26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS s hlavou v písku

Přelomový kongres ODS v Olomouci předcházejí dvě informace. Podle té první vedení ODS rozhodlo, že na kongres nepozve žádného z bývalých předsedů ODS. Tou druhou je pak návrh programu kongresu, dle kterého ODS mění více než dvacetiletý úzus, že napřed se diskutuje a až potom volí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Maleček 17.1.2014 11:09

Zas bych to neviděl tak černě

Podívejte se k sousedům na Slovensko. Kam se podíváte - Fico. Dokonce snad bude kandidovat na prezidenta. Je tam nějaká pravice?

Příklon k levici je pochopitelný, řadě lidí se prostě nesplnila jejich očekávání. Pravici je třeba rehabilitovat, a to od základů. Říct, co se udělalo dobře, a za tím si stát. Nebát se říkat jasné názory. A samozřejmě před tím je třeba ty názory mít, ujasnit a vyhádat si je v diskusi. A právě to mi u dnešní ODS nejvíc chybí. Vidím to ze svého pohledu voliče (zatím) TOP, kterému ale nejvíc vadí právě její slepě evropská orientace. A volby do EP na krku. Svobodné sleduju, i jim fandím, ale z mého pohledu to vidí příliš jednostranně. A mezitím se někde plácá ODS. I bych je volil, ale proboha, co od nich lze čekat? Zazněl od nich nějaký jasný názor? Fialu budu pochopitelně sledovat a jsem na něj zvědav, ale opravdu se mi ze všeho nejvíc zdá být fíkovým listem. Bude-li mluvit o konkrétních tématech, dobře, bude-li plkat, špatně. A že by ho volil Havel, jak někdo níže napsal, tak to už je úplně špatně. A říkám to jako člověk, který VH má stále v úctě. Jenže od ODS očekávám řešení úplně jiných problémů. No - uvidíme.