30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tom 3.8.2006 9:01

Re: Komplexní řešení ?

Než domluva s Paroubkem určitě předčasné volby,jinak je to konec Ods odkloní se od ní i skalní příznivci

Mirek Šejna 3.8.2006 9:05

Re: Komplexní řešení ?

no, jestli se opravdu blíží ekonomická krize, pak už chápu, proč Topolánek je tak až okatě nešikovný při jednání o své nové vládě. Ona by pak totiž ta jeho nová vláda vládla při té ekonomické krizi. A to je dost blbá situace.

jaroslavS 3.8.2006 9:19

Re: Re: Komplexní řešení ?

Nevím jak Vám, ale mně se z deficitu 170 mld dělá velmi velmi zle.

hodne neRath 3.8.2006 9:33

a kdopak

ten deficit spiskal? At si to KSCSSD vyzere komplet....

Mamut 3.8.2006 9:38

Re: a kdopak

Se obávám, že si to nevyžere Paroubek ale bohužel my všichni...;-(

Pete Brich 3.8.2006 12:01

Nevšiml jste si, Mirku Šejno, jak nám bylo za Rokovy vlády talentů dobře?

Jen byl oznámen volební výsledek, už byly zvýšeny ceny pečiva o desítky procent, maso jak by smet, oznámeno zvýšení nájmu, ceny elektřiny, ... 8-o;-€

A to Topolánek teprve vyjednává!!;-O

PB

Mirek Šejna 3.8.2006 14:14

Milý Pete, nevšiml

A hlavně netuším, co s tím má vláda společného. Ona snad reguluje ceny pečiva a masa? Reguluje jen nájmy a elektřinu, za což je pravicí kritizována. No a jinak pečivo mi můj rodinný rozpočet nenabourává, maso mi připadá drahé stále stejně a nájmy jsou mi ukradené, protože bydlím ve svém vlastním nově postaveném domě. Snad jen ta elektřina, ta se ale nejvíc zdražila v roce 1998 (o 25%).

A.D. 4.8.2006 12:26

Re: Nevšiml jste si, Mirku Šejno, jak nám bylo za Rokovy vlády talentů dobře?

Hm, pojem "ropná krize" vám neříká nic?

Ivan 3.8.2006 14:49

Re: Komplexní řešení ?

Možná cesta do pekel pro modré straky, ale ty naštěstí celou společnost nepředstavují ani omylem. Nanejvýš tak bývalé veksláky, vedoucí různých samoobsluh a komunálů, podvodníky a spekulanty, právnickou verbež a jiné podobné "pracanty".

Doufám, že Paroubek bude nakonec pověřen sestavováním nové vlády, vládu sestaví a získá pro ni většinu v parlamentu, tedy udělá něco, co se Topolánkovi nedaří a ani nepodaří. Kurz ČR bude nadále stejný, ekonomika nadále poroste tempem 5 až 7% ročního růstu, inflace bude nadále kolem 2% procent, koruna bude nadále zpevňovat vůči dolaru i euru, vývoz bude nadále výrazně převyšovat dovoz a v dovozu budou výrazně převažovat investiční celky nad luxusním (tedy zbytečným) zbožím. Nezaměstnanost se konečně začala snižovat tak, že je to už trend a bude se tedy, jak se očekávalo, projevovat růst ekonomiky i v poklesu nezaměstnanosti. Při výkonnosti ekonomiky se bude poměr zadlužení státu k HDP a státnímu rozpočtu snižovat, i když v absolutních číslech možná ještě nějakou dobu bude růst. Bonita státu se tedy bude zlepšovat, protože půjčka, která přináší zisk větší, než je potřeba na pokrytí dluhové služby je dobrá půjčka.

ODS už jednou ukázala, co umí. Dolar za 40 Kč, záporné saldo zahraničního obchodu ve výši 120miliard ročně, vývoz surovin a dovoz luxusního zboží, takřka nulové investice ze zahraničí (kapitalisté ODS vládě nějak nedůvěřovali), inflace 14% ročně (krádež vkladů střadatelů v bankách a spořitelnách), HDP minus 1,5% ročně. Vytunelované podniky a banky, mnohonásobný růst kriminality, kolosální podvody organizované přímo špičkami ODS (Dyba - lehké topné oleje, Kočárník - banka) současně v pozici mafiánských bosů.

Macek 3.8.2006 15:16

Re: Re: Komplexní řešení ?

A za 170 mld může taky ODS, ať je to komplet...

A.D. 4.8.2006 12:37

Re: Re: Komplexní řešení ?

Jo, jo - "a pak už jen samá pozitiva a sociální jistoty".

Taková krásná pohádka to je, až na to, že nějak nefunguje. Za jediný rok socialistické pohádky je deficit více než dvojnásobný. Co bude za ty další roky?

Hospodářský růst se za určitých podmínek dá zvýšeným deficitem nastartovat, ale nikoli udržovat. Zatím jenom prožíráme, co jsme si vypůjčili, aneb "to se nám to hoduje, když nám lidi pučujou". Namísto do infrastruktury se půjčené prostředky investují do sociálních dávek a volebního guláše :-(

Petronius 3.8.2006 8:48

Volby 2006

Vyhrála ODS volby? Vyhrála. Volby ano.

Ovšem při současném složení parlamentu 106:94 (neboť Strana Zelených není pravicovou ani omylem) ve prospěch levice a přesně paritním stavu 100:100 mezi skupinou správných hochů, kteří vyhráli volby a proto chtějí vládnout a skupinou taky správných hochů, kteří volby NEprohráli a proto taky chtějí vládnout... Stavu, kdy je vítězství horší než prohra se, tuším, říkávalo vítězství Pyrrhovo, není-liž pravda?

Paroubek důslednou aplikací "nulové tolerance" (která sice jeho vynálezem není, leč pro zachování židle a moci je každá rána dobrá) ODS nakonec dotlačí k nějaké formě spoluvlády. A pravdou je, že hoši z ODS (která také utrpěla jeden z nejlepších výsledků ve své historii) se moc cukat nebudou. I jim jde o to, dostat se k lizu. Předčasné volby, které by mohly trochu zamíchat stojatou kejdou naší politiky, si nikdo ze stávajících poslanců nepřeje - SZ by mohla z parlamentu vypadnout, ještě než se tam stihla usadit a KDU-ČSL by mohla zase někoho ztratit.

Tedy sečteno a podtrženo - hoši se dohodnou, "něco" upytlíkují a těmi, kdo to prohrají, budeme zase jen my.

Nevíte někdo, jaká je možnost získání imigrantského víza na Nowý Zéaland? Protože dále odsud to už nejde nikam

Veverka 3.8.2006 9:46

Re: Volby 2006

snadna pomoc! http://www.malcolmpacific.co.nz/

clay 3.8.2006 10:15

Re: Volby 2006

blbost, zeleni uz muzou po potvrzeni volitelnosti jedine ziskat

Čech. 3.8.2006 14:58

Re: Re: Volby 2006

Také jsem o tom přesvědčený.

andy 3.8.2006 8:31

http://volny.cz/zeleni_kostlivci

http://volny.cz/zeleni_kostlivci

Dušan Polanský 3.8.2006 7:49

Ale, ale,

proč ty emoce. Ať ODS sestaví vládu a získá mandát poslanecké sněmovny. Nic víc nic míň. Přece za to nemůže Paroubek, že ODS to nezvládá.  Nebo snad Jo?  Když jo, tak kde je sebevědomé pravicové myšlení o neházení svých problémů na bedra jiných. Zase nedobrý článek. Ale co člověk může od pravičáka chtít. 

tom 3.8.2006 9:05

Re: Ale, ale,

A Paroubek má s komunistama jistou té 101?nevěřím,že jetu tolik. lidí,kteří se spolčí s komunistama a připraví nás o část nabyté svobody

Kateřina Dostálová 3.8.2006 9:51

Re: Re: Ale, ale,

Svobodného člověka Koženého (jen více takových Kožených!!) už nechal Paroubek zavřít na Bahamách.

clay 3.8.2006 10:17

Re: Re: Re: Ale, ale,

chlape, neprovokuj

mak 3.8.2006 12:07

a poslal Krejcire na jiny ostrovy, ten paroubek je ale kabrnak

zase si prisvojujete vysledky na kterych jste se vubec nepodileli, stejne jako s ekonomikou.

I-Worm 3.8.2006 10:20

Re: Re: Ale, ale,

já věřím, že při skutečně tajných volbách má 101, a možná i více, jak ODS, tak i levice. Když bude jen jeden kandidát, nebo když půjde o důvěru vládě. V obou táborech se nejdou lidé, pokakaní strachy z toho, jak dopadnou nové volby, a tudíž připravení podrazit svou stranu.

clay 3.8.2006 10:18

Re: Ale, ale,

co clovek muze chtit od nejakeho Polanskeho.......

Jaroslav 3.8.2006 17:50

Re: Ale, ale,

Vážený Dušane,

jestli jste se nevšiml, tak za to Paroubek může. On totiž schválně nedává volit svého zástupce na předsedu sněmovny, aby poslanci ČSSD nemuseli k urnám. Ono by se totiž mohlo stát, že někdo z těch vašich "správných levých hochů" zvolí kandidáta koalice. Ani komunisti nechodí volit, šéf je k vlastnímu vyjádření názoru nepustí.

EVa 3.8.2006 6:27

Tragické je,

že Topolánek se už pomalu chystá na Paroubkovy nápady kývnout a  menší partnery vyloučit ze hry. A to bude konec ODS, alespoň všichni co znám a co volili ODS v takovém okamžiku s ODS skončí. Lze očekávat, že nás čeká dašlích pár let v jakési pseudoopoziční dohodě, kdy bude jeden o druhém říkat "já bych rád, ale ten druhý mě to nedovolí" a země se mezitím propadne do takového marasmu, že se z něho už nevyhrabem. Jenže proboha - je v tomhle státě ještě nějaká rozumná partaj, kterou by stálo zato volit ? Možná by to chtělo zase nějakého toho Sládka v lepším a méně vulgárním provedení.

janoryna 3.8.2006 8:14

Re: Tragické je, že Toplánek bude

chce vládnout s podporou komunistů. jinak by přece s bolševikem paroubkem on a celá trojkoalice nejednala.

vlasta232 3.8.2006 8:43

Re: Re: Tragické je, že Toplánek bude

Pane, vy to snad nemužete mít v hlavě v pořádku. Takovou kravinu napsat

nup 3.8.2006 10:42

Re: Re: Tragické je, že Toplánek bude

;-D;-D takové ošklivé věci napsat, to nemůžete ;-D, raníte city mnoha pravičáků tady ...

Správný postup je tento: Když s KSČM jedná Paroubek, je to spolčování s bolševiky a důkaz, že existuje jediná "KSSČSSDS", nebo jak to píšou ;-P, a komunisti v ní mají převahu (26 bylo odjakživa víc než 74).

Ovšem když s KSČM jedná ODS, je to snaha nalézt státotvorné řešení! V tuto chvíli vítězí "odpovědnost za stát" ... atd.

Tak teď už to víte a můžete plodit příspěvky jako už mnozí tady ;-)

Pete Brich 3.8.2006 11:51

Roko právě u Topolánka dojednává

beztrestnost pro sebe a osoby (šibaly) blízké.

PB

Josef 3.8.2006 2:16

bolševická stovka?

A co je potom Václav Klaus, který požádal komunisty o podporu při volbě prezidenta a poté pozval Grebewníčka na Hrad.

Ó zaslepenosti, ty jsi nesmrtelná!!;-O