26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Oranžové z nebe

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Míčková 15.3.2010 9:16

ODS vyhraje

říká se "..Tichá voda břehy mele,kdo moc křičí nevyhraje"

M. Prokop 15.3.2010 8:52

"Ale přiznání vlastních chyb a pokora je cestou k nápravě.“ "

No tak doufejme, že k tomu dojde.

Protože zatím je ODS nevolitelná.

A. Reček 15.3.2010 8:48

Je na tom dost pravdy.

Autor se snažil popsat stav dosti objektivně. Myslím si však, že realistická,nesocialistická politika je unás možná i bez majoritního postavení ODS. Největším protivníkem ODS byla její vlastní politická praxe,která zplodila celou řadu arogantních a po moci hladových osob. A právě tyto osoby na různých stupních společenského žebříčku si zafixovaly ideu, že bez nich to jinak kupžedu nepůjde. Nepochopili totiž, že stromy nikomu do nebe nerostou. Také sebereflexe svého počínání straně dosud chybí a to od spodu, až do nejvyššího patra funkcionářů. Během náborů nových členů asi zapoměli, že vždy se k vítězícím stranám hlásí řada prospěchářů a pak ODS se ještě nenaučila přijímat porážky. Ovšem ČSSD taktéž.

Porážka ODS ve volbách nebude znamenat konec pravicové politiky a už vůbec ne rozklad demokratické společnosti, jak někteří tady dokážou strašit. Řada jejich voličů dá hlasy jiným stranám konzervativního zaměření.

K. Janyška 15.3.2010 8:12

Kajan

Ano, socialista, jako socialista, pane autore ! Dzp.

V. Skalová 15.3.2010 0:35

ODS měla u mě velké mínus za to,

že dopustila vyhození Kubiceho. Donutili své senátory schválit lisabonský "shit", jak se o tom Topol sám vyjádřil. Teď začali volební kampaň tím, že zvýší daně z nemovitostí. Já už velký rozdíl mezi ODS a Socdem nevidím. Budu volit SSO přesto, že pravděpodobně můj hlas propadne, ale myslím, že v těchto volbách to roli hrát nebude.

T. Pansky 15.3.2010 0:35

Pane Haasi, vzdy jsem si vazil Vasich nazoru. Dnes ...

s vami naprosto souhlasim v popsani levice - takhle bych si predstavoval nastup komunismu v Cechach v roce 1948.  Ted se podivejme na pravici - ac se snazim udrzovat prehled, tezko bych dnes byl schopen rici, o cem je politika ODS.  Na mistni urovni je politika ODS stejne klientelisticka jako CSSD.  Proto take drtive prohrali lokalni volby.  Na celostatni urovni dnes ODS sklizi plody sve klausovske politiky rychle privatizace (kdy v navaznosti se ODS podilela na zakone dovolujicim vytesneni malych akcionaru z firem, coz nema ve svete obdoby - timto aktem sve potencionalni volice ODS vykopla smerem nalevo).  Po poslednich aferach v nejvyssich kruzich ODS, lide skutecne prestali mit duvod ODS verit.  Ja osobne se povazuji za konzervativniho pravicove smyslejiciho cloveka, ale volit ODS bych v zadnem pripade nesel.  Arogance vedeni ODS je arogance levice, ale pouze v blede modrem.  Posledni sjezd ODS pouze ukazal, jak rigidni ODS chce zustat.  Volit rozhodne pujdu a dam sanci nekomu jinemu v pravicovem bloku.  top0625top@hotmail.com

T. Vodvářka 15.3.2010 6:24

Re: Pane Haasi, vzdy jsem si vazil Vasich nazoru. Dnes ...

Příspěvek kolegy Panského je naprosto přesným vyjádřením pocitů nejen mých, ale mnohamých přátel. Dodal bych jen to, že ODS se chová stejně již po několikeré volby a otázka zní, kolikrát budu apelován, abych je volil jako "nejmenší zlo", s tím, že konečně nstane bod zlomu a oni se změní. Znám mnoho slušných lidí v ODS, ale bohužel i velké množství gaunerů, s kterými si strana není schopna poradit. Možná, že místo vizí 2020 by ODS měla nabídnout systém, jakým se bude zbavovat plevele ve vlastnch řadách. To by´byla nejpádnější argumentace pro všechny, kterým leze krkem spolčení hlupců pod oranžovou fanglí.

J. Bakulová 15.3.2010 8:36

Re: Pane Haasi, vzdy jsem si vazil Vasich nazoru. Dnes ...

i kdybych si upsali prsty, nezměníme jednu skutečnost: netroufám si odhadnout kolik lidí bude volit levici, ale budou tu. Možná zvítězí, pak zase o ty své body přijdou, protože buď nedodrží sliby, nebo nás ještě víc zadluží ( nejspíš ale obojí) .  Proč je lidé volí, nevím. Myslím si, že kdo má zdravý rozum volit je nemůže. Horší to je s tím koho volit. ODS je stranou značných protikladů, jsou v ní lidé slušní, velmi mnoho pracovitých, bohužel, jako v každé velké straně jsou tu taky chamtivci, lidé bez jakékoli víry, oportunisté. Tomu se strany ubránit nemohou, ale mě osobně vadí nastavený systém - totiž že ODS se nedokáže těchto lidí účinně zbavovat. A ne že by je neznala, vždyť je známe prakticky všichni. Jestli vstane v téhle straně člověk, který bude poučený a podaří-li se mu ODS těchto pijavic zbavit, mý vyhráno. Ovšem v těchto volbách to určitě nebude

R. Sedláček 15.3.2010 7:34

Re: Pane Haasi, vzdy jsem si vazil Vasich nazoru. Dnes ...

Můj čas

J. Láníček 15.3.2010 16:19

Váš čas .....

..... bude zanedlouho končit.  Na takových bratru .... 8-12 let ... bych to typnul !

J. Kulheim 15.3.2010 8:32

Re: Pane Haasi, vzdy jsem si vazil Vasich nazoru. Dnes ...

Politika je služba veřejnosti. Je to schopnost  hledat řešení problémů společnosti. Kritizovat je jednoduché. Máme parlamentní demokracii a k tomu, aby vláda mohla vládnout, potřebuje alespoň 101 hlasů v PS.

ODS je jediná strana, která se snaží dělat skutečnou sociální politiku. Peníze mají dostat ti, kteří pomoc potřebují. Tedy adresnou sociální politiku. ČSSD rozdává peníze, které vybere od těch chudobnějších, bohatým kamarádům ve formě dotací, pobídek, grantů a p. Lidem dá s velkou publicitou několik stovek dětem na pastelky.

.....ODS sklizi plody sve klausovske politiky rychle privatizace ...... Transformace socialistické, dirigistické ekonomiky, na ekonomiku tržní, nebylo jednoduché a vyžadovalo velké náklady. Udělalo se mnoho chyb, přesto se to podařilo podstatně lépe jako "západním ekonomům" v NDR. Tam náklady překročily 20 našich rozpočtů. Rychost byla rozhodující. Nejlépe se kradlo, když souběžně existovaly státní podniky a soukromé podniky. Byla volná tvorba cen a daly se dělat "zázraky".

Koho budete volit je jenom na Vás. Pokud je ODS arogantní, tak co říkáte na ČSSD?