28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS v bodu obratu

Mohlo to dopadnout mnohem hůř, ale mohlo to také dopadnout ještě líp. V tomhle hodnocení olomouckého kongresu ODS se shoduji s politologem Tomášem Haasem. Ostatně po prvním hlasování, kdy si delegáti poměrem čtyři ku jedné odhlasovali, že nejdříve se bude volit a až potom diskutovat, to vypadalo na první variantu. Nakonec to dopadlo o hodně lépe.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jílek 31.1.2014 13:47

Re: -----

není co dodat...

P. Maleček 31.1.2014 5:47

Štěpánek kmotrů kecálek

No klasický Štěpánek. Aby si mohl kopnout do Pospíšila napíše velesloh o kongresu. I když nedávám za nikoho, kdo dobrovolně byť den strávil v čele ODS ruku do ohně, tak s tím Pospíšilem je to hodně jinak.

Svou kariéru začal opravdu jako všichni v čele ODS coby poskok kmotrů, ne že ne. Je však vyjímečný v tom, že se toho kmotrovského postroje dokázal zbavit a začal samostatně myslet a konat. A Pospíšilem dosazení na kmotrech ODS nezávislí státní zástupci začali konat. Odtud ty nejen Štěpánkovy pomluvy o Pospíšilově solitérství a nehledění na zájmy té "správné" i Štěpánkovy ODS.

Poté co ho pro tohle Kalouskovo pimprle Nečas vykopl z vlády projevil Pospíšil k ODS mimořádnou loajalitu a zapojil se do krajských voleb, kde ke vzteku vedení ODS jako jediný získal nejvíc hlasů. A tak přišla zákonitá odměna. Na Pospíšilovu hlavu se z čela ODS mezi členskou základnu začaly lít kýbly pomluv, které po tímto zmanipulovaném kongresu nezastavil ani do čela ODS dosazený slaboch Fiala.

A tak se není co divit, že to Pospíšil v ODS zabalil. kdyby to udělal hned po Nečasově, tj. Kalouskovu kopanci a naskočil na Babišovu vlnu sedí dnes ve vládě. No jak ví modrý lid - pro dobrotu na žebrotu.

P. Kmoníček 31.1.2014 13:05

Re: Štěpánek kmotrů kecálek

Pane Malečku,nejde o to,že to Pospíšil v ODS zabalil,ale o to,že podepsal prohlášení o složení poslaneckého mandátu v případě konce členství ve straně.Otázka:Je to u Vás klaďas nebo vychcánek?

M. Kosejk 31.1.2014 15:44

Re: Štěpánek kmotrů kecálek

Tak on to prý dokonce ani nepodepsal - už asi před volbami plánoval "zadní vrátka".

J. Svoboda 31.1.2014 17:47

Re: Štěpánek kmotrů kecálek

Pane Kmoníčku, neschovávejte se za nějaké nesmyslné prohlášení! Jde hlavně o to, že když Vám někdo vyrazí flintu z ruky, sápete se okamžitě po jíné

P. Scheck 31.1.2014 2:06

"Souhlas" s panem Štěpánkem

Pane Štěpánku, napsal jste "Pospíšil jenom sklidil, co zasel." Ano, on definitivně pochopil, že sázel poctivě a vytrvale do prohnilé plesnivé hlíny, které se jinak občas docela hodil. Konečně zdá se, že tu zastáváte i vy. Pospíšil nejspíš bolestně prozřel. Takže je logické, že pro něj nenacházíte žádná vlídnější slova - jak typické. Snad by ODS prospěl ještě větší propad po tom, co jste napsal -  a to jsem býval kdysi oddaným voličem ODS. Váš příspěvek mě v mém odklonění velmi posílil. Děkuji!!

M. Nemecek 31.1.2014 13:12

Re:

On ten Pospíšil ale z té prohnilé a plesnivé hlíny dlouho žil,když ale prozřel,že ta hlína není nadále zalévána,odešel.

J. Svoboda 31.1.2014 17:41

"Souhlas" s panem Štěpánkem:

Pane Schecku, po delší době jeden střízlivý příspěvek. Zdá se, že na tom jsme velmi podobně.

J. Vozábalová 31.1.2014 2:02

Trapný Kuba

- o tomto odstavci netřeba mít pochybností a o síle pajšlu dotyčného pána už vůbec ne.

Nicméně, byť v dalším textu se jistě nachází mnoho pravdivého - nedokážu to do hloubky posoudit, nemám detailní informace - zdá se mi tak trochu, že si je pan autor až příliš jistý úsudkem. Něco jako "všechno zná, všude byl dvakrát a od všeho má klíče".

J. Jílek 31.1.2014 0:26

pokud těmi "skalními" mají být lidé typu Štěpánka...

...tak potěš koště....to je s ODS amen

A. Richter 31.1.2014 12:59

Re: pokud těmi

Kde berete tolik optimizmu? On ten Váš Okamura se svou europoslankyní Sámkovou, vhodnou do komise pro cigánská práva, je model na jedno použití.

.... *8-D

J. Jílek 31.1.2014 13:49

Re: pokud těmi

kde jste vzal toho "mého Okamůru", čéče... :-)))

P. Ryšavý 31.1.2014 0:18

Logická kritika

Fascinuje mě ta logická kritika pana Pospíšila. Opravdu geniální askvěle napsané, plné myšlenek jak Rudé Právo. Gratuluji :-) To se jen tak nepovede.

J. Vyhnalík 31.1.2014 2:01

Re: Logická kritika

Slyšel jste Pospíšilův projev? Já ano, a pokud jsem k němu ještě nějaké sympatie měl, tak zmizely.

Pokud chcete vědět, proč lidé z ODS nemají Pospíšila rádi, tak se podívejte na cca rok starou Show Jana Krause, kde byl hostem spolu s Medou Mládkovou. Něco tak trapného, se jen tak nevidí. Nakonec i to, že nebyl schopen sám odpovídat, ale nechal za sebe mluvit svoji zaměstnavatelku je dostatečně výmluvné.

Jiří Pospíšil si v ODS dlouhodobě budoval vlastní image, ale celou tu dobu na úkor ODS. Sice se ODS rád oháněl, ale většinou svých vystoupení ODS škodil.

Abych byl spravedlivý, hlavním viníkem není on, ale ti lidé ve vedení ODS, kteří tohoto osobnostně nevyzrálého člověka prosadili do tak vysokých pozic, že je nedokázal zvládnout.

P. Scheck 31.1.2014 2:37

Re: Logická kritika

Tedy pane Vynalíku, nedal jste úplně přesný odkaz na tu Show Jana Krause. Ale něco jsem vyhledal a vůbec nevím, o čem mluvíte? Z něčeho tak přátelského, kde nechává Pospíšil mluvit nejdříve dámu (byť zaměstnavatelku) a jen potom dodává své postřehy, vy předhazujete cosi jako "Něco tak trapného, se jen tak nevidí." No nevím, asi ho musíte mít hodně nerad. Nemyslel jsem si, že dokážete být tak zaslepený. 

Ale cením si jedné novinky - vždycky jste se tu jevil jako člověk bez emocí jdoucí jen po faktech. Asi omyl.

J. Vyhnalík 31.1.2014 2:53

Re: Logická kritika

Ty pořady mají vždy tři části, pokaždé s jedním hostem. Tehdy ovšem byla prvním hostem Meda Mládková a druhým hostem byla také Meda Mládková s Jiřím Pospíšilem jako přitakávačem. Pokud by byl Jiří Pospíšil správcem sbírek nadace manželů Mládkových, tak by to bylo snad pochopitelné. Ovšem jako politik by měl mluvit sám za sebe. Tam jasně řekl, že jeho prioritou je práce pro paní Medu. OK jeho volba. Proč se pak cpe do politiky?

Podstatný je postoj, který tam Pospíšil zaujímá. On je ten dokonalý a bezchybný, který je ochoten prohnilou ODS zachraňovat třeba o víkendech, když mu paní Meda dá náhodou volno.

Když Kraus trapně zesměšňoval tehdy ještě premiéra Nečase, kvůli jeho jménu, zmohl se Pospíšil pouze na přihlouplé pochechtávání. Měl právo Nečase kritizovat, dokonce bych řekl, že jsem tom od něho očekával, ale to on nedokázal. Pouze se smát zesměšňování jména, jak malý kluk. Já mu tehdy jeho chování vyčetl a on se omlouval s tím, že neodhadl jak to vyzní.

P. Scheck 31.1.2014 3:12

Re: Logická kritika

OK, zažil jsem jméno hokejisty za národní mužstvo, který se jmenoval Hňup. Představte si, že by se pak někdo "trapně" pochechtával a někdo jiný mu to vyčítal. Snad by to chtělo více nadhledu.

Pak se dá samozřejmě jen omluvit.

J. Vyhnalík 31.1.2014 3:16

Re: Logická kritika

Já pamatuji Kepáka. Naštěstí prakticky nikdo neví, co to znamená. Ovšem za takové třicetileté války byste riskoval nůž v břiše, kdybyste tak někomu řekl.

Z. Švrček 31.1.2014 11:02

Re: Logická kritika

Já používám slova spisovatele R.Merleho na paní Vladimíru Všeználkovičovou Dvořákovou: "hubu má mokrou, leč kepku suchou"

P. Vítek 31.1.2014 10:35

Re: Logická kritika

m.idnes.cz/blog/clanek.394186

P. Ryšavý 31.1.2014 11:54

Re: Logická kritika

Ano, projev jsem slyšel, nebyly v něm žádné podlé nadávky a nenávist, ale konstruktivní kritika. ODS volila jinak, ODS jde jinam. Na shledanou.