20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Odstartoval to Středula

Třídní boj mezi lidmi s podobnými příjmy, obavami a politickými zájmy je český unikát. Odboráři i zastánci živnostníků v něm zbytečně vynakládají energii a škodí sami sobě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 15.7.2015 0:08

Re: Co je nepochybné.

Možná si nerozumíme - ono zjednodušeně řečeno v delším horizontu na mzdové náklady, vyjádřené superhrubou mzdou, na dovolenou, nemocenskou, případné odstupné a taky samozřejmě na režie výrobní, materiálovou i správní, tedy mj. toho účetního a to pojištění, si zaměstnanci svou prací musí vydělat - jinak by se Vám nevyplatili - koneckonců tohle víte určitě líp jak já.

Protože - nevím arciť, v jakém oboru působíte a v jakém rozsahu - zase zjednodušeně řečeno nemá firma jiné peníze než ty, které vydělá prodejem svých služeb a/nebo vyrobených produktů.

P. Jaroš 14.7.2015 21:44

Re: Co je nepochybné.

Ano, ze svého účtu, z peněz, které firma pod mým vedením vydělá, anebo z mých úspor, pokud prodělá - ať už vinou zaměstnanců, mého špatného rozhodnutí, neplacení obchodními partnery... k "jistému servisu" taky patří další povinné pojištění zaměstnanců, nemocenská prvních 14 dní (a sehnání náhradníka za další peníze). "Sami" si zaměstnanci nic neodvedou, netuší jak, buď spočítám já, nebo zaplatím účetního.

J. Jurax 14.7.2015 0:35

Re: Problémem je, že že tzv. zaměstnance nikdo nepovažuje

Snad poprvé s Vámi souhlasím ...

J. Jurax 14.7.2015 0:34

Re: Odbory ve službách velkokapitálu

Ale je.

J. Jurax 14.7.2015 0:32

Re: Válka trvá léta!

Protože jsou profese, v nichž podnikat obtížno až nemožno.

J. Jurax 14.7.2015 0:30

Re: Válka trvá léta!

Středula pravdu nemá, i když jinak to co píšete celkem odpovídá realitě.

J. Jurax 14.7.2015 0:26

Re: Co je nepochybné.

Pane Uhlichu, nejsem si úplně jist, kdo tady ze sebe dělá blbce - ale nemohu se ubránit dojmu, že pan Gabriel to není.

J. Jurax 14.7.2015 0:25

Re: Co je nepochybné.

Ale kuš - Vy platíte daně za své zaměstnance ze svého?

Nebo je to tak, že z toho, co vydělají, část sociální a zdravotní daně odvedete přímo a část si odvedou "sami", neboť to uvidí na výplatní pásce? Vy jim maximálně skýtáte jistý servis ...

P. Skřivan 14.7.2015 0:24

Myslím, že článek je trochu ujetý.

Hlavně proto, že výše odvodů není úplně v korelaci s tím, kdo co vydělá, odvede a také vyčerpá.

Jelikož je to tak, že není masová migrace zaměstnanec -> živnostník, skoro se obávám, že je to buď setrvalé nebo opačné, tak jde zjevně o zcela virtuální problém, který byl pouze zneužit politiky k předstírání řešení "zásadního" problému, kde vlastně o nic nejde, protože není co řešit.

J. Jurax 14.7.2015 0:18

Re: Hledání nepřítele je stará zaběhnutá praxe, ne?

Ale kuš - zklidněte hormon. Skoro mám nutkání použít sloganu o potrefené huse, jež nemírným kejháním snaží se odvést pozornost, pokoušejíc se tak činit z jiných hlupce.

A vědma jste taky, neboť automaticky předjímáte, že vím hovno. Leda tak o Vás, to máte recht - ale Vy jste mi to tak pěkně vysvětlil ... koukám, že jste přímo oblak v kalhotách, jak jste vzorný. To není prosím ironie, nýbrž konstatování. Jen snažně doufám, že jsou tací všichni; poznatky z praxe mi ale to doufání trošku ztěžují.

Já nemám problém s tím, že živnostníci mají možnost optimalizovat své daňové povinnosti. Já pouze pravím, že se tak děje. A jako celoživotní zaměstnanec, co do toho trochu vidí, pravím, že prostě zaměstnanec je v punktu plnění daňové povinnosti z nezbytí velmi takříkajíc státotvorný, protože jinak nemůže - optimalizace je mu odepřena. O ostatní radši ani nemluvím, aby Vám zase nestoupl tlak.

Nicméně ozubenou pleš aniž anonisty volit nebudu, ani kdyby Vám to mělo udělat radost. Ba dokonce i kdyby jste mně měl za hloupého.

B. Uhlich 13.7.2015 23:10

Re: Co je nepochybné.

Ne nepodnikáte, jste jen osoba najatá, užvaněná a hloupá a zjevně internetový psychopat jak víno. Jen doufám,že toho blbce tady ze sebe neděláte zadarmo...

B. Uhlich 13.7.2015 23:05

Re: Hledání nepřítele je stará zaběhnutá praxe, ne?

Člověče Juraxi vy jste úplná vědma... se mi líbíte, o mě víte úplné hovno a řešíte jak já to "dělám"... tak já vám to povím jak to dělám. Víte ona je tady taková skupina živnostníků, která není malá a která se prostě v miliónech netopí. Tedy věřte, že třeba já nemám zapotřebí vůbec nic optimalizovat, nepoužívám žádného poradce a daňové přiznání dělám úplně ze všeho co mě účetnictvím projde...příjem v hotovosti mám minimální tedy prakticky nelze nic zapřít, vše se odehrává přes bankovní účty a naprosto všichni mí zákazníci vyžadují faktury... tedy já už dnes prakticky funguji jako kdybych EET měl už dávno. Tedy já reguluji svůj příjem jedině tak, že kdybych se přiblížil nějaké nesmyslné sazbě, tak prostě zavřu krám a víc nedělám, nebudu živit Středuly a jinou verbež.

Pokud máte problém s tím, že živnostníci mají možnost optimalizovat své daňové povinnosti tak to je mi Vás fakt líto. Holt to tak je a pokud s tím máte problém tak volte ozubenou pleš a kobliháře a oni už se postarají o to, že už nebudete mít s ničím problém.

Bohužel i vy jste tak hloupý, že jste rád naskočil na tu trapnou notu o živnostnících, kteří "ujídají z chlebíčka", no je to Váš problém. Třeba se dočkáte, že tu budou jen takoví jako je váš oblíbenec Gabriel... jestli to pro Vás k něčemu bude.. to nevím, .....dobře Vám tak.

B. Uhlich 13.7.2015 22:48

Re: Hledání nepřítele je stará zaběhnutá praxe, ne?

Ty si vážně nadoblačný idiot, kdybys ty kašpare nadprůměrně vydělával tak bys nikdy a za žádných okolností neřešil ostatní živnostníky a neadoroval bys nějaké kreténské odborářské názory. Kdy Vy všichni internetoví psychopati konečně pochopíte, že sami dokazujete, že jste naprostí blbci. Kvikáš tady jak pořezávaný podsvinče, pliveš na stav, ve kterým údajně sám vyděláváš... takže ono to asi bude naprosto všechno jinak ...stále se okolo toho motáme.. zas mám tu čest jen s blbem, kterej onanuje po intenetu... že jo?

B. Uhlich 13.7.2015 20:27

Re: Středula jest gauner

No, že se podle toho co plácáte taky neřídíte??? Vzhledem k tomu, že "to jak věci jsou" je jen Vaše mentální představa notně vyfutrována zvrácenými představami ostatních soudruhů třeba soudruha Středuly. Víte Gabrieli on Středula si svým plácáním asi časem i pořídí nějaký atraktivní politický post... Vás se to ovšem netýká, Vy tady ze sebe děláte blbce úplně zadarmo...a to je škoda, ne?

P. Manda 13.7.2015 19:17

Re: Co je nepochybné.

jste nevědoma.

J. Václavíková 13.7.2015 18:24

Ten článek je zajímavý

s neotřelým úhlem pohledu. Je škoda to zazdít hysterií.

P. Gabriel st. 13.7.2015 17:02

Re: Co je nepochybné.

Ale já podnikám, se svou pracovní silou. Jako námezdní manažer a specialista zřejmě ne úplně špatně. Z každé mzdy, kterou dostanu, odteče více než 1/4 státu hned. Ze superhrubé mzdy dostanu cca 52%. Bez ohledu na to, zda jako firma jsme v plusu, nebo v mínusu. Kromě toho ještě firma musí odvést pravidelně DPH, jinak zavřou statutára... Víte, jsou obory, kde nemůžete podnikat, jako živnostník. Export investičních celků není pečení housek, ani šití zástěr.

P. Gabriel st. 13.7.2015 16:53

Re: Středula jest gauner

No třeba na úkor toho, kdo platí daně i odvody a za koho ještě platí další odvody zaměstnavatel i když je firma účetně na nule, nebo dokonce ve ztrátě. Je to velmi jednoduché porovnání. Jen ze sebe nedělat hlupáka a podívat se na to, jak ty věci jsou!

P. Gabriel st. 13.7.2015 16:49

Re: Hledání nepřítele je stará zaběhnutá praxe, ne?

Myslíte? Nemám komu a proč a co závidět. Dělám, co mně baví, poměrně úspěšně a ještě si při tom velmi nadprůměrně vydělám. To ale nic nemění na tom, že odvodová legislativa je vůči zaměstnancům neporovnatelně tvrdší, než vůči živnostníkům. Ani na tom, že vy jste nevychovaný hloupý hulvát!

J. Jurax 13.7.2015 16:43

Re: Hledání nepřítele je stará zaběhnutá praxe, ne?

No, bohužel nekváká ... ale to nic nemění na skutečnosti, že je Středula blb a že zbytečně rozeštvává lidi.

Víte, trochu do toho vidím - koneckonců můj kamarád za prachy radí živnostníkům, jak co nejmíň - nejlíp skoro nic - zaplatit. Pokud jste živnostník, sám víte, jak to děláte ... a taky víte, proč stát tak nelibě patří na švarcsystém ... :-)

V. Kain 13.7.2015 15:36

Re: Co je nepochybné.

Ptal jsem se jednoho celkem dobrého zedníka-zaměstnance,proč se nepostavíš na vlastní nohy a nejdeš do soukroma?Jsi blázen odpověděl.Co bych z toho měl? O všechno se starat,zajišťovat si práci a hadát se s někým kdo ti nebude chtít zaplatit a nebo se bude snažit cenu snížit i když dohoda zněla úplně jinak?Všechno veškeré nářadí bych si musel koupit atd.atd.těch důvodů proč by nešel soukromničit mě vyjmenoval plný pytel.Jedinou výhodu to má a to,že ten člověk je svobodný a nemusí poslouchat mnohdy arogantní nadřízené.A právě ta svoboda je něco,co náš vykutálený ministr financí nemůže spolknout.Živnostníci jsou pro něho v podstatě třídní nepřátelé.

P. Jaroš 13.7.2015 15:15

Re: Co je nepochybné.

Jaké platíte jako zaměstnanec daně? Kolik, z jakého účtu na který, v jaké výši, komu??? Já jako OSVČ platím za své zaměstnance, ti by neměli šajnu, kolik to dělá (o kolik je váš milovaný stát obírá, aby bylo na dotace pro vyvolené, Blanky, cyklostezky nikamvedoucí...). Skutečně nevím, proč tak "znalý" člověk jako vy ještě nepodniká!

K. Frauknecht 13.7.2015 14:14

Re: :-))

Je to tak.

K. Janyška 13.7.2015 11:57

Problémem je, že že tzv. zaměstnance nikdo nepovažuje

za podnikatele s prací. Vždyť ji prodávají a  ti druzí podnikateleé, kteří ji potřebují, ji jen nakupují... Dzp.

B. Uhlich 13.7.2015 9:30

Re: Středula jest gauner

Podle soudruha Gabriela na úkor všech....

B. Uhlich 13.7.2015 9:29

Re: Co je nepochybné.

Žvásty... nic víc než žvásty. Ale já to chápu, vy taky nejste nic jiného než internetový diskutér, co? Jen tak trochu si zatrolit to je lepší než cokoliv jiného....

B. Uhlich 13.7.2015 9:26

Re: Válka trvá léta!

Nechápu, proč tedy zaměstnanci setrvávají ve svém nevýhodném postavení, když je tak výhodné podnikat tak nechápu proč už dnes všichni nepodnikaji....asi Vám to Gabrieli nějak moc logicky nefunguje...

B. Uhlich 13.7.2015 9:21

Re: Hledání nepřítele je stará zaběhnutá praxe, ne?

Kvákáte nesmysly, jste přesně ten o kom píšu ve svém příspěvku. Malý závistivý, neschopný blb, který místo toho aby něco dělal bude furt ukazovat na nějaké údajné křivdy....

J. Kulheim 13.7.2015 9:11

Re: Odbory ve službách velkokapitálu

Jak to je? Podle mého názoru, to pan P. Maleček napsal naprosto přesně.

V. Petrová 13.7.2015 9:09

Kdo odvádí sociální zabezpečení a zdravotní pojištění ?

Nemluvě o dani z príjmu, kterou zaměstnanci, kteří mají děti, prakticky neodvádějí, protože mají tzv. slevy na dítě, nemluvě o automatické slevě na sebe sama. Takže většině zaměstnancům s nižším příjmem ( superhrubá mzda do 25tisíc )se ještě doplácí ze státní pokladny. Což se živnostníkům většinou neděje. Pan Středula je nafintěné páňátko,  který buď ničemu nerozumí, nebo lže jako když tiskne. Mimochodem - kolik je vůbec lidí v odborech a kolik je drobných živnostníků včetně farmářů ?