3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS na křižovatce

Vedení ODS by mělo po neúspěchu v prezidentských volbách zahájit diskusi o dalším směřování strany. Shodla se na tom oblastní rada ODS v Praze 4. Podle jejího prohlášení připadá v úvahu i svolání mimořádného celostátního kongresu. Kritika zaznívá i z jiných krajů, podle místopředsedy středočeské ODS Raduana Nwelatiho by se vedení ODS mělo zamyslet nad vnitřním fungováním strany a programovými prioritami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 26.1.2013 5:02

Naopak ODS pevně kráčí za tím proč byla založena

ODS se rozplizla především jako ochránce demokracie a práva. Vše ostatní co autor popisuje už je jen důsledkem. Ostatně je otázkou zda vůbec něco jako demokracie a právo v hlavách otců zakladatelů bylo.

Program a všechny ty kecy kolem jsou jen hobliny v dílně truhlářově. Hotový výrobek, který ukáže jaký řemeslník opravdu je v případě ODS jasně říká, že tu máme schopného řemeslníka v oblasti okrádání státu, krajů i obcí. A v tom případě ODS na žádné křižovatce nestojí. Naopak pevně a přímo kráčí za svým vytčeným cílem.

To říkám jako její naivní zakládající člen a několik let i jako aktivní straník. To než ten rozpor mezi slovy a činy začal, už před r.1997 doslova bučet.

Z. Rychlý 26.1.2013 8:24

Re: Naopak ODS pevně kráčí za tím proč byla založena

Mám stejnou životní zkušenost. Sehrál jsem roli užitečného blbce, než mi to docvaklo, že jsem se ocitnul ve straně, kde heslo "Nejsme jako oni" znamenalo - my jsme jiní, my totiž máme modrou barvu. Ale chovám se stejně.

Někdy, občas, sem tam, mě napadne, že ODS byla dokonce založena výhradně za účelem vytvoření piedestalu pro Egona Klause a s jeho odchodem se stala nežádoucí zombií. Topolánek se sice snažil zombii resuscitovat, ale v podstatě neměl šanci, neb otec zakladatel ji již nepotřeboval, byl tzv. za vodou, a pěkně ji kopal do kotníků, včetně přemluvení několika poslanců ODS, aby Topolánkovu zoufalou natruc vládu položili. Pomsta byla sladká.

M. Roesel 26.1.2013 4:38

Reflexe tu je!

Přijali zpátky pana Béma.

P. Jášek 26.1.2013 8:50

Re: Reflexe tu je!

a příští týden vyšlou prosebnou delegaci na Kremlík nad Moldavou, která s výkřiky: Vládce náš, Slunce naše jasné, požádá Egona ( ja napsal kolega výše -super) der Klaus aby  opět laskavě sedl na trůn!!!