27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Pánbůh peče oplatky

Moc korumpuje. Absolutní moc korumpuje absolutně. A velká část lidí, pokud dostane nějakou moc, sklání se před mocí ještě větší a sama se snaží, alespoň na svém písečku, uchvátit absolutní moc.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 15.6.2017 8:57

Re: Omyl. nikotin je velmi nebezpečná

Legrace je, že přes veškerou represi se nedaří eliminovat ani ty ilegální drogy.

Takže, kdo po nich touží, sežene je, jen možná na to musí vykrást více aut nebo přepadnout více lidí a mafie, korumpující policii a justici máme navrch.

Strůjci represí jsou nepoučitelní (no a také z toho mají dobrou živnost).

M. Prokop 15.6.2017 8:54

Re: Zkusme vynalézt kolo

To je dobře, že nevíte. Kdybyste věděl, bylo by zase o dobrosera více.

Není třeba vynalézat, je dávno vynalezeno. Podniky i vzduchotechnika.

Co je třeba, to je boj s lidskou blbostí.

J. Kombercová 15.6.2017 8:51

Re: Zkusme vynalézt kolo

To všechno ale bylo, pane Anděli, ovšem vadilo, takže už není.

J. Anděl 15.6.2017 8:40

Re: Zkusme vynalézt kolo

Ještě mě napadlo, že by provozovatel mohl mít případně povinnost mít stavebně oddělenou místnost, ve které by se mohli občerstvit žízní trpící, kteří ty legální a zdaněné produkty konzumovat nechtějí. I když si jsem vědom, že to už je skoro utopie, ale tak možná, při velké dávce dobré vůle by se mohlo zadařit.

J. Anděl 15.6.2017 8:36

Re: Zbytečný "protikuřácký" zákon - kouřit se nesmí cca 20 let.

A ty soukromé kluby by byly ok, nebo to je považováno za obcházení zákona a úřady po tom půjdou?

M. Valenta 15.6.2017 8:29

Re: Zbytečný "protikuřácký" zákon - kouřit se nesmí cca 20 let.

Třeba by pomohlo, kdyby někdo paní Těhanové, možná i po určitou dobu paní Těhotné, foukal pár minut ten "neškodný" tabákový dým pod nos. A k tomu vyššímu věku. Zatím stojí opravdu ono zdravotnictví a také dostatek jídla, změna životního stylu včetně odbourání (až na výjimky) tvrdé fyzické práce.

J. Anděl 15.6.2017 8:28

Re: Omyl. nikotin je velmi nebezpečná

Taky mě to trklo, ale z kontextu je celkem zřejmé, že jde o ilegální drogy.

J. Anděl 15.6.2017 8:25

Zkusme vynalézt kolo

Já nevím, proč by se lidé nemohli chtít sejít a společně konzumovat legální a zdaněné produkty. Mohly by to být třeba i specifické, jen tomu účelu určené podniky. Bylo by jasné, že to jsou takové podniky, takže by tam nikdo gramotný nevlezl omylem a kdyby snad ano, směl by zase odejít. Třeba takové podniky jednou vynalezneme.

Z. Švrček 15.6.2017 7:59

Jako vždy

Diskuse o svobodném rozhodování, zodpovědnosti, právech a povinnostech a úloze státu se zvrhává na diskusi o škodlivosti kouření. To je pro zákon nepodstatné. To bymohl stát také zakázat používání počítačů, zprvu zejména a mladistvým a pak všem, porotže na počítač může vzniknout taky dost nebezpečná závislost, která neškodí nejen na těle, ale i na duchu. A stát o nás, kretény nesvéprávné, hlavně tak nějak pečuje, že?

M. Řepa 15.6.2017 7:43

Re: Zbytečný "protikuřácký" zákon - kouřit se nesmí cca 20 let.

Pane Malečku, to že podnik či firma, a hospoda je táké podnik podle živnostenského zákona, je veřejný prostor jste vyčetl kde? Jaderná elektrárna má živnostenské oprávnění a je podle vás veřejný prostor?

M. Těhanová 15.6.2017 7:36

Re: Zbytečný "protikuřácký" zákon - kouřit se nesmí cca 20 let.

Ne z Arcu, ale z Marsu. A tu pitomost o škodlivosti pasivního kouření bude do omrzení opakovat. Těch škodlivin v ovzduší je tolik, že by nesměl vycházet ven, aby jeho zdraví nebylo poškozováno. A jak vysvětlí, že při těch škodlivinách se dožíváme stále vyššího věku? A rozhodně to není jenom ve vyspělém zdravotnictví, ono je to celkem malé procento lidí, které zběsile pečuje o své zdraví( navíc jsou to většinou nekuřáci), takže taky víc čerpají ze zdravotního pojištění. Ale zaplatit by to chtěli od kuřáků.

I. Krahula 15.6.2017 7:35

Proboha.

Inu,mocná je tabáková lobby.

O. Uživatel 15.6.2017 7:28

Uživatel požádal o vymazání
D. Stirský 15.6.2017 6:53

Pro zákon bych nehlasoval.

Ale: mamka - zdravotnice - říkala o cigaretách zhruba to samé co Zeman. V 73 letech zemřela - karcinom plic. Ve zprávě bylo: celková nálož 250 tisíc cigaret za život.

M. Mařák 15.6.2017 6:44

Omyl. nikotin je velmi nebezpečná

droga.

"Civilizovaný kuřák tabáku hlavně nejede v drogách"

E. Vašátko 15.6.2017 6:42

Ten protikuřácký zákon je docela legrační

Kdyby to státostrany a všichni ti ochránci zdraví mysleli vážně, potom by zakázali především výrobu a dovoz cigaret a tabáku všeho druhu. Tak, jako byla v USA prohibice, ovšem státní kasa by přišla o 80 miliard a čeho by tím dosáhli, je dostatečně známo z historie. Takže cigarety a tabák se sice může prodávat (patřičně zdražený, abychom vydělali, že ?), ale zakážeme kouření. Napřed v hospodách, potom i venku, a potom ? Ale kupujte cigarety, když chcete, ať mají v článku jmenované orgány co dělat. Nejsem kuřák a nikdy jsem nekouřil, ale takové nesmysly se mě líbí.

P. Švejnoch 15.6.2017 6:36

Re: Kuřáci jsou nepřáteli lidstva

... zatímco Vy jste, dle Vašeho projevu, zřejmě na drogách...

V čem jedete, pane Malečku?

V. Kotas 15.6.2017 5:37

Re: Zbytečný "protikuřácký" zákon - kouřit se bude.

Jde jen o to, jak dlouho tento nesmyslný zákon bude platit. Nic netrvá věčně !

P. Dvořák 15.6.2017 2:11

Re: Zbytečný "protikuřácký" zákon - kouřit se nesmí cca 20 let.

Maleček z Arku.

P. Maleček 15.6.2017 1:46

Zbytečný "protikuřácký" zákon - kouřit se nesmí cca 20 let.

Páně Vlk, byť maje v mnohém pravdu, zase spatlal vše dohromady a tak pro upřesnění. Restaurace či další osvěžovny byť plně v soukromých rukou se vydáním oprávnění k podnikání stávají ze zákona prostory veřejnými.

Tedy i s povinností veřejný prostor provozovat tak, aby v něm nedocházelo k poškozování lidského zdraví druhých. No a už z tohoto zákonného principu a dnes, na rozdíl od minulosti, prokázané závadnosti tabákového kouře i pro nekouřící, automaticky vyplývá zákaz kouření.

Tudíž se správně nemělo v restauracích a obecně ve veřejném prostoru kouřit už tak před cca 20 lety, kdy byla zdravotní závadnost tabákového kouře, i pro nekuřáky prokázána. A tak ano, tento zákon je z pohledu již platné legislativy zbytečný, vznikl jen proto, že ta už léta platná nebyla dodržována a vymáhána.

A to v podobě, že když ničíš zdraví sám sobě (samozřejmě s výjimkou tvrdých devastačních drog) je to tvoje věc (když ti to hloupé pojišťovny a spoluobčané platí). Jen při tom nesmíš poškozovat zdraví druhých - což jde při přežírání se, alkoholu chlastání či dalších čistě soukromých neřestech, ne však při zdraví druhých poškozujícího kouření tabáku.

Leda že by se kuřák v restauraci zavřel do igelitového pytle, kde by si svůj dým i násobně užil. Co vy kuřáci na to? Když si tedy nejste schopni zařídit soukromý kuřácký klub. Vím, bez přispění z útrat nekuřáků je to drahé, co?