6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Okamurovo seppuku

Seppuku, česky "plátkování žaludku", je způsob japonské rituální sebevraždy. Čechojaponec Okamura ji provádí v přímém přenosu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 29.1.2014 11:17

Jednu přednost má

Postoje pana T. Okamury leží natolik mimo politickou realitu, že je politicky nepoužitelný dokonce i pro EU-hujery (přímá demokracie v EU!!!???). A to je přece jenom určitá přednost.

J. Jurax 27.1.2014 23:46

Přesné.

Ale i tohle si své voliče najde ... :-(

J. Urban 27.1.2014 22:40

Docela pěkná a výstižná charakteristika T.O. -

jindy Vás, p. Polanecký nechválím, tentokrát ano.

J. David 27.1.2014 17:15

No nevím...

Pro japonského samuraje byla vždy na prvním místě čest. Okamura ale má krapánek českých genů a přičuchl k politice. Takže pojem cti u něho ztrácí na síle. Má přítele s "katanou", který by mu při jeho seppuce setnul palici, aniž by se vystavil obvinění z tr.činu? Tomio je asi takový japonský samuraj, jako já. Ale v řadě věcí má pravdu, když kvedlá klackem v politické báni. Již jen ten hukot od lučebníka a padákového experta Kalouska, to stojí za to.

P. Čech 27.1.2014 18:12

Re: No nevím...

Pan Kalousek je duševně nemocný. Napsal bych to jinak, ale nesmím, aby mi nesmazali příspěvek. Stupňů duševní retardace je několik. Račte si vybrat. Mnoho politiků se o něm vyjadřuje, že je dobrý rétor. Já bych to nazval poněkud jinak. Umí dlouze a bezobsažně žvanit. A to z něj dělá politika.  Podle toho, co za své působení v politice dokázal, můžeme konstzatovat, že kromě toho žvanění neumí nic.

J. Charvát 27.1.2014 20:21

Re: No nevím...

Pane Čechu, nechte na hlavě a počkejte, co úžasného dokáže Váš idol T.O. Tiše doufám, že před pádem do politické nicoty nestihne napáchat tolik bot jako jeho předchůdci v.v., totiž VV. Jistý optimismus v tomto směru mi dodává předpokládaná krátká životnost této vlády a potažmo i parlamentu, ale v Česku člověk nikdy neví.

Š. Hašek 27.1.2014 14:43

Žvanil.

To sedne nejvíc. A zřejmě googlátor všudě možně.

Ti jsou pro současné dozorování nad lidem třicetikorunovým nejlepší.

Šéfoval kandidát na presidenta České republiky aspoň dvacet let vesnici s padesáti dušemi? To jest hlavně otázka pro ty, kteří takové nule (presidentkandidát) dali své jméno (po rodičích zděděné) na kusy papíru na náměstích.

P. Čech 27.1.2014 10:44

S panem Okamurou v mnohém zásadně nesouhlasím.

Jinak je tomu ovšem u programu hnutí Úsvit přímé demokracie. Se zde uveřejněnými kecy pana Polaneckého však nelze souhlasit  v ničem.  Především pan Okamura není čechojaponec, ale český občan. Uplatňovat zde národnostní hledisko je hodno lidí pouze duševně méněcenných. Je možno souhlasit v jediném. Pan Okamura umí mistrně mluvit podle toho, ke komu zrovna mluví. Hovoří jednoduše a lidem srozumitelně. Akademické politické kecy u lidí nezabírají (viz  program a povídání představitelů SSO) a proto ti, kteří je používají, obvykle nebodují.  Nakonec není vůbec důležité, jak kde boduje pan Okamura, ale jak boduje hnutí Úsvit. A to boduje. Obzvláště mezi občany. Boduje dokonce více než ODS. Teď jde jen o jedno. Vládní koalice má v programu bod 9.1, který je možno realizovat jen v těsné spolupráci se 14 poslanci hnutí Úsvit. Pokud se podaří realizovat tento bod, začnou se dít věci. Žvanilové typu pana Polaneckého a dalších t.zv. českých politologů vezmou za své. Následovat bude odstranění moci politických stran nad občany země a nastolení skutečné moci občanů, o jaké hovoří čl.2, odst.1 ústavy. A o to jde. Nikoliv o to, jakých prostředků používá ten který politik.

J. Jurax 27.1.2014 23:50

Re: S panem Okamurou v mnohém zásadně nesouhlasím.

Ano, bodovat Okamura umí, to jste vystihl. Ostatně to tvrdí i pan Polanecký. Podstatné je s čím a u koho.

A s tím nastolením skutečné moci občanů vyvoláváte úsměv :-)

M. Nemecek 27.1.2014 9:45

A co voliči?

Je s podivem,jak některým voličům stačí jen několik hesel,které dobře zní/ale nedají se uskutečnit/,aby svůj hlas dali každému,který  se takto prezentují.Vždy to dopadne stejně a nejinak to bude s panem Okamurou a jeho Úsvitem.

P. Čech 27.1.2014 10:45

Re: A co voliči?

Ono je to poněkud naopak. Nikoliv pan Okamura a jeho Úsvit, ale hnutí Úsvit a jeho pan Okamura. A to je dozajista velký rozdíl.

K. Loucký 27.1.2014 12:07

Re: A co voliči?

Pane Čechu, mýlíte se. Přečtěte si stanovy hnutí Ústiv, například článek VI., odstavec 1, písmena m, n.

P. Čech 27.1.2014 18:07

Re: A co voliči?

Pane Loucký přečtěte si ty stanovy ještě jednou. Čl.VI,odst.l, písm. m říká že ke vzniku členství je potřeba 2/3 hlasů konference + hlas předsedy. Není tam psáno, že o členství rozhoduje předseda. Písmeno n se toho netýká.

J. Dvořák 27.1.2014 9:29

A proč nekandiduješ ?

Na cokoliv, když seš tak chytrej ?

D. Nowodny 27.1.2014 9:58

Re: A proč nekandiduješ ?

Na to mame prave Obamuru ! Něco chytřejšího nám nenapíšete ??

D. Polanský 27.1.2014 8:13

V svobodném světě takový vždy budou,

i to je cena za svobodu. Ale to vůbec neznamená, že ten kdo vypadá uvážlivě, rozumně nenapáchá více zla než např. Tomio. Podívejte se jak uvážliví odborníci z Rusnokovy vlády rozdávají rekordní prémie, sto milionů sem, sto tam. Kde se na ně hrabe Nagyová. A přitom máme obrovský státní dluh.

Voliči jsou, jací jsou. Stejně tak jako politici, soudci, policajti, vědci.  Nikde žádná sláva.  Jenom prostý pracující člověk, zaměstananec, dře.

P. Čech 27.1.2014 10:47

Re: V svobodném světě takový vždy budou,

Jenom se, prosím, nepředřete, soudruhu Polanský!

E. Heusinger 27.1.2014 8:00

Pane autore,

píšete, že Okamura má jednoduché vidění světa.

Však Vy také, Vy také.

D. Nowodny 27.1.2014 10:02

Re: Pane autore,

Vaše "vidění" je ještě jednoddduší !!

P. Kmoníček 27.1.2014 10:24

Re: Pane autore,

Je to spíše "slepota".

E. Heusinger 27.1.2014 10:49

Re: Pane autore,

Vy bystrozraký, příjmení začíná velkým písmenem. Křestní jméno též, negramote.

Z. Bureš 27.1.2014 7:11

Do slova a písmene souhlasím s autorem !!!

PiTomio Okamura, jak jej trefně nazvali v jednou nejmenovaném tisku, je úplně to nejhorší, co může naše země nabídnout světu !!!

A k článku pana Polaneckého pouze dodávám: Kdyby se nyní volil Král populistů a tlučhubů - neměl by nikdo v Evropě proti PiTomiovi naprosto žádnou šanci !!!

To, že se tento český Japonec dostal do senátu a do parlamentu - tak to svědčí o totálním úpadku a pokleslosti českého národa !!!

V. Hajková 27.1.2014 10:50

Re: Do slova a písmene souhlasím s autorem !!!

Naprostý  souhlas.

P. Čech 27.1.2014 11:00

Re: Do slova a písmene souhlasím s autorem !!!

To, že se hnutí Úsvit dostalo do parlamentu spolu s hnutím ANO je ukázkou jediného. Lidé již mají dost moci politických stran a proto vkládají naděje do politických hnutí. Tato nejsou stranami a mohou na rozdíl od těchto stran něco změnit. Hlavně naplnit bod 9.1 programu koaliční vlády.Politické strany samy toto nikdy naplnit nedokážou, protože v této věci nikdy nemohou dosáhnout ústavní většiny. O úpadku a pokleslosti českého národa svědčí něco zcela jiného. To, že byl ochoten dopustit polistopadu 1989 skrytý návrat k moci komunistů a "bývalých" komunistů. Tito "bývalí" komunisté , členové mnoha různých, zejména však parlamentních politických stran, ale i hnutí, spolu se členy KSČM nám vládnou dosud. Nic se tedy nezměnilo, pouze se před občany něco mistrně skrylo. Zavinil to pan Václav Havel, který však má velkou zásluhu alespoň na vyšší míře svobody, kterou zde zavedl. Nějak ovšem zapoměl na demokracii. Zapoměl na to, že demokracie bez svobody býti nemůže, zatímco svoboda bez demokracie ano. A o tom to je.

P. Sulc 27.1.2014 2:03

Vazeny pane, mel jste take clanek

doplnit uvahou o tom, ze "LID" je blbec a ten cesky zvlaste vyrazny. takze se nasobnym kandidatkam Okamury nedivte, on zna sve "pappenheimske" . On bude priste rozdavat piva a parky a slavne zakonci svoji karieru, lid jej zvedne kamkoliv, bude-li dosti slibu a parku.

D. Nowodny 27.1.2014 10:04

Re: Vazeny pane, mel jste take clanek

Hlavně, že tam v Americe jsou všichni OKKKKKKKKKKK !

P. Kmoníček 27.1.2014 10:26

Re: Vazeny pane, mel jste take clanek

Nejsou.Stříleli Indiány.