29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Okopávání ministryně

Od prosince r.1989 do současnosti se ve vládě vystřídalo šestnáct ministrů či ministryň spravedlnosti. Budeme-li počítat Pavla Rychetského a Jiřího Pospíšila každého za „dva kusy“, protože úřad zastávali dvakrát, bylo by jich osmnáct.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Plocek 9.2.2015 19:42

POLITIKA: Okopávání ministryně

Je to velký problém české politiky.  Buď máme šíbry, schopné všeho jen ne kvalitní odborné a zodpovědné práce nebo zodpovědné odborníky ale bez schopností přežít "džungli pod sebou" a razantně řešit problémy, což bude asi případ pí. Válkové. Kde vzít vhodné pracovníky  to ví sám bůh.

K. Vyšata 9.2.2015 1:56

Podle intenzity útoků mediální scény,

s odvoláním na tzv.odbornou veřejnost proti ministryni spravedlnosti, je její práce velmi potřebná a vykazuje dobré výsledky. Ministerstvo spravedlnosti se stalo za působení minulých ministrů zatuchlá organizace ovládaná podřízeností politickým zájmům. Nepružný moloch nesloužil "spravedlnosti", ale tendenčním prosazování výkladu práva podle politického zadání. Dát do schopného tvaru takovou strukturu se paní Válkové docela daří a to že okolo bují zoufalství "postižených" dává její práci smysl. Nemyslím si, že její situace na ministerstvu a v ANO je tak špatná jak se veřejnosti úporně mediální masáž snaží dokazovat zoufalí oponenti.

J. Boleslav 9.2.2015 18:15

Re: Podle intenzity útoků mediální scény,

Válková je nána a snad už brzo poletí.

M. Kosejk 9.2.2015 1:06

---

Já pořád nechápu, proč tenhle pán tráví tolik času obhajobou ministryně spravedlnosti, která se netají touhou zasahovat do živých kauz. To je přece pro liberální demokracii nepřípustné takhle zasahovat do dělby moci.  Nebo zákon o SZ. Ta verze z dílny Zemana, Bradáčové a Pospíšila byla fakt nepřijatelný extrém, co se týká nezávislosti struktury SZ.  Ale to, co tvoří Válková, je zase druhý extrém, který také nesmí projít.