4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Novák 5.7.2010 17:17

Pane Bartoni

Oni jsou člověk, který má normalizační vidění. ( máme to pod kontrolou ) Jak Nečas říkal.............. Jak víme všichni co následovalo po normalizaci ???????? Tato normalizace, není komunistická, ale poprvé můžem říci, že nadvládu získali kapitalisté a český národ je pravicový. Vidím z okna babku jak jde s hůlkou a igelitkou na nákup do prodejny, kde jsou levnější potraviny ( a je to 3x dále, jestlipak je taky pravicová), aby vyšla se svým důchodem a to v televizi slyšela, že má od července zdražit plyn, ale jsme pravicoví tak co Kalousek vymyslí na lidi, budem držet hubu, jako jsme ji drželi v 69. Jak jsme se mohli nechat nachytat na ŘECKO a líné jižní národy a jejich pravicové vlády, které, aby vyhrály, lidem daly takové  snové výhody. Dodnes vidím toho matadora, jak ječí  " ŘECKO " a v ruce třímá 2 igelitky - jednu plnou a druhou poloprázdnou " takhle dopadnem, když vyhrají SOCANI ". Kde se vzalo to slovo? SOCKY - přemýšlím sám nad sebou co jsem. Byl jsem i s rodinou pronásledován komunisty- lidé se mi vyhýbali a teď se vyhýbám já jim, protože jim to nemohu zapomenout. Od 15 let jsem platil daně až do 60 a nezastonal- jsem parazit, jsem SOCKA, když pobírám důchod? ODS se dopustila strašného svinstva již při volbách 2006 a následně při volbě prezidenta a vše to měl pod palcem Langr, který se k tomu přiznal ( Eckel haft klip nenavštěvuj bábu -téměř genocida ),houfování mladých lidí přez internet, vajíčkáda , fyzycké napadání a dokonce podpálení objektu SOC.DEM. JIž jsem  podobné masivní kampaňe zažil. Goebls - Raich rok 48- rok.69 rok 2010 a ten trouba Paroubek s nechal těma svinstvama vyhecovat - škoda. Ti pravicoví matadoři by měli proti sobě chlapa, který by byl dobrý třeba na Johna, který se chlubil, že ho jeho strana odrovnala.Pane John neodrovnala- je to muž, který vyhrál, ale odstoupil. Máme tady Kalouska a to Řecko. Češi jsou národ, Který přežil kdeco ale ten  kdo na něj vezme bič- zle dopadne pane Kalousku vědí.

J. Slanina 5.7.2010 20:32

Re: Pane Bartoni

Teda voni, Novák, jsou přímo excelentní produkt jyrkovy demagogie. Od 15-ti do 60-ti nezastonat, platit daně a při tom věřit tomu, že nejlepšímu diskutérovi budou stačit na ty všechny jeho sliby a snít o tom, jak si v důchodu budeš ještě užívat na Kanárech jako důchodci z Anglie, tak to představuje opravdu, ale opravdu dokonale vypláchnutý mozeček. 

J. Láníček 5.7.2010 8:47

Aha, tak už máme to nejlepší, co jsme mohli mít !

Všichni nejlepší jsou konečně na svých místech. Teď to bude ta pravá  jízda ! Jen aby ta cena za odsunutí Paroubka nebyla  moc velká, až nevratná. Všechny indície tomu nasvědčují. Už teď je namnoze slyšet názor, zda oslavné fanfáry nad výsledkem voleb nebyly moc ukvapené. Ukazuje se, že střední třída je jediná, která pracuje proti sobě. I jinak inteligentní lidé byli schopni jásat nad blafy, které jim byly prezentovány a to otevřeně - viz program TOP 09. Připomíná to historku o krysařovi. Nové finanční právo bude v budoucnu pomáhat bohatým, aby se ještě více obohacovali, a chudším, aby přišli o to, co našetřili, kdyby byli bez práce a žádali o sociální podporu. V Německu se prokázalo, že bohatým v posledních letech narůstal majetek, počet chudých se zvýšil. A stejně jako tam i u nás začíná zajímavě boj proti krizím - dalším obohacováním bohatých ! Bohatí v pohodě stihli profitovat i z toho žití na dluh, takže kdo tedy zadlužoval tu budoucnost ?

J. Kulheim 5.7.2010 9:18

Re: Aha, tak už máme to nejlepší, co jsme mohli mít !

...oslavné fanfáry nad výsledkem voleb nebyly moc ukvapené. .........................    .......... Žádné fanfáry jsem neslyšel. Na oslavy není čas. Je potřebné začít neprodleně  pracovat na zastavení zadlužování,  nastartování ekonomického růstu a snížení nezaměstnanosti.  To nemůže udělat nikdo jiný než podnikatelé, kteří budou mít peníze na investice.

...střední třída je jediná, která pracuje proti sobě. I jinak inteligentní lidé......  Co si představujete pod pojmem "střední třída"? Jaká je Vaše definice "střední" třídy? Podle mého názoru do střední třídy patří lidé chtějí být nezávislí a mít život ve vlastních rukou. Nežádají od státu peníze, chtějí ale stabilní prostředí, kde mohou plánovat dlouhodobá strategická rozhodnutí. "Nepožadují pro sebe privilegia, naopak chtějí omezit privilegia druhých. Tedy na jedné straně sociální dávky, které umožňují sociální parazitismus.  Střední třída sleduje dlouhodobé cíle: investuje do vzdělání či do majetku, není orientovaná na krátkodobou spotřebu. Tito lidé nemohou volit stranu, která jim chce diktovat co smí a co nesmí.

..Bohatí v pohodě stihli profitovat i z toho žití na dluh, takže kdo tedy zadlužoval tu budoucnost ......  Máte pravdu. Pokud se do ekonomiky dostanou peníze, které nejsou kryté zbožím nebo službami, tak dojde ke zdražení zboží a služeb. Lidé i když mají zvýšené příjma, nemohou mít vyší spotřebu.

J. Láníček 5.7.2010 13:21

Kulheime, tak má vypadat diskuse, to se mi líbí !

Podívejte, ta střední třída bych měl být prakticky já. Docela slušně vydělávám, stejně žena i obě dcery (i když ty už samostatně ve svých rodinách). Od státu jsem nikdy nic nevzal, na stáří poctivě šetřil v penzijním připojištění i jinak. Teď mě ale mrzí, že jsem za komunistů nepostavil dům za těch tehdejších podmínek minimálních úroků, bezúročných a nenávratných půjček. Dřel jsem na tom za vlastní jen díky tomu, že mě nasra..li na tehdejším stavebním úřadě. Když jsem tam po vojně přišel žádat o povolení stavby, tak tam jeden geroj řekl, že přišel další takový, co pro stát ještě nic neudělal, ale už by jej ždímal. Tak jsem jim řekl, ať si na to nase.ou a šel jsem stavět jinam - na etapy a výhradně za své. Teď mě dokážou zas nas.at mnozí současní velkohrdinové, kteří tehdy využili co se dalo, kde to jen šlo lezli komunistům někam - a ze mě teď budou dělat bolševika.  Nynější potíž vidím v tom, a nastalá situace to ukazuje dostatečně jasně, že i ta  má "zodpovědnost" mi může být prd platná a za pár let  ze mě může být klidně žebrák. Jedna taková další krize (i když ani ta dnešní ještě neskončila !) díky nenažraným finančníkům - a rázem je ze mě certifikovaný parazit, který si žil nad poměry a prožral si svou budoucnost. A nějaký Kalousek nebo někdo jiný mi bude vykládat, že bych se měl nad sebou vážně zamyslet a konečně začít žít trochu střímě ! Já si ovšem myslím, kdybych měl přistoupit na rétoriku pravičáků, že když do teď každý dle svých možností kradl, tak by měl dle svých možností nasekané dluhy taky splácet. Proto mi nepasuje, když ty dluhy mají platit hlavně chudáci, aby neutrpěl životní standard našich bohatých spoluobčanů, kterým se nechce ani za mák cosi platit. Spíš by chtěli svou daňovou zátěž ještě snížit, tak jim ta společná budoucnost leží na srdci !

J. Kulheim 5.7.2010 14:54

Re: Kulheime, tak má vypadat diskuse, to se mi líbí !

 Podle definice, kterou jsem napsal, patříte do střední třídy. Já jsem důchodce, mám našetřené nějaké peníze a momentálné nejsem na "milodarech" státních úředníků závislý. Oni  nerozdávají ze svého, ale rozdají pouze část toho co ostatním seberou. Vycházím z toho, že každý občan hájí svoje zájmy.

 Podnikatel, který si chce lehce nakrást, podniká v oboru, kde jsou "státní" peníze. Nebo lépe řečeno, kde někdo nedává svoje peníze. Úředníci velkých soukromých firem, taky nedávají ze svého a zde korupce má taky dobré podmínky. Já si hájím taky svoje zájmy. Myslím, že jsou stejné jak zájem Váš a všech, kteří se nedostanou k různým pobídkám, dotacím, grantům a p. Můj zájmem je, aby moje peníze nebyly znehodnoceny velkou inflací . Aby se mně stát moc nepletl do života a přitom zajišťoval služby, které si nejsem schpen zajistit sám.

Má "zodpovědnost" mi může být prd platná a za pár let  ze mě může být klidně žebrák ... pokud stát bude uplácet voliče pomocí peněz, které si vypůjčí od peněžních ústavů. Tyto peníze dostanou sice taky občané, ale stejně skončí u prodavačů, kteří rychle zvýší ceny zboží. Dělník sice dostane víc, ale víc si nekoupí. Víc dostanou zejména ti bohatí, kteří čerpají dotace, atd. a úředníci, kteří státní peníze rozdělují. Moje uspořené peníze stratí hodnotu a protože si už nejsem schopen přivydělat, tak jsem ....rázem je ze mě certifikovaný parazit, který si žil nad poměry a prožral si svou budoucnost.

..každý dle svých možností kradl, tak by měl dle svých možností nasekané dluhy taky splácet... Na kradení musí být podmínky. Pokud kradete jako "poctivý zloděj" v noci v bance, tak rikujete přinejmenším kriminál. Pokud kradete jeko "zlodějpodle zákona", tak Vám nehrozí nic. To jsou právě zloději napojení na státní finance, otevřeně řečeno na peníze daňových poplatníků.

Dluhy nenasekal ten, kdo do pokladny dává víc než z ní bere. Nasekali je ti, kteří víc berou než do ní dávají. To myslím zejména příjemce dotací na různé solární elektrárny, atd.

J. Slanina 5.7.2010 13:25

Re: Jaroušek věští:

ODS je šampiónem, sponzorem i advokátem korupce, to je přece dávno známá věc!:

Autor: Jaroušek Datum: 20.01.2010 18:35

A o toho huhňajícího pátera Bublana se nestrachuj! Jirka si už na post miniístra vnitra vyhlídl jinýho kanóna! Ten se nezakecá, to mi věř! :o)

J. Slanina 5.7.2010 13:06

Re: Aha, tak už máme to nejlepší, co jsme mohli mít !

Nu, aby se jaroušek nevyslintal na takovéto slibné téma. Tvá starost, jaroušku, o střední třídu je opravdu dojemná, ausgerechnet od tebe, který s internacionálou na rtech pádí za tím svým krysařem.

J. Láníček 5.7.2010 13:23

Slanina zas vyprodukoval

jednu ze svých charakteristických slátanin !

S. Maršálek 5.7.2010 13:24

Re: Aha, tak už máme to nejlepší, co jsme mohli mít !

Slanino, ty se s Jarouškem ing. Láníčkem osobně znáš? SPíše jen tak kváčeš a meleš. Chceš odčinit asi svoji kolaboraci s předlistopadovým režimem. Být tebou, tak bych zmírnil trochu výrazivo. To víš jsme zaevidovaní a tudíž vyhledatelní! Pozor na pysk.

J. Slanina 5.7.2010 13:30

Re: Aha, tak už máme to nejlepší, co jsme mohli mít !

Soudruhu šestkrát evidovaný stanislave-vladimíre, my se snad známe? Popovídej mi tedy o té mé kolaboraci s předlistopadovým režimem.

BTW: Tvá starost o můj pysk je sice dojemná, ale nikoliv překvapivá. Dva podobní tvému řídícímu důstojníkovi už o něj měli starosti v roce 1971.

J. Matuška 5.7.2010 8:41

Nová vláda by měla konečně vydržet 4 roky.

Mít za zády tolik poslanců a nevyužít toho, by byl politický zločin největšího kalibru. Ta partaj, která by to způsobila, měla by u voličů skončit. I přes všechny "morové rány", které nás čekají, mám radost, že vůbec k dohodě dochází.  Ten dobrý pocit vyjadřuji na chatech iDNES pomocí tří symbolů: české vlajky, usmívajícím se smajlíkem, číslicí 118. Protože chodím po zemi už pár let, vím, že po posvícení bývají "problémy". A tak se psychicky připravuji a mám i řešení. Ten smajlík tam ještě bude, ale usměv už ne.