29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Pád tabu jako příležitost

Dne 23. května 2003 MF Dnes cituje nejvyšší státní zástupkyni: „To víte, že v tom stát nenecháme. Teď je na policii, aby vymyslela (sic!), jak dál.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 1.2.2019 14:25

Re: Je mi líto ....

Nemám úplně špatnou paměť, milý Hašku a tak si i pamatuji fotografickou paměť páně Kalvody z doby jeho působení v PS a musím vás vskutku zklamat jemu se nestalo, aby si spletl jak autora, tak noviny ve kterých článek vyšel, jen aby mohl exhibovat se slavným "vlevo dole", ze kterého se nejen vyklubala blamáž, ale jaksi se za něj ani neomluvil. Máte věru pěkný idol.

Š. Hašek 1.2.2019 14:37

Re: Je mi líto ....

Bejvávalo, souhlas. Proti nemehlu Pithartovi, při dělení "dvojdomku", to byla kapacita.

Jenom měl velice špatnou paměť stran vlastního životopisu. Vy tomu říkáte fotografická paměť, no, já fotografuji od dětských let.

Dále uznávám, že Ferdinand Peroutka nenapsal "gentleman". "Pouze" na konci prosince 1938 se "zamyslel" nad Německem .... že "na základě zkušeností s ním budeme nadále s Německem počítat jako se solidním sousedem na vysoké kulturní a hospodářské úrovni" (volně). Nalistujte. Kaslová, Kasl, nečtenáři jsou hlupáčkové. Spíše křiváci. Obojí. Vy jste to nečetl?? Vy nadáváte presidentovi a nevíte, oč kráčí, Vy to znáte jen od Moravce.

I ten rozsudek má dvě části. Viz "Klausovy špinavé peníze".

Vlastně ani nevím, proč se tady s Vámi zdržuji, pletete si falšování životopisu s forografickou pamětí a socialistu Peroutku, chválícího na konci roku 1938 (!!!!!) Německo, považujete za etalon ctností novinářských.

J. Schwarz 1.2.2019 16:19

Re: Je mi líto ....

Oni vysocí soudcové byli zvyklí se dohodnout a rotovat si funkce, eventuelně je předat tomu, koho si vybrali / Rychetský, Baxa, Šimáček atp. /. Podobně to udělali Putin s medvěděvem blahé paměti. No a teď se se Zemanem nepohodli... Rychetského si vybral Zeman už jako ministra spravedlnosti a co se obsazování soudcovských míst týče ho docela poslouchal...

M. Mikulec 1.2.2019 12:24

Je to divny svet

Protoze rozhodnutí občanů ve volbách je zpochybňováno různými placeným aktivisty. Aktivismus provozují i masmedia. Nejhorší černou můrou je pro ne referendum. Zda se jim nedemokratické. :-))

J. Vlček 1.2.2019 16:15

Re: Je to divny svet

Hlavně, že si sami říkají "praví, resp. opravdoví demokraté." Jejich vrcholným dílem je tzv "demokratický blok", jejímž jediným smyslem je mařit vše, co vláda pro lidi dělá.

J. Jurax 1.2.2019 16:48

Co vláda pro lidi dělá?

A co čekáte od opozice? Podporu vlády?

M. Mikulec 1.2.2019 16:55

Re: Je to divny svet

Tak jest. Destruktivní opozice.

V. Pokorný 1.2.2019 11:53

Stačilo mi:

Coming out respektovaných osobností v justici...říká člověk, který neoprávněně používal titul JUDr. A působil v justici, snad ještě působí. Fuj. Pan Baxa s panem Rychetským si prostě naběhli na vidle a teď fňukají. Havlističtí uplakánci. Pravda a láska podle nich? Zbytečnost...

Š. Hašek 1.2.2019 13:53

Re: Stačilo mi:

Trefná a vysoce potřebná připomínka!

J. Lepka 1.2.2019 14:21

Re: Stačilo mi:

Závist je fakt swiňa.

Š. Hašek 1.2.2019 14:47

Re: Stačilo mi:

Jděte do háje, vraťte se až vystřízlivíte.

Pan Lepka označuje konstatování (pravdivé) toho, že dotyčný "zapomněl, nevšiml si, nepovažoval za důležité", prostě se mu líbil vysokoškolský titul, prdnul si ho před jméno ...

za swiňskou závist!

Hezké, asi upřímné, pozoruji.

Mám dojem, že argumenty jisté paní Netzer-ové jsou vysoce seriozní, občas, rozhodně nemlátí vztekle hlavičkou do zdi, pokud si někdo po letech nepříjemně vzpomene na Kalvodovu "omluvu" tenkrát v televizi. Ale možná, že si to pamatujete, jen máte pocit, že "musíte hodnotit" určité diskusní příspěvky.

P. Pavel 1.2.2019 22:30

Re: Stačilo mi:

Jestli si někdo naběh na vidle, hašku, tak to byla hradní vepřová hlava a zlodějský kancléře, nikdo jiný. Tolik ke tvým fantasmagoriím na téma "pravdivých konstatování".

K. Janyška 1.2.2019 11:21

Nemachrujte, příprcko !

Dobré je, že s tím někdoo začal... Dzp.

J. Lepka 1.2.2019 14:30

Re: Nemachrujte, příprcko !

Trochu jste zvlčil, takové termíny von Hayek rozhodně neschválil i když lze vaše spontánní rozhořčení pochopit. Ještě byste měl upřesnit, komu je vaše oslovení adresováno.

Š. Hašek 1.2.2019 9:41

Pane Kalvodo,

Vy si říkáte právník??? Měl jsem Vás (hodně dávno) za lepšího.

"Fakt", že president není dlouhodobě schopen vykonávat svoji funkci ....... (volně citováno)... je:

1. Vaším dojmem při probuzení? 2. Dojmem opozice politické? 3. Dojmem paní Němcové (té zvláště). 4. Dojmem prelátské komise v čele s Halíkem? 5. Dojmem pana Svěráka, jako zástupce umělecko demokratické avantgardy? 6. Slyšel jste včera v obchodě? 7. .......

A na závěr jen tak špitnu. Je opravdu nějaký písemný závěr prohlídky pana presidenta nějakými vousatými profesory? Bylo by dobré aspoň s kulatým razítkem, to mají právníci rádi. Není! Vraťte školné Vážený rozkrývači tabu soudcovského a presidentského. Dejte se na politiku, na fakta máte zajímavý pohled, v politice to nevadí. Použito poznámky pana Langera a reakce pana Schlägela.

M. Valenta 1.2.2019 10:36

Re: Pane Kalvodo,

Položme si otázku obráceně pane Hašku. Podávají se na prezidenta, který zvládá svoji funkci alespoň průměrně, ústavní stížnosti za velezradu?

Je normální, aby prezident veřejně vyhlašoval, že nevěří justici a informačním službám vlastního státu?

Je normální, aby prezident veřejně lhal o čínských investicích?

Š. Hašek 1.2.2019 10:56

Re: Pane Kalvodo,

1. Vždy se najde parlamentní skupina/skupinka, která bytostně nesnáší jinou a dělá všeliká vyjádření nedůvěry/do televize. Vždy se najde skupinka, která je posedlá tím, že president (je a nikoho jiného) zradil. Máme asi nějaké zbytky italské krve a jiný názor považujeme rovnou za nůž do zad.

2. President vyjádřil osobní názor, podložený míněním značné části občanů, za mě souhlas. Detaily nepodstatné. President svými vyjádřeními nutně není odpovědný ani paní Němcové, ani panu Schwarzenbergovi, ani panu Halíkovi.

3. Naprosto nechápu, proč vyžadujete od presidenta přesný výčet investic obecně. Vám jde ale asi o čínská trička, telefony ........ nebo jeho (přesné!) konstatování, že s Čínou je třeba počítat?! Někteří političtí hlupáčci se dodnes diví, že pěstitelé rýže, kdys v zelených montérkách, se jim "nějak nabourali do jejich telefonátů milenkám". A mají automobil na Měsíci. Zvláště učitel Gazdík musí určitě čučet na drát!

Stačí Vám to takto, pane Valento?

M. Valenta 1.2.2019 11:35

Re: Pane Kalvodo,

1 - stává se jednou za uherský rok a to právě v takovýchto případech, italskou krev do toho nepleťte.

2 - osobní názory tohoto typu a v této funkci se vyjadřuji maximálně diplomaticky nebo na uzavřených schůzkách. A není náhodou zeman spoluzodpovědný z titulu svých bývalých nesčetných vysokých funkcí? ( říká se tomu .....do vlastního hnízda)

3 - rozdíl ve stovkách miliard tedy pokládáte za takovou drobnou nepřesnost a trička ani měsíc s tím nemají co dělat.

4- Ohledně Mynářovy prověrky Zeman také lhal.

Š. Hašek 1.2.2019 12:29

Re: Pane Kalvodo,

Berte to tak, že president vyjadřuje názor, presidentský. Ústava ČR nic neříká o tom, že se nejprve zeptá v televizi, Vás, mě. Nebo Drahoše.

Vy neznáte Ústavu ČR, člověče??? Zabere to malinko na disku a máte ji vždy po ruce. Hejhula Láska ji asi nemá neustále po ruce.

J. Svoboda 1.2.2019 17:00

Re: Pane Kalvodo,

Pane Hašku, vaše slova jsou hloupoučká až k uzoufání. Tentokrát zradil a zrazuje Zeman a pod jeho křídly - proč? - zradil a zrazuje Bureš, pokud vám to není známo, vlastním jménem Babiš. Je přece úplně jedno, kdo to konkrétně je, kdo zradil. Když zradil, je třeba jednat.

Prezident bohužel vyjádřil názor primitivnější části občanů a to těch, kdož ho volili a vy mezi ně bohužel patříte.

Váš jednoduchý názor vykvétá z věty o třech jmenovaných lidech. Vůbec se jich nechci zastávat, ale kdybyste se snažil být trochu objektivnější, věděl byste, že ROZHODNĚ nejsou sami.

Nečetl jsem, že by kdokoliv vyžadoval od Zemana přesný výčet investic. Mně stačí, že Zeman sliboval devadesát miliard a do zmizením jeho poradce z toho bylo dvacet pět. Že si Číňané koupili krásnou budovu bývalé Živnobanky v Praze, nepovažuju za nám prospěnou investici.

Také mi dalo dost k utvoření názoru chování Číňanů při návštěvě čínského prezidenta v Praze a okolí a Zemanovo lámání se před nimi. V té chvíli se mi zdálo, že tu máme opakování r. 1968.

J. Lepka 1.2.2019 10:58

Re: Pane Kalvodo,

Milý Hašku, na to nemusím být erudovaný právník a politik, abych dokázal posoudit, zda je prezident reprezentantem své země nebo závistivý, sebestředný a ješitný pomstychtivý stařec, který po svém úvodním sólu u korunovačních klenotů dokázal jen udržet svou "úroveň" IV. cenové kategorie. Vám to možná imponuje, ale takových je jako šafránu, většina stále žije v gloriole jíž prezidentský úřad obšťastnil T.G.M nebo V.H. Vám se možná stýská po pověsti, jíž slynuli K.Gottwald nebo A.Zápotocký, ale spíš věřím tomu, že je to u vás zájem čistě profesionální, ohodnocený fixní platbou za řádek.

F. Kusák 1.2.2019 11:40

Re: Pane Kalvodo,

No, to můžete být i pravda (ale "co je to pravda", že), jenže svůj postoj ať voliči vyjádří ve volbách nebo nějakým legitimním, avšak hlavně smysluplným postojem. Uvědomte si, že díky totálně rozdělené společnosti, jsou Vaše názory předem druhou, názorově odlišnou množinou, okamžitě odmítnuty, a naopak. Obě tyto části občanstva pak nejsou schopny žádných jiných projevů než urážek, nadávek a případného pohrdání. Myslíte si, že se s tímto přístupem pohneme dál?

Š. Hašek 1.2.2019 12:07

Re: Pane Kalvodo,

Tak posuzujte, občane Lepko. Jedním hlasem, na který nejsem ani zvědav. Občan/hlas.

Měl jste dát dohromady "komisi voličů", která by Drahošovi přidělila 5 500 000 hlasů. A Miloš Zeman by dostal 1453 hlasů hlupáků a starých důchodců. To víte, všichni nevolí podle Vás.

Už mě to nebaví, místo rozumné diskuse krvavé sekery od Houšky a Vaše neustálé mentorování, koho jsem měl volit. To by tak nevadilo, ale ty kecy okolo. Na chalupě v hospodě to začíná být lepší, nikoliv stran presidenta, jen se tam smějí Láskovi, jak dává dohromady osmičlennou demokraticko-vlasteneckou-brusele partu. Svěrák ostatně filosoficky prohlásil, že voliči Zemana jsou zlí lidé. Ševče drž se svého kopyta a nekecej jiným do volebních lístků.

J. Lepka 1.2.2019 14:20

Re: Pane Kalvodo,

Uklidnilo mne, že jste nezklamal a jméno prof Drahoše zmínil, byť ex post, protože celý ten cirkus je o někom úplně jiném. Tak úplně jiném, co se nejen neumí chovat jako státník, ale neuměl to ani jako politik ( jen namátkou vám připomenu akci Olovo) a o chování občana Zemana vám připomenu jen jeho stafáž v divadle Semafor.

Š. Hašek 1.2.2019 14:51

Re: Pane Kalvodo,

Netušil jsem, že nemohu jmenovat. Ostatně máte pravdu v tom, že okamžikem poslední besedy před volbou, už asi pan Drahoš neví/nemá co dále říci. Na jedno použití, na měsíc.

Děkuji za pozornost

R. Houška 1.2.2019 11:08

Re: Pane Kalvodo,

Hašku, to, že vy patříte k těm, co budou stát za Zemanem, i kdyby ho novináři chytli nad mrtvolou s krvavám kladivem v ruce neznamená, že nemá pan Kalvoda pravdu.

Š. Hašek 1.2.2019 11:57

Re: Pane Kalvodo,

On byl nalezen mrtev a s krvavým kladivem??

Pane Houško, nesuďte jiné podle svých nenávistných představ.

Možná pomáhejte televizákům, pomáhejte houfečku poslanců, kteří se budí s velezradou ... Co Vám mám říci? Já "za ním nestojím", volil jsem ho, to ano.

Serou Vás volby a chtěl byste presidenta odvolat deseti senátory a houfem herců??? Přiznejte to a nebásněte o krvavých sekerách, nejsme na zabijačce. Ovar můžu, s pivkem.

J. Lepka 1.2.2019 14:36

Re: Pane Kalvodo,

Vaše zmatená argumentace a setrvalá obhajoba již soudně uznaného lháře, jehož lživé argumenty prokazatelně minimálně dvakrát ovlivnily volební klání (byť soud zbaběle a ve strachu z nových voleb nepřiznal) pouze podporuje podezření, že jste klon jiného hradního lháře, tentokrát Ovčáčka.

Š. Hašek 1.2.2019 14:55

Re: Pane Kalvodo,

Děkuji za pozornost.

Vy máte, chlape, výdrž! Číst relativně dlouhé zmatečné příspěvky. Upozorňuji skromně na příspěvky (nezmatečné) kolegy Richtera. To by byl, panečku, asistent Kalvody nebo Michálka!

A číst Peroutku! Se mnou už nezmoudříte.

R. Langer 1.2.2019 6:19

Jenom technická,

kde jste zjistil ten "fakt", že prezident Zeman je již dlouhodobě neschopen výkonu své funkce prezidenta demokratického a právního státu, a čím je to způsobeno?