30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Paní Schillerová jako Obama

Už jsme dohnali svět a USA. Paní Schillerová, tak jako Obama, dostala medaili za ideologii. Na iDnes napsali 9. října 2009: „Nobelovu cenu za mír dostal americký prezident Obama. Svět je překvapen.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Stirský 7.7.2017 10:36

K těm Babiškovým bilionům:

Obrat Škoda auto 2016: 347 mld. Kč. Příjmy SR 2017: 1,4 bil. Kč.

V. Vlk 7.7.2017 11:08

Re: K těm Babiškovým bilionům:

K poznámkám,že neumím počítat: Škoda je jen kousíček Volkswagenu a obrat neříká nic o skutečné ekonomické síle multinacionály. Současný obrat Volkswagenu je 7,6 mld. eur x 26 Kč . Obchodní hodnota Volkswagenu je cca 80 miliard Euro .

J. Plíva 7.7.2017 9:53

Skvělý článek!

Drobné živnostníky je třeba nechat na pokoji. Drobní živnostníci v příznivých podmínkách by se rozmnožili jako - no dovedeme si představit jako co - takže by se nabízelo neuvěřitelné množství služeb. Co může být lepšího. Konkurence mezi nimi by zesílila, což by mělo vliv na kvalitu a cenu těchto služeb. Co může být lepšího? Jenže prostý občan to nechápe a závidí hospodskému, že si může koupit levně zboží v supermarketu a prodávat ho s přirážkou. Prostému občanu je marné vysvětlovat, že takové počínání hospodského je i pro něj dobré a není na tom nic špatného. Prostý občan trpí závistí.

J. Kratochvíl 7.7.2017 11:35

Netrpím závistí, když někdo šidí stát.

Živnostníci by také měli platit daně jako všichni občané, nejsou ničím vyjímeční. Netrpím závistí

J. Plíva 7.7.2017 11:45

Re: Netrpím závistí, když někdo šidí stát.

Nešidili by stát, kdyby po nich stát nic nechtěl. Co je lepší, stát nebo spousta lidí, kteří nabízejí své služby? Stát, kdyby nebyl tak rozhazovačný a hloupý, by se bez těch daní obešel. A spokojeni by byli lidé, když by měli před sebou obrovskou nabídku nejrůznějších služeb, levnějších a kvalitnějších. Stát tu má být kvůli nám a ne my kvůli státu.

J. Kratochvíl 7.7.2017 14:18

Re: Netrpím závistí, když někdo šidí stát.

Kennedy řekl: "...neptejte se co může stát udělat pro vás, ale zeptejte se co vy můžete pro stát udělat...."

Platit daně to je to nejmenší!

J. Lepka 7.7.2017 13:31

Re: Netrpím závistí, když někdo šidí stát.

Miliardáři tuplem, Kratochvíle!

V. Čermák 7.7.2017 14:17

Re: Netrpím závistí, když někdo šidí stát.

Souhlasím pane Lepko, ale Všichni miliardáři, nikoliv jenom Babiš, jak zde naštvaně podsouváte. Můžeme spolu volit politika, který zajistí, aby hlavně ti bohatí, tedy miliardáři platili daně. Dejte typ, kdo toto zajistí....

J. Pospíšil 7.7.2017 15:13

Re: Skvělý článek!

Opravdu prostý občan nezávidí, koupí lahváč v akci a pije ho doma nebo u grilu na dvorku, doma i u grilu si může zapálit a v hospodě je draho, smutno a nesmí tam kouřit. Co by tam hledal? Nejvýše dá jedno dvě na stojáka před hospodou, když dlouho neviděl kamoše.

S. Ševeček 7.7.2017 9:45

Saturnin (z pověření pana ředitele, ten má volno)

Pane Vlku, to jsou jen takové tanečky kolem EET a klamné manévry - stealth technologie, o "někteří kradou" a "všichni stejné daně a podmínky" tady ve skutečnosti nejde. Natož o Šillerovou.

Zajímavější by bylo, kdyby konečně nějaký SKUTEČNÝ ekonom posoudil opravdové záměry, důvody a (státem) očekávané přínosy zavedení evidence (a online k tomu) hotovostních operací - V objemu celkem a Podle struktury tržeb, například. Vždyť tržby všech báb Dymákových dohromady jsou úplným hovínkem proti tržbám hypermarketů, větších obchodů a obchodních sítí a struktury tržeb dle sazeb dph; důležité je taky (obdobně jako v kontrolních hlášeních dph) podchytit obraty v hotovosti u větších podniků (a zamezit nedodržování/snížit limit hotovostních operací mezi podniky - což dosud nikdo systematický nedodržoval a nekontroloval /například).

Navíc - nevím sice, zda je to tam taky online - ve Slovinsku vám každý zmrzlinář vytiskne a předá paragon na jeden kopeček krému bez ptaní, a je dokonce nedútklivý, když paragon nechcete.

V. Vlk 7.7.2017 11:00

Re: Saturnin (z pověření pana ředitele, ten má volno)

No, však po místní "protikorupční revoluci" dopadlo Slovinsko tak,že je krachujícím státem , s nejhoršími výsledky z bývalých lido-demo a Jugoslavie co jsou v EU. A slovinský zmzlinář není uvědomělý, voni osobo, jen se bojí, že jste fízl a za nepředání účtu hrozí likvidace podniku a případně kriminál. Slovinsko jde ekonomicky do řiti , protože tam místní forma anonismu a bradáčismu vyhrála.

J. Kratochvíl 7.7.2017 11:37

Re: Saturnin (z pověření pana ředitele, ten má volno)

myslím, že nemáte pravdu. Kapitalismus nestojí na podvodech, to by byl hodně špatný systém.

S. Ševeček 7.7.2017 11:56

Re: Saturnin (z pověření pana ředitele, ten má volno)

Německo taky fřiti?

J. Lepka 7.7.2017 13:33

Re: Saturnin (z pověření pana ředitele, ten má volno)

Zdá se v buletinu ANOfertu se o tom nepíše, tak nic nevíte, že?

J. Lepka 7.7.2017 13:43

Re: Saturnin (z pověření pana ředitele, ten má volno)

No víte p.Ševečku, že vzhledem k faktu, že váš guru a autor a hybná páka tohoto nesmyslu si stále plete termíny "tržby"a"příjmy", je veškerá vaše snaha poněkud mimo mísu. Navíc chtít po živnostnících operace v reálném čase po síti internetu i v místech, kde ho stát není schopen nebo ochoten poskytnout (a vysokorychlostní už vůbec)je chucpe srovnatelné s tím vtipem o otcovrahovi, o přenesení odpovědnosti na živnostníka, přestože si stát kvůli tomu platí armádu úředníků, celé jedno ministerstvo ani nemluvě. O tom se ale ve vašich zdrojích evidentně nepíše, že ?

P. Zinga 7.7.2017 9:26

Pane Vlku,

já Německo znám taky. Máte pravdu, že tam EET není, ale tam se ani tolik neokrádá stát.Tam není možné, aby někdo fungoval jako "podnikatel" 20let, aniž by měl zisk, ze kterého by platil daně. Kolegovi jednoduše zakázali podnikat a firmu musela převzít manželka.

A už jsou směšné argumenty, že vesnice je bez hospody, protože hospodský musí platit daně.

Kdyby se OSVČ pouze cpali a hlasitým mlaskáním na sebe neupozorňovali, mohli být v klidu. Ale jak lidem vysvětlíte, že OSVČ nemá příjem ke zdanění a bydlí v barokní vile, jezdí drahým autem a na z Malediv opáleném krku se mu blejská zlatý řetěz jako noha?

Je ovšem nutné dodat: ne všichni. Ale těm druhým EET nevadí.

P. Lenc 7.7.2017 9:34

Re: Pane Vlku,

A kolik takových co "bydlí v barokní vile, jezdí drahým autem atd." znáte?Článek je o něčem jiném, ale to vám prostě nevyhovuje. Já neznám poměry v Německu, ale znám Rakousko.Ještě se máme co se týče odrbání státu běžným občanem hodně co učit.

P. Zinga 7.7.2017 14:18

Re: Pane Vlku,

Pane Lenci, znám jich dost, možná víc než těch poctivých. Asi i proto, že jsou víc vidět. Pan Vlk píše o několika věcech, já reagoval na tuto.

Ano, halda OSVČ má problémy vyjít, ale to nejsou podnikatelé, to jsou prakticky "závisláci", kteří dělají jen pro jednoho zadavatele, prakticky Švarc-systém.

Jestliže někdo obhajuje "neplacení daní", má pokřivenou představu o "volném trhu".

Pane Lenci, v každém státě žijí lidé- a chovají se jako lidé, pokud jim to konvence a zákony dovolí. Takže i v Německu.

Malí šidí stát v malém, velcí ve velkém.

P. Lenc 7.7.2017 15:11

Re: Pane Vlku,

Já oproti vám znám pár řemeslníků, těch co mají ty "baráky" se v mém okolí takřka nevyskytují.A o těch řemeslnících ten článek je.

D. Stirský 7.7.2017 7:51

No, že by Babišovy firmy měly

rozpočet přes jeden bilion korun, to pravděpodobné není. pan Vlk by si měl nejprve udělat jasno ve velkých číslech. Takový rozpočet nemá ani Škodovka ani ČEZ. A EET je to poslední, co mně na Babišovi vadí. Je to spíš bouře ve sklenici vody než nějaký problém. Kol mne však zavanul mrazivý poryv vzduchu, když Babiš mluvil o zrušení senátu, o starostech-autokratech, o parlamentu o 100 lidech... Ihned jsem si vybavil tirády komunistů o parlamentní žvanírně nebo Hitlerův projev, jak železným koštětem vymetl těch x politických stran z Německa. EET mně nevadí, uvidíme za rok, za dva, má-li to smysl či ne. Ale to, že někdo založí partaj ANO (= protektorátní Akce národní obrody), tak to pro mne tuto stranu činilo nevolitelnou od samého počátku.

S. Ševeček 7.7.2017 9:50

Re: No, že by Babišovy firmy měly

VW CZ se tomu bilionu bude blížit a ČEZ to určitě má (tržeb celkem - to je taky součást "rozpočtu", či lépe - bilance)

P. Maleček 7.7.2017 7:33

Áááá, tak pan Vlk se nám probírá z probabišovského snu

No vida doteď do Babišovy řiti lezoucí Vlk se nám začíná probírat. Že by to způsobeno tím, že Babišovy koaličně nepostradatelní Lidovci lezou s jeho, byť tichým souhlasem do zádi Vlkem "milovaným" Sudeťákům?

V čem by jinak totalitáře obdivující Vlk viděl v Babišovi chybu?

P. Han 7.7.2017 7:54

Re: Áááá, tak pan Vlk se nám probírá z probabišovského snu

Totalitáře obdivující Vlk? I když si myslím, že jste hodně blbý, za tohle jste snad musel dostat zaplaceno.

P. Lenc 7.7.2017 9:35

Re: Áááá, tak pan Vlk se nám probírá z probabišovského snu

Nevěřte tomu, u Malečka platí to první.

M. Klas 7.7.2017 7:22

Souhlas

Vláda ANO+ SOCDEM+KDU vynikla zejména v tom,jak velmi omezit a naštvat co nejvíce lidí-kuřáků(už 20 let nekouřím,ale ten dnešní zákon proti kuřákům považuji za holé idiotství),drobných,malých a středních živnostníků,advokátů,svobodných profesí(ANO- i lékaře je potřeba zdanit,až zčernají!!!).To je opravdu velké umění a těmto stranám to už nikdo neodpáře.Skutečně však zrůdná je jejich posedlost adorací mega a velkokapitálu(u ANO se tomu nelze divit-to je jako pořídit si vlka a pak se divit,že žere ovce) a zaháněním všech " k soustruhům"(Štěch=více živnostníků do výroby),regulací všeho druhu(zákaz kouření,preference multi-kulti, homofilie, nepodpora rodiny,naopak podpora třeba svazku krokodýla a člověka a jiné).Za sebe (jako že tedy za bývalého živnostníka,který navrátil a zrušil všechny svoje osobní živnostenské listy,DIČa a IČa) sděluji, že výše uvedené národní souručenství(vládní strany) má u mne utrum!

A. Bocek 7.7.2017 9:31

Re: Souhlas

Volič má sice kirátkou paměť , ale mělo by si pamatovat, že EET prosadila vláda složená s ANO + ČSSD + KDU-ČSL.

T. Kohout 7.7.2017 2:14

Sisiho na Nobelovu cenu, rovnou více

1) co se týče začátku článku, doporučuji na Nobelovu cenu míru pana Sisiho. Dal bych mu jich rovnou více. Potřebujeme více takových Sisů.

2) co se týče merita článku, je sympaticky protianoistický. Stačit to asi nebude.

K. Pavlik 7.7.2017 3:38

Re: Sisiho na Nobelovu cenu, rovnou více

Vetsina mych pratel je protBabisovska. Bohuzel ale jamaradi jinou moznost. Vsechny vetsi strany si poradne nakradly v minulosti a je skoro jiste ze to budou delat i v budoucnosti - pokud se dostanou ke korytu.

Toz tak.

J. Kulheim 7.7.2017 7:41

Všichni kradli, jenom Babiš pracoval.

Proto, ti co kradli nemají nic nebo žebrácký důchod a Babiš si hlavou a rukama vydělal miliardy.

K. Pavlik 7.7.2017 12:27

Re: Všichni kradli, jenom Babiš pracoval.

Ja se bavim o stranach, ne o lidech. Kupodivu Klausovi jeho cachry s amnestii nikdo nenapada.

Citat z me oblibene knihy: Pry to udelal z dobre vule. Tu jeho dobrou vuli bych chtel mit v truhlici.