29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
WWW.JIRI 6.11.2008 15:47

Re: A vůbec

Ano toto je pustá ideologie. Generace přede mnou moc dobře vědí, že když si celý život šetříte na lepší důchod, budete snaživý, tak je velmi malá pravděpodobnost, že ten důchod opravdu nějaký budete mít. Kam chcete investovat naspořené peníze do důchodových fondů, pojišťoven nebo bank - při nejbližší finanční krizi o ně přijdete a to by v tom byl čert, aby alespoň jednou za život nějaká nepřišla. Nám se to nyní stalo ani ne za 20 let kapitalismu již dvakrát, kde by byly naše úspory kdyby je negarantoval stát. Ty Vaši kapitalisti by nám je těžko dali. A tak je možno rozebírat všechny body ve Vašem odkazu. Tento pohled na pravici je velice odporný a nepřijatelný pro většinu občanů a také to dali ve volbách najevo.

frsi 6.11.2008 15:47

Re: pravice

pane, vy musít bej fakt ubožák!  Kam na ty hovadiny chodíte? Co má společnýho ČT s vaší blbostí? Už jste navštívil chochlouška? Prosím vás udělejte to,ale mám obavy,že už je pozdě!  Nehrajte si na pravičáka,když nevíte co to vůbec je! Jestli taky,ale nejste slepec. To ta banda okolo topola stála před televizí a prudila. Nepochopili vůbec nic,ale ani vy!!!

Vidlák 6.11.2008 15:41

Re: pravice

Jestli Vám tolik vadi něčí komunistická minulost, tak nad takovou ČSSD musíte usedavě plakat od rána, do večera. Tam je takto "postižena" většina poslanců. To však zřejmě nikomu nevadí. Hlavní je si plivnout. Jakkoliv, viďte? Ale to na Vás ještě není to nejhorší. Zavrženíhodné je Vaše kádrování, kdo, kde měl své RODIČE. Děti, si své rodiče nevybírají, víte?

Vodák 6.11.2008 15:32

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Když si představím kolik bylo za komunistů v tomto státě lehkoživků, kteří brali peníze ne za práci ale za legitimaci, všelijakých funkcionářů, kolik tady bylo lidí, kteří se měli dobře protože si přikrádali, melouchářů, a.t.d. tak to procento co dostali komunisté od těch, kteří šli k volbám, je překvapivě malé. Vysvětlovat to senátorovi za ČSSD je zbytečné. Nebýt silné ČSSD tak bychom měli naději, že by to tady bylo  jako tam ve střední evropě,  kde komunisté u moci nikdy nebyli. Jak jednoduché. Strach z toho, že by se moje děti měly jako děti v Rakousku nemám. Nechci aby se měly jako děti v třeba v Rumunsku.

Rudý element 6.11.2008 15:30

Re: A vůbec

Ten, kdo to napsal, nebude možná tak úplně pitomý, protože se raději nepodepsal. :-D A pro Gorala kontrolní otázka: jak vůbec vzniklo dělení na "pravici" a "levici" ?

Goral 6.11.2008 15:28

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Příčina je prostá .Po roce 1968 slušní lidé opustili zemi , ostatní se sklonili pod komunistickou knutou ( deformace morálky , kolaborace , přetvářka , kariérismus pro jinak neschopné lidi - ale jinak všeho schopné darebáky ) . Charakterní lidé v době komunistické okupace převážně hráli druhé housle .Bude trvat několik desitiletí než se tohoto traumatu národ český zbaví - kterak asi vychovává bývalý komunista své děti ? Drobný pokrok lze ale i u postiženého národa pozorovat .Jestliže dříve volilo komunisty téměř 100% obyvatel nyní je to cca 15 % a rudým flákačům tu pšenka nepokvete . V zemích , kde nemají ke svému živení a vykořisťování kapitalisty tak mře tato rudá garda hlady !

Goral 6.11.2008 15:13

Re: A vůbec

Půjdeš-li důsledně vlevo skončíš vpravo . Rath to zkouší obráceně , ale výsledek v jeho případě bude stejný . Zkuste www.volby.kategorie.cz , ale je to pro Vás asi těžké . Zítra nezapomeňte na výročí VŘSR VV

Vidlák 6.11.2008 15:11

Re: pravice

Pravice je roztříštěná už z principu - preferuje jednotlivce,  kteří většinou nemají ani potřebu se organizovat. Možná je to chyba. 

To levicově uvažující jsou jiní kabrňáci. Pořád něco chtějí, pořád jim je všeho málo, pořád chtějí po vládě, aby se více o ně starala, jsou zoceleni v boji o svoje nároky, mají své Štěchy, Falbry, Českou televizí.

Proto, když je třeba, v tisícihlavých stádech vyrazí tu na Václavák, tu před ČT, jindy před nějaké ministerstvo...

Klička 6.11.2008 14:59

Re: Příčiny debaklu ODS

Nezlobte se na mne, ale zatím jsem stále přesvědčen o tom, že mám pravdu ne demagogicky, ale logicky. Je.li něco a to cokoliv logické, neznamená to, že je to demagogické.Jinak máte svým způsobem pravdu. Od roku 1993 vládla u nás vždy menšina a proto také tvrdím, že zde není demokracie.Velmi často pokládaný argument, že 60% voličů jsou líní ignoranti nemůže být pravda už jenom z toho důvodu, že prvních voleb po roce 1989 se u nás zúčastnilo kolem 95% voličů. Postupem času jich však ubývalo až na současných 40% úměrně tomu, jak lidé nabývali na přesvědčení, že volbou politických stran nemohou nic změnit ani dosáhnout. Chce-li někdo opravdu dosáhnout stavu, kdy bude volit většina voličů, musí především změnit volební systém.

Klička 6.11.2008 14:47

Re: Příčiny debaklu ODS

To je o té, tolik omílané, demokracii. Jak známo, v demokratickém státě má vládnout většina. Logicky a matematicky vzato je 40% vždy menšina, ať si to nazývá kdo chce jak chce.Vůbec není důležité kolik pravicově a kolik levicově smýšlejících lidí se voleb zúčastnilo. Důležité je to, že 60%, tedy většina lidí (voličů) odmítla volit politické strany.

Klička 6.11.2008 14:42

Re: Příčiny debaklu ODS

Vážený Honzo, v žádném případě se nepovažuji za lenocha. Volit chci a volil bych rád už jen proto, že před rokem 1989 jsem nevolil, protože bych musel volit KSČ. Teď je však situace v žádném případě stejná, ale obdobná. Nechci volit žádnou politickou stranu. Chci volit osobnosti, třeba z kandidátek politických stran, ale napříč politickým spektrem. Za současného systému voleb se totiž nedá volit ani podle programů politických stran, poněvadž tyto nemohou být nikdy dodrženy vzhledem k nutnosti tvořit koalice. Dochází tedy k tomu, že každý, kdo se účastní voleb volí t.zv. kočku v pytli, kdy jakákoliv podstatná změna je v nedohlednu. Zakonzervovaný systém moci politických stran je bezpodmínečně nutné změnit, chceme-li, aby nastaly opravdové reformy k něčemu vedoucí. K něčemu smysluplnému.

Rudý element 6.11.2008 14:31

Re: A vůbec

Už jsem se nejednou ptal všelijakých horlivých budovatelů modrého ráje na vysvětlení. Divné je, že všichni hned začali koukat do země a něco kuňkat. A to jsem se na ně ani křivě nepodíval. Představit si vás, jak na barikádách bráníte kapitálizmuz je nad moje síly. ;-D

vlasta 6.11.2008 14:28

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

R^R^.

holan jan 6.11.2008 14:12

soudruh a velký příznivec..

ODS Renč Filip má malého a skoro žádné FILIPA protože takové hlouposti by nemohl vyslovit.Zasloužil by jíti klopatě protože jeho práce nemá žádnou kvalitu.KOMUNISTI na tebe modréj šašku!!!

F2 6.11.2008 13:56

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Neboť komunisté (a nyní i CSSD) staví na nízkých lidských pudech jako je závist a teorii, že sahat do peněžek druhých, není krádež, ale spravedlivé společenké uspořádání.

milan007 6.11.2008 13:54

Re: A vůbec

Jedině tváří v tvář. Jiné vysvětlování se určitě mine účinkem.

milan007 6.11.2008 13:53

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Blbounům voličům není co ukrást , to oni se těší jak si budou žít zadarmo . Pro začátek ušetří 30 Kč u doktora . A hned zbyde na dvě malá piva , nebo půl krabičky cigár.

frsi 6.11.2008 13:50

Re: pravice

pane nevím,zda špatně přebarvenej Přemysl Sobotka je to pravý pravicový,ale vy si dejte pár facek. Komunista zůstane komunistou v každý straně a že v ods je jich! Co já vím,každej druhej je z komoušský rodiny i Renč,kterej je tak pravicovej,až si myslí,že ods je kladivo na komunisty. Že si ten ubožák neudělá pořádek doma! Měl by tátu a mámu a dědu každej den aspon jednou přetáhnou bejkovcem! Vy pane až dostanete rozum a nebudete pomatenej Klausem,ale pochopíte proč ty volby tak,jak dopadli,pak si fakt ulevíte! Č

bezocasý obojživelník 6.11.2008 13:49

Re: Trochu bycho autorovi oponoval:

Vzhledem k tomu, že již mezi nii existovala opoziční smlouva, se mi to zdá značně přitažené za vlasy.

Zítek 6.11.2008 13:48

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Blbouni voliči se nechtějí nechat dál okrádat, proto jsou asi dle Martina blbouny. Bude ale hůř!

bezocasý obojživelník 6.11.2008 13:45

Re: Příčiny debaklu ODS

Neřešitelná? Myslím, že všechny strany současné "Národní fronty" úspěšně spějí do velké koalice. Komunisty možná vynechají a nebo taky ne. To se ještě uvidí...

Zítek 6.11.2008 13:45

Re: Příčiny debaklu ODS

Podle názoru p.Kličky a v podstatě  demagogicky má pravdu, nebyl by v republice od roku 1993 žádný vítěz voleb, protože vždy chodila menšina voličů k volbám. Drzost byla tedy i od ODS, když tvrdila, že volby vyhrála a tedy ani žádná referenda ji nezajímají. Problém pravice je, že její množina voličů je vymezena a bude li chodit většina lidí, ODS si ani nevrzne, i když všichni k volbám příjdou. Komunisté jsou na tom podobně jako ODS, ti taky k volbám chodí. Voliči ČSSD, SZ a trochu KDU jsou nespolehliví, závislí na počasí a preferování chalup a cest do přírody. Potíž je. že našlápnuté deformy budou stále víc té mlčící většiny k docházce k volbám nutit. Argument ODS, že když si neutáhneme opasky, tak žijeme na úkor příštích generací je pravdivý, pokud by zisky od utažených opasků nebohatých lidí nesměřovaly k okamžitému transferu do kapes věrných. Pan Renč je toho důkazem svými filmy pro bezpečnost dopravy, pan Řebíček sám preferuje miliardovými zakázkami svoji "bývalou?" firmu. Ono se již takovým frázím nevěří a utahování opasků vede k levici a tedy k bolševismu. 

Martin 6.11.2008 13:41

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Je to v tom, že ČSSD se chová tak, že se už  začíná absolutně stírat rozdíl mezi ČSSD A KSČM. Tak si blbec řekne, když volit ČSSD je OK, tak proč nevolit KSČM. A navíc KSČM se od roku 1989 ještě "neušpinila" vládní účastí - a proto ji blbouni považují za morálnější stranu.

Prostě je všechno zakódováno v hlouposti voličů. 

Marat 6.11.2008 13:41

Re: Trochu bycho autorovi oponoval:

Anonyme,ono s tím větším sociálním cítěním v Čechách je to jaksi podivné.To sociální cítění se projevuje jen směrem k bohatším,aby dali těm,kdo mají méně.Ale ti kteří mají dost,ale méně jak ti bohatší si určitě nepřejí,aby bylo dáváno ještě chudším,jak jsou oni,neboť ti kteří mají více jak ti chudší,rozhodně nechtějí mět méně.Tak to aby potom vzal čert tu solidárnost ještě s chudšími.Ty vysoké a rostoucí ceny všeho,to nezpůsobil kapitalismus,ale česká chamtivost,česká žravost.Každý kdo jen mohl neustále zvyšoval ceny svého zboží a výrobku aby byl co nejdříve bohatší,jak jsou jeho sousedi.Víme?

Rudý element 6.11.2008 13:36

A vůbec

mohl by mi už někdo z těch našich pravicově postižených spoluobčanů definovat pojem "pravicový" ?

Rudý element 6.11.2008 13:33

Re: pravice

Ty jsi bolševik jak poleno. :-D

Martin 6.11.2008 13:33

Re: Příčiny debaklu ODS

Nic vyvracet nebudu, jen si myslím, že 40% voličů je docela velký reprezentativní vzorek populace, abych mohl z toho dělat závěry. I pravicově smýšlející lidé měli stejnou možnost k těm volbám jít, jako měli levičáci.

Marat 6.11.2008 13:32

Re: Příčiny debaklu ODS

Radku,totéž v socdem v daleko větším měřítku už nevidíte? Chyba je už v té narychlo upečené konstituci a že ji dělal bolševik Jičinský.V momentě kdy bude průzkum vbeřejnosti dávat přednost ODS,bude zuřivě proti mimořádným volbám ČSSD.Když dávají občané v průzkumu přednost ČSSD,je pochopitelně proti mimořádným volbám ODS.Situace neřešitelná.

Honza 6.11.2008 13:30

Re: Příčiny debaklu ODS

Těch 60% nevolících (lenochů),to jsou lidé pro výsledek voleb nepodstatní.Jako by vůbec neexistovali.Jako 100% se považuje pouze procentní počet volících. Stačí ??:-D

Marat 6.11.2008 13:26

Re: Kde je příčina? V čem to je ?

Vízku,vás už musí hřát v kapse rudá legitimace KSČM.Platíte poctivě stranické příspěvky?