4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Okamurův zločin

Poslední středu kolem 16:30 hodin na ČRo (tuším Dvojka - jel jsem v autě a nějak jsem to nezaznamenal) zpovídala redaktorka pana Petra Nováčka. A když jsem to pustil, zrovna se zabýval hlasováním ve Sněmovně ohledně návrhu SPD ve věci kompenzace pokut za závazné přestupky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mokrý 31.7.2021 14:47

No, nepovídej ?

Povídej !

V. Kain 31.7.2021 15:11

Možná že byste změnil názor kdyby vám oznámili,že od příštího měsíce se vám bude pravidelně každý měsíc strhávat 10% z příjmu pro ty co se vyhýbají práci.Vsadím se,že byste se postavil za SPD.

I. Dvořák 31.7.2021 16:50

SPD bych nevolil. To nikdy. Ona totiž nehledá řešení, jak od dávek oddělit ty, kteří prostě pracovat nechtějí.

Navíc Japončík má k politikovi v demokratickém pojetí, daleko, předaleko. Je to jen a jen populista. On dobře ví, že řada občanů, stejně jako Vy no to slyší. Kdyby nebyli imigranti a ti co žijí z dávek, vyhranil by se třeba proti krtkům na zahrádkách. Od zahrádkářů by měl hlas tutový.

M. Těhanová 31.7.2021 22:59

A co to je, prosím, ve vašem pojetí populista? Že slyší, co říkají lidé a mluví o tom nahlas? Taky nevěřím tomu, že to okamura říká z nějakého přesvědčení, ale bohužel, ostatní nad tím nepřemýšlejí. Politika se u nás mění v šaškárnu, do funkcí se stále častěji dostávají bezbarvé nuly bez názoru.

J. Berka 1.8.2021 0:06

S tím Japončíkem jste to poněkud přehnal. Jeho otec je napůl Korejec, napůl Japonec a matkou je moravská dcérečka. Jeho kádrový či genetický profil přesně vyhovuje článku 2 o evropských hodnotách, které mimořádně celebrují rozmanitost. Proč mu tedy spílají do českých národovců?

Š. Hašek 1.8.2021 15:17

Protože jsou blbý jak brusele!

Pokud má někdo 15 % genů z USA/Německa (a nepřechyluje), tak je ihned televizí ČT09 jmenován "hodnotovým vyslancem v zabedněném Čecháčkovsku".

J. Jurax 31.7.2021 16:07

Tady nejde o dávky, ale o něco jiného.

O asociální jedince páchající rozličné přestupky, za něž je normální občan sankcionován pokutou na něm vymáhanou se vší neústupností práva. Tihle jedinci žijící z dávek ovšem postižitelní nejsou, neboť na dávky se nesmí sáhnout.

Takže co? Zavést pro ně na náměstích pranýře nebo veřejné tělesné tresty pětadvacet devítiocasou kočkou na holou?

M. Těhanová 31.7.2021 22:51

Co ho vylekalo na tom, že by se stát rozhodl dělat něco, co měl dělat už dávno? Čemu jsou prospěšné neziskovky, věnující se tomuto problému, když za celou dobu své existence nebyly schopny se pohnout ani o píď, směrem k nějakému zlepšení? A proč mají živit lidé, kteří pracují, lidi, kteří jenom chtějí, aby je někdo živil, ale oni sami se chtějí jen bavit a nic nedělat. Navíc odmítají dodržovat jakákoli pravidla, která ostatní pod trestem dodržovat musí?

L. Beneš 1.8.2021 9:51

Tolik roků už jsem na světě a ještě jsem se nenaučil rozpoznávat, kdo pracuje, kdo se pracovat ještě nenaučil a kdo fasuje peníze z kapes daňových poplatníků za povalování a dělání kraválu a nepořádku (nechtěl jsem napsat rovnou bordelu)? Ano, za minulého režimu to bylo snadné: v občance musel být štempl od zaměstnavatele. Jistě, že také se našli tací, co si opatřili štempl, že pracují, ač nepracovali, štempl, že nemohou jít na vojnu a že nemohou pracovat. Jistě, nic není na světě stoprocentní, ale přece jen jich zase tak moc nebylo. Někdy zastavovali esenbáci na ulici osoby, které se tam dopoledne flákaly, a ptali se jich, proč nejsou v práci. To ale bylo v době nesvobody. Dnes je svoboda zaručena všem. Jedni svobodně pracují a vydělávají na ty, kterým se pracovat nechce, druzí svobodně chodí dávky z peněz těch prvních fasovat na úřad. A vo tom to je!

I. Dvořák 1.8.2021 11:34

Ano pane Beneši. Jde o to rozpoznat, kdo podporu od státu potřebuje a kdo ne. V tom jsme nikam nepokročili, ba naopak.

J. Pokoutný 31.7.2021 12:01

Už před lety psal americký ekonom, konzervativec Thomas Sowell o "entitlement culture" (u nás asi "nároková kultura"). Z původní pomoci snad opravdu potřebným na omezenou dobu se to tam zejména v demokraty ovládaných velkých městech rozvinulo do absurdna a vedlo k obrovskému zadlužení těchto metropolí. Ruku v ruce s praktickou beztrestností to bují zejména v černých čtvrtích.

R. Holub 1.8.2021 2:28

Jsem potesen ze jste uvedl Thomase Sowella. Je narodni poklad Ameriky. Ten problem je ze pokrokovi (nejen NGO, i vetsina "vzdelancu"), zrejme opravdu veri ze kdyz neni 17% Nobelovcu mezi cernochy (pocitam jenom ve vedach a ekonomice) - mimochodem, neni zadny, a americkych Zidu Nobelovcu je hodne pres 100 (i kdyz Zidu neni ani 17%), tak je to dukaz diskriminace. To je myslenka stejne pitoma jako ze znarodnenim lidi budou pracovat pro "celek" jako na svem vlastnim. Anebo ze vyvrazdenim Zidu bude vse OK. Aby "vysvetlili" neuspech, tak komunisti prisli se "zostrovanim tridniho boje", popravy, koncentraky atd. Aby cernosi byli tak uspesni ve vetsine veci jako Zidi je nyni nemozne...; z duvodu ktere popisuje prave Thomas Sowell. Ovsem rozhodne to neni vina rasismu. Jenom primitivove v Americe jsou rasisti..

J. Ptáček 31.7.2021 11:34

Volební program páně Okamury neznám a nezajímá mě. Pokud do něj patří dluhy, které naflákal ve své bývalé živnosti, v Úsvitu, odmítání nosit roušku i během nebezpečí šíření nákazy třeba v přenosu TV. K tomu připočteme lokajské poskakování po presidentském pódiu během druhé volby Zemana s hulvátským vykřikování o tykání v tandemu Miloš Zeman-Okamura. Okamurův boj za svobodu slova, ale jenom pro sebe a své kumpány. Takže moje velká gratulace Okamurovi k NEPLNĚNÍ jeho vlastního volebního programu.

K. Křivan 31.7.2021 11:37

Když te volební program páně Okamury nezajímá, tak jdi do (_!_). Neopruzuj tady.

V. Mokrý 31.7.2021 12:01

R^;-)

J. Ptáček 31.7.2021 12:11

Je prima, že Okamurův "volební" program můžu veřejně popsat. Ano, přesně to je svoboda slova. To co (někteří) lidé nechtějí slyšet. Díka za podporu, pane Křivane!

A. Renjascu 31.7.2021 14:17

Článek byl trochu o něčem jiném, ale budiž. Pokud máte ovšem nutkavou potřebu hodnotit program jako celek, tak by bylo dobré hodnotit jej zároveň i s programy ostatních stran, aby bylo jasné, zda je k pohrdání důvod.

O. Mayer 31.7.2021 15:12

program páně Okamury lze celkem snadno popsat slovy "udržet pohodlnou existenci pana Okamury na dobře placené pozici" - vše ostatní je jen makulatura. Tudíž tak úplně se o detaily ani interesovat nelze, když vlastně neexistují. Jediné co se mu zatím zcela bezpochyby podařilo politicky zvládnout, je vrcholně demokratický princip, že každá skupina obyvatelstva má nějak participovat na řízení státu. V konkrétním případě se tu jednalo zejména o bohaté naplnění principu že i hovada mají mít svoje zastoupení v parlamentu ČR (viz např. pánové Rozner nebo Volný) a srdce demokrata potěší, že i jiné formy pošahanců /psychoušů mají díky panu Okamurovi v našem parlamentu svoje zástupce (a tito zajištěnou existenci)

J. Jurax 31.7.2021 16:12

Jenže víte, ono udržet pohodlnou existenci pro své hierarchy je programem všech politických stran a hnutí. Akorát nezveřejněnou.

F. De Winter 31.7.2021 12:26

Okamurův program neznáš a nezajímá tě. Ale vyjádřit se k němu musíš, jako i k dalším věcem, o kterých nic nevíš, jak je vidět z tvého příspěvku. To ale vypovídá spíš něco o tobě, než o Okamurovi. :-P

J. Ptáček 31.7.2021 13:01

Ne, program toho...neznám, ale jeho sliby si pamatuji. To mně, primitivovi, bohatě stačí. Víc opravdu nepotřebuji.

V. Mokrý 31.7.2021 14:48

sliby jiných taky ? !!

B. Rameš 31.7.2021 11:04

1) není dobré házet všechny do jednoho pytle. Jinak: princip kolektivní viny je blbost.

2) společnost má pomáhat těm, kteří si sami pomoci nemohou - nemocným, starým, lidem s nějakým postižením. Ne těm, kteří si z toho udělají způsob obživy.

3) chová-li se kdo jako hovado, budiž s ním jako s hovadem zacházeno. To platí pro všechny.

4) svůj názor na pana Okamuru (Tomia) jsem již psal. Pro jistotu: je to oportunní kariérista. Ne, že by v tom byl sám.

P. Dvořák 31.7.2021 11:06

Neuznáváte kolektivní vinu? Tak běžte do Chánova nebo u nás v Brně do Bronxu, oddělovat popel od máku ;-D

K. Křivan 31.7.2021 11:27

Je to v nich, jako v koze. Genetika je mrcha. Kolik adoptovaných cikáňat mělo krásný prospěch ve škole, vše bylo nádherné, učitelé nadšení, .... až přišla puberta. Holky zmizely ze třídy, .... našli je až na štrychu. Okrádali rodiče, peneženky mizely i z nočního stolku, .... Jak se kurňa jmenuje ta spisovtelka ? Kohoutova dcera ,,,, ?

K. Kužel 31.7.2021 11:49

Tereeza Boučková

wiki: https://www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tLP1TdIzihLLikzYPQSLEktSq1KVEjKLz3Sm51fdnghAKqHDCA&q=tereza+bou%C4%8Dkov%C3%A1&rlz=1CAUBRP_enCZ913CZ913&oq=tereza+bou%C4%8Dkov%C3%A1&aqs=chrome.1.69i57j46i512j0i512l2j46i512j0i512l2j46i512l2j0i512.10073j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Z. Lapil 1.8.2021 22:20

Heleďte, jo a ne, jak je mým zvykem :-).

V televizi byl jakýsi sběrný dokument nebo seriál či co. S kamerou "špehovali" v cikánské škole, v 8. třídě nebo tak nějak. Nic, co byste nečekal, ale v podstatě fajn, žádný bordel, pracovalo se, co to dalo (jasně, moc to nedalo, když doma není stůl, na kterém by si děcko mohlo rozložit sešity), ale proč o tom píšu: zaujalo mě, jak ty děcka neměly ambice "něco dokázat". To nejvyšší, co si holky dovedly pro sebe představit, byla kadeřnice, jedna zvlášť rafinovaná si myslela na cukrářku, kluci popravdě nevím.

Neboli součástí problému je i ne-sebevědomí, na způsob zkratky "když ti všichni říkaj, že jsi hlupák, tak asi hlupák budeš". V Americe z toho zkoušejí vybruslit pozitivní diskriminací, ale popravdě - kdyby se MĚ někdo pokoušel přesvědčovat, že nejsem hlupák, tím, že mi dává lepší známky, protože se to stejně nedokážu líp naučit, tak - je mi líto - z toho usoudím, že mě má za hlupáka.

Z. Lapil 1.8.2021 22:03

Pozor - kolektivní vina existuje. Ad absurdum dovedeno J. Švejkem: "Každej Maďar může za to, že je Maďar". Ani těm nejhodnějším Němcům nikdo neodpáře Hitlera a ani Čechům odsun těch Němců. Ani mně, kterému v té době půlka genů běhala v Číčenicích a druhá v Libochovicích.

POZOR kapitálkami: kolektivní vina nemá co dělat v zákonech ani u soudu. Rovnost před zákonem se tomu říká.

L. Franc 2.8.2021 15:20

Pane, to vy jste Švejkovy (Haškovy názory) dovedl ad absurdum. Švejk říkal naopak, že třeba každej Maďar za to nemůže, že se narodí jako Maďar. Vaše názory o kolektivní vině tam prezentuje sapér Vodička a Hašek si ze sapéra utahuje, je to negativní postava.

BZaV! -Laco

Z. Lapil 2.8.2021 15:45

Že by? Možné to je, už je to nějaký čas, co jsem Švejka četl naposledy. A přiznávám - už se k němu nikdy nevrátil.

Jen si dovolím opravit vaši představu významu sousloví "ad absurdum". Já Švejkovo tvrzení nikam nedováděl, já ho (chybně) obrátil.

Žiju v domnění, že k přechodu je řidič povinen blížit se takovou rychlostí, aby před ním stačil zastavit. Ad absurdum čili k nesmyslnosti dovedeno: čím blíž je řidič u přechodu, tím pomaleji je povinen jet, takže se k přechodu nikdy nedostane. Vlastně Zenonův paradox (Achilles a želva) naruby.