18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS se řítí do pekla

Podle aktuálního průzkumu CVVM by občanské demokraty volilo jenom 13 procent voličů. Varující je, že TOP 09 předběhla ODS o tři procenta.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Ševeček 6.2.2013 9:16

Otázkou je, na čí objednávku pan Haas

psal tento text - pro ODS, TOP09, nebo ČSSD?

P. Čech 6.2.2013 8:59

Re: Moc nad tím nemudrujme

Cesta je jediná, jak jsem napsal výše. ODS je třeba zrušit a založit novou, skutečně pravicovou stranu. ODS pravicová není a nikdy nebyla. Od začátku je řízena, stejně jako i jiné větší strany "bývalými" komunisty. A v tom to vězí.

P. Lenc 6.2.2013 8:59

Re: Teď už byste mohli začít psát dopisy pracujících, aby to vzal do rukou národně socialistický šovinista Klaus, ne ?

Ale božínku, zapomněla jste v případě Klause na napojení na Kreml.Vaše nenávist začíná být úsměvná.A vaše přirovnání presidenta Klause k národním socialistům, tak to chce opravdu silný žaludek.

P. Čech 6.2.2013 8:56

Ke kořenům???

Žádný návrat ke kořenům ODS nepomůže. A víte proč? Protože ony kořeny jsou shnilé. Pamatuji si dobře její počátky, kdy hlavní slovo měli pánové Dyba, Strázský, Čermák, Klaus Ježek. Klak a jim podobní. Lidé, kteří využili situace a šli si do politiky nahrabat. Nalezli tam i mnozí další, kteří nebyli a nejsou tolik vidět, zato odklánějí pilně prostředky. Tito lidé mají již tak velký vliv, že politické straně nepomůže nic jiného než samozrušení se a vytvoření strany nové, na jiných kořenech a hlavně bez těchto lidí. Jiné cesty není.

F. Eliáš 6.2.2013 8:13

Re: Moc nad tím nemudrujme

..že voliči přicházejí o své iluze...

F. Eliáš 6.2.2013 8:12

Moc nad tím nemudrujme

ODS jsou především její voliči, kteří na nějaké oblastní manažery a členy ODS kašlou. Věřili, že pravicová strana se bude chovat slušně. Že její členové nebudou krást, ani pomáhat jiným k rozkrádání daní. Jestli se vedení ODS chová tak, že voliči přicházejí o své voliče, je nutné okamžitě vyhodit všechny manažery a všechny poslance a zkusit to znova. Znova si začít hrát na pravicovou stranu

P. Rajman 6.2.2013 6:53

Personální politika O(D)S,

kdy postupující na vyšší post si prakticky dososazuje svého nástupce (za mnohé Bém Chalupu, Gandalovič Kubatu atp.) místo,aby se o nástupci postupujícího strhl spontání vnitrostranický volební boj je  základem neúspěchu této partaje. Vnitřní nedemokratičnost postavená na servilitě uvnitř partaje (pověstný rektální alpinismus) dovedl stranu do fáze, ve které už nemá koho nabídnout. Tohoto jevu navíc využili i kmotři zvenčí, kteří si partajní "šéfy"omotali doslova kolem prstu.

S. Vaněček Šauerová 6.2.2013 3:09

Teď už byste mohli začít psát dopisy pracujících, aby to vzal do rukou národně socialistický šovinista Klaus, ne ?

S  popularitou 26% se dá udělat ještě kus práce ! Tak dopsat Haslingerové, Zimové a dalším zbylým fanynkám a chutě do toho, paní Varadinková !

:-)

P. Pavlovský 6.2.2013 2:02

Buď je Zeman schizofrenik nebo se Nečas hrubě mýlí

Ihned po svém vítězství Zeman prohlásil, že vláda by měla skončit a měly by se uskutečnit předčasné volby. Toho jsme byli na obrazovkách svědky. Ovšem Nečas po včerejší schůzce s ním zdůraznil, že "předčasné volby nejsou přáním předsedy vlády a je prý přesvědčen, že ani přáním zvoleného prezidenta".

Obávám se, že toto Nečasovo  přesvědčení je pouze z rodu přání, která jsou otcem myšlenky. Zeman má všechny důvody přát si i nejčasnější volby (kupř. kvůli proniknutí své SPOZ do sněmovny) a momentílní pád preferencí ODS mu jistě vyhovuje.

Proč by měl čekat, až se ODS zase zkonsoliduje? (Jako že to nehrozí, spíš zase přijme zpátky nějakého Béma a bezdůvodně odvolá nějakého Pospíšila.)

R. Szewczyk 6.2.2013 1:40

hm

ODS se řítí do pekla-no a komu to vadí

M. Varadinková 6.2.2013 1:10

Do pekla ji neomylně nasměroval kmotr Topolánek

a slaboch Nečas tu sestupnou dráhu nedokázal korigovat.