19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Opět pokus o barevnou revoluci

Pokus o vyslovení nedůvěry vládě, lidé v ulicích a vyhazování věnců, které u památníku položil establishment, to všechno jsou revoluční činy. A o čem je tato revoluce? K čemu je, když občané rozhodují ve volbách?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zinga 20.11.2018 12:57

Re: Ano, pane.

Dak dalece ještě nejsme, aby se vykalo krávám.

S. Netzer 20.11.2018 13:01

Re: Ano, pane.

Jste ze stejné líhně, špíno.

R. Langer 20.11.2018 17:11

Re: Ano, pane.

Táhni udkud jsi přišla, Pátá kolono. :-P

P. Zinga 20.11.2018 12:53

Re: Ano, pane.

Mrňo, a co Chemnitz a atd?

P. Zinga 20.11.2018 12:51

Re: Ano, pane.

Pane Aldo, v těch případech, co jste jmenoval, se nejednalo o demokracii. V demokracii se tomu říká puč, viz Franko nebo Pinochet.

V. Petr 20.11.2018 14:12

Až na to, že to, proti čemu povstal Franco nebyla

demokracie, ale řádění ozbrojených band, tolerované vládou. Pinocheta, resp. armádu dokonce vyzval k akci proti ze řetězu utrženému presidentovi legálně zvolený parlament!

A. Alda 20.11.2018 14:40

Ale jděte.

Pučem to nazývají ti, proti nimž je revoluce namířena, ať už to vyhrají nebo prohrají.

Bolševická revoluce v Rusku se odehrála v demokratickém Rusku, pokud to nevíte. Bolševická revoluce v Maďarsku se odehrála roku 1919 v demokratickém Maďarsku. Bolševická revoluce v Bavorsku se odehrála roku 1919 v demokratickém Bavorsku. Nacistická revoluce se odehrála v roku 1933 v demokratickém Německu. Bolševická revoluce v Československu se odehrála roku 1948 v demokratickém Československu. A vždy, VŽDY, to mělo souvislost s volbami - buď těsně před nimi nebo krátce po nich. Revolucionáři nemohli ustát, že volby jim nedaly nebo nedají moc. Revolucionáři tvoří vždy menšinu, či jak říkal Lenin: "avantgardu", které lid nerozumí, ale oni masy strhnou k blbnutí až zblbnutí.

M. Krčmář 20.11.2018 13:26

Revoluce je ze zásady povstání proti establishmentu, nikoli proti volbám, buď to nevíte,pak nepište,nebo to víte,což je nebezpečnější!

A. Alda 20.11.2018 14:46

Revoluce není povstání,

revoluce je převzetí moci skupinou, která dosud moc neměla. Předcházet může povstání, občanská válka, či jen pár demonstrací.

Převzetí moci bez demonstrací a povstání etc. se nazývá volby.

J. Kindl 20.11.2018 11:11

Nejde o barevnou revoluci.

Nejde o barevnou revoluci, žádná demonstrace, žádný politik nezpochybnil to, že ANO vyhrálo volby a tedy má právo sestavit vládu. To, o co zde jde je Babiš. Agent StB osoba trestně stíhaná, která nezaručuje, že Čapí hnízdo bude řádně vyšetřeno

V. Čermák 20.11.2018 13:13

Re: Nejde o barevnou revoluci.

Volby vyhrál, a to drtivě, především Andrej Babiš a ANO se s ním jenom svezlo. Všichni to moc dobře vědí a vy to víte taky. Odstraněním Jeho by bylo zničeno Všechno. Opozice Nemá žádný program, než čistou Nenávist, a to je moc Málo. Jestli chcete řádné vyšetření fantasmagorie Čapí hnízdo, tlačte na Policii a Žalobce, ať hnou, víte čím....

V. Podracký 20.11.2018 13:33

Re: Nejde o barevnou revoluci.

Tady jde o to, co mnozí nechtějí chápat, možná záměrně. Voliči zvolili Babiše přesto, že věděli, že je trestně stíhaný, anšto nevěří, že stíhání je spravedlivé a nebylo zmanipulováno. Už dost jiných bylo stíháno a potom osvobozeno, třeba Čunek. Kdyby se dodržovala zásada, že každý, kdo bude obviněn, tak okamžitě z politiky odstoupí, tak by se obvinění jen hrnula a zástupy politiků by stále opouštěly svoje posty a jiné zástupy by je nahrazovaly. Možná chce někdo chaos, když říká takové věci?

V. Petr 20.11.2018 14:32

Nazývat demonstranty pejorativními názvy v jejich stylu

je také součástí politiky. Politika se ovšem může také zvrhnout v pouliční bitky paramilitantních oddílů znesvářených politických stran, k čemuž P&L evidentně směřuje.

L. Severa 20.11.2018 10:44

Vajíčka a věnce určitě ne,

ale proč by se lidé nemohli vyjádřit k něčemu co se jim nelíbí. Nějaké protesty k současnému dění jen zde na NP jsou neúčinné. Demonstrace jsou jakási zpětná vazba pro politickou moc. Komunisté jí nevěřili. Snad se domnívali, že těch 99 % ve volbách je skutečností. Pro protidemonstrace měli jen pejorativní označení. Je smutné když stejnou mluvou hovoří prezident republiky.

M. Pivoda 20.11.2018 10:30

Neprohazujte příčinu a následky, prosím

Četl jsem jen první část článku a zarazila mne tato věta:

"... ale neprotestují proti nemravné reportáži bulvárních novinářů, kterou udělali s psychicky nemocným člověkem, aniž by na to upozornili."

Já, jako otec, bych nikdy nepodepsal svého psychicky nemocného syna (pokud by nemocný byl) pod svůj pochybný byznys.

J. Holíček 20.11.2018 11:48

Re: Neprohazujte příčinu a následky, prosím

Ani v době, kdy (by) byl zdravý?

M. Pivoda 20.11.2018 13:24

Pro J. Holíčka

Vážený pane, už proto, že já nemám žádný pochybný byznys, jsou vaše spekulace zcela zbytečné.

Tím, co jsem dal do závorky tj. (pokud by nemocný byl), jsem chtěl jen zabránit možným spekulacím v tomto zlomyslném diskusním prostředí.

M. Varadinková 20.11.2018 13:56

Re: Pro J. Holíčka

Syn se podepsal sám (nejspíš pod kupní smlouvu na akcie, protože jako jeden menšinový akcionář neměl důvod ani oprávnění podepisovat za firmu cokoliv jiného), byl v té době dospělý a zdravý a ten byznys nebyl pochybný.

Vy byste svému synovi nic nedal(kdybyste byl bohatý jako Babiš)?

M. Pivoda 20.11.2018 15:08

Pro Milenu Varadínkovou

Snažíte se řešit úplně jiný problém. A v tom je právě ta zlomyslnost diskusního prostředí na Neviditelném psovi.

Já jsem zahájil diskuzi, protože mne nadzvedl tento výrok výše "... nemravné reportáži bulvárních novinářů ...". Novináři se povinně museli dotazovat majitele (akcií). Na tom není nic nemravného.

A pokud jde o evropské dotace? Vězte, že v roce 1996 jsem krátce pracoval na Ministerstvu hospodářství ČR jako vedoucí Phare (to byly EU peníze pro ČR, před vstupem ČR do EU). Se znalostí věci bych svého syna nikdy pod takový projekt nepodepsal. Tečka.

J. Holíček 20.11.2018 16:07

Re: Pro Milenu Varadínkovou

Nikdy bych nenapsal, a to jsem (doufám) dosud psychicky zdráv, kde jsem (a na jaké funkci) v roce 1996 pracoval, protože v tomhle zlomyslném prostředí bych se stal hromosvodem.

Pokud jste svůj vpisek napsal z toho důvodu, abyste potenciální čtenáře a debatéry dovedl až k předmětné informaci o vašem (nijak zvláštním) tehdejším působení, tak potěš koště.

Těžko si ale dokáži jinak zdůvodnit, proč jste jinak ten krkolomný vpisek formuloval jak jste formuloval.

Zkuste se, prosím, oprostit od celého průběhu vlákna a znovu si přečtěte poslední odstavec vašeho původního vpisku, a vžijte se do role Holíčka nebo Varadinkové s hlediska syntaxe a sémantiky. Konstrukce té věty je prostě "úžasná". (Zvlášť když jsou "zamlčeny" impulsy a motivace pro její napsání.)

M. Varadinková 20.11.2018 17:42

Re: Pro Milenu Varadínkovou

Novináři se povinně museli dotazovat majitele akcií? A to proč? To, že obtěžovali psychicky nemocného člověk, vloupali se do jeho soukromí a bez jeho vědomí natočili rozhovor, který pak "ve vhodnou chvíli" zveřejnili, nemorální je a ne že ne. V tom rozhovoru totiž nebylo vůbec žádné relevantní zjištění ke kauze Čapí hnízdo. Nebylo tam nic, co by už policie dávno nevěděla. Pokud junior něco podepsal, tak policie bezesporu už dávno ví, co.

M. Prokop 20.11.2018 10:24

O žádnou revoluci nebo "majdan" se nejedná.

Lidi něco sere (IMHO důvodně), tak protestují. To je normální. Nikdo neruší Parlament, nepopravuje presidenta, nenapadá státní instituce.

Někdo protestuje kultivovaněji, někdo vyloženě blbě, to je normální průběh, podobných lapsů se dopouštějí i ti, proti kterým je protestováno.

Zachovejte paniku, nic světoborného se neděje! :-P

J. Svoboda 20.11.2018 10:22

Autor blábolí.

Například - Dokud nevstoupil Babiš do vlády, tak se nikdo o jeho čisté lustrační osvědčení nezajímal. To není žádné spyknutí, to je normální, vy hlavo.

Pěkný den.

M. Klas 20.11.2018 10:57

Re: Autor blábolí.

Ono tam těch blábolů je více, např.: "KSČM je gerontologickou stranou bez komunistických myšlenek". Vždyť oni žijí propagací komunistických myšlenek. Autor asi nikdy neslyšel rozhovor se s. Semelovou nebo s. Grebeníčkem a dalšími.

V. Podracký 20.11.2018 12:04

Re: Autor blábolí.

Ne oni žijí z hlasů přestárlých příznivců. Proto obhajují bývalý komunistický režim. To v článku píši. Nemají komunistické programové teze, nehlásají M-L. Také nemohou, byli by směšní. Něco takového už ve světě nevládne v žádné zemi vyjma NK.

P. Zinga 20.11.2018 13:05

Re: Autor blábolí.

Nemá být "spiknutí" a v oslovení "Vy hlavo"?

To "spyknutí"-stává se, ale malé "v" je zde rozšířeným nešvarem.

I. Schlägel 20.11.2018 9:57

I slepí a hluší, pokud umí psát,

mohou sdělovat svá moudra. Autorovi díky, že se i přes svůj handicap v podobě klapek na očích snaží srozumitelně sdělit své myšlenky. Všiml si někdo, že ve Francii vypukla další barevná revoluce nerespektující výsledek voleb? Představte si to, zdražili benzín o mnoho eurocentů. Jaká katastrofa oproti našemu v STB registrovanému premiérovi Burešovi spolupracujícímu s exponentem STB Falmerem a navíc trestně stíhanému za tunel do evropských a následně českých veřejných rozpočtů. Všechno to jistí fakticky zbankrotovaná ČSSD se sekerou přes 300 mega. To nestojí ani za tři řádky na páté straně regionálního deníku. Natož za demonstraci, co, ovce?

P. Zinga 20.11.2018 10:20

Re: I slepí a hluší, pokud umí psát,

Ranaři, máš otřes mozku? Ve Francii nechtějí protestující svrhnout vládu, nýbrž protestují proti zavedení tzv "trestní daně" , daně , která nebyla v programu strany, která vyhrála volby. U této daně se jedná o trest za používání aut, především naftových.

Až se vyléčíš, podívej se na záběry demonstrací: stojí tam někde na plakátech něco o likvidaci vlády.Takže ano, Ranaři, i slepí a hluší, ba dokonce i pomatení mohou sdělovat svá moudra.

It ́s Demokracy, Stupid...

I. Schlägel 20.11.2018 10:25

Re: I slepí a hluší, pokud umí psát,

Pokud francouzská vláda neustoupí, dojde i na ni, dost možná. Pokud Vám nevadí exponent STB a tunelář dotací jako premiér této republiky, neobviňujte jiné ze stupidity. Jste totiž jejich králem. Čest.

P. Foltán 20.11.2018 9:57

Tak nevím…

Tak nevím, četli jsme ten stejný článek?

Mně připadá velice střízlivý a výstižně popisující situaci.

Ti jedinci v diskuzi co tak vehementně o autorovi "soudruhují", asi mají sami bláto na hřišti.