim umožnila vytvářet vlastní komunity. A i u případně počeštěných Ukrajinců může dojít k tomu, že ve třetí, čtvrté generaci začnou hledat své kořeny, proběhne tu jakési "ukrajinské národní obrození", a začnou se vracet ke svému jazyku, kultuře navazovat vztahy se svou původní vlastí a hlásit se o svá národnostní práva. Nakonec sudetští Němci s námi žili v jednom státním útvaru nějakýc 800 let, a nepodařilo se jim udělat z Čechů Němce, ani nám z Němců Čechy.