7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 26.11.2010 17:47

Chyba v textu-má být "autistické" politiky

Nesmysly s fotovoltaikou, házením kukuřice do bioplynek,spalování biomasy s následným katastrofickým polétavým prachem zvíci tisícovek kamionů denně, to vše odsuzuje zelené do pozice děcka, na jehož hlouposti nemáme ani čas, ani peníze a ani trpělivost mu vysvětlovat, kde pořád dělá chyby. Je lepší tohle sdružení ponechat svému osudu a blamáži se Stropnickým v čele.......

J. Dobrý 26.11.2010 9:46

nesouhlasim

Cituji: "Hlas politiků zdůrazňujících kulturní, enviromentální, zkrátka neekonomickou dimenzi života je slabý."

Bohuzel tomu tak neni. Naopak slaby je hlas politiku kteri se neboji vzit kalkulacku a spocitat hola fakta. Prikladem budiz energeticka politika. Soucasny vysledek je dany tim, ze energeticka politika se dela 20let dopredu, ale politika zajima jesli ho zvolime v pristim obdobi. Takze se delaji opatreni "popularni", nikoli spravna. Nikdo nepriklad nerekne naplno lidem v Jiretine, ze tezebni limity jednoho dne prolomeny budou. Za 10, za 100,  mozna az za 1000 let, ale naprosto jiste budou.

Vysledek je ten, ze hospodarska rozhodnuti ve jmenu politickych cilu nerespektuji ani fyziku. Viz fotovoltanika. A hadejto co vyhraje, zakony parlamentni nebo fyzikalni?

A nejde o ekonomicky vysledek, ale o nerespektovani daleko dulezitejsich veci.

R. Langer 26.11.2010 9:56

Re: nesouhlasim

No, on je hlavní problém v tom, že zelení (a vůbec všichni levičáci) prostě tvrdí, že fyzikální a ekonomické zákony se dají odhlasovat. Je to tragédie. A nejhorší je, že jejich voliči jim to věří.

J. Dobrý 26.11.2010 10:38

Re: nesouhlasim

U zelenych bych tak rekl, ze to kvalifikacni predpoklad. U tech ostatnich se bohuzel neda rici, ze existuje politicke seskupeni ktereho by se to alespon z casti netykalo take. Levice i nase parodie na pravici.

J. Anděl 26.11.2010 14:14

Re: nesouhlasim

Fyzikální a ekonomické zákony se skutečně odhlasovat nedají. Avšak různé politické závěry se odhlasovat dají.

Krátkozrakost nepřeje ani ekonomice, ani životnímu prostředí.

Mimochodem třeba zastavěnost území a fragmentace nijak nesouvisí ani s ekonomikou, ani s fyzikou.

F. Eliáš 26.11.2010 9:18

Zelená politika je zločin

V demokracii by měl rozhodovat většinový názor. Tzv ochranářům přírody a jiným ekoteroristům by mělo být vzato jakékoli právo zasahovat do rozvoje. Úvahy zelených, jejich manipulovatelnost dává otázku, zda zvažovat jejich svéprávnost.

R. Langer 26.11.2010 10:00

Re: Zelená politika je zločin

Ále, vždyť všichni jásali nad "čistou energií ze slunce zadarmo" a plivali na "špinavý atom". Nejenom zelení. Nechali se lacině zblbnout, na to je český volič kádr... :-P

J. Anděl 26.11.2010 14:29

Re: Zelená politika je zločin

Vida, další příklad, kdy by někomu mělo být "vzato jakékoliv právo zasahovat...".

Demokracie je iluze. Pod pláštíkem spravedlivého rozhorlení vystrkuje růžky stará známá totalita :-).

R. Langer 26.11.2010 9:10

Zelení ekoteroristé

neovládající ani trojčlenku patří za své zločiny leda do vězení za vlastizradu, ale vám to budu vysvětlovat asi těžko, pane autore, když tu jejich bídu a demagogii nevidíte sám...

V. Kraus 26.11.2010 7:41

Pane Jelínku,

vy teď pláčete, že strana zelených v parlamentních lavicích výrazně chybí. Ale přitom vy sám jste v minulých letech svými články soustavně přispíval k jejímu rozkladu. Útočil jste na ni jako na nejslabší článek tehdejší vládní kalice. Že prý všude na světe zelení spolupracují s levicí a to, že u nás jsou součástí pravicové koalice, je prý zradou jejich programu i voličů. Tak proč teď pláčete nad osudem strany zelených. Máte to, co jste chtěl.

F. Doušek 26.11.2010 0:40

Pane Jelínku, nutno připomenout, že zelené aktivisty

trumfují nejen poslanci, ale nově i senátoři z ČSSD, svojí podporou fotovoltaického šílenství, budovaného povětšinou na nejúrodnějších jižních svazích zemědělské půdy.

R. Langer 26.11.2010 9:49

Re: Pane Jelínku, nutno připomenout, že zelené aktivisty

Je to jedna pakáž, není tam rozdíl...